Προς το περιεχόμενο

πανεπιστήμια στο εξωτερικό

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταλαβα τι ηθελες να πεις......

απλα το ειπα ετσι για να διαχωρισω το skill απο το innate. εκτος αν προσδιοριζεις τα skills στα innate....

A skill is the learned capacity to carry out pre-determined results often with the minimum outlay of time, energy, or both
το innate ειναι trait. εκει εκανες το λαθος ;)
  • Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
καταλαβα τι ηθελες να πεις......

απλα το ειπα ετσι για να διαχωρισω το skill απο το innate. εκτος αν προσδιοριζεις τα skills στα innate....

το innate ειναι trait. εκει εκανες το λαθος ;)

Καλή φάση, σε οργανωτική ψυχολογία το γυρίσαμε τώρα:-D

Συμφωνώ πάντως.

Δημοσ.

κατσε γιατι εχασα την μπαλα τωρα.......αφου ειναι learned capacity τοτε καταληγουμε στο οτι μια χαρα κανουν και το διδασκουν στα πανεπιστημια (management, marketing κλπ)

Δημοσ.
Ναι αυτό λέω κι εγώ, ότι οι σχολές τύπου ιστορία, φιλοσοφία κλπ, δε χρειάζονται. Δεν προσφέρουν τπτ στην αγορά. Απλά πληρώνω εγώ, για κάποια χαζά κοριτσάκια

Όλα είναι αλληλένδετα, τίποτα δεν είναι άχρηστο, η "αγορά" δεν είναι το παν.

Δημοσ.
Δεν έχω λόγια, καταντάς απίστευτα αστείος. Αν δε θες να εκφέρω άποψη για το αντικείμενο σου( το οποίο δε μας το λες) τότε να μην εκφέρεις και εσύ άποψη για αυτό που σπουδάζω εγώ . Ξαναλέω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες. Όχι Ο.Ε. είναι είναι η επιχείρηση. Δηλαδή μικρομεσαία επιχείρηση και όχι Α.Ε. δε συνίσταται επιχείρηση για σένα.Δε μεγαλοπιάνομαι, μία οικογενειακή επιχείρηση είναι αλλά δε παύει να είναι επιχείρηση. Γενικά καλό είναι να αφήσεις τις κρίσεις για τα άλλα αντικείμενα σπουδών πέραν του δικού σου και να κάτσεις να ασχοληθείς με το αντικείμενό σου. Πολύ κόμπλεξ ρε παιδί μου:devil::devil: Ασχολείσου λίγο με τον εαυτό σου και όχι μόνο με το τι κάνουν οι άλλοι.

Περιμένω να συντρίψεις και την ιστορία, άργησες...

Ναι, επεσα σε μποτιλιάρισμα. Δεν κατάλαβα καταρχήν, γιατί πρέπει εσύ να εκφέρεις άποψη για το αντικείμενο μου. Αχρηστη πληροφορία θα είναι = θόρυβος. Το αν έχεις επιχείρηση με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εγώ ένα πράγμα ξέρω, αν μάθω ένα θεώρημα, θα το χρησιμοποιήσω μετά για να λύσω άσκηση (σκοπός επετεύχθη). Εσύ αν μάθεις τις αρχές της διοικησης μετά θα αγαπ@ς και θα δέρνεις τις άλλες ανταγωνιστικές?τσ. Και δεν δέχομαι υποδείξεις, με τι να ασχοληθώ. Θα ασχολούμαι με ό,τι θέλω.

Το να αναφέρεις όμως ότι το management/marketing/logistics/Συμπεριφορά καταναλωτή τα κατέχεις αν διαβάσεις το manual for dummies είναι προσβλητικό και για όσους το σπουδάζουν 4 χρόνια και δεν το βγάζουν με 10, και για αυτούς που έχουν ξοδέψει χρόνο να κάνουν διδακτορικά και να εκδώσουν βιβλία πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο μαθηματικός κάνει μεταπτυχιακό σε μαρκετινγκ? Ναι

Ο νομικός? ναι

Ο μαρκετίστας και ο νομικός, μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακό στα μαθηματικά? Τσ

Όλα είναι αλληλένδετα, τίποτα δεν είναι άχρηστο, η "αγορά" δεν είναι το παν.

