Προς το περιεχόμενο

πανεπιστήμια στο εξωτερικό

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεσα στο μπαχαλο 20ετιας πως να σκεφτουμε καθαρα και να δωσουμε λυσεις?Ειμαστε εγκλεισμενοι μεσα σε εντελως απαράδεκτες νοοτροπιες και δε βλεπουμε μπροστα απο τη μυτη μας.Συμφωνω με τη λογικη του cue

Γιατι αμεσως εισαστε εριστικοι με το παιδι, απο τη στιγμη που σκεφτηκε να φυγει εξω?Νιωθετε αδικημενοι?

ΔΕ σας φταιει κανενας αλλος παρα οι ανευθυνοι υπευθυνοι που ρυθμιζουν τη εκπαιδευση στη χωρα μας, οι καταστροφικες νοοτροπιες των δικων σας και της ελληνικης κοινωνιας και τελικα και εσεις που δεν προσπαθειτε να δειτε τη κατασταση και απο τις 2 πλευρες.

ΑΠο την αλλη ας σπουδασουμε ολοι.Αυτο ειναι το ζητουμενο?Δεν σας αδικω και εγω καπου κοντα στα 20 μου τα ιδια σκεφτομουν.Οντως ειναι αδικο να τρως ολο αυτο το αθλιο συστημα για να μπεις στο πανεπιστημιο και μετα να τρως και τη καυτη πατατα στο πανεπιστημιο.Ειμαστε πισω δεκαετιες σε σχεση με τις ευρωπαικες χωρες οσον αφορα τη τριτοβαθμια εκπαιδευση.

Το ζητουμενο φιλοι μου ειναι να μπαινεις για τους σωστους λογους στο πανεπιστημιο, να εκπαιδευεσαι σωστα σε αυτο και να βγαινεις χρησιμος για τη κοινωνια.

Υπο την παρουσα κατασταση ελαχιστοι μπαινουν στο πανεπιστημιο επειδη το επιθυμουν πραγματικα αλλα

:shifty:αλλος παει για να βρει εφοδια για δουλεια, δεκτο αλλα που θα δουλεψει?

:shifty:τι ειδους εφοδια θα βρει με το παρον συστημα?

:shifty:δεχεται να ειναι παπαγαλος για να τον δεχτει το σαπιο εκπαιδευτικο συστημα

Υπαρχουν και καποιοι που απλα θελουν να σπουδασουν μονο και μονο για να ανοιξουν τους οριζοντες τους, ειναι ομως λιγοι αυτοι.

αλλοι πανε απλα για να κανουν χαβαλε, να περασουν αλλα 4+ χρονια φινα και χαλαρα

ενω αλλοι οντως περιθωριοποιημενοι και σε αυτο το ηλιθιο συστημα σκεφτονται πισω πορτες για να λουφαρουν ειτε αυτο ειναι φυγη στο εξωτερικο σε πανεπιστημια του κ*λου, ειτε σε ιδιωτικα κεντρα σπουδων η ακομα και οσοι χρησιμοποιουν το νομιμο ανοιχτο πανεπιστημιο για να μαζεψουν τιτλους σε συνηθως αχρηστα για τη χωρα αντικειμενα και να εξασφαλισουν μια θεση στο δημοσιο(μη με παρεξηγειτε φυσικα υπαρχουν και ενδιαφεροντες τιτλοι, το θεμα ειναι η νοοτροπια)

και αντε και το πηρες το παλιοχαρτο μετα?

Εκτος απο θεσεις στη δημοσια διοικηση διοτι ειμαστε η χωρα του δημοσιου και της γραφειοκρατειας η χωρα ασχολειται με τη ναυτιλια,γεωργια, τουρισμο ως επι τω πλειστων.

Ενω συμβαινει αυτο το κρατος μεσω της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης δεν εχει κανενα σχεδιο δρασης ωστε να αναπτυχθουν νεα πεδια της οικονομιας, δεν εχει κανενα τροπο συνδεσης εργασιας και εκπαιδευσης, δεν εχει εσωτερικους μηχανισμους για να εξισωνει την ελληνικη τριτοβαθμια εκπαιδευση με τη παγκοσμια(παγκοσμιοποιηση οχι μονο στα λογια αλλα και στη πραξη καρεκλοκενταυροι καραγκιοζηδες της βουλης)

Συνεπως η τριτοβαθμια εκπαιδευση ειναι απλα ενας μηχανισμος αποδοσης αχρηστων πτυχιων και ρυθμισης των αριθμων της ανεργιας για εσωτερικη και ευρωπαικη καταναλωση.

