Προς το περιεχόμενο

πανεπιστήμια στο εξωτερικό

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι να φυγεις για προπτυχιακες σπουδες εξω δεν κερδιζεις τιποτα. Η νοοτροπια δεν μου λεει κατι. Το πανεπιστημιο στην stuttgart ειναι αρκετα καλο απλα δεν ειδα κατι το εξαιρετικο που να δικαιολογει το να σποθδασω εκει και οχι στην Ελλαδα.

Γενικα πιστευω πως για τις προπτυχιακες μια χαρα ειναι η Ελλαδα. Αν δεν ειχα να περιμενω κ ειδικοτητα τοσα χρονια, ισως κ να μην εβγαινα εξω

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να θέσεις ένα minimum ποιότητας σχολής που θες να περάσεις και ανάλογα με το τι ψάρια θα πιάσεις στις πανελλήνιες πράττεις αναλόγως.

Αυτό εξαρτάται από εσένα όμως.

Μη βιαστείς να απορρίψεις κάποια επιλογή.

Δημοσ.
Εγω πιστευω οτι να φυγεις για προπτυχιακες σπουδες εξω δεν κερδιζεις τιποτα. Η νοοτροπια δεν μου λεει κατι. Το πανεπιστημιο στην stuttgart ειναι αρκετα καλο απλα δεν ειδα κατι το εξαιρετικο που να δικαιολογει το να σποθδασω εκει και οχι στην Ελλαδα.

Γενικα πιστευω πως για τις προπτυχιακες μια χαρα ειναι η Ελλαδα. Αν δεν ειχα να περιμενω κ ειδικοτητα τοσα χρονια, ισως κ να μην εβγαινα εξω

συμφωνω! εχοντας και την εμπειρια απο σπουδες στο εξωτερικο μπορω να πω οτι τα οσα κερδιζει κανεις απο την εμπειρια απο ενα καλο πανεπιστημιο και μια διαφορετικη νοοτροπια - κουλτουρα (και κερδιζει πολλα ακομα και ο πιο χαλια), θα μπορουσε να τα κερδισει και απλα αλλαζοντας πολη στην ελλαδα - αν ηθελε. ωστοσο οι δυσκολιες που θα εχει να αντιμετωπισει επιστρεφοντας ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερες σε σχεση με ολους τους αλλους που ειχαν την κωλοφαρδια να τελειωσουν μια αντιστοιχη ελληνικη σχολη. απο γνωση της πραγματικοτητας μεχρι γνωση των σωστων προσωπων, ολα εχουν τη σημασια τους και σε ολα αυτα θα βρει καποιος τα γνωστα ελληνοξεφτερια μπροστα του. και η ζωη εξω ποτε μα ποτε δεν θα ειναι οπως εδω (και αυτο βεβαια εχει δυο οψεις).

παντως αν καποιος δε ξερει να γραφει σωστα τη μητρικη του γλωσσα, πολυ με προβληματιζει το γιατι θελει καν να σπουδασει το ο,τιδηποτε. να το κανει τί? να γινει ενας ακομα αμορφωτος με πτυχιο? ειναι ηδη πολλοι εκει εξω :lol:

Δημοσ.
συμφωνω! εχοντας και την εμπειρια απο σπουδες στο εξωτερικο μπορω να πω οτι τα οσα κερδιζει κανεις απο την εμπειρια απο ενα καλο πανεπιστημιο και μια διαφορετικη νοοτροπια - κουλτουρα (και κερδιζει πολλα ακομα και ο πιο χαλια), θα μπορουσε να τα κερδισει και απλα αλλαζοντας πολη στην ελλαδα - αν ηθελε.

δεν είναι το ίδιο. μιλάμε για multi-cultural environments σε άλλη χωρα. όχι στην ίδια χωρα με έλληνες. καμια σχέση. δεν κερδίζεις κάτι περισσότερο από να μαθαίνεις να ζεις μονο σου. και μου κάνει εντύπωση που λες κάτι τέτοιο ενώ έχεις ζήσει στο εξωτερικό.

το δίκοπο μαχαίρι στο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η ωριμότητα. άλλο να πηγαίνεις στα 18 σου εξωτερικό και άλλο στα 22-23. είναι ακριβώς ότι και ο στρατός όταν κάποιος πάει στα 18 με κάποιον που πάει στα 25. αυτό μπορεί να είναι κακό η και καλο. σε κάθε περίπτωση ενέχει κάποιο κίνδυνο για την μελλοντική συμπεριφορά του ατόμου εξαιτίας τις αλλαγής

Δημοσ.
Και πριν βγει κάποιος και πει οτι το ΕΜΠ ειναι και γαμώ και μπλα μπλα μπλα..η Ελλάδα δεν έχει 10 σχολές όλες κι όλες.. Έχει πολύ παραπάνω και ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλός.