Αν θες να κατεβάζεις hd υλικό, mp3 και να παίζεις crysis είναι. Στην Κούβα έχουν κομμουνισμό. Πσιά γιοκ. Κακό πράγμα. Πρόσεξε, δε λέω ότι αυτό είναι αρνητικό, λέω πως δν μπορείς να τα έχεις?

Δημοσ.
Αν θες να κατεβάζεις hd υλικό, mp3 και να παίζεις crysis είναι. Στην Κούβα έχουν κομμουνισμό. Πσιά γιοκ. Κακό πράγμα. Πρόσεξε, δε λέω ότι αυτό είναι αρνητικό, λέω πως δν μπορείς να τα έχεις?

Ο κόσμος δεν είναι μόνο mp3 και computer games.

Υποτιμάς τη σημασία των ανθρωπιστικών/κοινωνικών επιστημών. Χωρίς τη συμβολή τους δεν θα είχες την πολυτέλεια να σε απασχολήσουν καν πράγματα όπως τα mp3 και το crysis.

Δημοσ.

Υποτιμάς τη σημασία των ανθρωπιστικών/κοινωνικών επιστημών. Χωρίς τη συμβολή τους δεν θα είχες την πολυτέλεια να σε απασχολήσουν καν πράγματα όπως τα mp3 και το crysis.

Ετσι ακριβως.Επιστημη που δεν εχει ως επικεντρο της τον ανθρωπο ειναι της πλακας επιστημη

Δημοσ.

Ο κόσμος το 2008 είναι μια "αγορά". Την αγορά την απασχολεί η ροή του χρήματος και όχι τι είπε ο σωκράτης. Ανθρωποι χάνουν τις δουλείες τους, όχι γιατί η garnele δεν ανέλυσε καλά τους επικουρειους στο διδακτορικό της*, αλλά επειδή κάποιοι μάνατζερ δάνειζαν αβέρτα. Και όχι δε με βοήθησε ο Σωκράτης στο να ασχολούμαι με τα videogames. Η αναπτυξη της τεχνολογίας, των θετικών επιστημών δλδ

Ετσι ακριβως.Επιστημη που δεν εχει ως επικεντρο της τον ανθρωπο ειναι της πλακας επιστημη

μαύρη χήρα, σόρρυ αλλά έρχεσαι 2η. Try better next month.

*δλδ τι έχει περισσότερη σημασία για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας΄? Ενα διδακτορικό σε μια θεωρητική επιστήμη (που το πληρώνει το κράτος, γιατί στις θετικές επιστήμες, ο κόσμος δουλέυει κάνοντας το), ή ένα white paper της amd?

Στις ΗΠΑ απολύθηκαν επιστήμονες (διευθυντές σε βιομηχανία και υπηρεσίες) και βιομηχανικοί εργάτες. Είδες κανένα φιλόσοφο ή ιστορικό. Κανένα. Γιατί όλοι αυτοί έχουν στόχο να μπουν στο δημόσιο να τους πληρώνουμε συ κ γω. Ποιον ιστορικό ξέρεις, που βγάζει τα προς το ζήν και δίνει δουλειές και σε άλλους (εκτυπώσεις, τηλ κέντρα κλπ)? Τον άδωνι μόνο. Ολοι οι υπόλοιποι, δημόσιοι θέλουνε να γίνουν. Ε και αυτοί παίρνουν φράγκα από τον κρατικό κορβανά, για να λένε και μπόυρδες τύπου Ρεπούση*

*θα το αναλύσω σε κάποιο άλλο ποστ

Δημοσ.

Omnislash, τον τελευταίο καιρό 1 στις 3 λέξεις στα post σου, είναι "garnele".

Όχι τίποτε άλλο, αλλά την τρομάζεις και δε γράφει συχνά και είναι κρίμα γιατί σε μερικούς από μας αρέσουν τα ποστ της.

Δημοσ.
Ο κόσμος το 2008 είναι μια "αγορά". Την αγορά την απασχολεί η ροή του χρήματος και όχι τι είπε ο σωκράτης.

