Προς το περιεχόμενο

αξιζει αλλαγη 4870χ2 με gtx295?

konstantinos77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...ειναι αυτο που ειπε καποιος .αν εχεις τα δινεις και κανεις το καπριτσιο σου .

Αυτο ακριβως , ηταν κ το δικο μου συμπερασμα στο προηγουμενο μυνημα μου ...

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε για πες μου (αναλυτικά) τι κάρτα έχεις και πόσα ζητάς!!!

-----Προστέθηκε 22/1/2009 στις 12 : 13 : 12-----

Φίλε για πες μου (αναλυτικά) τι κάρτα έχεις και πόσα ζητάς!!! Και ίσως βρούμε την άκρη!!!

• Super Moderators
Δημοσ.

έχεις 22αρι monitor και είσαι με 4870Χ2 (και σκέφτεσαι να πας σε GTX295) ???

τι πεταμένα λεφτά...

Δημοσ.

Δεν μου κάνει εντύπωση πια να βλέπω dual-GPU configs σε οθόνες με μέτρια ανάλυση για την εποχή μας. Είναι σαν να βάζεις 165-άρια ελαστικά σε μια Lamborghini.

Τέλος πάντων περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

΄Οσων αφορά τα physics θα το ξαναπώ θα προτιμούσα να είχαν παραμείνει στην όχθη των CPU. Ξετσουτσούνισε βλέπετε η AGEIA και το θέμα πήρε λάθος τροπή. Και μην μου πει κανείς ότι ένας τετραπύρηνος κεντρικός επεξεργαστής δεν θα μπορούσε να χειριστεί τα physics γιατί θα τραβήξω τις κοτσίδες μου.

Επίσης θα επαναλάβω ότι μέχρι του σημείου που τα physics θα καταφέρουν πραγματικά να αλλάξουν το gameplay στα μελλοντικά παιχνίδια, προσωπικά χέστηκα αν σε κάποιο παιχνίδι τα σημερινά physics δώσουν κάτα Χ% φωτεινότερη έκρηξη ή κουτρουβαλίσουν 500 βράχια αντί για 50 σε έναν λόφο. Δεν θα πω ότι η όλη ιστορία δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, αλλά προς Θεού αν είναι να επενδύσω χρήματα σε αυτήν θα πρέπει να μου προσφέρει κάτι παραπάνω από τα προαναφερόμενα και ουχί με τέτοιο κόστος επιδόσεων. ΄Αλλωστε για να επερξαστεί κανείς physics δεν χρειάζεται να πάει και σε μια 295 οπωσδήποτε. Παίρνει μια GTX285 και μια ταπεινή GeForce των ~50 € για τα physics και καθαρίζει μια και έξω.

Προσωπικά θα προτιμούσα η NVIDIA να μην εγκατέλειπε το hybrid SLi. Για μένα αυτό είναι σε γενικές γραμμές χρησιμότερο από τα physics. Βλέπετε όμως το κόστος ανάπτυξης και συντήρησης λογισμικού για το πρώτο είναι πολύ μεγάλο και οι καιροί χαλεποί.

Τέλος: καλύτερο είναι να δοκιμάζετε κάτι πριν βασίζετε τις αποφάσεις αγορών σας πάνω σε αυτό. Αυτό που θεωρεί κάποιος άλλος kewl (sic) εγώ μπορώ να το θεωρώ τσατσαριά και τούμπαλιν. Γούστα είναι αυτά πως να το κάνουμε...

Δημοσ.

Ailouros, δεν το ήξερα ότι έχεις κοτσίδια ;-)

konstantinos77, θα προσπαθήσω και εγώ να σου πω ότι δεν αξίζει… έστω και αν το έχεις πάρει απόφαση.

Άκου τους παραπάνω και δώσε καλύτερα τα λεφτά σου αλλού….

Πάρε καλύτερη οθόνη

Πάρε ένα καλό Gaming mouse, και ένα μεγάλο αναπαυτικό mouse pad

Κάνα καλό πληκτρολόγιο επίσης.

Πράγματα που θα σου μείνουν και είναι και εργονομικά και χρήσιμα…

Δημοσ.

Συμφωνω!!!!!

Ειναι πεταμενα λεφτα και η διαφορα δεν ειναι τοσο αισθητη!!Σε διαφορα benchmark που συγκρινουν αυτες τις καρτες οι διαφορες ειναι μηδαμινες....οποτε κοιτα να δωσεις τα λεφτα σου καπου που θα πιασουν τοπο και δεν θα το μετανιωσεις μετα!!!!

Δημοσ.

Αν δεν είχες την 4870x2 θα άξιζε να την αγοράσεις. Σε CRT monitor (ακόμα και 19") αν χώσει 8xFSAA/16xFSAA σε 1600x1200 (βέβαια μπορείς να βάλεις και 1920x1440... you gotta love the CRT's :P) θα βρεθεί χωρίς να το καταλάβει να είναι GPU limited. Plus είναι μια μεγάλη εγγύηση για το μέλλον αφού όταν θα χρειαστεί να "κόβεις" χαρακτηριστικά θα ξεκινήσεις από το FSAA, μετά με την ανάλυση και στο τέλος με τα Details (αν δεν έχεις αλλάξει κάρτα βέβαια μέχρι τότε :P)

Δημοσ.

mouse εχω το sidewinter με τα βαριδια !!!!!!!!χαχαχαχαχαχα απιστευτο ετσι ?

πλακα πλακα ομως τα εβαλα ολα και στο counter χωρις να το παρω χαμπαρι πονουσε ο καρπος μου

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πεταμένα λεφτά και για μένα. Με τους νέους οδηγούς της ατι (9.1) η 295 είναι περιτή αγορά.

Ατι και πάλι Ατι.

Δημοσ.

Τα psysics για εμενα ειναι αυτο που λεμε το αλατοπιπερο, ειναι κατι δαιφορετικο που ακομη μπορει να ειναι δυο πανια να κουνιουνται ομως γουσταρεις να τα βλεπεις! Και στο Mirror edge γεμιζει το αδειο τοπιο του παινχιδιου!

Δημοσ.

στο ιδιο διλλημα ειμαι κι εγω.. να δωσω την asus4870χ2 μου για να παρω την 295... αλλα ολο και βλεπω οτι η 5870χ2 ειναι σχετικα κοντα.. κανα 2μηνο με 3μηνο...

Δημοσ.

ναι αλλα δεν αλλαζει κατι....μα δεν ειναι θεμα επιδοσεων ειναι θεμα διαφορετικοτητας (physics)! Nα παρεις 5870χ2 και ?ενα 10 με 15% θα εισαι παραπανω απο τωρα! Ε κανε ενα oc 800/4400 που τα ειχαν οι πρωτες θυμαμαι για πλακα, ή 800/4000 και εισαι κομπλε!

Δημοσ.

συμφωνω.. για το μονο που το σκεφτομαι ειναι οτι η nvdia εχει τα καλυτερα γραφικα.. αλλα λογικα σε λιγο θα σκασουν οι gtx300.. γιατι οι 295 δεν εχουν τρελλες διαφορες σε σχεση με τις 280 και 4870χ2..

επισης οταν και αμα βγουν ακουσα οτι θα βγαλει η ατι 5870χ4 ! μπορει να ειναι φημες..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...