Ας σοβαρευτουμε ολοι διοτι θα το πληρωσουμε μαζικα.Και για το παρον θα δωσω το δικο μου παραδειγμα.Σπουδασα ελλαδα σε ελληνικο σχολειο με πολυ καλο βαθμο(ο βαθμος λιγο αξιζει κατ´εμε οταν ειναι αναξιοι οι αξιολογητες σου), εκανα φροντιστηρια στη 3η λυκειου και περασα σε στο τμημα που ηθελα(υπερβολικα σπανιο για την εποχη) με πανελληνιες εξετασεις(δεσμες)το 1996.Αντι να τελειωσω στα 4 κανονικα χρονια τελειωσα στα 6 ας οψεται το αθλιο προγραμμα σπουδων(ο μεσος ορος στη σχολη ηταν 5,5-6,5 χρονια) οι καταληψεις και ναι εχω και εγω μεριδιο ευθυνης για την αργοπορια.Τελειωνω 8ος καλυτερος, παω στρατο, δουλευω 2 χρονια αναγκαστικα σε κατι που δεν ηθελα αλλα δεν εβρισκα και κατι αλλο.Ξεκιναω μεταπτυχιακο το οποιο τελειωνω σε κατι περισσοτερο απο 2,5 χρονια και δε φταιω σταλα για αυτο.Αθλια κατασταση.Σιχαθηκα και καθηγητες και το συστημα.Το διδακτορικο δε το τελειωσα γιατι ηταν ανουσιο υπο τις συνθηκες(συνολο σπουδων 6+3+2!=11 χρονια χωρις το ακυρο phd 9 χρονια για ενα πτυχιο και ενα μαστερ + τεραστιο αγχος με τις πανελληνιες).Τωρα εχω δικια μου επιχειρηση σε ασχετο τομεα με τις σπουδες μου.Ο κολητος μου απο την αλλη ηταν μετριος μαθητης στο σχολειο αλλα καλο μυαλο .Σπουδασε εξω αμεσως με το που τελειωσε το λυκειο(αγγλια).Κανει και ενα μεταπτυχιακο 1 ετος και φευγει σε αλλη ευρωπαικη χωρα οπου και δουλευει 2 χρονια.Γυρναει ελλαδα για το στρατο και ξαναφευγει στο εξωτερικο οπου μεσα σε 2 χρονια κανει αλλα δυο μεταπτυχιακα στο αντικειμενο του ενω δουλευει συγχρονως(συνολο σπουδων 3+1+2=6 χρονια με πτυχιο και 3 μαστερ).Γυρναει ελλαδα οπου ανοιγει τη δικια του επιχειρηση ασχετη με τις σπουδες του.Δειτε τα κοινα και τις διαφορες.

Επισης εχω παρα πολλες παρομοιες περιπτωσεις κατα νου, αλλα θεωρω πιο σωστο και ηθικο να μιλησω για τη προσωπικη μου εμπειρια.

Αν λοιπον θελετε να σπουδασετε για να βρειτε δουλεια σπουδαστε σε σοβαρα πανεπιστημια του εξωτερικου και μεινετε εκει εξω, εκτος και αν σας περιμενει ετοιμη θεσουλα στο ελλαδισταν, κοινως ειστε φυτευτοι:X.

Αν οχι πολεμηστε με λογικη και συνεση για να βελτιωθει η τριτοκοσμικη ελληνικη εκπαιδευση και οχι με καταληψεις και καταστροφες.

Μπορειτε επισης να μενετε απραγοι και να τρωγεστε μεταξυ σας οποτε και θα συνεχισετε να τρωτε την ελληνικη σαβουρα για οποιοδηποτε λογο εσεις κρινετε σωστο. :P

• Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να κάνω απλά μια παρένθεση στο θέμα "σοβαρό Αγγλικό πανεπιστήμιο". Όταν επιλέγεις Βρεττανικό ίδρυμα καλό είναι να βάλεις πρώτα το χέρι στην καρδιά και να αναρωτηθείς "θα μπορέσω να τελειώσω?". Γιατί ναι μεν το επίπεδο σπουδών έξω είναι συχνά χαμηλότερο απο τα αντίστοιχα Ελληνικά πανεπιστήμια αλλά η νοοτροπία του αιώνιου φοιτητή, του δίνω ένα μάθημα 15 φορές (έλα μωρέ κάποτε θα μου κάτσει) και το έχω πέρει καρφωτά τα θέματα απο τη ΔΑΠ , το περνάω σίγουρα, δεν υπάρχει. Καλό είναι να αφήσεις λίγο έξω τους προσωπικούς σου εγωισμούς και τις ελιτίστικες λίστες των Times και να βρείς ένα πανεπιστήμιο που θα σου ταιριάζει...

