Προς το περιεχόμενο

πανεπιστήμια στο εξωτερικό

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμάς όσοι είμαστε του χώρου και ξέρουμε τι ζούγκλα είναι ιδίως στον τομέα μου(διαφήμιση) ένα random link στο internet δεν μας λέει απολύτως τίποτα.

random link νομιζεις οτι ειναι ε? μαλλον δεν ειδες ποιος εγραψε το κειμενο που παρεθεσα...

Bruce W. Marcusis a pioneer in law firm and professional services marketing. He served as the first communications director of a then-Big Eight accounting firm. He is the author of 15 books, including< COMPETING FOR CLIENTS -- THE COMPLETE GUIDE TO MARKETING PROFESSIONAL SERVICES (Probus, 1986, Rev. 1991); NEW DIMENSIONS IN INVESTOR RELATIONS< < (Wiley, 1997); COMPETING IN THE NEW CAPITAL MARKETS (Harper Business, 1991); CLIENT AT THE CORE [with August Aquila] (Wiley, 2005) and COMPETING FOR CAPITAL (Wiley, 2005), as well as numerous articles, studies, and position papers on marketing, business, and finance. His writing has appeared in major business, professional, and financial publications, and he has been a regular columnist for several Microsoft industry pages, and was part of the team that successfully convinced the legal profession to switch to Microsoft Word from another word processing application. . He has been a speechwriter for many of the Fortune 500 companies, and major national political figures, including Robert Kennedy and Senator Jacob Javits, and was the author of a major report for President Carter. He has been on the advisory boards of Accounting Today< , Partner-to-Partner< , and Practice Development for Solo & Small Firms, and is currently on the advisory board of Law Firm Partnership and Benefits. and writes regularly for these and other publications

http://themarcusperspective.typepad.com/about.html

http://www.marcusletter.com/science.htm

θα σου προτεινα να το διαβασεις καλα. ισως μαθεις κατι παραπανω απο το πανεπιστημιο...

The way you learn it in marketing school, marketing is a science

;)

• Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
άλλο το communications που σπουδάζουν οι αμερικάνες στα κολλέγια και άλλο η ηγεσία. Δε χρειάζεται να' σαι ωραίος για να διοικείς. Ούτε καν να πείθεις (με τα λόγια σου).

Για να διοικήσεις κάτι σοβαρό σήμερα θέλει χαρακτήρα, πυγμή, αντοχή, γνώσεις, λέγειν και πολλά άλλα. Αν έχεις κάτι από αυτά μεμονωμένα δεν θεωρείσαι ηγέτης αλλά μανατζαραίος.

Στα αμερικάνικα πανεπιστήμια (τα πρωτοκλασάτα) θέλουν και διευθυντική θέση. Πχ ένας it developer, μπορεί να γίνει διευθυντής του συγκεκριμένου τμήματος. Ομως μπορεί να γίνει ceο αν δν ξέρει λογιστική?Οχι βέβαια. Οπότε του κάνουν κάτι introduction lessons, που στάνταρ θα τα βγάλει.Δλδ υποθέτουν ότι θα ναι κάτι εύκολο, γιατί άντε στα 35-40 να μάθεις κάτι καινούργιο. Αρα maths beat accounting.

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις, ειλικρινά.

Α τέλεια. Δλδ εσύ όταν τελειώσεις τη σχολή θα μπορείς να ανοίξεις μια επιχείρηση (φούρνο) μόνη σου και αυτό θα πιάσει?Η όχι? Και γιατί να μην πιάσει, αφού θα εφαρμόσεις τις αρχές ( αν έχει) του μάνατζμεντ? Μα και μόνη σου το είπες ότι αν σπουδάσεις μανατζμεντ χωρίς κάποιο τεχνικό υπόβαθρο, είσαι φτερό στον άνεμο (ανέφερες τους μηχανικούς). Μιλάμε για οργάνωση κ διοικηση, όχι για λογιστική.

Το management, το marketing, η ιστορία, η κοινωνιολογία, η ψυχολογία κ.α. δεν είναι αρχιτεκτονική ή πληροφορική να τελειώσεις το πανεπιστήμιο και να μπορείς να κατασκευάσεις ένα σπίτι ή 200 γραμμές κώδικα.