Είμαι περίεργος για ποια αγορά, για ποια κοινωνία και για ποιο άτομο θα μιλούσες, αν δεν υπήρχαν φιλόσοφοι σαν τον Σωκράτη. Όλες οι μεγάλες τομές στις επιστήμες του δικαίου, της οικονομίας και της πολιτικής υπήρξαν και θα υπάρξουν χάρη στην φιλοσοφία και την διαπλοκή της με τα αντίστοιχα αντικείμενα.

Σε ότι αφορά την ιστορία, υπάρχει τεράστιος ακατέργαστος πλούτος στα γεγονότα του παρελθόντος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην λήψη μελλοντικών αποφάσεων. Το "όποιος δε γνωρίζει το παρελθόν, είναι καταδικασμένος να το επαναλάβει" νομίζω είναι γενικά αποδεκτό. Όμως δεν είναι έτσι απλό να "γνωρίσεις το παρελθόν", ειδικά όταν πρόκειται για πολύ μακρινό και διαφορετικό, όταν έχεις ελλειπή στοιχεία στη διάθεσή σου και πρέπει να εννοήσεις πολλά πράγματα, ή όταν τα στοιχεία σου φαίνεται να αντιφάσκουν. Η αξιολόγηση, ανάλυση και ερμηνεία των ιστορικών πηγών είναι σύνθετες διαδικασίες με δικές τους μεθόδους. Σίγουρα δικαιολογούν την ύπαρξη της ιστορίας σαν χωριστό επιστημονικό αντικείμενο.

Δημοσ.

Ο μαθηματικός κάνει μεταπτυχιακό σε μαρκετινγκ? Ναι

Ο νομικός? ναι

Ο μαρκετίστας και ο νομικός, μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακό στα μαθηματικά? Τσ

Ο νομικός και ο μαρκετίστας όταν βγουν από την σχολή τους μπορούν να απασχοληθούν κατευθείαν στην αγορά? Ναι

O μαθηματικός όταν βγει κατευθείαν από το πανεπιστήμιο, χωρίς μεταπτυχιακό και χωρίς να εργαστεί έχει πρακτικές γνώσεις για να βοηθήσει την επιχείρηση? Τσ,

άρα ο μαθηματικός άχρηστος, θα έλεγα εγώ με τον ίδιο (παρα)λογισμό.

Γιατί όλοι αυτοί έχουν στόχο να μπουν στο δημόσιο να τους πληρώνουμε συ κ γω. Ολοι οι υπόλοιποι, δημόσιοι θέλουνε να γίνουν. Ε και αυτοί παίρνουν φράγκα από τον κρατικό κορβανά, για να λένε και μπόυρδες.

Διαπράττω σφάλμα το ξέρω όμως: προσπαθώ να τον αντικρούσω και δεν βρίσκω σοβαρά αντεπιχειρήματα σε αυτά που λέει.. μιλώντας για Ελλάδα έτσι?

Δημοσ.
Ο κόσμος το 2008 είναι μια "αγορά". Την αγορά την απασχολεί η ροή του χρήματος και όχι τι είπε ο σωκράτης. Ανθρωποι χάνουν τις δουλείες τους, όχι γιατί η garnele δεν ανέλυσε καλά τους επικουρειους στο διδακτορικό της*, αλλά επειδή κάποιοι μάνατζερ δάνειζαν αβέρτα. Και όχι δε με βοήθησε ο Σωκράτης στο να ασχολούμαι με τα videogames. Η αναπτυξη της τεχνολογίας, των θετικών επιστημών δλδ

μαύρη χήρα, σόρρυ αλλά έρχεσαι 2η. Try better next month.

*δλδ τι έχει περισσότερη σημασία για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας΄? Ενα διδακτορικό σε μια θεωρητική επιστήμη (που το πληρώνει το κράτος, γιατί στις θετικές επιστήμες, ο κόσμος δουλέυει κάνοντας το), ή ένα white paper της amd?