Δλδ ποιες θεωρείς καλές και ποιες όχι και με ποια κριτήρια.

Και είτε πας εξωτερικό είτε μείνεις εδώ ο ίδιος άνθρωπος θα είσαι. Πχ πες πως πας ΝΥ εκει όπου δν κοιμάται κανείς. Ε τι διαφορά θα έχει νομίζεις από το

α) σπούδαζες

β) δούλευες

α) εδώ για 5 χρόνια για 10 μήνες θα κάνεις ότι θέλεις. Μα εκδρομές, μα ύπνος, μα wow κλπ.

εκεί διάβασμα, κάθε μέρα α και όταν θα έρχεσαι μάιο, θα είσαι μόνος σου γιατί οι φίλοι σου θα δίνουν μαθήματα τον Ιούνιο.

β) εκεί θα δουλεύεις

8-10 με 3000 χιλιάρικα. Ε πότε θα κάνεις αυτό που θέλεις? Στις 11 που θα γυρνάς σπίτι? Και ενοίκιο κοντά στα 1000 (για κανά 3άρι), φορολογία μεγάλη κλπ. ασε που στις ηπα αν δουν κανά 30άρη ανύπαντρο παίρνει πόδι. Δεν θέλει το american dream κ τέτοια

εδώ θα δουλεύεις 9-5 με 1000 (ας πούμε), αλλά ιδιόκτητο σπίτι, φαί έτοιμο όταν γυρνάς και δε θα ξοδεύεις μία.

Ας μην κάνουμε σύγκριση για μια ευρωπαική πόλη.

Δημοσ.
δεν είναι το ίδιο. μιλάμε για multi-cultural environments σε άλλη χωρα. όχι στην ίδια χωρα με έλληνες. καμια σχέση. δεν κερδίζεις κάτι περισσότερο από να μαθαίνεις να ζεις μονο σου. και μου κάνει εντύπωση που λες κάτι τέτοιο ενώ έχεις ζήσει στο εξωτερικό.

το σημειο που ηθελα να τονισω ηταν το οτι εξαρταται απο το ατομο και το τί ειναι σε θεση να δει και να απορροφησει. υπαρχουν ατομα που εζησαν πολλα χρονια στο εξωτερικο, ειχαν ξεκινησει με τα φιλαρακια τους και ειχαν μεινει για παντα προσκολλημενοι στους ελληναρες και τις ελληνιδες φιλους-φιλες-γκομενους-γκομενες χωρις ουτε καν να μπουν στον κοπο να μαθουν τα βασικα εστω στη γλωσσα. ε, απο κατι τετοιους, χιλιες φορες περισσοτερα θα μαθει ενα ατομο καλλιεργημενο που θα φυγει απ΄την αγκαλια της μανουλας (ειδικα τα αγορακια) και θα παει απο αθηνα - κολωνακι σε μια θεσσαλονικη για παραδειγμα. γιατι δεν υπαρχει πιο θλιβερο απο εκεινους που μεγαλωνουν και σπουδαζουν μεσα στην στοργικη αγκαλια των δικων τους (το φαγακι στην ωρα του).

τωρα για τα μουλτι-κουλτι, σιγα τα καλσον. δε γνωρισα πολλους ελληνες στο εξωτερικο που να κανουν παρεες με αλλες κουλτουρες. ποιος θα τους εκανε καλο φραπε μετα? χαχαχα! ειπαμε, δεν ειναι πού πας να σπουδασεις, αλλα ποιος εισαι ΠΡΙΝ καν φυγεις για σπουδες που θα σε κανει να απορροφησεις το διαφορετικο και οχι απλα να σηκωσεις τους ωμους σου. once ellinaras always ellinaras.

Δημοσ.

"Aληθινός διάλογος"

-Σκέφτομαι να σπουδάσω στο εξωτερικό, που μπορώ να ενημερωθώ σχετικά?

-Βαριέσαι να διαβάσεις για πανελλήνιες ή θες να αποφύγεις την μουρμούρα της αποτυχίας σου; Aν περνας Ελλαδα, λαθος σου να πας για προπτυχιακες σπουδες εξω. Η μάλλον όχι! να πας! Ούτε να γράφεις σωστά δεν ξέρεις! Αλλά δεν φταις εσύ, όόόόόχι. Απλά δεν είσαι ικανός να σπουδάσεις Ελλάδα. Ούτε στο εξωτερικό. Έχεις την ψευδαίσθηση ότι επειδή εκεί πληρώνεις χωρίς διάβασμα θα γίνεις ο σουπερ-ουαου επιστημονας;!

