Προς το περιεχόμενο

Ο δίσκος θέλει να ανοίξει σαν εφαρμογή!?!

Πέτρος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας 250ρης PATA WD 3ετίας ενός φίλου, εδώ και 6 μήνες περίπου στον υπολογιστή του, όποτε δοκίμαζε να τον ανοίξει με κλικ επάνω του, τα WinXP Pro SP3 Eng τον ρωτούσαν με τι πρόγραμμα θέλει να ανοίξει την εφαρμογή...

Το πάλεψα όσο μπορούσα, το ίδιο γινόταν και με το δίσκο του συστήματος, υπέθεσα ότι ήταν πρόβλημα λογισμικού, format βαριόμουν να κάνω, παρέκαμψα το πρόβλημα.

Πλέον ο φίλος πήρε laptop κι επειδή ο παλιός υπολογιστής με τον συγκεκριμένο σκληρό δεν άνοιγε καν, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου. Το πέρασα στο δικό μου σύστημα, ο υπολογιστής άνοιξε κανονικά αμέσως, αλλά και σε ΧΡ (ίδια έκδοση) και σε 7beta αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα! Με 2πλο κλικ με ρωτάνε τα λειτουργικά με ποια εφαρμογή να τον ανοίξουν!!!

Ευτυχώς δεν έχει προκαλέσει αντίστοιχο πρόβλημα στο υπόλοιπο σύστημά μου.

Το σκληρό τον ανοίγω κανονικά με κλικ μέσα από τη λίστα στη γραμμή διυθύνσεων του Explorer και έχω κανονική πρόσβαση στα δεδομένα του.

Τον εψαξα με KIS8, δε βρήκε κάτι.

Να σημειώσω ότι υπάρχει έναν φάκελος με ταινίες μέσα στο σκληρό αυτό,ο οποίος επίσης αναγνωρίζεται σαν αρχείο (άγνωστης μορφής) και ανοίγει πάλι έμμεσα.

Γνωρίζετε κάτι? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, μετά από λίγο ψάξιμο κατάλαβα πως είχε ιό. Αν θυμάμαι καλά λεγόταν infoseek η κατι παρόμοιο.Έτρεξα Antivirus και καθάρισε.

Δημοσ.

και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά με τη memory card του κινητού μου και δεν ξέρω τι να κάνω! Έχω σημαντικά αρχεία μέσα και δεν θέλω να τα χάσω με format... Καμία άλλη ιδέα?

Δημοσ.

Όταν θα σε ρωτάει με ποιο πρόγραμμα να το ανοίξει δώσε το αρχείο explorer.exe και ενεργοποιησε την επιλογή να ανοίγει πάντα με αυτό το πρόγραμμα...εγώ τουλάχιστον έτσι το έλυσα...

Δημοσ.

Παιδιά σβήστε από όλα τα partitions ότι έχει σχέση με autorun.inf

Αν το πρόβλημα δεν λυθεί τότε ο ιός έχει πειράξει το registry.

Δημοσ.

@Skater_Boy: Το είχα δοκιμάσει από την πρώτη στιγμή, αλλά δε μου έδινε την επιλογή να το ανοίγω μόνιμα έτσι.

@KOstasR1: Δεν υπήρχε πουθενά μέσα στο σκληρό τέτοιο αρχείο.

@dark_banishing: Το προγραμματάκι σου όντως δούλεψε! Ευχαριστώ... (είμαι περίεργος να μάθω τί ακριβώς έκανε)

Δημοσ.

το έκανα και σε έναν εξωτερικό σκληρό που έπρεπε να κάνω δεξί κλικ και άνοιγμα κάθε φορά επειδή αν πάταγα διπλό κλικ μου έβγαζε πως δεν βρίσκει το αρχείο nohack.vbs, και έφτιαξε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...