afentiko7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Αν πραγματικά θέλεις να γίνεις προγραμματιστής άποψή μου είναι να φύγεις κατευθείαν έξω, ανεξαρτήτου πανελληνίων. Kι αν σε πέντε χρόνια εξακολουθεί να θέλει...
Chris_85 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 για κάποιο λόγο υπάρχουν πανεπιστήμια μόνο στην Αγγλία ε? Ααα ναι και στην Ελλάδα, που είναι και τα καλύτερα φυσικά και για αυτό είναι μεγάλο λάθος οι προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.. Σαφως και ειναι λαθος οι προπτυχιακες σπουδες στο εξωτερικο, οταν εχεις τη δυνατοτητα να σπουδασεις Ελλαδα. Για αγγλια δεν ξερω (αν κ βλεπω μερικα φυντανια π στην Ελλαδα δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα ως μαθητες κ στην Αγγλια παιρνουν πτυχιο) αλλα ενα θα πω - Ιατρικη Βουλγαριας.
FarCry Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Κι άλλος που βαριέται να διαβάσει για πανελλήνιες; όχι βαριέται τις καταλήψεις
Steven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Σαφως και ειναι λαθος οι προπτυχιακες σπουδες στο εξωτερικο, οταν εχεις τη δυνατοτητα να σπουδασεις Ελλαδα. Φαντάζομαι μπορείς να κάνεις τον κόπο να μας το εξηγήσεις αυτό έτσι δεν είναι? Για αγγλια δεν ξερω (αν κ βλεπω μερικα φυντανια π στην Ελλαδα δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα ως μαθητες κ στην Αγγλια παιρνουν πτυχιο) αλλα ενα θα πω - Ιατρικη Βουλγαριας. Μιλάμε για σοβαρά πανεπιστήμια.. Αυτό που ανέφερες δεν νομίζω να εμπίπτει σε αυτή τη κατηγορία.. Όπως επίσης και η πλειονότητα των αγγλικών που απλά υπάρχουν για να υπάρχουν...όπως τα μισά της Ελλάδας
Chris_85 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Nα σου εξηγησω. Τι δεν καταλαβαινεις?? Σαφως και υπαρχουν και πολυ σοβαρα πανεπιστημια εξω, εγω αναφερομαι σε κατι σχολες τυπου ιατρ. Βουλγαριας η στα κολλεγια της πλακας που εγιναν εν μια νυκτι ΑΕΙ επι Θατσερ -----Προστέθηκε 23/1/2009 στις 04 : 23 : 56----- Οσο για τα μισα της Ελλαδας μαλλον αναφερεσαι σε ΤΕΙ γιατι τα ΑΕΙ ειναι κατα την αποψη μου αρκετα σοβαρα και δυσκολα
kage Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 οποτε πηγαινεις για ενα τοπ 10 uk uni? αν την παλευεις απο διαβασμα κ οικονομικα αξιζει .αλλα σε αυτα τα πανεπιστημια δεν θα εχεις κ τοσο ανεση για καθημερινες μαλακιες οπως σε αλλα... http://www.spoudes-agglia.gr http://www.look4studies.com
Steven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Τι να μου εξηγησεις? Αυτό που λες.. Λες οτι είναι λάθος οι προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και ρωτάω γιατί... Εκτός αν με το ''σπουδές στο εξωτερικό'' εννοείς Ιατρική στη Βουλγαρία τότε ναι οκ, είναι λάθος, αλλά όχι μόνο προπτυχιακά, αλλά γενικα.. Εκτός αν ο άλλος δεν έχει στον ηλιο μοίρα και για κάποιο λόγο θέλει να πάρει ένα χαρτί.. Αφου μπορεί ας το κάνει.. Όχι δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε ΤΕΙ. Αναφέρομαι σε αυτά που υπάρχουν επειδή αν δεν υπήρχαν δεν θα υπήρχε και η πόλη στην οποία είναι και τα κρατάμε για να μην παραπονιούνται οι κάτοικοι... Ειδικά μετά τη βάση του 10 υπάρχουν παααρα πολλά τέτοια.. Και προφανώς γενικά δεν είναι ούτε σοβαρά, ούτε δύσκολα, αλλιώς δεν θα τελείωναν όλοι.. Και πριν βγει κάποιος και πει οτι το ΕΜΠ ειναι και γαμώ και μπλα μπλα μπλα..η Ελλάδα δεν έχει 10 σχολές όλες κι όλες.. Έχει πολύ παραπάνω και ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλός.
