Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για σχεδόν "αθόρυβο" σύστημα

macabre_sunsets

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αυτή τη στιγμή έχω μια μαμά-ψύχτρα από AMD 3200+ η οποία βαράει 6000 στροφές και ένα cooleraki στο chipset που γυρίζει στις 3000 στροφές. Αποτέλεσμα αυτών είναι ένας αρκετά ενοχλητικός θόρυβος.

Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει (σε σχετικά οικονομικές τιμές) μια ψύχτρα για επεξεργαστή, ίσως chipset και fans? Έχω έναν AMD 3700+ s939 και μητρική ASUS A8N-SLI. Επίσης σκεύτομαι να βάλω 4x80cm fans (2 πίσω - 2 μπροστά). Δεν περιμένω να έχω μηδενικό θόρυβο, αλλά να περιορίσω αρκετά αυτόν που έχω τώρα, καθότι είναι πολύ εκνευριστικός.

Επίσης, αξίζει μια fanless για τον επεξεργαστή και 2χ80cm fans από πίσω να βγάζουν τον αέρα. Σε ένα άλλο υπολογιστή έχω την Thermaltake Sonic Tower και νομίζω κάνει καλή δουλειά. Βέβαια έχει και ένα 12cm fan πάνω της.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

αθορυβο συστημα με τοσους φανηδες,4 ακουσα,λιγο δυσκολο.αλλαξε τον τιτλο -σε ποσα db θα βαραει- αλλαξε μονο το φαν της cpu και εισαι σουπερ.

Δημοσ.
Δημοσ.

Δεν αναζητώ το τελείως αθόρυβο σύστημα, αλλά κάποιες προτάσεις για να μειωθεί ο θόρυβος αρκετά. Για τα 4 fan μπορώ να τα μειώσω σε 2 πίσω και να μην έχω μπροστά. Για το chipset κάποια πρόταση? Αξίζει να του βάλω κάποια fanless ψύχτρα ή μιας και έχει ήδη fan τώρα θα έχει κάποιο πρόβλημα μετά?

Δημοσ.

Να επιβεβαιώσεις ποιός είναι ο ανεμιστήρας με την υψηλότερη στάθμη θορύβου. Εκεί πρέπει να επέμβεις πρώτα κι αν δεν είσαι ικανοποιημένος συνεχίζεις...

Δημοσ.

Βασικά σκεύτομαι ότι αν είναι να κάνω κάτι να το κάνω τώρα. Γιατί μετά άντε να λύνεις πάλι το μηχάνημα. Για αυτό ψάχνω και cpu και chipset. Από κάρτα γραφικών δεν με νοιάζει γιατι έτσι κι αλλιώς πάει για αλλαγή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...