Στις ΗΠΑ απολύθηκαν επιστήμονες (διευθυντές σε βιομηχανία και υπηρεσίες) και βιομηχανικοί εργάτες. Είδες κανένα φιλόσοφο ή ιστορικό. Κανένα. Γιατί όλοι αυτοί έχουν στόχο να μπουν στο δημόσιο να τους πληρώνουμε συ κ γω. Ποιον ιστορικό ξέρεις, που βγάζει τα προς το ζήν και δίνει δουλειές και σε άλλους (εκτυπώσεις, τηλ κέντρα κλπ)? Τον άδωνι μόνο. Ολοι οι υπόλοιποι, δημόσιοι θέλουνε να γίνουν. Ε και αυτοί παίρνουν φράγκα από τον κρατικό κορβανά, για να λένε και μπόυρδες τύπου Ρεπούση*

*θα το αναλύσω σε κάποιο άλλο ποστ

:cry::cry: γιατί μου το κάνεις αυτό, δε θα το αντέξω:cry:

Το επιχείρημα σου περί δημοσίου δε μπορώ να το αντικρούσω ούτε εγώ, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με όσους έχουν τελειώσει φιλοσοφική ή ιστορικό αλλά γενικά με όλες τις σχολές τις λεγόμενες"καθηγητικές" ( δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη, τελοσπάντων).Γενικά δε διαφωνώ με το συγκεκριμένο ποστ σου, κάτι το οποίο βρίσκω ιδιαίτερα ανησυχητικό...:P:p

Δημοσ.

Γενικά τα επιχειρήματα συνοδεύονται από μια αίσθηση πως η δήλωση που λαμβάνει χώρα είναι αξιωματική. Επειδή ο όμνισλας έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα που όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο, είτε είναι ιστορικοί, είτε είναι βιολόγοι, είτε είναι φιλόλογοι, είτε είναι γιατροί και πολλά άλλα "είτε" που παραβιάζουν τον γραμματικό κανόνα που θέλει μόνο δύο απ' αυτά σε μια πρόταση, δε σημαίνει πως όταν κάποιος επιλέγει το αντικείμενο των σπουδών του, το κάνει για να μπει στο δημόσιο ούτε γιατί είναι ενδοκρινολογικά εύφλεκτος ουτοπιστής σαν τον όμνι που θέλει να συμβάλλει με τόσο συγκεκριμένους κοινωνικοοικονομικά ερμηνευόμενους τρόπους στην κοινωνία. Μπορεί κάποιος να χώθηκε Γερμανική φιλολογία επειδή γουστάρει Goethe και Rilke και να θέλει να το μοιραστεί με νέα μυαλά, μπορεί γιατί εκεί πέρασε και τι να κάνουμε τώρα, μπορεί και γιατί θέλει να διοριστεί σε κάποιο γυμνάσιο και να διδάσκει 2 ώρες τη μέρα.

Είναι τουλάχιστον αντάξιο μιας βραχύφθαλμης νοημοσύνης να αξιολογείς την προσφορά ενός επαγγέλματος σε συλλογικό επίπεδο, με το πόσα στόματα ταΐζει και κάτι τέτοιο θεωρώ πως το κάνει μόνο όποιος αναγνωρίζει ως απαραίτητη συνθήκη ύπαρξης για τον εαυτό του, το φαΐ.

Δημοσ.
κατσε γιατι εχασα την μπαλα τωρα.......αφου ειναι learned capacity τοτε καταληγουμε στο οτι μια χαρα κανουν και το διδασκουν στα πανεπιστημια (management, marketing κλπ)

ολοι παιρνουν τις ιδιες γνωσεις. αν εσυ κανεις παραπανω απο τον αλλο αυτο οφειλεται σε acquired skills. για να γινεις einstein δε γινεται παρα μονο αν εχεις innate trait. αυτο ηθελα να σου πω.

διαβασε εδω και θα καταλαβεις http://www.marcusletter.com/science.htm

τα πανεπιστημια το διδασκουν οπως ειναι και η μουσικολογια. αλλα στην τελικη αυτο που επικρατει ειναι η τεχνη

Στην Κούβα έχουν κομμουνισμό. Πσιά γιοκ. Κακό πράγμα.

ωπα εισαι outdated

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/7381646.stm

-----Προστέθηκε 8/2/2009 στις 02 : 02 : 07-----

Σε ότι αφορά την ιστορία, υπάρχει τεράστιος ακατέργαστος πλούτος στα γεγονότα του παρελθόντος ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην λήψη μελλοντικών αποφάσεων. Το "όποιος δε γνωρίζει το παρελθόν, είναι καταδικασμένος να το επαναλάβει" νομίζω είναι γενικά αποδεκτό.