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι έτσι όλοι οι Έλληνες φοιτητές. Υπάρχουν και αρκετοί που είναι όντως πολλοί καλοί. Σίγουρα υπάρχουν και οι κακοί, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτοί που φύγαν από την Ελλάδα για να πάνε στην Αγγλία, αν μέναν στην Ελλάδα θα ανήκαν στους καλούς και όχι στους κακούς. Εγώ πιστεύω ότι από αυτούς που φεύγουν Αγγλία να σπουδάσουν το 90% θα άνηκε στην δεύτερη κατηγορία που περιγράφεις και μόνο το 10% θα άνηκε στην 1η κατηγορία αν μένανε στην Ελλάδα για τις σπουδές τους.

Ούτε τα πανεπιστήμια της Αγγλία είναι όλα γ@μ@τα, ούτε και όλοι οι Έλληνες φοιτητές που πάνε να σπουδάσουνε σε αυτά. Ίσα ισα, οι περισσότεροι είναι οι αποτυχημένοι του Ελληνικού συστήματος, που πήγαν στην Αγγλία για να αγοράσουν ένα χαρτί. Και ναι, δεν αναφέρομαι σε όλους, μην αρχίσετε πάλι κάποιοι τις προσωπικές επιθέσεις...

Δημοσ.
προσωπικα και εγω πιστευω οτι τα φορα ειναι τοποι καταλληλοι για συζητηση και οτι η ειρωνεια σπανια βοηθα. οποτε οταν μπαινεις να πεις σε μερικα απο τα ατομα που συζητουν ποσο ασχετα πραγματα λενε (αποψη σου φυσικα) ενω παραλειπεις να θιξεις το μονο που βγαζει ματι και που σπαει κοκκαλα, καλο θα ηταν να σκεφτεις ποσο ευκολα δειχνεις να βγαζεις συμπερασματα για το επιπεδο ολων αυτων. ;)

Το post μου δεν το έγραψα ειρωνικά αλλά με μία δόση χιούμορ και καυστικότητας.

Δικαιολογημένα να το κατάλαβες as such γιατί το forum αν και πρόσφορο για συζητήσεις, είναι ακατάλληλο για την εκδήλωση συναισθημάτων όταν δεν βλέπεις το συνομιλητή σου στα μάτια.

In need for clarification του post μου λοιπόν θα στο πω (και σε όσους πιθανόν να μην κατάλαβαν το νόημα) πιο απλά.

Δεν έχει να κάνει με το πόσο σχετικά ή άσχετα είναι αυτά που ειπώθηκαν, αλλά το πόσο παράλογα ηχούν στα αυτιά μου, με βάσει την δική μου αντίληψη.

Αυτό ήταν εξ΄ολοκλήρου το συμπέρασμά μου και όχι για το επίπεδο των ανθρώπων που τις διατύπωσαν. Αν και για να είμαι 100% ειλικρινής, μου έδωσαν ένα hint για την προσωπικότητά τους.

On topic τώρα.

Προσωπικά αν και μαθητής του "εύκολου" 18 στο Γυμνάσιο (αλήθεια τι σημαίνει εύκολο?), στο Λύκειο για διάφορους λόγους ήμουν μέτριος. Ήθελα όμως να σπουδάσω. Συνειδητά. Δεν έβρισκα (και ακόμα δεν βρίσκω) το λόγο να μου στερήσει κάποιος αυτό το δικαίωμα ή να συμβιβαστώ σε κάτι λιγότερο.

Σπούδασα Αγγλία, δεν πέρασα καλά, αλλά πάλεψα για τον στόχο μου. Όταν για 4 μονάδες "έχασα" το First Class μόνο ο εγωισμός μου πληγώθηκε, I got a Gentleman's Degree after all.

