elven Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 α)ότι 2 παιδιά που βγάλαν 15 έχουν πάνω κάτω το ίδιο μυαλό β)ότι ο μο τελειώματος καθορίζει τη δυσκολία της σχολής βάσει αυτών των 2 παραδοχών, παίζεις μπάλα. Οπότε μεταξύ δυο παιδιών που ο ένας πέρασε ηλεκτρολογία και ο άλλος φυσικό, ο ένας τελείωσε σε 4 και ο άλλος σε 7. Αρα η σχολή του 2ου είναι πιο παλούκι. Αρα πιο βαρβάτη. Αρα ο άλλος είναι πιο μάγκας. Τέλος Μέσος όρος αποφοίτησης ΤΕΙ Άρτας = 6,5 χρόνια Μέσος όρος αποφοίτησης ΜΙΤ = 5 χρόνια ΤΕΙ Άρτας pwnes ΜΙΤ
FarCry Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέσος όρος αποφοίτησης ΤΕΙ Άρτας = 6,5 χρόνιαΜέσος όρος αποφοίτησης ΜΙΤ = 5 χρόνια ΤΕΙ Άρτας pwnes ΜΙΤ βάση MIT 19.5 βάση ΤΕΙ "αρτας" 12?
black_widow Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Μέσος όρος αποφοίτησης ΤΕΙ Άρτας = 6,5 χρόνιαΜέσος όρος αποφοίτησης ΜΙΤ = 5 χρόνια ΤΕΙ Άρτας pwnes ΜΙΤ Λιγο άκυρη η ερώτησή μου που θα κάνω. Τους μέσους όρους αποφοίτησης πως τους μαθαίνετε; Θα ήθελα να ξέρω το μέσο όρο αποφοίτησης του τμήματος μου και το μέσο όρο βαθμολογίας, παίζει να τα βρω κάπου αυτά;
afentiko7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Έτσι όπως το γράφεις πάντως είναι παντελώς λάθος.. Αν βάλεις τους φοιτητές από το ΕΜΠ στο φυσικό εγώ σου λέω ότι θα το βγάλουν στα 4 χρόνια, και αντίθετα αν βάλεις τους μαθηματικούς που πέρασαν με 14, στο Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών Μετσόβιο θα δουν το απολυτήριο στα 30. Aν η γαιγιά μου, είχε ρόδες... Με αληθινά περιστατικά μιλάμε. Α και μη νομίζεις ότι οι ΗΜΜΥ είναι και καμιά δύσκολη σχολή, σε σχέση με το σεμφε (αν και εκεί τους βάζουν κάτι χημείες) και τους μηχανολόγους. Τους μέσους όρους αποφοίτησης πως τους μαθαίνετε; Θα ήθελα να ξέρω το μέσο όρο αποφοίτησης του τμήματος μου και το μέσο όρο βαθμολογίας, παίζει να τα βρω κάπου αυτά; Εξαρτάται πόσους 25+ βλέπεις στο τμήμα σου.
black_widow Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Aν η γαιγιά μου, είχε ρόδες... Με αληθινά περιστατικά μιλάμε. Α και μη νομίζεις ότι οι ΗΜΜΥ είναι και καμιά δύσκολη σχολή, σε σχέση με το σεμφε (αν και εκεί τους βάζουν κάτι χημείες) και τους μηχανολόγους. Εξαρτάται πόσους 25+ βλέπεις στο τμήμα σου. Xμ... Μπα οι περισσότεροι κοντά στην ηλικία μου φαίνονται ότι είναι... Τελοσπάντων ήθελα κάτι πιο έγκυρο από την απλή παρατήρηση των ατόμων στην εξεταστική
Praetorianos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Aν η γαιγιά μου, είχε ρόδες... Με αληθινά περιστατικά μιλάμε. Πάρε αληθινά περιστατικά να έχεις: ΕΦΑΡ/ΝΩΝ ΜΑΘΗΜ. & ΦΥΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΜΠ Μόρια πρώτου: 19793 Μόρια τελευταίου: 16541 HΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN KAI MHXΑΝΙKΩN YΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ Μόρια πρώτου: 19883 Μόρια τελευταίου: 19089 Μπορείς να μεταφράσεις τι σημαίνουν τα παραπάνω στοιχεία? Α και μη νομίζεις ότι οι ΗΜΜΥ είναι και καμιά δύσκολη σχολή, σε σχέση με το σεμφε (αν και εκεί τους βάζουν κάτι χημείες) και τους μηχανολόγους. Όχι βρε δεν το νομίζω, τι να κλάσουν τώρα και οι ΗΜΜΥ (Μόρια τελευταίου:19089) μπροστά στους μαθηματικούς αστειεύεσαι? Εξάλλου οι μεν είναι επιστήμονες οι δε είναι καθυστερημένοι. Πολλοί θα ήθελα να μου πεις 2-3 πολύ δύσκολες σχολές έτσι για να έχω μέτρο σύγκρισης... Παρεπιπτόντως μ.ο. αποφοίτησης στα ΗΜΜΥ τα 6,5 χρόνια, κάτι έλεγες για ευκολία.