λαθος εδω. βαση του παρελθοντος κανουν προβλεψεις για το μελλον επειδη ο κυκλος επαναλαμβανεται και οχι επειδη αποτρεπεται :P

αν ηταν ετσι τοτε θα ειχε αποφευχθει η οικονομικη κριση (kennedy, obama), (WWI, WWII, WWIII (?) ), και αλλα πολλα

Δημοσ.
Γενικά τα επιχειρήματα συνοδεύονται από μια αίσθηση πως η δήλωση που λαμβάνει χώρα είναι αξιωματική. Επειδή ο όμνισλας έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα που όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο, είτε είναι ιστορικοί, είτε είναι βιολόγοι, είτε είναι φιλόλογοι, είτε είναι γιατροί και πολλά άλλα "είτε" που παραβιάζουν τον γραμματικό κανόνα που θέλει μόνο δύο απ' αυτά σε μια πρόταση, δε σημαίνει πως όταν κάποιος επιλέγει το αντικείμενο των σπουδών του, το κάνει για να μπει στο δημόσιο ούτε γιατί είναι ενδοκρινολογικά εύφλεκτος ουτοπιστής σαν τον όμνι που θέλει να συμβάλλει με τόσο συγκεκριμένους κοινωνικοοικονομικά ερμηνευόμενους τρόπους στην κοινωνία. Μπορεί κάποιος να χώθηκε Γερμανική φιλολογία επειδή γουστάρει Goethe και Rilke και να θέλει να το μοιραστεί με νέα μυαλά, μπορεί γιατί εκεί πέρασε και τι να κάνουμε τώρα, μπορεί και γιατί θέλει να διοριστεί σε κάποιο γυμνάσιο και να διδάσκει 2 ώρες τη μέρα.

Είναι τουλάχιστον αντάξιο μιας βραχύφθαλμης νοημοσύνης να αξιολογείς την προσφορά ενός επαγγέλματος σε συλλογικό επίπεδο, με το πόσα στόματα ταΐζει και κάτι τέτοιο θεωρώ πως το κάνει μόνο όποιος αναγνωρίζει ως απαραίτητη συνθήκη ύπαρξης για τον εαυτό του, το φαΐ.

Γενικά έτσι όπως είναι το σύστημα εισαγωγής δε μπορείς να ξέρεις ποιός μπήκε στη σχολή του επειδή τη γουστάρει ή απλά για να πάρει ένα οποιαδήποτε χαρτί ή έτσι επειδή έτυχε στις πανελλαδικές να περάσει εκεί. Γενικά είναι καλό να αποφεύγουμε να κάνουμε γενικεύσεις, είναι πολύ "φλου" η κατάσταση στα πανεπιστήμια για να βγάζουμε συμπεράσματα. Ως προς τη νοοτροπία περί δημοσίου είναι κάτι που το έχουν πολλοί( στατιστικά πόσοι δε μπορώ να ξέρω).

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να πάω π.χ.μαθηματικό ή φυσικό σώνει και καλά για να θεωρούμαι επιστήμονας ή γενικά γιατί θα πρέπει να υποβιβάζω όλες τις υπόλοιπες επιστήμες.

Γενικά στην Ελλάδα το κακό είναι ότι δεν έχουμε επιλογές όσον αφορά τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί οι μόνες μου επιλογές πρέπει να είναι ένα άθλιο δημόσιο πανεπιστήμιο( κακή οργάνωση, άθλια συγγράμματα, κ.ο.κ.) ή είναι ένα αμφιβόλου ποιότητας πανάκριβο κολλέγιο;Π.χ. εγώ θα γούσταρα να έχω τη δυνατότητα να βγάζω τη σχολή σε 2 χρόνια (υπερεντατικά) χωρίς καταλήψεις, σκονάκια, κόμματα,"καθηγητές" κ.λ.π. Νιώθω ότι σπαταλώ την ενέργεια μου σε ανούσια πράγματα.Και μετά ξύπνησα...:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...