Είναι πολύ αφηρημένες σαν επιστήμες (ή όχι) και δεν έχουν απτά αποτελέσματα από κάποιον που τα έχει σπουδάσει. Σίγουρα μπορεί κάποιος να πει ότι δεν χρειάζονται σπουδές αυτά και ότι κάποιος ή το έχει η δεν το έχει, εξαρτάται από την νοοτροπία του και το μυαλό του.

Αφού το marketing, management δεν σπουδάζονται θα μπορείς φαντάζομαι να κάνεις και μόνος σου μια έρευνα αγοράς, θα ξέρεις τι χρειάζεται ένα προϊόν για να πετύχει, πως κρατάς μια ομάδα στοχευμένη σε ένα σκοπό, πως παρακινείς κάποιον και άλλα αδιάφορα.

Επαναλαμβάνω, δεν θεωρώ ότι κάποιος που έβγαλε management έγινε αυτόματα ηγέτης, ούτε κάποιος που σπούδασε marketing θα μπορεί να πουλάει ψυγεία σε εσκιμώους όμως ότι κάποιος τα έχει αυτά εκ γενετής δεν το πιστεύω.

αν εσυ λες skill το 160 IQ του einstein εγω το λεω γεννετικη ανωμαλια...:P

Αν ο Einstein είχε μόνο το μυαλό του αλλά μηδέν εκπαίδευση/γνώσεις θα κατάφερνε το ίδιο? Η φαντάζεσαι τι ακόμα θα είχε ανακαλύψει αν είχε μεγαλύτερες γνώσεις στα μαθηματικά?

Δημοσ.

Αν ο Einstein είχε μόνο το μυαλό του αλλά μηδέν εκπαίδευση/γνώσεις θα κατάφερνε το ίδιο? Η φαντάζεσαι τι ακόμα θα είχε ανακαλύψει αν είχε μεγαλύτερες γνώσεις στα μαθηματικά?

σπουδασε? δεν χρειαζεται να σπουδασεις οταν εισαι genius ειναι εντελως τυπικο θεμα. οταν η γνωση σου υπερκαλυπτει τις σπουδες τι χρειαζεται να μαθεις?

εμεις μιλαμε για skill. τα εχεις μπερδεψει λιγο

Δημοσ.
Και η γραφιστική σπουδάζεται. Είναι επιστήμη? Μέχρι και ατει αισθητικής έχουμε.

Α εγώ ξέρω παληκάρι απόφοιτος του τμήματος μου (καμιά σχέση με management) που επειδή πήγε και έκανε ερωτηματόλογια στο mall, βγάλανε την πτυχιακή του σε ένα περιοδικό που λέγεται επιστημονικό μάρκετινγκ. Για τόσο σοβαρή "επιστήμη" μιλάμε. :shock:

άλλο το communications που σπουδάζουν οι αμερικάνες στα κολλέγια και άλλο η ηγεσία. Δε χρειάζεται να' σαι ωραίος για να διοικείς. Ούτε καν να πείθεις (με τα λόγια σου).

Στα αμερικάνικα πανεπιστήμια (τα πρωτοκλασάτα) θέλουν και διευθυντική θέση. Πχ ένας it developer, μπορεί να γίνει διευθυντής του συγκεκριμένου τμήματος. Ομως μπορεί να γίνει ceο αν δν ξέρει λογιστική?Οχι βέβαια. Οπότε του κάνουν κάτι introduction lessons, που στάνταρ θα τα βγάλει.Δλδ υποθέτουν ότι θα ναι κάτι εύκολο, γιατί άντε στα 35-40 να μάθεις κάτι καινούργιο. Αρα maths beat accounting.

Α τέλεια. Δλδ εσύ όταν τελειώσεις τη σχολή θα μπορείς να ανοίξεις μια επιχείρηση (φούρνο) μόνη σου και αυτό θα πιάσει?Η όχι? Και γιατί να μην πιάσει, αφού θα εφαρμόσεις τις αρχές ( αν έχει) του μάνατζμεντ? Μα και μόνη σου το είπες ότι αν σπουδάσεις μανατζμεντ χωρίς κάποιο τεχνικό υπόβαθρο, είσαι φτερό στον άνεμο (ανέφερες τους μηχανικούς). Μιλάμε για οργάνωση κ διοικηση, όχι για λογιστική.

