Προς το περιεχόμενο

Αγορά φθηνού laptop περι τα 600ευρώ

g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Κάποιος φίλος ενδιαφέρεται για laptop μέχρι 600ευρώ

Μέχρι τώρα τα 2 που έχουμε καταλήξει είναι τα

Lenovo Thinkpad R61i με τον επεξεργαστή T8100

και

Toshiba Satellite L300 1a3

Ο πρώτος έχει καλύτερο επεξεργαστή (40στό) στην κατάταξη ενώ ο δεύτερος επεξεργαστής είναι 92ος

Ο δεύτερος έχει ελαφρώς καλύτερη κάρτα γραφικών (με βάση την κατάταξη), αλλά νομίζω σαφώς κατώτερη κάρτα ασύρματου.

Σκληρό δίσκο ίδιο, αλλά ο Toshiba είναι 30ευρώ φθηνότερος, δίνει μαζί θήκη μεταφοράς, και έχει 2 χρόνια εγγύηση ενώ ο άλλος 1. Βέβαια η Lenovo δε σου σπάει την εγγύηση αν αλλάξεις λειτουργικό (πράγμα που θα γίνει οπωσδήποτε) ενώ νομίζω στον Toshiba η εγγύηση προϋποθέτει ότι θα κρατήσεις τα Vista.

Εσείς έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, κι αν όχι ποιον από τους 2 που παρέθεσα προτείνετε;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

το λενοβο r61 εδω ερχεται με 3 χρονια εγγυηση και γενικα ενα και θεωρω τα τοσιμπα ως τα κλαυτερα λαπτοπ πιστευω ειναι πολυ καλυτερη περιπτωση το 61

τελος, δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες περι ΧΡ

απο ποτε η εγγυηση αφορα λειτουργικο; μαλλον κανεις καποιο λαθος αλλα ας μας πει και καποιος αλλος την γνωμη του.

αλλα δεν καταλαβαινω,αν καει η μητρικη τι σχεση εχει τρεχεις βιστα, χρ, λινουξ κλπ

Δημοσ.

Εγώ παρήγγειλα το Lenovo R61. Η εγγύηση είναι 3 χρόνια και όχι 1. Μην το ψάχνεις. Μηχάνημα με τον 8100, 2GB ram, 250GB HDD, 3 ώρες μπαταρία και 3 χρόνια εγγύηση δεν θα βρεις στα 600 ευρώ. Και στο κάτω-κάτω, τι μας νοιάζει πως βαθμολογούν οι ξένοι; Αν μπορείς, βρες κάποιο μαγαζί που να τα έχει διαθέσιμα και τα δύο και δοκίμασε τα. Πάντως, από την πείρα μου, όσοι δοκίμασαν Lenovo-IBM δεν ξαναγύρισαν σε άλλη μάρκα...

-----Προστέθηκε 22/1/2009 στις 07 : 55 : 03-----

...δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες περι ΧΡ

απο ποτε η εγγυηση αφορα λειτουργικο; μαλλον κανεις καποιο λαθος αλλα ας μας πει και καποιος αλλος την γνωμη του.

αλλα δεν καταλαβαινω,αν καει η μητρικη τι σχεση εχει τρεχεις βιστα, χρ, λινουξ κλπ

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. Ειδικά το Πλαίσιο νομίζω κάνει τέτοιες ματσαραγκιές. Αλλά τα περισσότερα νέα laptop (το R61 πάντως σίγουρα) έχουνε κρυφό partition με ghost image του λειτουργικού. Αν δεν πειράξεις με MBR κτλ ή πάρεις ένα καλό backup του σκληρού (π.χ. με Live Linux και το PartImage) θα μπορείς να το επαναφέρεις ανά πάσα στιγμή.

Δημοσ.

Θεωτητικά για να "σπάσει" η εγγύηση λόγω αλλαγής λειτουργικού (προφανώς βάση διατάξεων περί αδικοπραξίας) θα πρέπει ανάμεσα στην πράξη και την ζημιά να υπάρχει σχέση αιτίου - αιτιατού δηλαδή από νομικής πάντα πλευράς η πράξη (ή η παράλειψη) να είναι σε θέση αυτή καθ' αυτή να προξενήσει την συγκεκριμένη ζημιά. Αν τώρα η αλλαγή λειτουργικού μπορεί να προκαλέσει την συγκεκριμένη βλάβη στο συγκεκριμένο hardware αυτό είναι κάτι που εκφεύγει της γνώσης μου και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να το αποδείξει αυτός που ισχυρίζεται ότι έχει "σπάσει" η εγγύηση για τον παραπάνω λόγο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη επειδή τέτοια περίπτωση δεν μου έχει τύχει ακόμα.

Δημοσ.
Εγώ παρήγγειλα το Lenovo R61. Η εγγύηση είναι 3 χρόνια και όχι 1. Μην το ψάχνεις. Μηχάνημα με τον 8100, 2GB ram, 250GB HDD, 3 ώρες μπαταρία και 3 χρόνια εγγύηση δεν θα βρεις στα 600 ευρώ.

