irida85 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα! Καταρχας ελπιζω να εβαλα το θεμα αυτο σε σωστο σημειο... Ηθελα να αγορασω καρτα τηλεορασης για το pc μου αλλα τελικα αποφασισα να παρω tv box αφου εχει και το + οτι μπορεις να δεις tv χωρις καν να ανοιξεις το pc... Tωρα ομως υπαρχει το ερωτημα τι tv box να παρω??? Ποιας εταιρειας??? Καλο δε θα ειναι να παιζει και ψηφιακα καναλια και αναλογικα??? Βρηκα αυτα: 1) http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=28EE1B6A7EA5C84E8336B9D4AE66B38D&pa=985E0BDA4B47EC44965AAFB835B0BCD0 (το οποιο φανταζομαι οτι ειναι tv box -δεν το χω καταλαβει ακομα) 2) http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=7C66074448EF29488725D69D289293DA&pa=985E0BDA4B47EC44965AAFB835B0BCD0 3) http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=011010CB41C4424CA50BD2503839C57C&pa=985E0BDA4B47EC44965AAFB835B0BCD0 Εχει πολλες ακομα ριξτε μια ματια.... Απο αυτο το site θελω να το παρω... Καμια ιδεα κανεις????? Βοηθειστεεεεεε Α! Θα δωσω το πολυ πολυ 50Ε ή και λιγοτερα...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Τα TVboxes μπορουν μεν να δουλεψουν χωρις υπολογιστη, αλλα εχουν ενα βασικο μειονεκτημα: ΔΕ μπορουν να δουλεψουν ΜΕ υπολογιστη...! [υπαρχουν και εξαιρεσεις] Δηλαδη πρεπει να ξεσυνδεεις την οθονη σου και να τη συνδεεις στο tv box. Επισης, ειναι ακριβα (τα tv boxes). To πιο φθηνο ειναι αυτο. Ναι, καλα καταλαβες, κανενα απο αυτα που παρεθεσες δεν δουλευει με κλειστο τον υπολογιστη, αφου ολα οσα παρεθεσες συνδεονται στον υπολογιστη με USB θυρα.
irida85 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Κατσε γιατι δεν καταλαβαινω τιποτααααααααα!!! Τελικα δουλευουν ή δεν δουλευουν ταυτοχρονα με τον υπολογιστη??? Ανοιγεις το pc και συνδεεις την οθονη με το tv box? Γιατι εχω και xbox360 συνδεδεμενο στην οθονη (το ενα καλωδιο της οθονη παει στο pc και το αλλο στο xbox) και δεν χρειαζεται καθε φορα να συνδεω και να ξεσυνδεω την οθονη... Απλα την ανοιγω και την κλεινω απο το κουμπι και περναει απο το pc στο χbox...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Ναι αλλα αυτα που παρεθεσες ειναι ολα USB, πώς θα δουλεψουν αν δεν εχεις ανοιχτο το pc? (οχι την οθονη, το pc!) Τα Standalone δεν εχουν ΚΑΝ USB συνδεση, απλα την οθονη συνδεεις... μονο που πρεπει να την αποδυνδεσεις απο το pc για να τη συνδεσεις στο standalone tv box και να δεις (χωρις να αναψεις τον υπολογιστη).
irida85 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Ναι αλλα αυτα που παρεθεσες ειναι ολα USB, πώς θα δουλεψουν αν δεν εχεις ανοιχτο το pc? (οχι την οθονη, το pc!) Τα Standalone δεν εχουν ΚΑΝ USB συνδεση, απλα την οθονη συνδεεις... μονο που πρεπει να την αποδυνδεσεις απο το pc για να τη συνδεσεις στο standalone tv box και να δεις (χωρις να αναψεις τον υπολογιστη). Xμ.... ευτυχως που ανοιξα το θεμα !!! Δηλαδη πρεπει να δω να γραφει standalone για να εχει δικη του παροχη ρευματος με λιγα λογια??? Και τοτε τι τα πουλανε αυτα τα tv box??? Τι διαφορα εχουν απο τη καρτα pci???? Mηπως τελικα δεν αξιζει το κοπο και θα μου πιανει και χωρο????
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Η διαφορά που εχουν ειναι οτι ειναι... εξωτερικα. Ξερεις, για να μπαινουν και σε laptops κτλ κτλ...
