afentiko7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 ]Να σου πώ την αλήθεια,πέρυσι τελείωσα και εγώ και δεν με ενδιέφερε κανένα πανεπιστήμιο στον τομέα που ήθελα να ακολουθήσω....Μην πέφτετε όλοι πάνω του...Δίκιο έχει!!Δέν είναι παιδεία αυτή που έχουμε!!Πρώτα απο όλα δέν υπάρχει η κατάληλη υποδομή για τον τομέα κάθε πανεπιστημίου ξεχωριστά!!Τα ΙΕΚ που είναι κατώτερα απο τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ είναι πιο συμβατά... Βλέπεις 1 πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και λεχει τα πάντα. π.χ.στον αθλητικό τομέα,δεν υπάρχουν γυμναστήρια διαμορφωμένα ειδικά για τις ανάγκες των φοιτητών-σπουδαστών που φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο!! Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια.... Τι τομέας ήταν αυτός αν επιτρέπεται? Τώρα ναι αυτό με τα γυμναστήρια, να ξέρες πόσο με τρώει. Αυτός ήταν ο σκοπός που πέρασα στο πανεπιστήμιο. Τόσος κόπος, τόσα βάσανα, περίμενα ότι όλος αυτός ο κόπος θα ανταμειβόταν με ένα γυμναστήριο. Αλλά μάταια. Εμείς οι Ελληνες (όχι η εκπομπή του σκαι), φαντάζομαι δεν πιανόμαστε κότσοι από τα φανταχτερά δωμάτια και τις εγκαταστάσεις, όπως οι ΚινεζοΙνδοΠακιστανοΑραβες που κοσμούν τα πανεπιστήμια του ΗΒ και των ΗΠΑ. @slipknot, ρε συ ο μαθηματικός πως στο καλό θα χρησιμοποιήσει τον καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό των άλλων πανεπιστημίων? Τα θες και τα λες αυτά? Χαρτί και μολύβι είναι τα μαθηματικά.
evabb Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 @slipknot, ρε συ ο μαθηματικός πως στο καλό θα χρησιμοποιήσει τον καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό των άλλων πανεπιστημίων? Τα θες και τα λες αυτά? Χαρτί και μολύβι είναι τα μαθηματικά. :lol::lol: πως φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα απο μαθηματικα. μια ερωτηση μονο. ποσο χρονων εισαι;
slipknot Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 @slipknot, ρε συ ο μαθηματικός πως στο καλό θα χρησιμοποιήσει τον καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό των άλλων πανεπιστημίων? Τα θες και τα λες αυτά? Χαρτί και μολύβι είναι τα μαθηματικά. Οκ έστω ότι είναι χαρτί και μολύβι. Αυτή τη στιγμή τι ευκαιρίες υπάρχουν στην Ελλάδα για κάποιον μαθηματικό που θέλει να ασχοληθεί με έρευνα και τι ευκαιρίες υπάρχουν στο εξωτερικό; Ο μαθηματικός, απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου αν αποφασίσει να μείνει εδώ θα καταλήξει καθηγητής ναι ή ου;
