Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 μην λέμε μπούρδες Φανη, δε χρησιμοποιω εγω Orthos, αλλα νομιζα οτι ... Νομιζω ηδη εξηγηθηκα σαφεστατα. εδω ρε συ δεν μπορει να διαχειριστει τα ρευματα, fsb πως θα ανεβασει? Σωστο κι αυτο, αν και ειναι πιο πιθανον να ειναι μπανανα cpu παρα να μη μπορει να παει ΚΑΝ στα μαμισια 333 η μητρικη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Ρε μην το τρώτε... :ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Νομιζω ηδη εξηγηθηκα σαφεστατα. Σωστο κι αυτο, αν και ειναι πιο πιθανον να ειναι μπανανα cpu παρα να μη μπορει να παει ΚΑΝ στα μαμισια 333 η μητρικη... καλά μην τσαντίζεσαι αν δεν είσαι σίγουρος μην ποστάρεις btw το quote μου είναι από ποστ πρώτης σελίδας δεν είχα δει οτι στο είπαν ήδη τα παιδιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Φυσικα και θα ποσταρω, αλλα θα λεω νομιζω πριν πω αυτο που θελω. Γιαυτο υπαρχει η λεξη νομιζω, νομιζω btw για μενα το θεμα ειναι ακομα μια σελιδα (αλλαγη ρυθμισεων στο προφιλ ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Πραγματικα ατυχησες γιατι τωρα εχουν αυτην... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523609 (η οποια αποκλειεται να πηγαινει χειροτερα απο την MSI, και κανει και 15€ λιγοτερα...) Του Αγίου Ποτέ ανήμερα θα είχε κάνει καλύτερο overclock με την ECS. H μητρική αυτή κάνει auto adjust τον memory divider ανάλογα με το αν η cpu εχει 200-266 ή 333 FSB και δίνει μέχρι 2.0vdimm??? Με 200αρι επεξεργαστή και 300 επιλεγμένο bus στέλνει τη μνήμη στο θεό 1000 Mherz. Με 266αρι και FSB στα 342 ο memory divider αυτορυθμίζετε στα 2:3 και η μνήμη τρέχει στα 1020. Λίγο καλύτερα τα πράγματα με 333αρι επεξεργαστή 1:1 . Αλλά However, the BIOS limitation that prevents us from getting beyond 350MHz brings us back to the ground. Even CPUs with 333MHz FSB cannot overclock beyond this frequency, which we have actually seen during our practical experiments. Άρα άκυρα τα 3400 αφού για να τα πιάσει θέλει 358 χ 9,5 το multi του 7200. Πρέπει να κάνει bsel mod 266->333 και να τρέχει τις μνήμες του ή στα 700 ή στα 840 με 2.0 volt για 350χ9.5=3325 max τoν 7200!!! The gist of this is that while you are able to overclock this board, it will not get you to the highest clock speeds your hardwareis capable of. But it will get you part of the way there. If you are using stock cooling and don't want to go hog wild but just want to get a little extra performance from your hardware, this board will suit you just fine. The main limiting factors for extreme performance are the inability to adjust the CPU clock multiplier up or down to maximize the achievable front side bus speed. The memory speed is automatically adjusted upwards while adjusting the front side bus speed. But with the lack of voltage support, you can get your memory up to speeds it cannot handle real quick. With a FSB of 342 on the CPU, the memory was set to a 2:3 divider and was running at 510 FSB. At this speed, the memory needs more voltage to keep running without errors, and subsequently failed prime 95 on a memory related test. At 335 FSB on the CPU, the memory sits at 502 FSB. Πηγή:http://www.overclockersclub.com/reviews/ecsp35t/21.htm Vmod-Vddc-Vdrop δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και λογικό αν σκεφτεί κανείς πόσο πατάτα είναι το mobo στο OC. Και τα υπόλοιπα sites που τσέκαραν το motherboard το θάβουν στο τoμέα του OC και καλά κάνουν αφου πιάνει 30-50 % μικρότερο fsb και τελικό oc απο όλα τα υπόλοιπα mobo της προκοπής!!! Κοινώς πιάστο αυγό και κούρευτο... Ίσως με κάποιον Ε5200 Bsel 266 moded που να σηκώνει 3750+ μεγκαχέρτζ και ενα καλό σετ ram που να αντέχει 900 στα 2.0v να λεέι σαν φτηνό crossfire system. Αλλά αξίζει να φτιάξεις όλο σου το rig με το σκεπτικό να δικαιώσεις στο oc μια μητρική που δεν είναι φτιαγμένη για