Προς το περιεχόμενο

πανεπιστήμια στο εξωτερικό

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον με ολο αυτο το μπαχαλο π κυριαρχει στο ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα σκεφτομαι φετος π τελιωνω να κοιταξω για πανεπιστιμιο στο εξωτερικο...αλλα δν ξερω λεπτομεριες...προσπαθησα να ψαξω στο google αλλα γινεται ενα ψιλομπαχαλο...υπαρχει καποιος τροπος ευκολος για να ενημερωθω για πανεπιστιμια στο εξωτερικο?

• Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι να πας σε πανεπιστιμιο του αιξοτερικου. Οση δαιν παιρναναι σε πανεπιστιμιο εδο γηατη ουται να γραφουν σοστα δαιν ξαιρουν στο αιξοτερικο θελουν να παναι.

Δεν λέω οτι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι καλό. Καθε άλλο...

Αλλά δεν φταινε ΟΛΟΙ οι άλλοι (εκπαιδευτικο σύστημα, καθηγητές, γονείς, ο σουβλατζης στη γωνια....) εκτός απο εμάς...

Πρεπει να εχουμε συνειδηση των πραξεων μας...

Σκέφτηκες ποτέ οτι ΙΣΩΣ να μην φταιει ΜΟΝΟ το εκπαιδευτικο σύστημα αλλα και εσυ?

Δηλαδη όλοι αυτοι που περνανε στην τριτοβαθμια εκπαίδευση καθε χρόνο τι είναι?

Σκέφτηκες ποτε οτι μπορει να μην εισαι καταλληλος για ανωτατες σπουδες?

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ενω θα αποτυχεις εδω εκει θα πετυχεις?

Δημοσ.

Ναι να πας σε πανεπιστιμιο του αιξοτερικου. Οση δαιν παιρναναι σε πανεπιστιμιο εδο γηατη ουται να γραφουν σοστα δαιν ξαιρουν στο αιξοτερικο θελουν να παναι.

Δεν λέω οτι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι καλό. Καθε άλλο...

Αλλά δεν φταινε ΟΛΟΙ οι άλλοι (εκπαιδευτικο σύστημα, καθηγητές, γονείς, ο σουβλατζης στη γωνια....) εκτός απο εμάς...

Πρεπει να εχουμε συνειδηση των πραξεων μας...

Σκέφτηκες ποτέ οτι ΙΣΩΣ να μην φταιει ΜΟΝΟ το εκπαιδευτικο σύστημα αλλα και εσυ?

Δηλαδη όλοι αυτοι που περνανε στην τριτοβαθμια εκπαίδευση καθε χρόνο τι είναι?

Σκέφτηκες ποτε οτι μπορει να μην εισαι καταλληλος για ανωτατες σπουδες?

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ενω θα αποτυχεις εδω εκει θα πετυχεις?

οτι εκει πληρωνει

Δημοσ.

Φίλε g3orgio δεν επικρατεί κανένα μπάχαλο στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά ακόμα και αν επικρατεί, δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο λόγος. Μάλλον να αποφύγεις τη μουρμούρα από μια αποτυχία στις πανελλήνιες μου φαίνεται παρά να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο.

Τι θέλεις να σπουδάσεις?

Θέλω μια ειλικρινή απάντηση σ'αυτό, πέρα από αντισυστηματικά κλισέ και αφορισμούς.

-Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να αποκτήσεις ένα καλό επιστημονικό υπόβαθρο και γιαυτό θέλεις να σπουδάσεις στο εξωτερικό όπου θα γίνεις σούπερ επιστήμονας

ή

-πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις να πιάσεις τη σχολή που επιθυμείς(όσο ψηλά και αν είναι) και δεν έχεις πολυ όρεξη να διαβάσεις?

Τώρα για το ερώτημα σου δεν γνωρίζω, ας μας πει καλύτερα κάποιος που ξέρει.

Δημοσ.

Ρε παιδιά δίκιο έχετε αλλά ο άνθρωπος δεν σας ρώτησε αν κάνει για αστροναύτης ή σουβλατζής ή οτιδήποτε άλλο. Πληροφορίες για σπουδές στο εξωτερικό ζήτησε.. Έτσι και αλλιώς το αν είναι ικανός θα το κρίνει η σχολή του και μετέπειτα αγορά εργασίας. Γιατί να ευνουχίζουμε τα όνειρα των νέων από τόσο νωρίς. Το περίεργο δεν θα ήταν να θέλουν όλοι να σπουδάσουν αλλά να μην ήθελε κανένας. Και αν είναι κάποιος που φταίει, είναι η πολιτεία που έχει δώσει να καταλάβουν οι νέοι πως χωρίς πτυχίο δεν έχεις στον ήλιο μοίρα. Καταρχάς g3orgi0 για τι σχολή ενδιαφέρεσαι και σε ποια χώρα θες να σπουδάσεις? Αγγλία?