Επανέρχομαι αύριο για να συντρίψω και τη ιστορία ως σοβαρή επιστήμη. Αξία για μένα έχει μεγαλύτερη από οποιοδήποτε θεώρημα. Επιστήμη δν είναι.

Εντάξει, τι να πω , τώρα τα ισοπέδωσες όλα. Ποιος σου είπε ότι δε κάνουμε λογιστική; Δηλαδή εσύ νομίζεις ότι το μόνο που κάνουμε ως μάθημα είναι αρχές οργάνωσης διοίκησης; Δες το πρόγραμμα σπουδών πρώτα, να δεις τι μαθήματα κάνουμε. Μιλάω για συστήματα παραγωγής όσον αφορά τη χρησιμότητα των μηχανικών, όσοι σπουδάζουν management, ξέρουν τι εννοώ.Για την ακρίβεια είμαι επί πτυχίω(τελευταία μου εξεταστική) και ναι έχω εφαρμόσει αυτά που έχω μάθει (στο βαθμό που μπορώ σε σχέση με την εμπειρία μου) στην επιχείρηση του πατέρα μου. Επίσης ξέρω ήδη που θα δουλέψω και τώρα κανονίζω το μεταπτυχιακό μου.Οπότε ναι θεωρώ ότι οι σπουδές μου είχαν νόημα.

Δηλαδή θεωρείς ότι το management και η ηγεσία είναι ταυτόσημες έννοιες, έτσι;Περιμένω τις θεωρίες σου και για την ιστορία. Πολλές άχρηστες επιστήμες υπάρχουν τελικά:-D Δηλαδή ο I.T. developer του παραδείγματος σου λογιστή δεν χρειάζεται έτσι; Είπαμε Maths beat accounting. Συνέχισε , έχεις πλάκα:-D Συνεχίζω να λέω ότι δε πρόκειται να κάτσω να αναλύσω γιατί είναι χρήσιμο το management, το κάθε αντικείμενο έχει το δικό του λόγο ύπαρξης.

Τι δουλειά κάνεις εσύ; Α ναι , φοιτητής που ξυπνάει στις 2 η ώρα και πάει για καφέ.Θα πρέπει να είναι σοβαρή η επιστήμη που σπουδάζεις... Δε μας είπες τι σπουδάζεις όμως και να μας αναλύσεις τη χρησιμότητα του αντικειμένου που σπουδάζεις.Να μην εκφέρω και εγώ γνώμη για αυτό που σπουδάζεις;

Farcry καλά μας παρέθεσες τα βιβλία ( πολύ καλές οι εκδόσεις Wiley , πολύ καλύτερες απο κάτι άθλια ελληνικά συγγράμματα που διανέμονται ) αλλά εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι υπάρχουν αυθεντίες; Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς, πολλές αντικρουόμενες θεωρίες σε κάθε αντικείμενο. Όσο για τον Einstein αυτό σου λέει ο Praetorianos ότι φαντάσου τι παραπάνω θα μπορούσε να είχε ανακαλύψει δεδομένου του τόσο υψηλού του Ι.Q.

Παρεπιμπτόντως έχουμε πιάσει μια συζήτηση που είναι άσχετη με το θέμα του topic.

Δημοσ.

Και ξαναλέω δεν έχω το βίτσιο να γίνω επιστήμονας, το αφήνω για τους άλλους, να κάνουν τα διδακτορικά τους, τις έρευνές τους.Μη γίνουμε πια και όλοι επιστήμονες σε αυτή τη χώρα, ας δουλεύσει και κανείς.

δηλαδη τωρα μας λες οτι οι επιστημονες κωλοβαρανε ε? οκ μου αρεσει παντως που ολες οι μεγαλες εταιρειες επιστημονες εχουν....

ειδικα αυτο το ελλαδα και δουλεια μου προκαλει γελιο.

Δημοσ.
δηλαδη τωρα μας λες οτι οι επιστημονες κωλοβαρανε ε? οκ μου αρεσει παντως που ολες οι μεγαλες εταιρειες επιστημονες εχουν....

ειδικα αυτο το ελλαδα και δουλεια μου προκαλει γελιο.

