Προς το περιεχόμενο

Μαθήματα σχολών πληροφορικής

RAZA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή κοιτάζω σχολή πληροφορικής για το μέλλον, θέλω να ρωτήσω τι μαθήματα κάνουν στις σχολές?(ΤΕΙ Αθηνών ή Θεσσαλονίκης βλέπω by the way)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
http://www.it.teithe.gr/html/home.html

Φυγε εξω σοβαρα... Τα ιδια λεφτα ειναι περιπου αλλά θα μαθεις κατι...

Στα 2 πρώτα εξάμηνα έχει και Μαθηματικά απ' ότι βλέπω.Τι ακρίβως κάνεις εκεί? (Γιατί να πω τον πόνο μου δεν τα πάω τα μαθηματικά καθόλου:o)

Όσο γι αυτό που είπες,άμα δεν περάσω με την πρώτη σε ένα από τα 2 ΤΕΙ θα πάω σε παράρτημα του University of Walles και ίσως πάω και έναν χρόνο έξω:-D

Δημοσ.

Στα πρώτα εξάμηνα έχεις 2-3 μαθηματικά και 2 φυσικές. Αυτό γίνεται γιατί κάποια από τα επόμενα μαθήματα που έχουν σχέση με το αντικείμενο χρειάζονται κάποια μαθηματικά και γνώσεις φυσικής. Τουλάχιστον αυτό είναι θεωρητικό. Εγώ πέρασα τα μαθηματικά έτσι χωρίς να μάθω τίποτα και 1 φυσική δεν την έχω περάσει και δεν έχω πρόβλημα με τα επόμενα μαθήματα. Βέβαια καλό είναι να ξέρεις κάποια πράγματα γιατί μπορεί και να σου χρειαστούν στη δουλειά σου.

Δημοσ.

Μαθηματικα εχει αρκετα η πληροφορικη. Δεν ξερω τι κανουν στην Θεσ/νκη αλλά σιγουρα θα εχει πινακες, παραγωγους, συστημα, ορια, ολοκληρωματα, σειρες τειλο κ μακλοριν, ακολουθιες, ορια, διαφορικές εξισωσεις, διπλα ολοκληρώματα, Αναλυση διανυσματων κλπ.

Επισης θα εχεις σιγουρα αριθμητική αναλυση. θα κανεις fourier και λογικα μετασχηματισμους DFT κλπ...

Εχει αρκετα μαθηματικά η πληροφορικη :o

Δημοσ.

Ποπο...:eek: Φυσική νταξ μου αρέσει κιόλας δεν υπάρχει πρόβλημα...Αλλά αυτά τα μαθηματικά στον λαιμό μου κάθονται...Το πρόβλημα είναι βασικά στην Άλγεβρα,γιατί με τη Γεωμετρία τα πάω μια χαρά.Αλλά στις πανελλήνιες δίνεις μόνο Άλγεβρα αν δεν κάνω λάθος...Και φαντάζομαι και στη σχολή Άλγεβρα θα κάνω (Chrisxxx αυτά που είπες δεν τα ξέρω ρε,σε ποιά τάξη τα μαθαίνεις?:lol::o)

Δηλαδή εγώ που μου αρέσει το web designing και η δουλειά του τεχνικού pc (άσχετο το ένα με το άλλο το ξέρω:-D) πρέπει να φάω στη μάπα τα μαθηματικά?

Δημοσ.

Στην 3η λυκειου τα κανεις και αυτα που θα κανεις στη σχολη ειναι η συνεχεια τους.

- 1 μαθημα για web design θα εχεις. Τα υπολοιπα μονος σου.

- Για τεχνικος pc δεν νομιζω να ασχοληθείτε ποτε με το hardware. Aντε να κανετε σε 1 μαθημα λιγη θεωρία για διαυλους κλπ...

* Σκεψου οτι αλλοι σε περιφερειακα ΤΕΙ κανουν πολλα περισσοτερα μαθηματα εκτός πληροφορικής... Η κατασταση σε Αθηνα κ Θεσσ. ειναι καλη γιατί κανουν τουλαχιστον καθαρη πληροφικη.

Δημοσ.
Δηλαδή εγώ που μου αρέσει το web designing και η δουλειά του τεχνικού pc (άσχετο το ένα με το άλλο το ξέρω:-D) πρέπει να φάω στη μάπα τα μαθηματικά?

Φυσικά και όχι αλλά άλλοι που ασχολούνται με δίκτυα και τηλεπικοινωνίες χρειάζονται κάποια μαθηματικά.

Δημοσ.

Η Πληροφορική είναι μαθηματικά και όχι η Πληροφορική έχει και μαθηματικά.

Δλδ εμένα που μ' αρέσει να κάνω ψηλάφιση γυναίκες για καρκίνο του μαστού και να τους κάνω και τεστ ΠΑΠ πρέπει να φάω στη μάπα και τη Βιολογία;

Δημοσ.
Στην 3η λυκειου τα κανεις και αυτα που θα κανεις στη σχολη ειναι η συνεχεια τους.

- 1 μαθημα για web design θα εχεις. Τα υπολοιπα μονος σου.