nske Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 οσο επικρατει το συμφερον δε προκειται να αλλαξει κατι. δεν υπαρχει αποτυχια των ανθρωπων να διδαχτουν. δεν θελουν. τοσο απλα. δε ζεις σε κοσμο αγγελων εκτος αν εισαι ακομα τοσο αγνος Το συμφέρον μπορεί να επικρατεί πάντα, αλλά η αντίληψη για το τι είναι "συμφέρον" και πώς αυτό σταθμίζεται σε σχέση με άλλα, ασυμβιβαστα, "συμφέροντα" του ίδιου υποκειμένου και άλλων υποκειμένων που συνδέονται με αναγκαστικούς δεσμούς συμβίωσης (κοινωνία), αλλάζει. Διαφορετικά σήμερα δε θα απολαμβάναμε π.χ. ατομικών δικαιώματων, δεν θα είχαμε δημοκρατικό πολίτευμα, ο λόγος της θρησκείας θα ήταν νόμος του κράτους, θα βρισκόμασταν σε διαρκείς συγκρούσεις με άλλα κράτη και άλλα χίλια δυο πράγματα. Ποιος σου είπε λοιπόν ότι η ιστορία δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και δεν χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του τι είναι συμφέρον; Πέρα από κάποια πολύ στενά πλαίσια, σε συλλογικό επίπεδο πάντα υπάρχει ένας βαθμός αβεβαιότητας για το αν κάτι είναι μακροπρόθεσμα συμφέρον. Η ιστορία μπορεί να βοηθήσει ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επιστήμη στην επιλογή ανάμεσα σε αποφάσεις αβέβαιου αποτελέσματος. Αν αναγνωρίζεις ότι θα ήταν δυνατόν κάποιοι να επωφεληθούν αλλά δε "θέλουν", αυτόματα αναγνωρίζεις ότι η ίδια η Ιστορία σαν επιστήμη έχει αυτή τη δυνατότητα αλλά το πρόβλημα βρίσκεται σε άλλους παράγοντες. Ε, μα τότε γιατί μιλάμε για την επιστημονική αξία της Ιστορίας και όχι για αυτούς τους άλλους παράγοντες;
kirdou Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2009 Η Ιστορια ως επιστημη ειναι με διαφορα η πιο δημοφιλης επιστημη ...Τωρα οσον αφορα την χρησιμοτητα και την σημασια της ειναι αστειο να την αμφισβητουμε...Η επιστημονικη μελετη της Ιστοριας οδηγει στην εξαγωγη συμπερασματων που μπορουν να χρησιμευσουν και ως προγνωση για την σωστη εκτιμηση των εκαστοτε συνθηκων....Αλλωστε ειναι γνωστο της παση οτι η Ιστορια επαναλαμβανεται.... Επισης αποτελει μια αριστη γνωστικη βαση και για περαιτερω εξειδικευση σε αλλες συναφεις επιστημες..... Το οτι στην Ελλαδα τα τμηματα Ιστοριας οδηγουν επαγγελματικα σχεδον αποκλειστικα στην εκπαιδευση ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα συζητησης...
Garnele Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 (...)Η επιστημονικη μελετη της Ιστοριας οδηγει στην εξαγωγη συμπερασματων που μπορουν να χρησιμευσουν και ως προγνωση για την σωστη εκτιμηση των εκαστοτε συνθηκων....Αλλωστε ειναι γνωστο της παση οτι η Ιστορια επαναλαμβανεται (...) Η ιστορία μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά αναφορικά με την πρόγνωση καθώς και με την επανάληψή της διαφωνώ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επανάληψη, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές συνθήκες και πρόσωπα. Πρέπει να το είχα αναφέρει και στο παρελθόν σε κάποιο τόπικ, δεν είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται, αλλά ο άνθρωπος. Και έχει όντως διαφορά. Μπορεί να διδάξει ίσως, αλλά όχι να προβλέψει.
