athinamj Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα. Τον τελευταίο καιρό έχω έντονο πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι μου και ειδικά στο δωμάτιό μου. Η περιοχή που μένω είναι γνωστό οτι δεν έχει και την καλύτερη παροχή ρεύματος (Γλυφάδα) και συχνά στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε τουλάχιστον 1 διακοπή την εβδομάδα απο τη ΔΕΗ. Τώρα δεν μας το κόβει η ΔΕΗ αλλά εμείς Λοιπόν στο δωμάτιό μου έχω ένα pc, ένα imac ένα mini hi-fi, μια μικρή tv, ένα κλιματιστικό και ένα dvd. Τα έχω χρόνια βέβαια και δεν έχει αλλαχτεί τίποτα απολύτως. Τον τελευταίο ενάμισι μήνα με κλειστές τις συσκευές είτε προσπαθώντας να ανοίξω κλιματιστικό ή ups του pc ή οτιδήποτε όποτε το θυμηθεί πέφτει η ασφάλεια του δωματίου και αν και την σηκώνω πέφτει πάλι μέχρι να βγάλω κάτι απο την πρίζα. Αυτό συμβαίνει και όταν δεν είναι καμία ηλεκτρική συσκευή του δωματίου σε λειτουργία. Θα ήθελα να μάθω τι μπορώ να κάνω για να το αντιμετωπίσω.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Αυτό συμβαίνει και όταν δεν είναι καμία ηλεκτρική συσκευή του δωματίου σε λειτουργία. Θα ήθελα να μάθω τι μπορώ να κάνω για να το αντιμετωπίσω. Φώναξε ηλεκτρολόγο να σου αλλάξει εγκατάσταση κ ασφάλειες.
karabouzouk... Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Κάποιο βραχυκύκλωμα είναι πιθανό να υπάρχει έιτε απο υγρασία σε καλωδιώσεις είτε μετά από χρόνια κάποια απο τισ συσκευές να έχει κάποια βλάβη αλλά αρνείται να αποχαιρετήσει και σε ταλεπωρεί.... Απ ότι είπες πεύτει ασφάλια και όχι το "ρελέ" (reley) στον πίνακα άρα πιο πιθανό είναι να έχει κάποιο πρόβλημα η συγκεκρημένη ασφάλεια..... Αν έχεις λίγη εμπειρία κλείνοντας το ρεύμα καλύτερα απο το ρολόι του σπιτιού (αυτόι της ΔΕΗ) μπορείνα να την αλλάξεις και να σιγουρευτεισ έτσι ότι δεν φταίει η ασφάλεια αν συνεχίσει να κανει τα ίδια.... Αλλιώς αν δεν εχεις εμπειρία καθόλου πάρε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο (καλύτερα γνωστό!) να κάνεισ τη δουλειά σου..
Achilles Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Έχεις το ίδιο πρόβλημα και με άλλες ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι; π.χ. κουζίνα, θερμοσίφωνα,κτλ; Αν ναι, φαντάζομαι ότι οι καλωδιώσεις σου θα είναι αρκετά παλιές. Δοκίμασε την λύση του De@th L0rd, αλλά αν παρατηρείς τα ίδια προβλήματα, ίσως πρέπει να σκεφτείς την αναβάθμιση σε ενισχυμένο μονοφασικό (το ιδανικό βέβαια είναι το τριφασικό). Οι παλιές εγκαταστάσεις γίνονταν με βάση τις τότε ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα. Απλά αν είναι αναγκαίο και το αποφασίσεις κάνε μια ερώτηση στην ΔΕΗ αν δίνει, γιατί πληροφοριακά στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κέντρο, δεν πραγματοποιούν αιτήσεις για ενισχυμένο μονοφασικό και σε στέλνουν ψιλοαναγκαστικά για τριφασικό.
karabouzouk... Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Καλά τριφασικό σε σπίτι....????!!! δεν το λέω ειρωνικά αλλά πιστεύω κάτι τέτοιο είναι μη αναγκαίο το λιγότερο.....
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά λέει οτι γίνεται κι όταν δεν έχει καμία συσκευή αναμμένη.Οπότε έχει πρόβλημα η εγκατάσταση και θέλει αλλαγή.Με αυτά δεν πρέπει να παίζουμε ούτε να κάνουμε πατέντες.Καλό είναι στα 220V να καλούμε εξειδικευμένο προσωπικό.Άντε να σε βοηθήσω λίγο ακόμα. http://www.glyfada-online.gr/list.php?category=39
Achilles Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Καλά τριφασικό σε σπίτι....????!!! δεν το λέω ειρωνικά αλλά πιστεύω κάτι τέτοιο είναι μη αναγκαίο το λιγότερο..... Ούτε εγώ θα απαντήσω ειρωνικά, αλλά οι σύγχρονες ανάγκες ενός σπιτιού είναι τεράστιες. Θερμοσίφωνας, air-condition, κουζίνα, πλυντήριο, στεγνωτήριο, λέβητας, κτλ. Για κάνε ένα γκάλοπ να δεις πόσοι από όσους έχουν μονοφασικό δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν μαζί, αλλά βάζουν πρόγραμμα: πρώτα μαγείρεμα, μετά θερμοσίφωνας και μετά πλυντήριο, μην τυχόν πέσει καμιά ασφάλεια. Εγώ πάντως έχω τριφασικό, και δεν το γράφω γι' αυτό. Αλλά να ξέρει τι να κάνει ΑΝ ο ηλεκτρολόγος του πει ότι δεν φτάνει το δίκτυό του, για την χρήση που κάνει. Sorry για το offtopic, αλλά...
athinamj Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Οχι η ασφάλεια του δωματίου πέφτει, μάλλον θα θέλει αλλαγή. Το σπίτι είναι 30 ετών οπότε καταλαβαίνετε οτι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες για ρεύμα. Θα αλλάξω την ασφάλεια του δωματίου και θα μεγαλώσω και τη γενική αν είναι καλύτερα.
DarkOrion Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Καλά τριφασικό σε σπίτι....????!!! δεν το λέω ειρωνικά αλλά πιστεύω κάτι τέτοιο είναι μη αναγκαίο το λιγότερο..... Ναι, και εμείς τριφασικό έχουμε. Πλέον οι απαιτήσεις είναο πολύ διαφορετικές απότι όταν σχεδίαζαν πριν από 20 και 30 χρόνια...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Καλά τριφασικό σε σπίτι....????!!! δεν το λέω ειρωνικά αλλά πιστεύω κάτι τέτοιο είναι μη αναγκαίο το λιγότερο..... Oh no... τριφασικο εδω (απο το 2004), και αγιος ο θεος Ούτε εγώ θα απαντήσω ειρωνικά, αλλά οι σύγχρονες ανάγκες ενός σπιτιού είναι τεράστιες. Θερμοσίφωνας, air-condition, κουζίνα, πλυντήριο, στεγνωτήριο, λέβητας, κτλ. Για κάνε ένα γκάλοπ να δεις πόσοι από όσους έχουν μονοφασικό δεν μπορούν να τα λειτουργήσουν μαζί, αλλά βάζουν πρόγραμμα: πρώτα μαγείρεμα, μετά θερμοσίφωνας και μετά πλυντήριο, μην τυχόν πέσει καμιά ασφάλεια. Εγώ πάντως έχω τριφασικό, και δεν το γράφω γι' αυτό. Αλλά να ξέρει τι να κάνει ΑΝ ο ηλεκτρολόγος του πει ότι δεν φτάνει το δίκτυό του, για την χρήση που κάνει. Sorry για το offtopic, αλλά... Ετσι ακριβως Μου εχει τυχει να εχουμε ''διακοπη ρευματος'', στη μια φαση μονο... Οποτε τι κανεις εκει? Πας σε αλλο μερος του σπιτιου που δουλευει με αλλη φαση και συνεχιζεις τη δουλεια σου λοολ!
ferongr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Oh no...τριφασικο εδω (απο το 2004), και αγιος ο θεος Ετσι ακριβως Μου εχει τυχει να εχουμε ''διακοπη ρευματος'', στη μια φαση μονο... Οποτε τι κανεις εκει? Πας σε αλλο μερος του σπιτιου που δουλευει με αλλη φαση και συνεχιζεις τη δουλεια σου λοολ! Εγω ειπα απλως στον πατερα μου που ειναι ηλεκτρολογος να μου βαλει δυο διακοπτες επιλογης φασης για τις γραμμες φωτισμου (μπριζες και φωτα). Οταν πεφτει μια φαση, απλα στελνω τις γραμμες φωτισμου στις φασεις που λειτουργουν.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 (Κι εμενα ηλεκτρονικος/ηλεκτρολογος ειναι, κι εχει φτιαξει τα παντα περι ηλεκτρικου στο σπιτι). Εμεις ουσιαστικα χωρισαμε το σπιτι σε 3 "ζωνες". Στη μια το δωματιο μου και το καθιστικο (βαρια συσκευη: υπολογιστης, ερκοντισιον). Στην αλλη τα αλλα 2 υπνοδωματια, ο διαδρομος και οι εξωτερικες μπριζες (βαριες συσκευες: ηλεκτρικη σκουπα, σιδερο, καποια αλλη συσκευη εξω στο κηπο). Και η τριτη ολος ο κατω οροφος, συν τις μπριζες της ταρατσας (βαριες συσκευες: υπολογιστης -ξανα-, ψυγειο, ηχοσυστημα). Κι ετσι ο,τι κι αν βαλει κανεις σε οποια μπριζα και να το βαλει, υπαρχει παντα περισσευμα ρευματος Νομιζω ετσι ειναι ο σωστος τροπος, και οχι "οταν πεφτει η φαση, θα πατας το διακοπτη αυτον, να στελνεις καποια πραγματα στην αλλη"... Στα θετικα οτι βρισκομαστε στην ιδια γραμμη με ενος κοντινου νοσοκομειου, και το ρευμα δε πεφτει ο κοσμος να χαλασει. Τελευταια διακοπη που θυμαμαι, διαρκεια μιας ωρας, πριν 2 καλοκαιρια. Τελευταια στιγμιαια διακοπη, πριν κανα χρονο... Ουτε UPS ουτε τιποτα δε χρειαζεται Στο θεμα τωρα, αν δεν ειναι προβλημα βραχυκυκλωματος, οι 3 φασεις ΕΙΝΑΙ πανακεια
ferongr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 και οχι "οταν πεφτει η φαση, θα πατας το διακοπτη αυτον, να στελνεις καποια πραγματα στην αλλη"... Σε μια φαση πεφτει θερμοσιφονας και 12αρι κλιματιστικο. Στην δευτερη πεφτει κουζινα και φωτισμος. Στην τριτη πεφτει ο δευτερος φωτισμος και το δευτερο κλιματιστκο (το μεγαλο). Τα φορτια ειναι μοιρασμενα απο default, απλως εχω εξτρα ευελιξια ωστε να μην μενω χωρις φωτα σε περιπτωση διακοπης.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Owhh, πεστο ετσι ντε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.