- Για τεχνικος pc δεν νομιζω να ασχοληθείτε ποτε με το hardware. Aντε να κανετε σε 1 μαθημα λιγη θεωρία για διαυλους κλπ...

* Σκεψου οτι αλλοι σε περιφερειακα ΤΕΙ κανουν πολλα περισσοτερα μαθηματα εκτός πληροφορικής... Η κατασταση σε Αθηνα κ Θεσσ. ειναι καλη γιατί κανουν τουλαχιστον καθαρη πληροφικη.

Δηλαδή με λίγα λόγια το πτυχίο πληροφορικής άμα το πάρω για μένα θα είναι έτσι απλά για να υπάρχει ε?Αφού δεν δείχνει κάποια εξειδίκευση στο web designing και ο τεχνικός pc δεν χρειάζεται πτυχίο (αν δεν κάνω λάθος)

*Ναι το ξέρω γι αυτό και εγώ ποντάρω σε αυτά τα 2 συγκεκριμένα ΤΕΙ.Και στο ΤΕΙ Σερρών και στο ΤΕΙ Καστοριάς νομίζω κάνουν καθαρά πληροφορική (εκτός άμα πέταξα μαλακία)

Δημοσ.

μην πεσετε να με φατε αλλα νομιζω οτι οι γνωσεις που θα αποκομισεις σε οποιοδηποτε ελληνικο ΤΕΙ σχετικα με web desing ειναι αστειες

Δημοσ.
Δηλαδή με λίγα λόγια το πτυχίο πληροφορικής άμα το πάρω για μένα θα είναι έτσι απλά για να υπάρχει ε?Αφού δεν δείχνει κάποια εξειδίκευση στο web designing και ο τεχνικός pc δεν χρειάζεται πτυχίο (αν δεν κάνω λάθος)

*Ναι το ξέρω γι αυτό και εγώ ποντάρω σε αυτά τα 2 συγκεκριμένα ΤΕΙ.Και στο ΤΕΙ Σερρών και στο ΤΕΙ Καστοριάς νομίζω κάνουν καθαρά πληροφορική (εκτός άμα πέταξα μαλακία)

Μπα στις Σερρες που είμαι εγω εχεις να κανεις ακόμα περισσότερα μαθηματικά :X

Κοιτα ουσιαστικά στην πληροφορικη ισχυει το ότι μαθεις μόνος, το πτυχίο σου εξασφαλίζει άλλα πράγματα πέρα από τις γενικές γνώσεις. Αν εχεις διάθεση γράψου κάπου αλλα αν δεν λιώσεις από μονος σου πάνω σε ενα αντικείμενο δεν προκειται σε κανενα ΑΕΙ-ΤΕΙ να στο μαθουν.

Για Σερρες ρίξε μια ματια και στο forum μας teiserron.gr

* Mika εγω είχα ενα μάθημα επιλογης στο οποίο κάναμε τα πολυ βασικα HTML-PHP και MySQL. Φυσικά και δεν μάθαμε κάτι πέρα από ελαχιστες βασικές γνώσεις. αλλά γενικά δεν ξέρω αν υπάρχει σχολή στην Ελλαδα που να ασχολείται με το Web designing.

Δημοσ.
Μπα στις Σερρες που είμαι εγω εχεις να κανεις ακόμα περισσότερα μαθηματικά :X

Κοιτα ουσιαστικά στην πληροφορικη ισχυει το ότι μαθεις μόνος, το πτυχίο σου εξασφαλίζει άλλα πράγματα πέρα από τις γενικές γνώσεις. Αν εχεις διάθεση γράψου κάπου αλλα αν δεν λιώσεις από μονος σου πάνω σε ενα αντικείμενο δεν προκειται σε κανενα ΑΕΙ-ΤΕΙ να στο μαθουν.

Για Σερρες ρίξε μια ματια και στο forum μας teiserron.gr

Οπότε μακριά από μας:o Δηλαδή τι σου εξασφαλίζει το πτυχίο? Ναι το ξέρω ότι άμα δεν λιώσω δεν μαθαίνω γι αυτό κι εγώ λιώνω:-D

Δημοσ.
Οπότε μακριά από μας:o Δηλαδή τι σου εξασφαλίζει το πτυχίο?

Καλά εννοείται ότι δε θα πας για web developer. designer ναι αλλά τότε πήγαινε σε σχολή γραφιστικής.

Α και μαθηματικά μπορεί να έχει η σχολή, αλλά στη δουλειά δεν πρόκειται να σου χρειαστούν.

Δημοσ.
Καλά εννοείται ότι δε θα πας για web developer. designer ναι αλλά τότε πήγαινε σε σχολή γραφιστικής.

Α και μαθηματικά μπορεί να έχει η σχολή, αλλά στη δουλειά δεν πρόκειται να σου χρειαστούν.

Όπα μάλλο δεν το διατύπωσα καλά,web developer θέλω να πάω:-)

Ε και τότε γιατί να τα κάνουν ρε γαμώτο?:-D Τέσπα ελπίζω να την παλέψω..Θα δείξει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...