Προς το περιεχόμενο

Μαθηματικός διαγωνισμός

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους!

Είμαι γ΄ λυκείου και είπα να κανω μια προσπάθεια να περάσω στο μαθηματικό διαγωνισμό μπάς και βγάλω κανα μόριο επιπλέον. Πήγα και εγώ, το πάλεψα και είμουν σχετικά ευχαριστημένος από το γραπτό μου. Μετά από λίγες μέρες άρχισα να κοιτάω στην ιστοσελίδα τους για τα αποτελέσματα... Ξαφνικά η ιστοσελίδα τους ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να μπω. Τα κατάφερα χθες και μπήκα και είδα ότι είμαι στους επιτυχόντες!, όμως το επόμενο μέρος του διαγωνισμού ήταν το προηγούμενο Σάββατο! για 3 μερες!!! Αποτέλεσμα εγώ να μήν έχω ειδοποιηθεί... Το είπα και στο σχολείο μου (Ενιαίο σιβητανιδείου) και τι μου είπαν...? ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Τι να κάνω εγώ? Φταίει τελικά και το σύστημα λίγο? Η μαθηατική ετταιρεία έχει όλα μου τα στοιχεία (τηλ. mail κτλ).Είναι λίγο άδικο....

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει τώρα, αλλά αν δεν κάνω λάθος παλιά όταν έδωσα εγώ μόρια παίρνανε ελάχιστοι, και όταν λεψ ελάχιστοι, μου φαίνεται μόνο ο πρώτος που πήγαινε σε διεθνές επίπεδο εξετάσεων. Τα θέματα στις επόμενες φάσεις ήταν αρκετά δύσκολα, καμία σχέση με αυτά που κάναμε στο σχολείο (ναι, ακόμα και στην Γ Λυκείου) και πολλές φορές μάλιστα εκτός ύλης, δηλαδή προσπαθούσες να λύσεις ένα πρόβλημα χωρίς να έχεις διδαχθεί την θεωρία που υπάρχει για την λύση του. (π.χ. εγώ όταν πήγα στην πρώτη λυκείου, βάλανε πρόβλημα θεωρίας αριθμών που το διδασκόμαστε στο τέλος της B Λυκείου), οπότε για να καταφέρεις να φτάσεις στο τέλος και να πάρεις τα μόρια πρέπει να ξέρεις πολλά μαθηματικά, πέραν αυτών που απλά μαθαίνεις στο σχολείο ή στο φροντιστήριο. Επίσης, στην 3η φάση, που πλέον από αυτούς διαλέγονται οι 2,3 πρώτοι, τα θέματα είναι κοινά για όλους (χωρίζονται σε 2 ομάδες, μεγάλοι και μικροί). Και όταν λένε μεγάλοι, αν δεν κάνω λάθος εννοούνε ολο το Λύκειο, οπότε φαντάσου να είσαι Α Λυκειου και να διαγωνίζεσαι με λιγότερη ύλη σε ίδια θέματα που δίνει και ο άλλος Γ Λυκείου.

Anyway, τα παραπάνω στα λέω πληροφοριακά, από την εμπειρία μου. Η γνώμη μου είναι ότι και να τρέξεις, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό ούτε από την μεριά σου ουτε από την μεριά τους. Ένας διαγωνισμός είναι, όποιος θέλει λαμβάνει μέρος. Άμα εσύ δεν πας για τον οποιονδήποτε λόγο, δεν έχουν καμία υποχρέσωση απέναντί σου, δεν τους δεσμεύει τίποτα. Βέβαια δεν βλάπτει να το κυνηγήσεις λίγο, μπορεί να καταφέρεις και κάτι. Α, και δεν πιστεύω ότι οφείλανε να σε ενημερώσουν προσωπικά για την επόμενη φάση του διαγωνσιμού. Εσύ έπρεπε να μπαίνεις στο site να βλέπεις. Εδώ ούτε στις πανελλήνιες δεν σε ενημερώνουν προσωπικά και στην σχολή που πέρασες, από την μαθηματική εταιρία θα σε ψάξουν?!?

Δημοσ.

Να επιβεβαιώσω τα γραφόμενα του DarkOrion. Υπήρχαν διαδοχικές γραπτές φάσεις κλιμακούμενης δυσκολίας. Απλά στα χρόνια μου κάθε τάξη είχε ξεχωριστά θέματα.

Δεν ξέρω τι μπορείς να κυνηγήσεις lion2486, αλλά αν σε παρηγορεί για όλους τους επιτυχόντες (ακόμα και τις πρώτης φάσης) παλιά η Μαθηματική Εταιρία έκανε μια εκδήλωση μετά από μερικούς μήνες όπου βραβεύονταν με επαίνους ή τιμητικές διακρίσεις και τους έδιναν αρκετά δωράκια. Τότε τουλάχιστον έδιναν ένα πάκο βιβλία και αν θυμάμαι καλά μερικά προγράμματα για η/υ. Κάνε μια ερώτηση στο τοπικό παράρτημα της Ε.Μ.Ε., δεν χάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Ναι, και στα δικά μου χρόνια είχε ξεχωριστά θέματα η κάθε μία από τις 2 πρώτες φάσεις. Η τρίτη μόνο φάση είχε κοινά θέματα σε 2 κατηγορίες. Βέβαια εκεί ήμασταν 50 άτομα για τους μεγάλους. Όπως και να έχει, το ανέφερα αυτό γιατί σκεφτόταν για τα extra μόρια, οπότε να ξέρει τι να περιμένει. Τα μόρια τα έπαιρνες λογικά άμα ήσουν μέσα στο top3 αυτών των 50 που αναφέρω (και αν).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...