irida85 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Οκ καταλαβα... Ευτυχως που εισαι κι εσυ Georgeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Για δες αυτο εδω... http://www.you.gr/b2c_iqshop/catalog/query.do?query=stand+alone Και συνεχιζω το ψαξιμο... Δεν εχω καταληξει ακομα τι απ'ολα θα παρω... -----Προστέθηκε 23/1/2009 στις 04 : 58 : 02----- Και τοτε τι τα πουλανε αυτα τα tv box??? Η ερωτηση ηταν ρητορικη... :-D:-D
Members gsarig Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Members Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Τα TVboxes μπορουν μεν να δουλεψουν χωρις υπολογιστη, αλλα εχουν ενα βασικο μειονεκτημα: ΔΕ μπορουν να δουλεψουν ΜΕ υπολογιστη...! [υπαρχουν και εξαιρεσεις]Δηλαδη πρεπει να ξεσυνδεεις την οθονη σου και να τη συνδεεις στο tv box. Επισης, ειναι ακριβα (τα tv boxes). To πιο φθηνο ειναι αυτο. Ναι, καλα καταλαβες, κανενα απο αυτα που παρεθεσες δεν δουλευει με κλειστο τον υπολογιστη, αφου ολα οσα παρεθεσες συνδεονται στον υπολογιστη με USB θυρα. Έχεις υπόψη σου κάποια από αυτές τις εξαιρέσεις; Θα με ενδιέφερε να έχω ένα tvbox που να μου επιτρέπει να βλέπω τηλεόραση με κλειστό τον υπολογιστή, αλλά εννοείται ότι θέλω να το έχω διαθέσιμο και με ανοιχτό. Το συγκεκριμένο tv-box που παραθέτεις το είχα πάρει στην αδερφή μου (για σύνδεση απευθείας σε οθόνη tft) και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα της εικόνας, αλλά από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα και στο pc. Γενικά, βλέποντας την ποιότητα εικόνας που έχει το συγκεκριμένο, σκεφτόμουν να πάρω καινούριο tv-tuner κι αναρωτιόμουν αν το tv-box έχει καλύτερη ποιότητα σε σχέση με ένα pci. Αυτό που παραθέτεις πάντως, έχει πολύ καλύτερη εικόνα από την pinnacle pctv 310i pci που έχω τώρα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Οκ καταλαβα... Ευτυχως που εισαι κι εσυ Georgeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Για δες αυτο εδω... http://www.you.gr/b2c_iqshop/catalog/query.do?query=stand+alone Και συνεχιζω το ψαξιμο... Δεν εχω καταληξει ακομα τι απ'ολα θα παρω... -----Προστέθηκε 23/1/2009 στις 04 : 58 : 02----- Η ερωτηση ηταν ρητορικη... :-D:-D Ολα τα standalone πρεπει να κανουν αυτο που θες, ενα απλο, βασικο tv tuner Προσοχη στον τυπο της συνδεσης με την οθονη μονο. Απο κει και περα, το συγκεκριμενο δεν το εχω δουλεψει, οποτε δε μπορω να πω κατι Έχεις υπόψη σου κάποια από αυτές τις εξαιρέσεις; Θα με ενδιέφερε να έχω ένα tvbox που να μου επιτρέπει να βλέπω τηλεόραση με κλειστό τον υπολογιστή, αλλά εννοείται ότι θέλω να το έχω διαθέσιμο και με ανοιχτό. Το συγκεκριμένο tv-box που παραθέτεις το είχα πάρει στην αδερφή μου (για σύνδεση απευθείας σε οθόνη tft) και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα της εικόνας, αλλά από ότι κατάλαβα δεν μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα και στο pc. Γενικά, βλέποντας την ποιότητα εικόνας που έχει το συγκεκριμένο, σκεφτόμουν να πάρω καινούριο tv-tuner κι αναρωτιόμουν αν το tv-box έχει καλύτερη ποιότητα σε σχέση με ένα pci. Αυτό που παραθέτεις πάντως, έχει πολύ καλύτερη εικόνα από την pinnacle pctv 310i pci που έχω τώρα. Δυστυχως δεν βρισκω καποιο συγκεκριμενο, αλλα γενικα να ξερεις οτι υπαρχει η δυνατοτητα σε ορισμενα ακριβα να εχουν εισοδο σηματος απο pc και μετα εξοδο στην οθονη, κι ετσι, οταν ειναι αναμμενο το Pc, να σου μπορει να γινει καποιος συνδυασμος της εικονας απο το pc με την εικονα της τηλεορασης που προερχεται απο το tuner. Παντως εγω απο Standalone box δεν εχω μεινει και ιδιαιτερα ικανοποιημενος ως προς την ευκρινεια (θα μου πεις, σημα PAL βαζεις σε οθονη με αναλυση πανελ 1280x1024? Θα σου πω: δικιο εχεις ).
