Προς το περιεχόμενο

Συγκρίσεις προγραμμάτων defragment;

GiorGhino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα θελα να διαλέξω πρόγραμμα για defragment.

Δεν ρωατω ποιο πιστευετε οτι εινια το καλυτερο γιατι ο καθενας φυσικό ειναι να απαντησει αυτο που εχει διαλεξει ο ιδιος.

Αντιθετα ξερετε μηπως που μπορω να βρω αξιόπιστα reviews με συγκρίσεις defragment προγραμμάτων?

Δημοσ.

(Όταν λες να διαλέξεις, τί εννοείς? Διότι τα καλύτερα προγράμματα είναι εμπορικά.)

Δε νομίζω πως υπάρχει το απόλυτα αξιόπιστο review σε αυτό το θέμα. Αυτό διότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να πει κάποιος πως ένα λογισμικό είναι καλύτερο από κάποιο άλλο, όπως οι πόροι που καταναλώνει, το user friendly, η αποτελεσματικότητα στη βασική λειτουργία, οι εξτρά δυνατότητες κι εκδόσεις, η τιμή κ.τ.λ. Συνεπώς κάθε γράφων ενός review θα δώσει αυθαίρετα βαρύτητα σε κάποιο από τα παραπάνω ή κάποιο άλλο στοιχείο και θα πει πως προτιμά το τάδε πρόγραμμα. Προσωπικά πολύ αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν ένας τρίτος να βγάλει ουσιαστικό συμπέρασμα και να το γράψει σε ένα review (την αξία και τα cons του λογισμικού τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι δημιουργοί του).

Καλύτερα να βρίσκει κάποιος τις δοκιμαστικές εκδόσεις, να τις δοκιμάζει για λίγο καιρό και να αποφασίζει μόνος του για το τί θεωρεί καταλληλότερο.

Στο συγκεκριμένο θέμα που θίγεις υπάρχουν τα πολύ γνωστά 3 εμπορικά προγράμματα που είναι τα πιο ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά του είδους, κατά σειρά:

PerfectDisk, Diskeeper, O&O Defrag

Είναι εμπορικά, έχουν εκδόσεις για servers ή workstations κι επίσης διαθέτουν δοκιμαστικές εκδόσεις για να τα δεις. Δοκιμάζεις, διαλέγεις και παίρνεις...

Δημοσ.
το perfect disk ειναι καλυτερο απ το Disk keeper ?

Νομίζω ναι, ίσως το καλύτερο όλων. ;) Πάντως και τα δύο είναι κορυφαία προγράμματα στο είδος τους και μετά τη δοκιμή τους όντως είχα δει διαφορές. Δεν λέει κάτι αυτό όμως, καλύτερα να τα δοκιμάσεις και να δεις τί πραγματικά σου χρειάζεται. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ special defragmantation tools.

Δημοσ.

εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το open source JKDefrag και μία χαρά φαίνεται να κάνει τη δουλίτσα του.

Δημοσ.

Γειά χαρά.

Έχοντας σαν βάση το CCleaner, που είναι αρκετά καλό πρόγραμμα, θέλω να πιστεύω ότι η εταιρεία piriform έχει κάνει το ίδιο καλή δουλειά και στο defraggler.

http://www.defraggler.com/

Tο κατέβασα και το έβαλα να κάνει defragment σε εναν σκληρό που χρησιμοποιώ για downloading κι οπώς είναι φυσικό, έδειχνε ότι αργούσε υπορβολικά πολύ (σημ:ο συγκεκριμένος σκληρός μετά από φορμάτ δεν είχε δεχθεί ποτέ ανασυγκρότηση!). Δεν ξέρω αν το πρόγραμμα είναι αργό, ή όντως εφταιγε τόσο πολύ ο δίσκος μου.

Αν κάποιος το έχει δοκιμάσει και είναι πιο ειδικός ας μας πει καμία γνώμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...