Η "Αγγλία" μου έδωσε την ευκαιρία και δεν μου στέρησε το δικαίωμα να κάνω την πρακτική μου στο CERN, καθώς επίσης να γνωρίσω εξαίρετους ανθρώπους του κλάδου (IT) και να συνεργαστώ στενά με την industry αφότου αποφοίτησα.

Γυρίζοντας Ελλάδα συνάντησα φίλους μου που τα είχαν παρατήσει (οδηγοί ταξί), που σπούδαζαν ακόμα γιατί ο τάδε καθηγητής τους έλεγε πως σειρά έχουν οι προηγούμενοι, χαμένους στις πολιτικές νεολαίες, να παίρνουν πτυχίο και να φοβούνται να βγουν εκεί έξω.

5 χρόνια μετά ακόμα τους ίδιους προβληματισμούς μοιράζονται μαζί μου φοιτητές που έρχονται σε επαφή μαζί μου.

Φταίει το σύστημα? It sure does! (είμαι προκατειλημμένος I plead guilty) αλλά πάνω από όλα φταίει η fucken (credits to papo) νοοτροπία μας.

Αυτή η νοοτροπία του Ελληνάρα που κρύβουμε μέσα μας. Να έχουμε άποψη για όλα, να κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα, the I'm better than you attitude.

Αυτή την νοοτροπία αν αποβάλουμε από πάνω μας, τότε θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. I have faith in that, not much.

Δημοσ.

Η "Αγγλία" μου έδωσε την ευκαιρία και δεν μου στέρησε το δικαίωμα να κάνω την πρακτική μου στο CERN

στο ποιο;:confused::confused::confused::confused::confused: μου δινεις ενα αυτογραφο πλιζζζζ

on topic τωρα... καλα και κακα πανεπιστημια υπαρχουν παντου. οπως επισης οργανωμενα και ανοργανωτα... και εδω για να λεμε και την αληθεια η ελλαδα υστερει κατα πολυ.... με τοσες καταληψεις στο τελος απορω που καποιοι παιρνουν πτυχιο. ειτε μεινει καποιος ελλαδα ειτε παει εξω πρεπει να δει τα προτερηματα και τα μειονεκτηματα και σαφως να ξερει τι θελει. αν σπουδασει ελλαδα σιγουρα θα ειναι πιο φτηνα, θα εχει περισσοτερο ελευθερο χρονο και το συστημα γενικως ειναι πιο ευελικτο. στο εξωτερικο παλι οικονομικως τα πραματα ειναι πιο δυσκολα, απο την αλλη θα γνωρισει κοσμο απο αλλες εθνοτητες και θα δει αλλα πραματα που στην ελλαδα ουτε καν τα φανταζεται. το συστημα ειναι πιο αυστηρο (μιλαω για σοβαρα πανεπιστημιο οχι ιατρικη βουλγαριας οπως ειπε καποιος παραπανω) αλλα και πιο οργανωμενο. και σιγουρα η νοοτροπια κατακταται προπτυχιακα οχι μεταπτυχιακα και εχω και ζωντανο παραδειγμα γνωστη μου. επισης η γενικη γνωση της γλωσσας μιας χωρας δεν σε προετοιμαζει ουσιαστικα σε τιποτα για να σπουδασεις σε αυτη, οποτε βγαινοντας εξω πρεπει να ειναι προετοιμασμενος να φαει τα μουτρα του στην αρχη σε γλωσσικο επιπεδο. το θεμα δεν ειναι να πας να σπουδαζεις εξω για να μοστραρεις το χαρτι σε 5 χρονια αλλα για να παρεις καποια πραματα και καποιες εμπειριες. η αξια ενος επαγγελματια φαινεται με αλλο τροπο κι οχι απο τα χαρτια του.

Δημοσ.
"Aληθινός διάλογος"

-Σκέφτομαι να σπουδάσω στο εξωτερικό, που μπορώ να ενημερωθώ σχετικά?

-Βαριέσαι να διαβάσεις για πανελλήνιες ή θες να αποφύγεις την μουρμούρα της αποτυχίας σου; Aν περνας Ελλαδα, λαθος σου να πας για προπτυχιακες σπουδες εξω. Η μάλλον όχι! να πας! Ούτε να γράφεις σωστά δεν ξέρεις! Αλλά δεν φταις εσύ, όόόόόχι. Απλά δεν είσαι ικανός να σπουδάσεις Ελλάδα. Ούτε στο εξωτερικό. Έχεις την ψευδαίσθηση ότι επειδή εκεί πληρώνεις χωρίς διάβασμα θα γίνεις ο σουπερ-ουαου επιστημονας;!