Περιμένω να μου παραθέσεις στατιστικά στοιχεία για το τι ποσοστά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τι ποσοστά μεγάλων επιχειρήσεων έχουμε στην Ελλάδα, τα ποσοστά ανεργίας των επιστημόνων ( π.χ. για μαθηματικό, φυσικό που έχουν αναφερθεί) και πόσες είναι πια αυτές οι θέσεις που απαιτούν διδακτορικό.

Αν με πείσεις δηλαδή ότι η αγορά δεν έχει τόσο ανάγκη από managers όσο από επιστήμονες θετικών επιστημών θα πάω να γίνω μαθηματικός:-D

Δημοσ.
Περιμένω να μου παραθέσεις στατιστικά στοιχεία για το τι ποσοστά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τι ποσοστά μεγάλων επιχειρήσεων έχουμε στην Ελλάδα, τα ποσοστά ανεργίας των επιστημόνων ( π.χ. για μαθηματικό, φυσικό που έχουν αναφερθεί) και πόσες είναι πια αυτές οι θέσεις που απαιτούν διδακτορικό.

Αν με πείσεις δηλαδή ότι η αγορά δεν έχει τόσο ανάγκη από managers όσο από επιστήμονες θετικών επιστημών θα πάω να γίνω μαθηματικός:-D

νομιζεις οτι διδακτορικα κανουν μονο των θετικων επιστημων? για συμβουλους επιχειρησεων ελεγα...και πολλοι απο αυτους εχουν πρωτο πτυχιο μαθηματικων και πολυτεχνειου. εχω διαβασει αρκετα βιογραφικα και το λεω αυτο. (λες και η μονη διεξοδος ενος μαθηματικου ειναι το ΑΣΕΠ....και νομιζα οτι εισαι open-minded)

Today, mathematics is used throughout the world as an essential tool in many fields, including natural science, engineering, medicine, and the social sciences such as economics and psychology

μαθηματικος μη γινεις θα την καψεις τη σχολη :P

Δημοσ.
νομιζεις οτι διδακτορικα κανουν μονο των θετικων επιστημων? για συμβουλους επιχειρησεων ελεγα...και πολλοι απο αυτους εχουν πρωτο πτυχιο μαθηματικων και πολυτεχνειου. εχω διαβασει αρκετα βιογραφικα και το λεω αυτο. (λες και η μονη διεξοδος ενος μαθηματικου ειναι το ΑΣΕΠ....και νομιζα οτι εισαι open-minded)

Today, mathematics is used throughout the world as an essential tool in many fields, including natural science, engineering, medicine, and the social sciences such as economics and psychology

μαθηματικος μη γινεις θα την καψεις τη σχολη :P

Δε λέω αυτό.Έχω δύο ξεχωριστούς παραγράφους, στην πρώτη λέω για τα διδακτορικά στη δεύτερη περί manager και θετικών επιστημών.Μακάρι να είχαμε πιο πολλούς ανθρώπους με σπουδές διαφορετικών επιστημονικών πεδίων. Γενικά θα ήθελα να είχαμε πιο πολλούς ανθρώπους που να γουστάρουν πραγματικά το αντικείμενό τους όποιο και αν είναι αυτό και όχι οι επιλογές να γίνονται για το κύρος, το ψώνιο κλπ.Εκεί στηρίζεται αυτό που λέω ότι όλοι θέλουν να γίνουν επιστήμονες, ότι όλοι πια θέλουν διδακτορικό αλλά θυμίζουμε λίγο ρομπότ, παίρνουμε όσα περισσότερα χαρτιά μπορούμε για χαρτιά και όχι για τη μόρφωση. Όχι ότι υποστηρίζω να μην κάνουμε μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.λ.π αλλά να είμαστε συνειδητοποιημένοι.Μα γιατί το λες αυτό, οι μαθηματικοί στο λύκειο λέγανε ότι έχω μαθηματικό skill και ότι κακώς πήγα θεωρητική...(:mrgreen: σιγά που θα πήγαινα μαθηματικό:mrgreen:) Πλάκα κάνω φυσικά...

Δημοσ.
σπουδασε? δεν χρειαζεται να σπουδασεις οταν εισαι genius ειναι εντελως τυπικο θεμα.