Praetorianos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Το κάνουν γιατί έχουν το βούρδουλα του χρήματος. [...]Και θα μου πεις μετά, ποιο το όφελος για σένα, από όλη την ιστορία? Κανένα, μα αυτή είναι η διαφορά μας, εσύ και όλοι οι υπόλοιποι μετράτε τη ζωή σας με τα πρασινα. Πρώτον έχεις μπερδέψει τις βούρτσες. Τι σχέση έχει η εθελοντική εργασία, οι πορείες, ο βούρδουλας του χρήματος, το ξύσιμο, οι γκόμενες και τα πανεπιστήμια? Στον φυσιολογικό κόσμο καμία πάντως. Α και θέλεις να δεις μήπως τον αρχικό μισθό και την αντίστοιχη δουλειά ενός ερευνητή στο ΙΤΕ πχ να μου πεις αν έχει βούρδουλα το χρήμα? Που σαι ρε αλέντζο, να καμαρώσεις ένα αρσενικό. Αλλά αν εσύ έχεις στόχο για να βρεις γυναίκα, να βγάλεις χρήματα, σόρρυ αλλά εγώ καταλαβαίνω πως εσύ (άρα και οι "ψευδοεπιστήμονες") δεν τα πάτε καλά με το γυναικέιο φύλο, κοινώς δε χαίρεστε τη ζωή. Α, είσαι της σχολής του πραιτωριανού, δε γαμάμε που δε γαμάμε, δεν διαβάζουμε να περάσουμε κανά μάθημα? Άκου βαρβάτο και ανελέητο αρσενικό, επειδή ανακάλυψες το σεξ και εκστασιάστηκες δεν σημαίνει ότι είναι κάτι άγνωστο στον υπόλοιπο κόσμο, ούτε ότι σεξ και σπουδές δεν συνδυάζονται. Ξέρω τρομακτικά δύσκολο για άτομα με χαμηλό IQ αλλά με λίγη προσπάθεια όλα γίνονται. Επίσης επιστήμονες δεν γίνονται όσοι δε γαμάνε. Σε σοκάρω, το ξέρω.. Σημασία δεν έχει πόσο γράφεις, αλλά το πόσο διάβασμα έριξες για να γράψεις. Πχ εγώ στην εξεταστική διάβαζα 3 ώρες χ4-5 μέρες όταν πρωτόδινα ένα μάθημα. Οταν ξανάδινα δε διάβαζα σχεδόν καθόλου, γιατί τα περισσότερα τα θυμόμουνα. Ρήτρα έχω βάλει αρκετές φορές, αλλά πάντα την πέρναγα. Άρα εσύ που με 3 ώρες διάβασμα βγάζεις 7 είσαι καλύτερος/εξυπνότερος από κάποιον της Ιατρικής που με 12 ώρες διάβασμα βγάζει 5. Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει το afentiko. Οπότε εγώ φαντάζομαι ότι ή η σχολή σου είναι εύκολη οπότε θα έγραφε ο καθένας ή έχεις πολύ αυξημένο δείκτη ευφυϊας.. Ο ιδανικός τρόπος ζωής είναι αυτός που κάνεις ότι σ' αρέσει, χωρίς να είσαι δέσμιος των χρημάτων, του μέλλοντος, των γυναικών, κλπ. Σε μερικούς αρέσουν οι σπουδές, να προχωρήσουν, να πάνε εξωτερικό, να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους εκτός από καφέδες και playstation, τόσο δύσκολο είναι να το πιάσεις? Μερικοί σκέφτονται και ότι στο μέλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να πουν στη μαμά και στον μπαμπά αντίο, να αφήσουν και τη φούστα από το χέρι. αλλά να πάρεις κάμπριο μπας και και σου κάτσει καμιά γκόμενα. ρε μπας και έχεις ξηρασίες τελευταία? Τρίτη φορά που το αναφέρεις αυτό με τις γκόμενες... Αν εγώ έχω καλή σχέση με τους γονείς μου, ενώ εσύ και όσοι ξενιτεύονται (για πολλά χρόνια όχι), δε σου φταίει κανείς, παρά μόνο εσύ και οι γονείς σου. Μαμοθρεφτισμός και νεοέλληνας το λένε στο χωριό μου :lol::lol: πως φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα απο μαθηματικα. μια ερωτηση μονο. ποσο χρονων εισαι; Στην ηλικία ή στο μυαλό? Ξεκαθάρισε του το πρώτα γιατί τον μπερδεύεις.
vandermonde Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 απορω γιατι ασχολειστε με αυτό το “πραγμα”….αφηστε ρε τον τρελο στην τρελα του να χαρει τον αγγελικα πλασμενο μικροκοσμο του…..