-Είμαι μαθητής του 18 απλά μου αρεσει στο εξωτερικο, οσο να ναι εξω μαθαινεις καλυτερα.

-Καλά αυτό δε λέει πολλά. Εύκολα πιάνεις το 18. Αν δεν προσπαθείς δεν θα μάθεις τπτ!

-Έχω σκοπό να δώσω για πανελλήνιες, αλλά για κάθε ενδεχόμενο εξετάζω την επιλογή μου να σπουδάσω έξω.

-Όπως και να χει, να φυγεις για προπτυχιακες σπουδες εξω δεν κερδιζεις τιποτα. Η διαφορετική νοοτροπια επίσης δεν μου λεει κατι. Απλα δεν βλέπω κατι το εξαιρετικο που να δικαιολογει το να σπουδάσεις έξω και οχι στην Ελλαδα. Στην τελική άλλαξε πόλη! Το ίδιο είναι. Όπως και να 'χει αφού δεν ξέρεις να γράφεις την μητρική σου γλώσσα, αμόρφωτος με πτυχίο θα είσαι!

Credits to all.

+1 .

-----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 02 : 07 : 33-----

@cue ελπιζω να μή σε δυσκολεψαμε) ανθρωπος που ανοιγει θεμα για ''πανεπιστιμια'' μονο η τριτοβαθμια εκπαιδευση του λειπει :-D και μαλιστα σε ξενη χωρα :-D

Σε κάποιους άλλους λείπουνε και οι τονισμοί στις λέξεις.

-----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 02 : 20 : 36-----

Το post μου δεν το έγραψα ειρωνικά αλλά με μία δόση χιούμορ και καυστικότητας.

Δικαιολογημένα να το κατάλαβες as such γιατί το forum αν και πρόσφορο για συζητήσεις, είναι ακατάλληλο για την εκδήλωση συναισθημάτων όταν δεν βλέπεις το συνομιλητή σου στα μάτια.

In need for clarification του post μου λοιπόν θα στο πω (και σε όσους πιθανόν να μην κατάλαβαν το νόημα) πιο απλά.

Δεν έχει να κάνει με το πόσο σχετικά ή άσχετα είναι αυτά που ειπώθηκαν, αλλά το πόσο παράλογα ηχούν στα αυτιά μου, με βάσει την δική μου αντίληψη.

Αυτό ήταν εξ΄ολοκλήρου το συμπέρασμά μου και όχι για το επίπεδο των ανθρώπων που τις διατύπωσαν. Αν και για να είμαι 100% ειλικρινής, μου έδωσαν ένα hint για την προσωπικότητά τους.

On topic τώρα.

Προσωπικά αν και μαθητής του "εύκολου" 18 στο Γυμνάσιο (αλήθεια τι σημαίνει εύκολο?), στο Λύκειο για διάφορους λόγους ήμουν μέτριος. Ήθελα όμως να σπουδάσω. Συνειδητά. Δεν έβρισκα (και ακόμα δεν βρίσκω) το λόγο να μου στερήσει κάποιος αυτό το δικαίωμα ή να συμβιβαστώ σε κάτι λιγότερο.

Σπούδασα Αγγλία, δεν πέρασα καλά, αλλά πάλεψα για τον στόχο μου. Όταν για 4 μονάδες "έχασα" το First Class μόνο ο εγωισμός μου πληγώθηκε, I got a Gentleman's Degree after all.

Η "Αγγλία" μου έδωσε την ευκαιρία και δεν μου στέρησε το δικαίωμα να κάνω την πρακτική μου στο CERN, καθώς επίσης να γνωρίσω εξαίρετους ανθρώπους του κλάδου (IT) και να συνεργαστώ στενά με την industry αφότου αποφοίτησα.

Γυρίζοντας Ελλάδα συνάντησα φίλους μου που τα είχαν παρατήσει (οδηγοί ταξί), που σπούδαζαν ακόμα γιατί ο τάδε καθηγητής τους έλεγε πως σειρά έχουν οι προηγούμενοι, χαμένους στις πολιτικές νεολαίες, να παίρνουν πτυχίο και να φοβούνται να βγουν εκεί έξω.

5 χρόνια μετά ακόμα τους ίδιους προβληματισμούς μοιράζονται μαζί μου φοιτητές που έρχονται σε επαφή μαζί μου.