εμεις μιλαμε για skill. τα εχεις μπερδεψει λιγο

Μάλιστα, δεν χρειάζεται να σπουδάσεις. Εννοείς ότι δεν χρειάζονται καθόλου σπουδές ή ότι μπορείς να διαβάσεις και μόνος σου αυτά που σου χρειάζονται?

Αν εννοείς το πρώτο, λυπάμαι οι απόψεις μας διαφέρουν πάρα πολύ.

Αν εννοείς το δεύτερο συμφωνώ, αν και σκοπός κάθε γνωστικού πεδίου είναι να ανταλλάξεις γνώμες με άλλους, να συζητήσεις, να κάνεις έρευνα και σίγουρα με καθοδήγηση μπορείς να καταφέρεις περισσότερα απ' ότι μόνος σου.

Βέβαια αυτός που αναφέρεις:

By age eleven, he had exhausted the mathematical knowledge of two college students, who were lodgers at his home. He was later lent a book on advanced trigonometry written by S.L. Loney. He completely mastered this book by the age of thirteen and he discovered sophisticated theorems on his own[/b']. By fourteen, he achieved merit certificates and academic awards throughout his school career and also assisted the school in the logistics.

Τι καθοδήγηση να χρειαστεί θα μου πεις. Πάντως η ιστορία με τις μηδεν σπουδές δεν ισχύει πλήρως καθώς:

When he graduated from Town High in 1904' date=' Ramanujan was awarded the K. Ranganatha Rao prize for mathematics by the school's headmaster, Krishnaswami Iyer. Iyer introduced Ramanujan as an outstanding student who deserved scores higher than the maximum possible marks

Ηe received a scholarship [b']to study at Government College in Kumbakonam

known as the "Cambridge of South India. He later enrolled at Pachaiyappa's College in Madras. He again excelled in mathematics

Without a degree, he left college and continued to pursue independent research in mathematics.

οταν η γνωση σου υπερκαλυπτει τις σπουδες τι χρειαζεται να μαθεις?

Τέλος αναφέρεται μέσα στο κείμενο που παρέθεσες:

although Ramanujan had "a taste for mathematics, and some ability", he lacked the educational background and foundation needed so that his work would be accepted by higher-up mathematicians.
Δημοσ.

Η μελέτη δε σε κάνει έξυπνο, αλλά είναι αναγκαία.

Υπάρχουν χαρισματικοί άνθρωποι σε κάποιον τομέα , των οποίων το χάρισμα δε φαίνεται ποτέ, επειδή ποτέ δεν καλλιεργήθηκε.

Πια η γνώση στους περισσότερους τομείς είναι τόση, που δεν μπορεί να την ανακαλύψει κανείς μόνος του. Ο χαρισματικός καταλαβαίνει ευκολότερα την υφιστάμενη γνώση και την προεκτείνει. Όμως για παράδειγμα σήμερα για να έχεις ένα θεώρημα στο όνομα σου στα μαθηματικά, οι αποδείξεις είναι των δεκάδων σελίδων, που στο ενδιάμεσο χρησιμοποιούνται άλλα θεωρήματα και ταυτότητες, επομένως αν δεν έχεις γνώση των άλλων θεωρημάτων, τρέχει σαν τον σκύλο να πιάσεις την ουρά σου.

Αυτοί που γενικά ξεχωρίζουν στην επιστήμη (είναι δεν είναι χαρισματικοί) είναι αυτοί που μπορούν να τιθασεύσουν τη νόηση τους και να την οδηγήσουν στην επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος στηριζόμενοι σε προηγούμενες εμπειρίες και στην όποια καινοτομία μπορούν οι ίδιοι να εισάγουν.

Εν κατακλείδι, είναι κουτό να ανακαλύπτεις τον τροχό κάθε φορά, εφόσον μπορούν να στον δείξουν για να φτιάξεις ένα αυτοκινητάκι.

ΥΓ. Κόφτε το wikipedia, δεν είναι σημείο αναφοράς. Μία ιδέα παίρνει ο αναγνώστης από εκεί, η οποία δε σημαίνει πως είναι και σωστή.

Υ.Γ.2. Απάλευτε7, ο λαός σου σε περιμένει.