afentiko7 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 ΕΦΑΡ/ΝΩΝ ΜΑΘΗΜ. & ΦΥΣ. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΜΠΜόρια πρώτου: 19793 Μόρια τελευταίου: 16541 HΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩN MHXΑΝΙKΩN KAI MHXΑΝΙKΩN YΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΜΠ Μόρια πρώτου: 19883 Μόρια τελευταίου: 19089 Βγάλε το σεμφε και βάλε μαθηματικό. Στο σέμφε δεν κάνουν θεωρητικά μαθηματικά. Aρα συμφωνείς πως και οι 2 πρώτοι πάνω κάτω έχουν τα ίδια μυαλά. Όμως ο ένας βγάζει τη σχολή σε 4.5 χρόνια, ενώ ο άλλος σε 6 χρόνια. Αρα? Να βάλουμε και του οδε? Που πάνω κάτω βγάζει τόσα? Σε 4 χρονάκια έχει φύγει Παρεπιπτόντως μ.ο. αποφοίτησης στα ΗΜΜΥ τα 6,5 χρόνια, κάτι έλεγες για ευκολία. 5 χρόνια είναι η σχολή. Αρα πάνω κάτω τα ίδια με τις περισσότερες σχολές, αναλογικά Αλλωστε ειναι γνωστο της παση οτι η Ιστορια επαναλαμβανεται Δλδ εσύ νομίζεις 40+ χρόνια μετά το 67, πως οι Ισραηλινοί, θα κάνουν πάλι περίπατο, σε παρόμοια κατάσταση? Δε νομίζω.
kirdou Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Η ιστορία μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά αναφορικά με την πρόγνωση καθώς και με την επανάληψή της διαφωνώ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επανάληψη, από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές συνθήκες και πρόσωπα. Πρέπει να το είχα αναφέρει και στο παρελθόν σε κάποιο τόπικ, δεν είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται, αλλά ο άνθρωπος. Και έχει όντως διαφορά.Μπορεί να διδάξει ίσως, αλλά όχι να προβλέψει. Το οτι η Ιστορια διδασκει οπως και εσυ λες τι σημαινει ομως; Οτι μπορει να λειτουργησει ως ιστορικο τεκμηριο και παραδειγμα ενα παρελθοντικο γεγονος σε αμεση συγκριση και συσχετιση με ενα παρομοιο του παροντος και να οδηγησει σε σωστες κρισεις και αποφασεις για το μελλον....Ποιος αλλος θα μπορουσε να ηταν ο διδακτικος της χαραστηρας αλλωστε;Αρα δεν ειναι ενα ειδος προγνωσης και αυτος; Α και ειναι τοις παση δοτικη λαθος
Garnele Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, μπορεί να σου διδάξει την ίδια την ιστορία. Δεν συζητάμε για κάποιο φυσικό φαινόμενο, ένα τσουνάμι ή κάτι το οποίο μπορεί εν δυνάμει να συμβεί μελλοντικά και να υπάρξει νωρίτερα πρόγνωση ή ακόμη και πρόληψη του ίδιου φαινομένου. Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος ένας Λαμπράκης (ούτε να προληφθεί μια πιθανή δολοφονία κάποιου που ετοιμάζει μία αντιπολεμική ομιλία στη Θεσσαλονίκη) και αυτό δε θα συμβεί όσοι βουλευτές και αν δολοφονηθούν, ούτε αντίστοιχα πρόκειται να αποφευχθεί ένα πραξικόπημα μόνο από τη γνώση της ιστορίας. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αστάθμητος, λειτουργεί συχνά με παρόμοιο τρόπο αλλά ποτέ με τον ίδιο. Δεν μπορούμε να στοιχηματίζουμε σε μία πιθανή εξέγερση ή ένα ολοκαύτωμα μόνο και μόνο επειδή κάποτε, υπό το καθεστώς (ενδεχομένως) παρόμοιων συνθηκών, συνέβη. Και αυτό είναι το ωραίο, όχι; Άλλωστε (και για να κλείσουμε με την ιστορία, μιας που το θέμα είναι τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εδώ) η επιστήμη της ιστορίας αφορά στη μελέτη γεγονότων τα οποία έγιναν, μέσα από τις πηγές. Πρόκειται για συμβάντα που έγιναν μία φορά, έχουν μηδενική πιθανότητα να ξανασυμβούν -αυτούσια- και για το λόγο αυτό μπορούμε να μιλάμε για μελέτη και κατά συνέπεια γνώση τους. Ανάλογα, η αξία των γεγονότων κρίνεται από τον εκάστοτε ιστορικό και απώτερος σκοπός είναι η γνώση του παρελθόντος, όχι η πρόβλεψη του μέλλοντος.
Lucifer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Αν η ιστορία είναι η μελέτη του παρελθόντος και ο σκοπός της είναι η γνώση του, μάλλον η ιστορία είναι αυτοσκοπός in itself. Και διαφωνώ κάθετα με κάτι τέτοιο, η χρησιμότητα της ιστορίας δεν περιορίζεται απλά σε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις imho.
Garnele Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2009 Αλλά; Τι άλλο; Ρωτάω, δε σημαίνει απαραίτητα ότι διαφωνώ. Άλλωστε ποτέ δε μίλησα για εγκυκλοπαιδική χρήση της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.