Φταίει το σύστημα? It sure does! (είμαι προκατειλημμένος I plead guilty) αλλά πάνω από όλα φταίει η fucken (credits to papo) νοοτροπία μας.

Αυτή η νοοτροπία του Ελληνάρα που κρύβουμε μέσα μας. Να έχουμε άποψη για όλα, να κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα, the I'm better than you attitude.

Αυτή την νοοτροπία αν αποβάλουμε από πάνω μας, τότε θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. I have faith in that, not much.

+1 .

Δημοσ.
Δεν έβρισκα (και ακόμα δεν βρίσκω) το λόγο να μου στερήσει κάποιος αυτό το δικαίωμα ή να συμβιβαστώ σε κάτι λιγότερο.

Αν δεν είχαν φράγκα οι γονείς σου θα σου λεγα πως θα συμβιβαζόσουν... Ξέρω άτομα που θέλαν να σπουδάσουν, αλλά η πουτάνα η ζωή τους στέρησε το δικαιωμα. Η ζωή...

@evabb, για πες μου και μένα τι θα δεις στο βέλγιο που δεν πρόκειται ποτέ να το δεις στην ελλάδα.

Δημοσ.

Ίσα ισα, οι περισσότεροι είναι οι αποτυχημένοι του Ελληνικού συστήματος, που πήγαν στην Αγγλία για να αγοράσουν ένα χαρτί.

Μαλλον μπερδεψες την Αγγλια με την Βουλγαρια. :P

Δημοσ.

@evabb, για πες μου και μένα τι θα δεις στο βέλγιο που δεν πρόκειται ποτέ να το δεις στην ελλάδα.

διαφορετικη νοοτροπια, διαφορετικο τροπο διασκεδασης, ανθρωπους απο ολο τον κοσμο και ολα τα κοινωνικα επιπεδα. την ζωη στην ευρωπη γτ εμεις οι ελληνες ειμαστε ευρωπαιοι απο το ευρος και πεος. για να μην αναφερω το ποσο πιο ευκολο ειναι να κανεις ταξιδια. παιρνεις ενα τραινο και εχεις παει παρισι σε μια ωρα. α ειναι και οι ευκαιριες που σου δινονται επαγγελματικα που δεν εχουν καμια σχεση με αυτες στην ελλαδα. ειδες τι ειπε πριν το παιδι οτι εκανε πρακτικη στο cern; να σου πω οτι και στο δικο μου πανεπιστημιο μας δινουν τετοια δυνατοτητα; να σου πω οτι κλεινουν συμβολαια οι φοιτητες πριν καν αποφοιτησουν;

Δημοσ.

ναι, και τα ακροδεξια κομματα στο βελγιο πιανουν χαλαρα ενα 20%. Αντε να διασπαστει να ηρεμησετε. Η μιση χωρα δεν γουσταρει την αλλη μιση εκει που εισαι...

Δημοσ.
Μαλλον μπερδεψες την Αγγλια με την Βουλγαρια.

Καλά, για την Βουλγαρία δεν μπαίνω καν στον κόπο να μιλήσω. Όχι, δεν μπέρδεψα τις χώρες...

Δημοσ.
ναι, και τα ακροδεξια κομματα στο βελγιο πιανουν χαλαρα ενα 20%. Αντε να διασπαστει να ηρεμησετε. Η μιση χωρα δεν γουσταρει την αλλη μιση εκει που εισαι...

μαλλον εχεις μπερδεψει τα νουμερα. φαντασου τι γινεται στην ελλαδα που ο ενας δεν γουσταρει τον αλλον και προσπαθουν να βγαλουν ο ενας το ματι του αλλουνου

Δημοσ.

lol, τι άσχετο ήταν αυτό ρε Pablo, να πάει το παιδι. Τέλεια είναι.

Δημοσ.
lol, τι άσχετο ήταν αυτό ρε Pablo

ετσι μονο και μονο για να μου την πει με καποιο τροπο γτ ον τοπικ ειχε ξεμεινει απο επιχειρηματα

Δημοσ.

...το λεει αυτη που γραφει για ευρος και πεος

νταξει κοπελια εισαι κομπλεξικη, χρειαζεται να μας το τριβεις συνεχεια στη μουρη; οσο για τα νουμερα τσεκαρε να δεις αν εχω δικιο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...