Δημοσ.
Αφού το marketing, management δεν σπουδάζονται θα μπορείς φαντάζομαι να κάνεις και μόνος σου μια έρευνα αγοράς, θα ξέρεις τι χρειάζεται ένα προϊόν για να πετύχει, πως κρατάς μια ομάδα στοχευμένη σε ένα σκοπό, πως παρακινείς κάποιον και άλλα αδιάφορα.

Tώρα όχι. Αλλά αν πάρω το marketing for dummies και πάω σε κανά κολλέγιο, άνετα θα το κάνω. Δε το γουστάρω βέβαια. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την αλλαγή λάμπας. Παρακολούθησα κάποιον και μετά το έμαθα. Εσύ δλδ (και γω) αν πας στο μαθηματικό του ΕΚΠΑ και παρακολουθήσεις ένα μάθημα θα το περάσεις? Και όχι με 5, με 10, επιστήμονας είσαι

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις, ειλικρινά.

Οτι το mba δεν είναι τπτ άλλο, από το να πάρεις έναν ήδη γενικό διευθυντή τμήματος και να τον κάνεις ceo. Στο πρώτο όμως για να αναδειχθεί πως έφτασε χωρίς σπουδές διοίκησης? Αρα δν του χρειάζονται.

Για την ακρίβεια είμαι επί πτυχίω(τελευταία μου εξεταστική) και ναι έχω εφαρμόσει αυτά που έχω μάθει (στο βαθμό που μπορώ σε σχέση με την εμπειρία μου) στην επιχείρηση του πατέρα μου. Επίσης ξέρω ήδη που θα δουλέψω και τώρα κανονίζω το μεταπτυχιακό μου.Οπότε ναι θεωρώ ότι οι σπουδές μου είχαν νόημα.

post of the month, για μένα. Στην επιχείρηση του πατέρα μου. Ναι καλά και γω όταν ήμουν ξωτερικατζής, έδινα ιδέες για το πως θα κάνει τις διαδρομές το φορτηγό. Ουαου, τώρα μόλις ανακάλυψα, πως έχω και γνωσεις logistics. Ναι αλλά αφού δν το σπούδασα. Τι τρέχει? Α στη δουλειά ήμουν εγώ, ο γιος του αφεντικού (κολλητός μου) και το αφεντικό. Δλδ με το που τα εφάρμοσες αυτά, η black_widow_and_daughter επέ αύξησε τη θέση της στην αγορά. Χα χα.

Α ναι , φοιτητής που ξυπνάει στις 2 η ώρα και πάει για καφέ.Θα πρέπει να είναι σοβαρή η επιστήμη που σπουδάζεις... Δε μας είπες τι σπουδάζεις όμως και να μας αναλύσεις τη χρησιμότητα του αντικειμένου που σπουδάζεις.Να μην εκφέρω και εγώ γνώμη για αυτό που σπουδάζεις;

Δν ξέρω, έτσι μας λένε οι καθηγητές(μου λένε, δεν έχω δει και πολλούς από κοντά). Από την άλλη, δεν είμαι επιστήμονας, οπότε δεν με πολυνοιάζει. Εγώ ξέρω ότι 5 χρόνια κάθομαι. Τώρα, όχι δε βρίσκω το λόγο να εκφέρεις κι εσύ άποψη, για το αντικείμενο μου. Νο οφένς.

Αν με πείσεις δηλαδή ότι η αγορά δεν έχει τόσο ανάγκη από managers όσο από επιστήμονες θετικών επιστημών θα πάω να γίνω μαθηματικός

Ναι αυτό λέω κι εγώ, ότι οι σχολές τύπου ιστορία, φιλοσοφία κλπ, δε χρειάζονται. Δεν προσφέρουν τπτ στην αγορά. Απλά πληρώνω εγώ, για κάποια χαζά κοριτσάκια, που επειδή μαθαίνουν τι είπε ο στίρνερ*, μπορούν να κάνουν συζήτηση μαζί μου. Αλλά το ότι χρειάζεται το μανατζμεντ, δεν το καθιστά απαραίτητα επιστήμη.