evabb Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Επίσης επιστήμονες δεν γίνονται όσοι δε γαμάνε. Σε σοκάρω, το ξέρω.. Στην ηλικία ή στο μυαλό? Ξεκαθάρισε του το πρώτα γιατί τον μπερδεύεις. σοβαρα ρε; δλδ ολοι εμεις του πολυτεχνειου ειμαστε αγαμητοι και βλεπουμε american pie για να παρουμε καμια ιδεα η την βγαζουμε με τσοντες μονο; ελεος!!! και φυσικα ρωταω την κανονικη σου ηλικια. το ποσο εισαι στα μυαλα θα το πουν αλλοι οχι εσυ
afentiko7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 :lol::lol: πως φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα απο μαθηματικα. μια ερωτηση μονο. ποσο χρονων εισαι; Μιλάω για pure mathematics. Πραγματικές, μιγαδικές αναλύσεις κλπ. Θεωρίες ομάδων κλπ. Αυτά είναι χαρτί και μολύβι. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δε φταίω εγώ. Αυτά λοιπόν τα μαθηματικά είτε στη Ζιμπάμπουε έισαι, είτε στο Princeton, με χαρτί και μολύβι θα τα λύσεις. Τα θεωρήματα τουλάχιστον. Το κατάλαβες τώρα ή όχι? Πρώτον έχεις μπερδέψει τις βούρτσες. Τι σχέση έχει η εθελοντική εργασία, οι πορείες, ο βούρδουλας του χρήματος, το ξύσιμο, οι γκόμενες και τα πανεπιστήμια?Στον φυσιολογικό κόσμο καμία πάντως. Α και θέλεις να δεις μήπως τον αρχικό μισθό και την αντίστοιχη δουλειά ενός ερευνητή στο ΙΤΕ πχ να μου πεις αν έχει βούρδουλα το χρήμα? Εσύ δεν θες να καταλάβεις. Σου ξανάπα. Γιατί τα μεγαλύτερα αμερικάνικα και βρεταννικά πανεπιστήμια, κοιτάνε και πέραν της βαθμολογίας? Βρες στο internet βιογραφικά υποψηφίων. Πέρα από τους βαθμούς, λένε ήμουνα στην τάδε σχολική ομάδα, δούλεψα στην τάδε εργασία (άσχετη με το αντικείμενο), αλλά πρόσεξε, μην τους πεις ότι ήσουνα μπάρμαν και έπαιζες wow. Γιατί και αυτά τα 2 (διαφορετικά το ένα από το άλλο), είναι μορφές κοινωνικοποίησης. Οπότε γιατί προτιμούν κάποιες μορφές κοινωνικοποίησης και όχι όλες? Κατάλαβες τώρα? Άρα εσύ που με 3 ώρες διάβασμα βγάζεις 7 είσαι καλύτερος/εξυπνότερος από κάποιον της Ιατρικής που με 12 ώρες διάβασμα βγάζει 5. Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει το afentiko. Οπότε εγώ φαντάζομαι ότι ή η σχολή σου είναι εύκολη οπότε θα έγραφε ο καθένας ή έχεις πολύ αυξημένο δείκτη ευφυϊας.. Οχι, για μένα οι επιστήμονες διαχωρίζονται στους μαθηματικούς και στους υπόλοιπους. Και εξηγούμαι. Ο μέσος όρος του μαθηματικού (στην Αθήνα) είναι 8 χρόνια. Ο μεγαλύτερος μέσος όρος από κάθε άλλη σχολή. Οπότε όλοι ειναι ηλίθιοι εκεί μέσα ή κάνουν βαρβάτα πράγματα. Τα ίδια ισχύουν και για το φυσικό. Αρα πιο μάγκας από όλους είναι αυτός που βγάζει το βαρβάτο πράμα. Η να στο πω κι αλλιώς? Ο μαθηματικός άνετα αλλάζει σχολή και διαπρέπει στο φπψ, στο ιστορικό, στην αρχαιολογία. Οι κοπελίτσες από αυτά τα τμήματα (αντιπαραγωγικά, και πρέπει να καταργηθούν κατ' εμέ*), μπορούν να βγάλουν το μαθηματικό? Τώρα για πες μου εσύ όμως γιατι στη σχολή μου ΜΟ είναι το 7, ενώ σε ομοειδή σχολή (+200 μόρια), κάτω από 8 δεν παίρνει κανείς ή γιατί σε αντίστοιχο ΑΤΕΙ το 6.5 θεωρείται βαθμάρα? Σε μερικούς αρέσουν οι σπουδές, να προχωρήσουν, να πάνε εξωτερικό, να κάνουν κάτι