Προς το περιεχόμενο

Pentium 4 3,2Ghz k intel 925XCV overclocking

Darth Revan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!Θελω οπως καταλαβατε να κανω oc στο pc μου κ ειμαι λιγο ασχετος.Ο επεξεργαστης ειναι ο pentium 4 3,2Ghz 540 k motherboard intel 925xcv!Οι μνημες μου ειναι kingston ddr2 στα 533Hz.Δοκιμαζω με το προγραμμα της intel Intel® Desktop Control Center κ δοκιμαζω ανεβαζοντας το fsb κατα 4% φτανει στα 3,4 σχεδον!Ολα καλα μεχρι εδω.Μολις ομως ενεργοποιησω απο το bios τα advanced options που παει παραπανω κ βαλω 5% μολις κανω boot μου πεταει μπλε οθονη.Να προσθεσω πως ανεβαζει αυτοματα κ τις μνημες το προγραμμα.Μηπως πρεπει να ανεβασω κ τα volt σε αυτες?

Δημοσ.

Ποιόν P4 εχεις socket 478 ή LGA 775. P4 630- P4 640 και τι επιλογές σου δίνει ή μητρική?

Volt στη CPU στη Ram επιλογές στις ταχύτητες της μνήμης κτλ κτλ.

Λογικά αφού είναι intel δεν πρέπει να εχει και πολλές.

Δοκίμασε και το setfsb.

Δημοσ.
Ποιόν P4 εχεις socket 478 ή LGA 775. P4 630- P4 640 και τι επιλογές σου δίνει ή μητρική?

Volt στη CPU στη Ram επιλογές στις ταχύτητες της μνήμης κτλ κτλ.

Λογικά αφού είναι intel δεν πρέπει να εχει και πολλές.

Δοκίμασε και το setfsb.

To μοντελο το εχω γραψει ηδη pentium 4 3,2Ghz 540 κ ειναι socket 775.Oι επιλογες για fsb ειναι με ποσοστο % δηλαδη 1,2,3,4 κ ουτω καθεξης.Εχει κ επιλογη για τα ρευματα της μνημης!Αυτο το setfsb το ειχα δοκιμασει παλια αλλα δεν βρηκα ακρη.

Δημοσ.

Πολύ δύσκολα τα πράγματα με intel μητρική.

Δοκίμασε να ανεβάσεις το ρεύμα στις μνήμες απο bios τέρμα (δεν θα επιτρέπει και πολύ αφου είναι intel...) και ξαναδοκίμασε.

Μετά πας σε ρεύμα στη CPU το οποίο αλλάζει στις LGA775 και ας μην το υποστηρίζει η μητρική με τον τρόπο που περιγράφετε εδω.

http://vr-zone.com/print.php?i=3931

Πρώτα κατεβάζεις το cpu rightmark utility απο το οποίο βλέπεις πιο είναι το default ρευμα της cpu σου.

Αυτό που γράφει startup σε ενδιαφέρει.

3215008897_5caebcdd83_o.jpg

Στο CPU στο παράδειγμα είναι 1.1500 = 1.15 δηλαδή default είναι 1,15.

Ξεκινάς ακολουθόντας τον οδηγό του vrforum για το default που σου αντιστοιχεί και επιλέγεις το mod για να φτάσεις τα 1,525 v αν νιώθεις σε φόρμα διάλεξε 1,6. :P

Μονώνεις τις επαφές κάτω απο τη cpu με μικρά κομμάτια μονοτικής και ενώνεις επαφές με μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτο και περίσια προσοχή για να μην ενώσεις άλλα ντι άλλον. Για να μείνουν τα κομμάτια πάνω στη cpu περνάς τις επαφές στο σημείο που θα ακουμπήσει το αλουμινόχαρτο με απειροελάχιστη uhu stick. Η ακρίβεια σου πρέπει να είναι χειρουργική. Με μύτη απο καρφίτσα θα παίζεις και τα κομμάτια αλουμινόχαρτου και μονωτικής θα είναι 1 - 2 χιλιοστά περίπου

Αν θες να συνεχίσεις συνέχισε. Πάντως δεν ενδέχεται να πας πολύ μακριά 3600-3800 (4256 με την καμία αν σου δουλέψει και το bsel 266) και ο κόπος θα είναι πολύς...