*χτες μίλαγα με μία, που πίστευε πως ο στιρνερ ήταν άσχετος με το μηδενισμό

Δημοσ.
Tώρα όχι. Αλλά αν πάρω το marketing for dummies και πάω σε κανά κολλέγιο, άνετα θα το κάνω. Δε το γουστάρω βέβαια. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την αλλαγή λάμπας. Παρακολούθησα κάποιον και μετά το έμαθα. Εσύ δλδ (και γω) αν πας στο μαθηματικό του ΕΚΠΑ και παρακολουθήσεις ένα μάθημα θα το περάσεις? Και όχι με 5, με 10, επιστήμονας είσαι

Οποιοδήποτε μάθημα δεν σου περνάει τεχνικές γνώσεις τότε, δεν πρέπει να σπουδάζεται και δεν πρέπει να εξελίσσεται εφόσον αν θέλουμε το κατέχουμε όλοι.

Από αύριο λοιπόν, μόνο μηχανικοί, πληροφορικάριοι άντε και κανας γιατρός στα πανεπιστήμια, οι υπόλοιποι από τα manuals.

Οτι το mba δεν είναι τπτ άλλο, από το να πάρεις έναν ήδη γενικό διευθυντή τμήματος και να τον κάνεις ceo. Στο πρώτο όμως για να αναδειχθεί πως έφτασε χωρίς σπουδές διοίκησης? Αρα δν του χρειάζονται.

Το ότι το MBA είναι άχρηστο σαν χαρτί για κάποιον που έχει σπουδάσει διοίκηση είναι γνωστό, ίσως όχι στους έλληνες εργοδότες ακόμα, αλλά όσοι χρειάζεται το ξέρουν. Απλά κάποιος που έχει τελειώσει μηχανικός και θέλει να προαχθεί, δεν μπορεί να φτιάξει οικονομικές καταστάσεις και τιμολόγηση με την εμπειρία του και μόνο, θέλει κάποιες βασικές γνώσεις να ξεκινήσει.

Αλλά το ότι χρειάζεται το μανατζμεντ, δεν το καθιστά απαραίτητα επιστήμη.

Δεν φέρνω αντίρρηση σε αυτό. (Όχι ότι συμφωνώ αλλά δεν με ενδιαφέρει αν το θεωρείς ή όχι επιστήμη). Το να αναφέρεις όμως ότι το management/marketing/logistics/Συμπεριφορά καταναλωτή τα κατέχεις αν διαβάσεις το manual for dummies είναι προσβλητικό και για όσους το σπουδάζουν 4 χρόνια και δεν το βγάζουν με 10, και για αυτούς που έχουν ξοδέψει χρόνο να κάνουν διδακτορικά και να εκδώσουν βιβλία πάνω σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

post of the month, για μένα. Στην επιχείρηση του πατέρα μου. Ναι καλά και γω όταν ήμουν ξωτερικατζής, έδινα ιδέες για το πως θα κάνει τις διαδρομές το φορτηγό. Ουαου, τώρα μόλις ανακάλυψα, πως έχω και γνωσεις logistics. Ναι αλλά αφού δν το σπούδασα. Τι τρέχει? Α στη δουλειά ήμουν εγώ, ο γιος του αφεντικού (κολλητός μου) και το αφεντικό. Δλδ με το που τα εφάρμοσες αυτά, η black_widow_and_daughter επέ αύξησε τη θέση της στην αγορά. Χα χα.

Δν ξέρω, έτσι μας λένε οι καθηγητές(μου λένε, δεν έχω δει και πολλούς από κοντά). Από την άλλη, δεν είμαι επιστήμονας, οπότε δεν με πολυνοιάζει. Εγώ ξέρω ότι 5 χρόνια κάθομαι. Τώρα, όχι δε βρίσκω το λόγο να εκφέρεις κι εσύ άποψη, για το αντικείμενο μου. Νο οφένς.

Ναι αυτό λέω κι εγώ, ότι οι σχολές τύπου ιστορία, φιλοσοφία κλπ, δε χρειάζονται. Δεν προσφέρουν τπτ στην αγορά. Απλά πληρώνω εγώ, για κάποια χαζά κοριτσάκια, που επειδή μαθαίνουν τι είπε ο στίρνερ*, μπορούν να κάνουν συζήτηση μαζί μου. Αλλά το ότι χρειάζεται το μανατζμεντ, δεν το καθιστά απαραίτητα επιστήμη.