χρήσιμο στη ζωή τους εκτός από καφέδες και playstation, τόσο δύσκολο είναι να το πιάσεις? Μερικοί σκέφτονται και ότι στο μέλλον θα πρέπει κάποια στιγμή να πουν στη μαμά και στον μπαμπά αντίο, να αφήσουν και τη φούστα από το χέρι. Σου επαναλαμβάνω, το χρήσιμο είναι κάτι υποκειμενικό. Ξέρω άτομο που είχε βάλει ως στόχο της ζωής του να πάει στους γιατρούς του κόσμου. Ποιος κάνει κάτι πιο χρήσιμο, εσύ (και όλοι οι υπόλοιποι) που σκέφτεσαι την τσέπη σου ή αυτός? Αν θες να κάνεις πραγματικά κάτι χρήσιμο, βοήθησε το συνάνθρωπο σου όσο μπορείς και μη βαυκαλίζεσαι με σπουδές. Λες και κάνεις κάτι, που κανείς άλλος στον κόσμο δεν κάνει, μονο εσύ και η έβα σπουδάζετε, οι υπόλοιποι είμαστε γτπ και συγγνώμη που σας χαλάμε το "όνειρο", του να ζείτε σε μια ιδανική κοινωνία της 16ώρης δουλειάς. Μπρρρ... και μόνο στη σκέψη τρέμω. Μαμοθρεφτισμός και νεοέλληνας το λένε στο χωριό μου Ναι, οκ δεν έχεις καλές σχέσεις με τους γονείς σου, είπαμε, δεν φταίμε οι υπόλοιποι όμως. Ναι, ξέρω ότι θα γράψεις πως έχω πολύ καλή σχέση με τους γονείς μου Δλδ εν ολίγοις όλοι εσείς, όταν παντρευτείτε και οι γονείς σας, προθυμοποιηθούν να σας βοηθήσουν, εσείς ως περήφανοι επιστήμονες, θα αρνηθείτε τη βοήθεια τους. Η αν τη δεχτείτε, δε θα ήσαστε μαμόθρεφτα? Πάρτε και μια τροφή για σκέψη. Δικός σας είναι. Επιστήμων, που λοξοδρόμησε βέβαια και έγινε "τρομοκράτης"
evabb Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μιλάω για pure mathematics. Πραγματικές, μιγαδικές αναλύσεις κλπ. Θεωρίες ομάδων κλπ. Αυτά είναι χαρτί και μολύβι. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δε φταίω εγώ. Αυτά λοιπόν τα μαθηματικά είτε στη Ζιμπάμπουε έισαι, είτε στο Princeton, με χαρτί και μολύβι θα τα λύσεις. Τα θεωρήματα τουλάχιστον. Το κατάλαβες τώρα ή όχι? τι εκανε λεει;;;;;;;;τοσα ξερεις τοσα λες. στην σημερον εποχη μαθηματικα χωρις υπολογιστη δεν λυνονται (μιλαω φυσικα για σοβαρα μαθηματικα) hellooooo δεν εχεις συναντησει ποτε προβλημα που να μην εχει αναλυτικη λυση παρα μονο αριθμιτικη; αυτα πως τα λυνουν; με το χερι; θα με τρελανεις και ακομα να πεις ποσο χρονων εισαι;
Praetorianos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Οπότε γιατί προτιμούν κάποιες μορφές κοινωνικοποίησης και όχι όλες? Κατάλαβες τώρα? Γιατί θέλουν να διαπιστώσουν ότι εκτός του ευκλείδιου θεωρήματος ξέρεις να μιλήσεις και σε δυο ανθρώπους, καταλαβαίνεις τι παίζει γύρω σου, έχεις συναισθηματική ευφυϊα, μπορείς να αναλάβεις διάφορα project χωρίς να καταρρεύσεις και γενικά είσαι πιο ολοκληρωμένος σαν άνθρωπος. Οχι, για μένα οι επιστήμονες διαχωρίζονται στους μαθηματικούς και στους υπόλοιπους. =>γιατρός <> επιστήμονας. οκ Τα ίδια ισχύουν και για το φυσικό. Αρα πιο μάγκας από όλους είναι αυτός που βγάζει το βαρβάτο πράμα. Η να στο πω κι αλλιώς? Ο μαθηματικός άνετα αλλάζει σχολή και διαπρέπει στο φπψ, στο ιστορικό, στην αρχαιολογία. Οι κοπελίτσες από αυτά τα τμήματα (αντιπαραγωγικά, και πρέπει να καταργηθούν κατ' εμέ*), μπορούν να βγάλουν το μαθηματικό? Δεν μπορώ να πω κάτι εδώ η αλήθεια είναι. Αν το φτιάξεις πολύ (πολύ όμως) μπορεί και να έχεις δίκιο Ξέρω άτομο που είχε βάλει ως στόχο της ζωής του να πάει στους γιατρούς του κόσμου. γιατρούς γιατρούς μη βαυκαλίζεσαι με σπουδές. μη βαυκαλίζεσαι με σπουδές. Και για πες μου ρε άρχοντα της λογικής και μαέστρο της επιχειρηματολογίας, που κατάφερες μέσα σε δυο προτάσεις να αναιρέσεις την ίδια την σκέψη σου, πως θα γινόταν γιατρός του κόσμου αν ήταν όλη μέρα για καφέδες ή δεν πήγαινε να σπουδάσει. Αυτός θα κάνει κάτι πιο χρήσιμο ή εσύ που την ώρα που αυτός πασχίζει να βρει θεραπείες στα εργαστήρια εσύ θα πίνεις μπύρες? Λες και κάνεις κάτι, που κανείς άλλος στον κόσμο δεν κάνει, μονο εσύ και η έβα σπουδάζετε, οι υπόλοιποι είμαστε γτπ και συγγνώμη που σας χαλάμε το "όνειρο", του να ζείτε σε μια ιδανική κοινωνία της 16ώρης δουλειάς. Μπρρρ... και μόνο στη σκέψη τρέμω. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν περισσότερο και οι σπουδές τους δεν συγκρίνονται με τις δικές μου το ίδιο και το μυαλό τους, αυτοί θα πάνε την κοινωνία μπροστά. Αντιθέτως λογικές του "άραξε ρε και αύριο μέρα είναι, ίσα κανα ρευστό για φραπεδιά να βγαίνει και άγιος ο θεός" είναι η παρακμή της κοινωνίας. Ναι, οκ δεν έχεις καλές σχέσεις με τους γονείς σου, είπαμε, δεν φταίμε οι υπόλοιποι όμως. Το να θέλεις κάποια στιγμή της ζωής σου να απεξαρτηθείς από το πατρικό σπίτι για να δεις τι θα καταφέρεις μόνος σου και πως είναι η ζωή χωρίς μαγειρεμένο φαί και στρωμένο από άλλους κρεββάτι δεν είναι σημάδι αντικοινωνικότητας ή έχθρας με τους γονείς. Είναι σημάδι ωριμότητας (γνώμη μου). Δλδ εν ολίγοις όλοι εσείς, όταν παντρευτείτε και οι γονείς σας, προθυμοποιηθούν να σας βοηθήσουν, εσείς ως περήφανοι επιστήμονες, θα αρνηθείτε τη βοήθεια τους. Η αν τη δεχτείτε, δε θα ήσαστε μαμόθρεφτα? Φυσικά και θα την δεχτούμε, εξάλλου γονείς είναι δεν τους ξεχνάς μετά τα 18. Άλλο αυτό και άλλο να μην μπορείς χώρια τους.
DarkOrion Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Ο μέσος όρος του μαθηματικού (στην Αθήνα) είναι 8 χρόνια. Φίλε, αυτό που λες είναι αλήθεια, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Πες επίσης ότι και ο μέσος όρος αυτών που μπαίνουν στο μαθηματικό είναι 16, και τότε θα είσαι ok. Διότι όταν έχεις βγάλει 16 (που σημαίνει ότι στις πανελλήνιες δεν έλυσες το 4ο θέμα που είναι και το βαρβάτο) και ψάχνεις μια αξιοπρεπή σχολή, θα διαλέξεις μαθηματικό. Σε μιά τέτοια δύσκολη σχολή, αν δεν έχεις καταφέρει να λύνεις θέματα επιπέδου πανελληνίων, τι πας να κάνεις? Φυσικά και ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι 8 χρόνια, αν ο άλλος δεν ξέρει να υπολογίζει παραγώγους. Πάρε όμως τους πρώτους, που περάσανε με 19+, αυτοί πιστεύεις ότι το βγάζουν σε 8 χρόνια? Συνεπώς, όταν είναι να χρησιμοποιήσεις ένα επιχείρημα, χρησιμοποίησέ το σωστά, διότι διαφορετικά προσπαθείς να κοροιδέψεις τους άλλους και τον εαυτό σου. Και εγώ ξέρω άτομο που πέρασε στο μαθηματικό. Αν σου πω ότι αυτό το άτομο με το ζόρι έλυνε το 3ο θέμα με μονοτονία, ακρότατα κλπ (ούτε κατά διάνοια το 4ο), τι περιμένεις? Να την βγάλει την σχολή σε 4 χρόνια?