Τέλος κάνεις και ενα Bsel με παρόμοιο τρόπο με το vmod LGA 775 για να δουλεψει η CPU 16x266 αντί για 16*200 και άμα δουλέψει...αμφιβάλω γιατί ελάχιστες μητρικές 925 υποστήριζαν 266 fsb σε overclock mode!

Εδω διάφορα bsel mod http://www.tipidpc.com/viewtopic.php?tid=98439&page=1

Ενας core 2 LGA 775 CPU που μόνταρα εγω μετά την ενχείρηση.

3215875552_9a2f554dc6_o.jpg

Πριν ξεκινήσεις βρες το jumper στην μητρική που κάνει clear cmos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσ.
Πολύ δύσκολα τα πράγματα με intel μητρική.

Δοκίμασε να ανεβάσεις το ρεύμα στις μνήμες απο bios τέρμα (δεν θα επιτρέπει και πολύ αφου είναι intel...) και ξαναδοκίμασε.

Μετά πας σε ρεύμα στη CPU το οποίο αλλάζει στις LGA775 και ας μην το υποστηρίζει η μητρική με τον τρόπο που περιγράφετε εδω.

http://vr-zone.com/print.php?i=3931

Πρώτα κατεβάζεις το cpu rightmark utility απο το οποίο βλέπεις πιο είναι το default ρευμα της cpu σου.

Αυτό που γράφει startup σε ενδιαφέρει.

3215008897_5caebcdd83_o.jpg

Στο CPU στο παράδειγμα είναι 1.1500 = 1.15 δηλαδή default είναι 1,15.

Ξεκινάς ακολουθόντας τον οδηγό του vrforum για το default που σου αντιστοιχεί και επιλέγεις το mod για να φτάσεις τα 1,525 v αν νιώθεις σε φόρμα διάλεξε 1,6. :P

Μονώνεις τις επαφές κάτω απο τη cpu με μικρά κομμάτια μονοτικής και ενώνεις επαφές με μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτο και περίσια προσοχή για να μην ενώσεις άλλα ντι άλλον. Για να μείνουν τα κομμάτια πάνω στη cpu περνάς τις επαφές στο σημείο που θα ακουμπήσει το αλουμινόχαρτο με απειροελάχιστη uhu stick. Η ακρίβεια σου πρέπει να είναι χειρουργική. Με μύτη απο καρφίτσα θα παίζεις και τα κομμάτια αλουμινόχαρτου και μονωτικής θα είναι 1 - 2 χιλιοστά περίπου

Αν θες να συνεχίσεις συνέχισε. Πάντως δεν ενδέχεται να πας πολύ μακριά 3600-3800 (4256 με την καμία αν σου δουλέψει και το bsel 266) και ο κόπος θα είναι πολύς...

Τέλος κάνεις και ενα Bsel με παρόμοιο τρόπο με το vmod LGA 775 για να δουλεψει η CPU 16x266 αντί για 16*200 και άμα δουλέψει...αμφιβάλω γιατί ελάχιστες μητρικές 925 υποστήριζαν 266 fsb σε overclock mode!

Εδω διάφορα bsel mod http://www.tipidpc.com/viewtopic.php?tid=98439&page=1

Ενας core 2 LGA 775 CPU που μόνταρα εγω μετά την ενχείρηση.

3215875552_9a2f554dc6_o.jpg

Πριν ξεκινήσεις βρες το jumper στην μητρική που κάνει clear cmos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χχαχαχαχαχ καλα αστο δεν πειραζει!Ας μεινει ετσι!Αμα ειναι να κανω ολη αυτη την διαδικασια βαριεμαι κ μονο που μου το περιεγραψες!Ευχαριστω παντως!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...