Δημοσ.
οτι εκει πληρωνει

ναι στην αγγλια ειδικα θα νιαστουνε...

ενα μαθημα να χασεις, χανεις ολη την χρονια

Δημοσ.
οτι εκει πληρωνει

για κάποιο λόγο υπάρχουν πανεπιστήμια μόνο στην Αγγλία ε? Ααα ναι και στην Ελλάδα, που είναι και τα καλύτερα φυσικά και για αυτό είναι μεγάλο λάθος οι προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό..

Δημοσ.
για κάποιο λόγο υπάρχουν πανεπιστήμια μόνο στην Αγγλία ε? Ααα ναι και στην Ελλάδα, που είναι και τα καλύτερα φυσικά και για αυτό είναι μεγάλο λάθος οι προπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό..

Όχι αλλά για κάποιον άλλο λόγο οι περισσότεροι μαθαίνουν ως πρώτη ξένη γλώσσα αγγλικά και για αυτό το λόγο είναι σε πιο ικανοποιητικό επίπεδο για σπουδές στο Ηνωμένο βασίλειο (για ΗΠΑ είναι και πολύ μακρυά και πολύ υψηλά τα δίδακτρα). Πάντως και εγώ για μεταπτυχιακό Γερμανία θέλω και πρέπει να αρχίσω σύντομα γερμανικά για να τα βελτιώσω.

Δημοσ.

λοιπον...στην ελλαδα δν θα αποτυχω γτ ειμαι καλος μαθητης...του 18...αλλα μ αρεσει πιο πολυ στο εξωτερικο και οσο να ναι εξω μαθαινεις καλυτερα ..δν λεω οτι αν περασω εξω θα παω στη nasa..εμ θελω να παω για προγραμματιστης αλλα αν δν μ κατσει εχω ναυτιλιακα για καβατζα :D

Δημοσ.
ναι στην αγγλια ειδικα θα νιαστουνε...

ενα μαθημα να χασεις, χανεις ολη την χρονια

Γι'αυτο το λέω...

Νομίζει οτι αν φύγει Αγγλια θα πάρει πτυχίο χωρις διάβασμα και θα γίνει ο σουπερ-ουαου επιστημονας!

Αλλα ξέχασα..για όλα φταινε οι άλλοι. Ποτε εμείς!

Σίγουρα οι σπουδες σε πανεπιστημια του εξωτερικου ειναι καλυτερες αλλα τις επιλεγεις με αλλα κριτιρια και οχι σαν εσχατη λύση οταν εχεις αποτύχει!

φιλικά

Δημοσ.
λοιπον...στην ελλαδα δν θα αποτυχω γτ ειμαι καλος μαθητης...του 18...

καλά αυτό δεν λέει και πολλά. Εξαρτάται τι σχολή θέλεις και πόσο διάβασμα θα ρίξεις. Γιατί το να βγάλεις 18 στο εξάμηνο απέχει πάρα πολύ από το να βγάλεις 18 στις πανελλήνιες.

αλλα μ αρεσει πιο πολυ στο εξωτερικο και οσο να ναι εξω μαθαινεις καλυτερα

αυτό από που το συμπεραίνεις δεν καταλαβαίνω. Σίγουρα θα είναι πιο οργανωμένα και σίγουρα θα μάθεις τουλάχιστον πέντε πράγματα, ενώ εδώ αν δεν προσπαθήσεις δεν θα μάθεις τίποτα.

..δν λεω οτι αν περασω εξω θα παω στη nasa..
Μήπως θα έπρεπε να το ήθελες για να πας έξω?(εννοώντας βέβαια να βάλεις υψηλούς στόχους και να μην βολευτείς με μία μέτρια κατάσταση).
εμ θελω να παω για προγραμματιστης αλλα αν δν μ κατσει εχω ναυτιλιακα για καβατζα :D

Αν πραγματικά θέλεις να γίνεις προγραμματιστής άποψή μου είναι να φύγεις κατευθείαν έξω, ανεξαρτήτου πανελληνίων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...