black_widow Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Όντως το μαθηματικό και το φυσικό είναι πολύ δύσκολες σχολές, αλλά ίσως το επίπεδο αυτών που εισάγονται στις σχολές δεν είναι αυτό που θα έπρεπε; Άτομα από Φυσικό που ξέρω μου έχουν παραδεχτεί ότι δεν έχουν τις κατάλληλες βάσεις από το λύκειο στη Φυσική και στα Μαθηματικά και έχουν σοβαρό πρόβλημα με την σχολή. Το Μαθηματικό Αθήνας 16+ βάση έχει, δεν έχει 19+. Στο βαθμολογικό επίπεδο του 16+ ( και εγώ 16 είχα , δε το λέω για να μειώσω κάποιον) μήπως δεν είναι όλοι κατάλληλοι να γίνουν επιστήμονες; Μήπως δεν τους αρέσει τόσο το αντικείμενο σπουδών τους;Α, με έχει καλύψει ο DarkOrion, τώρα είδα το post του. Στο ΤΕΙ που είμαι ( Διοίκησης Επιχειρήσεων ) είναι πολλά παιδιά που δεν έχουν βασικές γνώσεις μαθηματικών και αρχών οικονομικής θεωρίας και οι περισσότεροι καθηγητές απλά ρίχνουν το επίπεδο των θεμάτων για να περάσουν τα μαθήματα.Αν ο άλλος δυσκολεύεται ακόμα και στα μαθήματα του πρώτου έτους, στείλτον σπίτι του να πάρει κανένας άλλος τη θέση του.Ή διαφορετικά ας στρωθεί στο διάβασμα να έχει το επίπεδο που χρειάζεται σε αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης. Αν θέλουμε ανώτατη εκπαίδευση το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε ορθογραφία, να έχουμε δομημένο γραπτό λόγο και να έχουμε τις προαπαιτούμενες γνώσεις για το αντικείμενο σπουδών μας. Διαβάζω βιβλία καθηγητών π.χ. ή σημειώσεις και βλέπεις κάνουν πολλοί απίστευτα ορθογραφικά λάθη, δεν εκφράζονται σωστα στον γραπτό λόγο και γενικότερα απίστευτες προχειροδουλειές. Ανώτατη εκπαίδευση ε; Γιατί afentiko λες συγκεκριμένα για τις κοπελίτσες του ΦΠΨ κλπ, η παρατήρηση σου έχει να κάνει με το ότι προέρχονται από θεωρητική κατεύθυνση και δεν έχουν τις απαραίτητες βάσεις μαθηματικών και φυσικής ή ότι είναι κοπέλες ( και καλά ότι οι κοπέλες δεν τα καταφέρνουν στα μαθηματικά; ). Μη συγκρίνουμε ανόμοια επιστημονικά πεδία.
