DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Σε ένα γράφείο - εργοτάξιο που η δυνατότητα σύνδεσης στο inet είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη θα ήθελα να έχω έναν τρόπο να καταγράφω πόση είναι η κίνηση που δημιουργεί κάθε χρήστης ώστε να βλέπω αν υπάρχει κάποιος που το "σκίζει" Πιο αναλυτικά - σε ένα εργοτάξιο έχουμε μια σύνδεση 1mbps (σκάρτο) - Το router/gateway του ISP δεν καταγράφει κίνηση ούτε κρατάει κάποια logfiles - Το router/gateway δεν μπορεί να αλλάξει με άλλο (Wimax γαρ) - To router/gateway παρότι από ότι λέει ο κατασκευαστής του μπορεί να δουλέψει και ως bridge (οπότε να βάλω άλλο router από πίσω) δεν βλέπω από το webinterface του επιλογή για αυτό. - Το router/gateway συνδέεται πάνω σε ένα unmanaged switch όπου απλά συνδέονται οι ΗΥ του εργοταξίου (~15) - Θέλω να κρατάω logs για το πόσο "απασχολεί" το inet κάθε χρηστης (ανα IP ή άνα MAC ή ανα hostname) Ιδανικά θα ήθελα ένα προγραμμα που να εγκαθίσταται σε έναν ΗΥ του LAN, να τρέχει σε windows και να είναι απλό στη χρήση. Δε θέλω να περιορίσω κανέναν ούτε να ξέρω τι βλέπει, απλά ο όγκος με ενδιαφέρει. αν δεν γίνεται να μπει σε ΗΥ του LAN τότε θα μπορούσα να παρεμβάλω έναν HY μεταξύ gateway και lan (κάτι σαν proxy, gateway <-> eth0-PC-eth1 <-> LAN) αλλά θα ήθελα αυτό το PC να μη τρέχει κάτι περίπλοκο, ένα απλό πρόγραμμα για winXP (θα είναι και print-server + file server). ΔΕ ΘΕΛΩ Linuxοειδή + SME server κλπ κλπ Τι προτείνετε ?
nske Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Οπότε έχεις δύο διαφορετικά προβλήματα: 1. Με ποιο τρόπο (/από πιο σημείο) μπορείς να βλέπεις όλο το traffic προς το Internet. -- Νομίζω η καλύτερη (λιγότερο παρεμβατική) και πιο φθηνή λύση εδώ, εφόσον ο router δε μπορεί να κρατήσει στατιστικά και το switch δε διαθέτει mirroring port, είναι απευθείας TAP το καλώδιο ανάμεσα στο switch και τον router. Σίγουρα υπάρχουν έτοιμα και φθηνά taps στο εμπόριο, αλλά είναι απλό και να κατασκευάσεις χρησιμοποιώντας rj45 ports και καλωδιάκια. Δες εδώ, εδώ κι εδώ. 2. Με ποια windows εφαρμογή θα τα αναλύεις και θα βγάζεις τα στατιστικά/reports που θέλεις. -- Μια καλή και free που έχω υπόψη για Windows είναι το PRTG. Επίσης στο sourceforge.net πρέπει να υπάρχουν αρκετές free.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.