Φίλε timekeeper κι εγώ προσανατολίζομαι στην αγορά του lenovo r61, αλλά σκέφτομαι μήπως αξίζει τα παραπάνω 200 ευρώ να πάω σε HP dv5-1120ev ή HQ X-Force JHL 3400.

Η οθόνη του r61 είναι καλύτερη από εκείνη του HP dv5-1120ev ?

Τα γραφικά του είναι σίγουρα ανώτερα, αλλά αξίζει τα + 200 ευρώ ?

Δημοσ.

Εγώ έχω ήδη έναν R61i αλλά αυτόν με τον μικρότερο επεξεργαστή τον Τ5250 και είμαι απολύτως ικανοποιημένος.

Τις ίδιες μέρες με εμένα, πήρε ένας κολλητός τον Toshiba Satellite L300-11Μ και κάναμε ακριβώς την ίδια χρήση. Έχουν περάσει 5 μήνες και ήδη ο Toshiba έχει αρχίσει να κάνει πολύ θόρυβο (ενώ αρχικά ήταν αθόρυβος) και ζεσταίνεται αρκετά περισσότερο από τον Lenovo μου.

Το μοναδικό προβληματάκι που αντιμετωπίζω είναι ότι το εσωτερικό μικρόφωνο του Lenovo δεν είναι ακόμα συμβατό με το Linux, αλλά κάνω τη δουλειά μου με το εξωτερικό. Σύντομα θα φτιαχτεί κι αυτό πιστεύω.

Ξέρει μήπως κανείς για τον Lenovo που λέω στο πρώτο post, (τον R61i με τον Τ8100) αν είναι δυνατόν μελλοντικά να επεκταθεί η μνήμη;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
Φίλε timekeeper κι εγώ προσανατολίζομαι στην αγορά του lenovo r61, αλλά σκέφτομαι μήπως αξίζει τα παραπάνω 200 ευρώ να πάω σε HP dv5-1120ev ή HQ X-Force JHL 3400.

Η οθόνη του r61 είναι καλύτερη από εκείνη του HP dv5-1120ev ?

Τα γραφικά του είναι σίγουρα ανώτερα, αλλά αξίζει τα + 200 ευρώ ?

Προσωπικά δεν θα αγόραζα με τίποτα laptop που έχει 1 μόνο χρόνο εγγύησης! Από την άλλη, ο ΗΡ είναι σαφώς περισσότερο φορτωμένος. Αναλόγως τι χρειάζεσαι. Επειδή την έχω πάθει με laptop που έβγαλε πρόβλημα και έψαχνα ανταλλακτικό από την Αμερική, θα πάρω το Lenovo για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Επίσης αυτές οι γυαλιστερές οθόνες της ΗΡ δεν μου αρέσουν. Την Δευτέρα μάλλον θα το έχω στα χέρια μου, οπότε θα μπορώ να σου πω και περισσότερα.

-----Προστέθηκε 22/1/2009 στις 01 : 48 : 56-----

Εγώ έχω ήδη έναν R61i αλλά αυτόν με τον μικρότερο επεξεργαστή τον Τ5250 και είμαι απολύτως ικανοποιημένος.

Τις ίδιες μέρες με εμένα, πήρε ένας κολλητός τον Toshiba Satellite L300-11Μ και κάναμε ακριβώς την ίδια χρήση. Έχουν περάσει 5 μήνες και ήδη ο Toshiba έχει αρχίσει να κάνει πολύ θόρυβο (ενώ αρχικά ήταν αθόρυβος) και ζεσταίνεται αρκετά περισσότερο από τον Lenovo μου.

Το μοναδικό προβληματάκι που αντιμετωπίζω είναι ότι το εσωτερικό μικρόφωνο του Lenovo δεν είναι ακόμα συμβατό με το Linux, αλλά κάνω τη δουλειά μου με το εξωτερικό. Σύντομα θα φτιαχτεί κι αυτό πιστεύω.

Ξέρει μήπως κανείς για τον Lenovo που λέω στο πρώτο post, (τον R61i με τον Τ8100) αν είναι δυνατόν μελλοντικά να επεκταθεί η μνήμη;

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Υπομονή και εσύ μέχρι την Δευτέρα που θα τον έχω στα χέρια μου...

Δημοσ.

καταρχας νομιζω οτι πρεπει να παρεις αυτο το R61 που εχει μεγαλυτερο δισκο και καλυτερη καρτα γραφικων και ειναι στα ιδια λεφτα.

Επισης στα καρφουρ το εχει 549 ή 559 προσφορα.

Η οθονη του σημερα που το κοιταζα δε λεει και πολλα και ισως ειναι λιγο "σκοτεινη".

Κατα τα αλλα το lenovo ειναι πολυ καλο αλλα ασχημο, αν δε σε ενοχλει μη το σκεφτεσαι τζαμπα πραμα ειναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...