Chris_85 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Κοιτα ειναι λιγο αυθαιρετο αυτο που λες για τα ελληνικα πανεπιστημια νομιζω. Απο Γερμανικα εχω εμπειρια καθως παρακολουθουσα στα 15 μου αγγλικα στο πανεπιστημιο της Stuttgart. Και εχω μπει και σε μερικα καθηματα στο Βielefeld. Oσο για το οτι ειναι λαθος το να κανεις προπτυχιακες σπουδες εξω, το λεω με το σκεπτικο οτι εχεις τη δυνατοτητα να σπουδασεις Ελλαδα με λιγοτερα εξοδα και χωρις κανενα προβλημα οσο αφορα το επιπεδο των σπουδων. Γενικοτερα πιστευω οτι οι σπουδες κρινονται απο το μεταπτυχιακο και εκει μετραει να το χεις κανει εξω
Steven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Επίσης προς OP: Πως περιμένεις να σε βοηθήσει κάποιος αμα δεν δώσεις κάποιες πληροφορίες. Τι γλώσσες ξέρεις, που θα ήθελες να πας, που θα μπορούσες να ζήσεις, τι ακριβώς θέλεις να κάνεις κλπ κλπ. Το προγραμματιστης μου ακούγεται σαν τα παιδάκια που λένε ''θέλω να γίνω πιλότος'' Νομίζω πως καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει σχολή προγραμματιστών, τουλάχιστον σε προπτυχιακό επίπεδο, αλλά πολύ πιο γενικά πράγματα.. Βρες τι θες, πες μας και εμας και μετά θα σε βοηθήσοουμε σίγουρα. Και γράφε σαν άνθρωπος! -----Προστέθηκε 23/1/2009 στις 04 : 55 : 06----- Κοιτα ειναι λιγο αυθαιρετο αυτο που λες για τα ελληνικα πανεπιστημια νομιζω. Απο Γερμανικα εχω εμπειρια καθως παρακολουθουσα στα 15 μου αγγλικα στο πανεπιστημιο της Stuttgart. Και εχω μπει και σε μερικα καθηματα στο Βielefeld. Oσο για το οτι ειναι λαθος το να κανεις προπτυχιακες σπουδες εξω' date=' το λεω με το σκεπτικο οτι εχεις τη δυνατοτητα να σπουδασεις Ελλαδα με λιγοτερα εξοδα και χωρις κανενα προβλημα οσο αφορα το επιπεδο των σπουδων. Γενικοτερα πιστευω οτι οι σπουδες κρινονται απο το μεταπτυχιακο και εκει μετραει να το χεις κανει εξω[/quote'] Προφανώς γενικολόγησα και το είπα απλά γιατί αφενός δεν είναι η σωστή ώρα για τέτοια πράγματα.. (είμαι όρθιος ακόμα επειδή παιζει ο Djokovic) και αφετέρου το θέμα είναι δυσκολο να αναλυθεί γενικά... Εγώ νομίζω πως κάνεις λάθος. Το ότι παρακολουθούσες αγγλικά δεν νομίζω πως είναι η κατάλληλη εμπειρία. Το επίπεδο των καλών πανεπιστημίων του εξωτερικού με τον μέσο όρο των ελληνικών είναι χαοτικό κατά την άποψη μου. Με τις καλές σχολές υπάρχει πάλι διαφορά, όχι επειδή κάνουν άλλα μαθηματικά και φυσική στην Ελλάδα αλλά λόγω της ΟΛΗΣ κατάστασης που επικρατεί, την οποία δεν είναι το σωστό τοπικ να αναλύσουμε πολύ. Από το ''μπαίνουμε και αράζουμε'', μέχρι τις καταλήψεις, ''δεν εχουμε βιβλία 3 βδομάδες πριν γράψουμε'', κόμματα, σκονάκια κλπ κλπ που θα μπορούσα να γράφω όλο το βράδυ. Το μεταπτυχιακό ακα Master μετράει σίγουρα πολύ, αλλά η νοοτροπία δημιουργείται πιο πριν και αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα. Όσο για τα έξοδα μπορώ να σου πω εκ πείρας ότι δεν ισχύει αυτό που λες. Η Αθήνα είναι πανάκριβη και οι φοιτητές εκεί έχουν απίστευτα πολλά καθημερινά έξοδα ακόμα και να μένουν στους γονείς. Τώρα αν έρχονται και από άλλη πόλη και δεν έχουν σπίτι, χρειάζονται τουλάχιστον 1.5 φορά παραπάνω χρήματα απότι στις ευρωπαικές χώρες. Εξαιρούνται η Ζυρίχη και το Λονδίνο, αλλά και άλλα ακριβές πόλεις/περιοχές της Αγγλίας. Επίσης πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του τις δυνατότητες που έχει ένας φιτητή να εργάζεται λίγο ώστε να βγάζει κάποια από τα χρήματα που χρειάζεται. Στο εξωτερικό υπάρχει πολύ περισσότερο αυτή η δυνατότητα, με πολύ καλύτερες αμοιβές.
insomniaK Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Γράφοντας από το τέλος του κόσμου σε ένα container με -2 βαθμούς και 14m/s ταχύτητα αέρα... The comparison is meaningless. For the enjoyment of the studies (vour) for almost anywhere else. But the student has to live, to dive in the reality and confront it by himself. Therefore, the one and only criterion for choice of the place of study is the happiness. Live and study (and not living for studying) wherever you feel satisfied with yourself.