ata1983 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Ωα κάτοχος όλων των λύσεων που υπάρχουν λέω τη γνώμη μου. -Για τα pci tv tuner δεν έχω να πώ τίποτα. Άψογη εικόνα, κάνεις ότι θέλεις (εγγραφή στο σκληρό, σε divx, σε dvd) χωρίς περιορισμό και υπάρχει και το poweroff το προγραμματάκι που κλείνει τον υπολογιστή μόλις κλείσεις από το τηλεχειρηστήριο την τηλεόραση. Το τεράστιο μείοπν όπως είπες ότι πρέπει να είναι ανοικτό το pc. -Τα standalone tv tuner σε γλυτώνουν από αυτό το μεγάλο κακό αλλά... γεμίζεις καλώδια! Το καλώδιο της οθόνης να πάει στο tuner και από εκεί να πάει άλλο στην οθόνη, το ίδιο και με τον ήχο και όλα να μην μπορείς να τα κρύψεις γιατί θα πρέπει να έχεις οπτική επαφή για να λειτουργεί το τηλεχειρηστήριο. Αν το ξεπεράσεις αυτό και ειδικά αν η οθόνη σου έχει και vga και dvi είναι αρκετά καλή λύση. Υποστηρίζουν PIP δηλαδή μπορείς να βλέπεις παράλληλα tv και pc. ΠΡοσοχή στα φθηνά που μπορεί να έχουν μονοφωνικό ήχο! -Μια οθόνη με ενσωματωμένο tv tuner και καθάρισες. Ειδικά αν είναι παλιά η οθόνη σου και δεν θα σε χάλαγε μια καλύτερη μην το σκέφτεσαι. Έχουν πέσει και οι τιμούλες μια 19" wide όπως βγάζουν Viewsonic, LG, Samsung και ξεμπερδεύεις μια και καλή. Δεν μπορείς βέβαια να γράψεις πρόγραμμα στο σκληρό και λοιπά καλούδια αλλά από λειτουργικής απόψεως είναι μακράν καλύτερη λύση. Υποπερίπτωση να κρατήσεις την οθονούλα σου και να πάρεις άλλη μια τηλεόραση κανονική να κάνεις τη δουλειά σου
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Υποστηρίζουν PIP δηλαδή μπορείς να βλέπεις παράλληλα tv και pc. Μια μονο σημειωση: Αυτο που εχω κρατησει στο quote απο τα λεγομενα σου, δε το υποστηριζουν ολα και μπορει καποιος να βρεθει προ εκπληξεως! Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτως μαζι σου.
Members gsarig Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Members Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Να σου πω την αλήθεια, πιο πολύ με ενδιαφέρει η ευκρίνεια και λιγότερο το να μπορώ να βλέπω με κλειστό pc. Αυτή τη στιγμή έχω το Pinnacle PCTV 310i PCI και θα ήμουν ευχαριστημένος από την ποιότητά του, αν δεν είχα δει το tvbox που πόσταρε πιο πάνω ο GeorgeMan, το οποίο έχω δει ότι έχει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας. Δεν θα με πείραζε να πάρω μια PCI (π.χ. αυτή εδώ που είναι και φτηνή), αλλά φοβάμαι μήπως τελικά η ποιότητα είναι παρόμοια με αυτό που ήδη έχω, οπότε θα μου ήταν άχρηστο. Γενικά η avermedia μου έκανε καλή εντύπωση με αυτά τα λίγα που είδα, και γι' αυτό προσανατολίζομαι εκεί - δεν ξέρω αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε pci (το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας και όχι τόσο τα άλλα χαρακτηριστικά).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Εγω ειχα αγορασει το 2004 το Leadtek Winfast PVR 2000 DELUXE εναντι 100κατι ευρω, και δε πληροφορω οτι ακομα και τωρα δυσκολευομαι να το αποχωριστω. Τι να πρωτοδει κανεις? Τηλεκοντρολ πληρους χρησης? Δυνατοτητα εγγραφης του προγραμματος στο δισκο σε MPEG 1, 2 (με hardware της καρτας=0% cpu load) και MPEG4 με software και με διαβαθμισεις ποιοτητας? Δυνατοτητα on th fly εγγραφης του προγραμματος σε cd/dvd? Υποστηριξη καλωδιακης τηλεορασης? FM ραδιο πολυ καλο? Δυνατοτητα PIP και ληψης φωτογραφιων? Τσιπακι "εγκεκριμενο" για παρακολουθηση nova υπο προϋποθεσεις? Μεχρι και Playstation στο video-in της εχω συνδεσει κατα καιρους...! Η ευκρινεια ομως των αναλογικων καναλιων ποτε δε θα γινει η μεγιστη στα TFT panel πας, καθως εχουν (και εχουμε κι εμεις συνηθισει σε) πολυ μεγαλυτερες αναλυσεις απο αυτη του PAL σηματος. Δυστυχως αυτος ειναι ενας μεγαλος συμβιβασμος.
Members gsarig Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Members Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Έτσι όπως το βλέπω τώρα, είμαι ανάμεσα στις παρακάτω (δεν θέλω να ξεπεράσω τα 50 ευρώ): AverMedia TV Super 007 FM - TV Tuner/Remote/FM (που είναι και φτηνή) ASUS TV TUNER CARD - MY CINEMA + REMOTE P7131 (που είδα ότι την έχουν αρκετοί) Leadtek WinFast PxTV 1200 PCIExp (που το κατάστημα είναι κοντά στο σπίτι μου και θα την πάρω γρήγορα :Ρ )
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Κατ αρχας, στην αρχη του προηγουμενου μηνυματος μου εννοουσα: "και ΣΕ πληροφορω", οχι "και δε πληροφορω" Δεν εχω δουλεψει καποια απ αυτες για να σου απαντησω επι συγκεκριμενης βασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.