-Είμαι μαθητής του 18 απλά μου αρεσει στο εξωτερικο, οσο να ναι εξω μαθαινεις καλυτερα.

-Καλά αυτό δε λέει πολλά. Εύκολα πιάνεις το 18. Αν δεν προσπαθείς δεν θα μάθεις τπτ!

-Έχω σκοπό να δώσω για πανελλήνιες, αλλά για κάθε ενδεχόμενο εξετάζω την επιλογή μου να σπουδάσω έξω.

-Όπως και να χει, να φυγεις για προπτυχιακες σπουδες εξω δεν κερδιζεις τιποτα. Η διαφορετική νοοτροπια επίσης δεν μου λεει κατι. Απλα δεν βλέπω κατι το εξαιρετικο που να δικαιολογει το να σπουδάσεις έξω και οχι στην Ελλαδα. Στην τελική άλλαξε πόλη! Το ίδιο είναι. Όπως και να 'χει αφού δεν ξέρεις να γράφεις την μητρική σου γλώσσα, αμόρφωτος με πτυχίο θα είσαι!

Credits to all.

Δημοσ.

Λίγο, αλλά ήταν ευχαρίστησή μου :)

Προσωπικά δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα για το ποιόν των ανθρώπων, πόσο μάλλον να τους χαρακτηρίζω κιόλας.

Δημοσ.
όχι βαριέται τις καταλήψεις

Post of the month! Μου αρέσει που μερικοί λέτε οτι δεν επικρατεί μπάχαλο στην τριτοβάθμια...Οι μισοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕ ΒΙΒΛΙΑ ΡΕ !ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΜΩ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ :mad:

Δημοσ.

Nα ρωτήσω κάτι ρε παιδιά....

Ένας φίλος μου είπε οτι μπορείς να πάς στο εξωτερικό (αυτό ανέφερε Ιταλία) μετά τις σπουδές στην Ελλάδα και να κάνεις κάτι σαν κατατακτήριες και να σπουδάσεις 2 χρόνια και να πάρεις άλλο ένα πτυχίο.

Κατα πόσο ισχύει ρε παιδιά αυτό???

Δημοσ.

http://www.guardian.co.uk/education/universityguide

Πάρε τα με τη σειρά και δες πρόγραμμα σπουδών, κόστος, εγκαταστάσεις, περιβάλλον, κλπ. Μην πωρωθείς με όσα διαβάσεις, προφανώς τα εξιδανικεύουν. Μπορείς να συμπληρώσεις και μια αίτηση στο καθένα για να σου σταλούν έντυποι κατάλογοι ταχυδρομικά. Μπορείς να κανονίσεις ένα ταξιδάκι για μια "ξενάγηση" σε όσα σε ενδιαφέρουν.

Έχω πολλούς γνωστούς που έφυγαν Αγγλία για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, κανείς τους δεν το μετάνιωσε. Φυσικά δε θα έλεγα έτσι εύκολα ότι το επίπεδο γνώσεων είναι υψηλότερο εκεί από ότι εδώ (ούτε οι ίδιοι δεν το λένε). Ίσως σε κάποια αντικείμενα και στα 4-5 κορυφαία πανεπιστήμια να είναι, στα υπόλοιπα όχι. Αλλά σίγουρα είναι πιο οργανωμένα και μάλλον θα σου αρέσει σαν εμπειρία.

Εγώ τουλάχιστον γι' αυτό θα πήγαινα αν ήμουν μερικά χρόνια μικρότερος.

@ deminho11

Δεν το ξέρω αλλά σίγουρα είναι κάτι που εξαρτάται από το πανεπιστήμιο. Δες τα προγράμματα σπουδών τους.

Δημοσ.
Λίγο, αλλά ήταν ευχαρίστησή μου :)

Προσωπικά δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα για το ποιόν των ανθρώπων, πόσο μάλλον να τους χαρακτηρίζω κιόλας.

προσωπικα και εγω πιστευω οτι τα φορα ειναι τοποι καταλληλοι για συζητηση και οτι η ειρωνεια σπανια βοηθα. οποτε οταν μπαινεις να πεις σε μερικα απο τα ατομα που συζητουν ποσο ασχετα πραγματα λενε (αποψη σου φυσικα) ενω παραλειπεις να θιξεις το μονο που βγαζει ματι και που σπαει κοκκαλα, καλο θα ηταν να σκεφτεις ποσο ευκολα δειχνεις να βγαζεις συμπερασματα για το επιπεδο ολων αυτων. ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...