Typhoon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Τους εκμηδένισε όλους ο προλαλήσανας με ένα quote και μόνο...
g3orgi0 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 με τις ικανοτητες π εχω και το διαβασμα π ριχνω πιανω ανετα τη σχολη π θελω (αν δν μ κατσει πολυτεχνιο βολευομαι και πληροφορικη αθηνας..)...δν ειναι οτι αν κατσω ελλαδα δν θα κατσω να διαβασω επειδη το συστημα οσο και αν καποιοι δν το παραδεχονται ειναι αθλιο...εδω ακουω ατομα π πριν 2 μερες πηραν το 1ο βιβλιο τους...απλως επειδη εχω τη δυνατοτα(οικονομικα ) να παω εξωτερικο σε καποια καλη σχολη θελω να ψαξω μηπως βρω κατι...και αν χτιπα ξυλο δν γραψω καλα πανελληνιες(ειμαι πολυ αγχωδης σε αθλιο σημειο) δν θελω να ξαναδωσω 2η χρονια..παντως ακομη στη σκεψη ειμαι ...
Steven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Γράφοντας από το τέλος του κόσμου σε ένα container με -2 βαθμούς και 14m/s ταχύτητα αέρα... Παράθεση: The comparison is meaningless. For the enjoyment of the studies (vour) for almost anywhere else. But the student has to live' date=' to dive in the reality and confront it by himself. Therefore, the one and only criterion for choice of the place of study is the happiness. Live and study (and not living for studying) wherever you feel satisfied with yourself. [/quote'] Τους εκμηδένισε όλους ο προλαλήσανας με ένα quote και μόνο... Σιγά... Σε μια ιδανική κοινωνία που όλα είναι τέλεια ίσως.. Δυστυχώς ή ευτυχώς μάλλον ελάχιστοι κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν στη ζωή τους γιατί πολύ απλά συμβιβαζόμαστε για κάποια πράγματα.. Είναι σαν να λες έχω μικρό παιδί, αλλά εγώ γουστάρω να είμαι όλη μέρα με τους φίλους μου και να πίνω μπύρες..Ε δυστυχώς δεν γίνεται, τι να κάνουμε. Τουλάχιστον άμα θες να είσαι σωστός. Αντίστοιχα και εδώ. Μπορεί να μη γουστάρεις να μένεις στη Boston και να σου αρέσει καλύτερα στην California, αλλά δεν σε πήρε το CalTech και σε πήρε το MIT... Κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρισκεται ο μέσος όρος. Το να βασανίζεσαι κάπου που είσαι προφανώς δεν έχει νόημα, αλλά το να μη πηγαίνεις σε κάποιο πανεπιστήμιο για παράδειγμα που νομίζεις ότι θα είναι καλύτερο για την παιδεία σου επειδή πχ η νυχτερινή διασκέδαση της πόλης είναι 80 αντί για 100 το θεωρώ μαλακία... Και ναι, ξέρω άτομα που γύρισαν πίσω στην Ελλάδα από φανταστικά πανεπιστήμια επειδή δεν είχε ωραία club...
Typhoon Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Το μήνυμα του insomniaK δεν έγραφε και τπτ διαφορετικό. Απλώς είναι θέμα ιεράρχησης. Αλλά με τη λογική σου σήμερα θα συμβιβαστεί για να σπουδάσει, αύριο για να κάνει ένα καλό MSc, μεθαύριο για να βρει μια δουλεία, μετά για να την κρατήσει, για να παντρευτεί, για να μεγαλώσει τα παιδιά του, να τα σπουδάσει, κλπ, κλπ, κλπ, ώσπου στο τέλος συμβιβάζεται για να του πάρουν ωραία, λουστραρισμένα κάσα από μαόνι πριν το καταλάβει. Αν μπαίνει πληροφορική Αθήνας ή ΗΜΜΥ δεν έχει λόγο να φύγει έξω εκτός αν είναι για να πάει Cambridge, MIT, και λοιπά τέτοια κορυφαία ιδρύματα.
Steven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Όλα συμβιβασμός είναι. Και εγώ θα προτιμούσα να μη διαβάζω και εσύ θα προτιμούσες να είσαι στο St. Petersburg. Ούτε μόνο η δουλειά μετράει ούτε μόνο η διασκέδαση. Το αν έχει λόγο να φύγει ή οχι αν μπει στην πληροφορική Αθήνας συγκεκριμένα δεν μπορώ να το κρίνω εγώ τόσο καλά. Εχει πάντως σίγουρα λόγο να φύγει από το ελληνικό σύστημα γενικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.