*χτες μίλαγα με μία, που πίστευε πως ο στιρνερ ήταν άσχετος με το μηδενισμό

Δεν έχω λόγια, καταντάς απίστευτα αστείος. Αν δε θες να εκφέρω άποψη για το αντικείμενο σου( το οποίο δε μας το λες) τότε να μην εκφέρεις και εσύ άποψη για αυτό που σπουδάζω εγώ . Ξαναλέω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες. Όχι Ο.Ε. είναι είναι η επιχείρηση. Δηλαδή μικρομεσαία επιχείρηση και όχι Α.Ε. δε συνίσταται επιχείρηση για σένα.Δε μεγαλοπιάνομαι, μία οικογενειακή επιχείρηση είναι αλλά δε παύει να είναι επιχείρηση. Γενικά καλό είναι να αφήσεις τις κρίσεις για τα άλλα αντικείμενα σπουδών πέραν του δικού σου και να κάτσεις να ασχοληθείς με το αντικείμενό σου. Πολύ κόμπλεξ ρε παιδί μου:devil::devil: Ασχολείσου λίγο με τον εαυτό σου και όχι μόνο με το τι κάνουν οι άλλοι.

Περιμένω να συντρίψεις και την ιστορία, άργησες...

Δημοσ.

Πάντως η ιστορία με τις μηδεν σπουδές δεν ισχύει πλήρως

αν προσεξες στο κειμενο που εκανα quote ελεγε almost :P

-----Προστέθηκε 7/2/2009 στις 05 : 02 : 11-----

Όμως για παράδειγμα σήμερα για να έχεις ένα θεώρημα στο όνομα σου στα μαθηματικά, οι αποδείξεις είναι των δεκάδων σελίδων, που στο ενδιάμεσο χρησιμοποιούνται άλλα θεωρήματα και ταυτότητες, επομένως αν δεν έχεις γνώση των άλλων θεωρημάτων, τρέχει σαν τον σκύλο να πιάσεις την ουρά σου.

εκτος αν κανεις τσατσιες σαν του fermat ;)

Δημοσ.
αν εσυ λες skill το 160 IQ του einstein εγω το λεω γεννετικη ανωμαλια...

εχω βαρεθει να πεταω την ατακα με το δενδρο και το δασος εδω μεσα....απιστευτο καποιοι που σιγουρα δεν ειναι χαζοι να παριστανουν τους χαζους για τι? για να βγουν κερδισμενοι σε ενα φορουμ? αντι να προσπαθουμε να βρουμε τι ισχυει να βγαζουμε καμια ακρη(για το καθε θεμα μιλαω).....πεταμε πονηριες και δεν ξερω κ γω τι αλλο........

λιγο αφαιρετικοτητα θελει....οκ ηταν ακραιο παραδειγμα αλλα δυσκολο να πας απο το γενικο στο ειδικο?.......

ps

ο γενετικα ανωμαλος Einstein οταν χρειαζοταν μαθηματικα για την ολοκληρωση του εργου του γιατι απευθυνθηκε σε μαθηματικους και δεν πηρε κανα δυο βιβλια την ωρα του WC του(με το συμπαθειο κιολας) να ξεπεταξει το θεμα που τον απασχολουσε να μην εχει κ υποχρεωση σε κανεναν?

ps2 (correction αν δεν σου αρεσουν τα παραπανω αλλαζω την δηλωση μου)

...μετρανε παντου τα skills, γενετικες ανωμαλιες κλπ....(βλεπεις ποσο γελοιο ειναι να κολλαμε σε λεξεις?)

ps3

το οτι ο χ οταν ειναι με κοσμο και δεν βγαζει αχνα ενω o y μιλαει ακαταπαυστα και αυτο σε γενετικη ανωμαλια δεν οφειλεται? μηπως και εμεις οι ιδιοι σε γενετικοι ανωμαλια δεν οφειλουμε τελικα την υπαρξη μας.....οπως βλεπεις με τετοιες προεκτασεις(και σοφιστιες θα λεγα) δεν βγαζουμε ακρη....τεσπα θα συνεχιζα αλλα το περιθώριο αυτού εδώ του φορουμ είναι πολύ μικρό για να χωρέσει την αποδειξη μου ( if you know what i mean :P)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...