oc; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits@kos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Mihalaki, δες αυτό το thread παλήκαρε, είναι πολύ βοηθητικό για το συγκεκριμένο mobo: http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1698896&page=1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalakis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 έτρεξα μεμτεστ και οι μνήμες βγήκαν εντάξει... Ωστόσο δοκίμασα τον επεξεργαστή σε μια άλλη μητρική, θεωρητικά ακόμα χειρότερη από την msi. Έτσι σε μια gigabyte g31 mf-s2 είδα οτι ακόμα και στα 3306 ήμουν σταθερός. Η μεγάλη διαφορά εδώ ήταν οτι από το bios έδωσα 1.40β και στο cpu-z έπαιρνα 1.344 που είναι και λογικό. Στην περίπτωση της δικιάς μου μητρικής όταν δίνω 1.40 στο bios το cpuz δείχνει παραπάνω. Θα μπορούσα λοιπόν να βρω σε ποια βολτ του bios(μεσω trial and error) παίρνω 1.344 σε load. Δοκιμάζω τώρα 1.300β και παρατηρώ στο cpuz ενώ τρέχει orthos τα ρεύματα να εναλλάσσονται με τις παρακάτω ενδείξεις 1,312-1,32-1,328-1,336. Η gigabyte ήταν απόλυτα σταθερή (και ας είχε 50 ευρώ πέρσι όταν αγοράστηκε). Τέτοιες διακυμάνσεις είναι φυσιολογικές, υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα της μητρικής μήπως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Σε όσες P35 έχω παίξει, η τάση παίζει ανάμεσα σε 2 τιμές (π.χ. 1.248V-1.264V) στο cpu-z (σε φόρτο συνήθως δεν παίζει καθόλου). Σε μια A8R32-MVP Deluxe με έναν X2 4200+ βλέπω την τάση στο cpu-z να παίζει σαν τη δική σου και χειρότερα. Αν δοκίμαζες κι άλλο bios (είπες το 1.07 δεν έκανε apply στις αλλαγές) και δεν έβλεπες καμια αλλαγή, μάλλον δε φωτάει η μητρική... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mihalakis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 O επεξεργαστής πάντως κάτι παραπάνω είναι σίγουρο οτι το φωτάει...Θα δοκιμάσω και σε κάποιυς άλλους υπολογιστές αυτό με το cpuz να δω αν το ρεύμα σε φόρτο παίζει....Πράγματι η μητρική ήρθε με το 1.07 που δεν έκανε apply τις αλλαγές και το 1.10 είναι το τελευταίο. Αν μπορέσω θα την κάνω τράμπα ε έναν φίλο μου. Μια εβδομάδα την έχω μόνο....Θα πάω μάλλον προς τα εκεί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522677 ή εκεί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522646 αν καταφέρω και βρω ποιές είναι οι διαφορές τους....Καλύτερες θα είναι από αυτήν που έχω τώρα. Κορυφαίες δεν είναι βέβαια, αλλά για τα λεφτά που προτίθεμαι να δώσω πιστεύω θα κάνω τη δουλειά μου για κανένα χρόνο ακόμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Τοσο μαπα βγηκε η μητρικη? Εγω με μια asus με p35 (asus p5k-e) φθανω 485 fsb.. (βασικα απο τα 495 κ πανω μου κανει νερα..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Ναι ρε γαμώτο, δύσκολο μου φαίνεται να έπεσες σε τέτοια μπανάνα, η δική μου (P35-DS4) βρίσκει τοίχο στα 575, τι δι@ολο... Η P5Q δε θα είναι απλά καλύτερη από αυτή που έχεις, αλλά πολύ παραπάνω, απ' όσο ξέρω 600αρίζει άνετα και δε νομίζω οτι θα την έχεις μόνο για κανα χρόνο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits@kos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Mihalaki, καλύτερα να μην πάρεις μητρική με τόσο μέτριο σύστημα ψύξης σε PC που προορίζεται για oc... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Σε αυτή θα πήγαινα εγω. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528439 Μου αρέσουν τα budjet OC mobo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits@kos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Μακρυά από ASRock. Αν είναι να πάρει budget, ας πάρει καμιά από αυτές που έγραψε, όχι budget μοντέλο της budget θυγατρικής της Asus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Απο πότε εχεις να δοκιμάσεις asrock. Απο vsta 775 ή ακόμα παλιότερα με prescott 478. Πολύ μπροστά απο msi και πιο ευέλικτη αν και όχι ποιoτικότερη απο την gigabyte. Asrock και πάλι asrock!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.