slipknot Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Και στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης καταλήγουν μερικοί θετικο-τεχνολογικοί και έχουν ελλείψεις. Χαίρω πολύ Βαγγέλης
black_widow Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Και στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης καταλήγουν μερικοί θετικο-τεχνολογικοί και έχουν ελλείψεις. Χαίρω πολύ Βαγγέλης Αυτό δε πάει να πει δηλαδή ότι είναι τόσο υψηλό το επίπεδο των σπουδών αλλά ότι σε άλλη σχολή θέλανε να μπούνε και σε άλλη καταφέρανε να εισαχθούν. Δε μπορούμε να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα για το επίπεδο μίας σχολής λαμβάνοντας υπόψιν απλά το μέσο όρο αποφοίτησης. Ας αξιολογηθούν κάποτε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και μετά το ξανασυζητάμε
Eleu8eriaX Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Τι τομέας ήταν αυτός αν επιτρέπεται? Τώρα ναι αυτό με τα γυμναστήρια, να ξέρες πόσο με τρώει. Αυτός ήταν ο σκοπός που πέρασα στο πανεπιστήμιο. Τόσος κόπος, τόσα βάσανα, περίμενα ότι όλος αυτός ο κόπος θα ανταμειβόταν με ένα γυμναστήριο. Αλλά μάταια. Εμείς οι Ελληνες (όχι η εκπομπή του σκαι), φαντάζομαι δεν πιανόμαστε κότσοι από τα φανταχτερά δωμάτια και τις εγκαταστάσεις, όπως οι ΚινεζοΙνδοΠακιστανοΑραβες που κοσμούν τα πανεπιστήμια του ΗΒ και των ΗΠΑ. @slipknot, ρε συ ο μαθηματικός πως στο καλό θα χρησιμοποιήσει τον καλύτερο υλικοτεχνικό εξοπλισμό των άλλων πανεπιστημίων? Τα θες και τα λες αυτά? Χαρτί και μολύβι είναι τα μαθηματικά. Τομέας μουσικής παραγωγής....Η Ελλάδα τα πανεπιστήμια που έχει είναι βασισμένα στη θεωρία και σε κλασσική μουσική...Δέν λεω πως δεν θα φανούν χρήσιμα στη ζωή μου πάνω σε αυτόν τον κλάδο,αλλα εγω συγκεκριμένα έχω πολλές γνώσεις πάνω στην κλασσική μουσική και δεν θέλω να τις επεκτείνω κι άλλο...Απο την άλλη ένα παιδί που θα τον ενδιέφερε η μουσική παραγωγή και μόνο τι θα του χρειαζόταν ο Μπετόβεν και ο Τσαικόφσκι ή η παραδοσιακή Ελληνική Μουσική??Τπτ.....
slipknot Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Αυτό δε πάει να πει δηλαδή ότι είναι τόσο υψηλό το επίπεδο των σπουδών αλλά ότι σε άλλη σχολή θέλανε να μπούνε και σε άλλη καταφέρανε να εισαχθούν. Δε μπορούμε να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα για το επίπεδο μίας σχολής λαμβάνοντας υπόψιν απλά το μέσο όρο αποφοίτησης. Ας αξιολογηθούν κάποτε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και μετά το ξανασυζητάμε Δεν θα κρίνω το επίπεδο του συγκεκριμένου τμήματος γιατί δεν το γνωρίζω αλλά το να βρίσκεται τέτοιο τμήμα στο 2ο πεδίο είναι λιγάκι παράδοξο. Τώρα για τις μαθηματικο-φυσικές σχολές ξέρω ότι κάποια παιδιά πωρώνονται με τα μαθήματα που κάνουν στη Γ λυκείου και όταν καταλήξουν στην αντίστοιχη σχολή απογοητεύονται γιατί βλέπουν πως το επίπεδο είναι διαφορετικό. Έχω γνωστό με πάθος για τα μαθηματικά, έγραψε και πέρασε στο Μαθηματικό εδώ στην Αθήνα και τώρα πλέον, κάποια έτη μετά δεν τη παλεύει και πολύ. Φανταστείτε τι παθαίνουν άλλοι που δεν είναι και τόσο σίγουροι ότι θέλουν να σπουδάσουν τέτοιες επιστήμες... Από την άλλη γνώρισα φυσικό, που ισχυριζόταν ότι είχε τελειώσει τη σχολή σε 4 χρόνια και δεν μπορούσε να παραδώσει σωστά μάθημα, δε μπορούσε να μεταδώσει τη γνώση που υποτίθεται ότι είχε. Πάντως μη σνομπάρετε το 16αρι των πανελληνίων, τι παραπάνω έχουν σχολές όπως η Αγγλική Φιλολογία που οι βάσεις τους φτάνουν το Θεό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.