Προς το περιεχόμενο

Βρε καλε μου (e7200) γιατί δεν ανεβαίνεις;;

mihalakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα μια παρασπονδία και παραμέρισα τον athlon μου για έναν e7200...Λόγω έλλειψης φτηνών μητρικών πήρα μια msi p35 neo-f (sorry georgeman) γιατι μια εξισου φτηνη P5K είχε κάνει φτερά....Σκοπός μου, και μετά από μελέτη ήταν να μπορέσω να πάω μέχρι ένα εξιοπρεπές 3,4-3,5 χωρίς να κινδυνέυω να λιώσω τον επεξεργαστή. Ε, λοιπόν ότι και να του κάνω δεν μπορώ να ανέβω πάνω από τα 3.04γηζ σταθερά. Αυτή τη στιγμή στα 3.16 ενώ δεν μου κολλάει οταν παίζω, στο prime μέσα σε 5 λεπτά έχει βγάλει σφάλμα. Το cpuz αναφέρει ρεύμα 1,336-1,352 σε idle ενω εγω το έχω ρυθμισμένο στο 1,300 από bios. οι μνήμες τρέχουν στα 800 μιας και άλλαξα διαιρέτη.

Από θερμοκρασίες δεν είμαι ποτέ πάνω από 47βαθμούς. Στα 1,4125 vcore φορτώνει στα 3.4 περίπου αλλά κολλάει μετα απο λιγο οταν παω να παιξω. Δεν πιστευω οτι χρειαζεται τοσο πολυ για να ανεβει μεχρι εκει... Έχω δώσει μέχρι και 1.32 vtt αλλά και northbridge....Διάβασα και τον οδηγό στο φορουμ αλλά δεν μου κανει τη χαρη...

Μου ξεφεύγει κάτι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Λόγω έλλειψης φτηνών μητρικών πήρα μια msi p35 neo-f (sorry georgeman)

Rofl :P

Πραγματικα ατυχησες γιατι τωρα εχουν αυτην... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523609 (η οποια αποκλειεται να πηγαινει χειροτερα απο την MSI, και κανει και 15€ λιγοτερα...)

Απο κει και περα, η NeoF υποστηριζει απο μαμα 1333ρι FSB, αρα κανονικα επρεπε μεχρι 333x9,5=3,16Ghz να παιζεις ετσι απλα και χωρις κανενα προβλημα...

Πιθανες αιτιες:

1) Εχεις χαλια θερμοκρασια (47 σε idle εχεις?). Πιθανον να μη διαβαζει σωστα το προγραμμα σου. Χρησιμοποιησε το Core Temp 0.99.3 Δεν νομιζω να ειναι απιθανο, αν χρησιμοποιεις το stock cooler.

2) Ζεσταινεται (=ζοριζεται) το northbridge. Πιαστο να δεις αν τσουρουφλαει ή οχι. Το ιδιο ισως ισχυει και για τα χωρις ψυξη power phases.

3) Εχεις ρυθμισει κατι λαθος στις ραμ (πολυ σφιχτα timings, 1Τ command rate) με αποτελεσμα να κλαταρουν πολυ νωρις.

4) Δοκιμασε να παιξεις με τον max πολλαπλασιαστη, και αν θες κανε και ενα BIOS update, γιατι πολλες MSI ειχαν προβλημα με πολλαπλασιαστες κατω του μεγίστου.

Επισης ειναι αδιανοητο να δινει πιο ΠΟΛΛΑ βολτ απο οσα εχεις ορισει στη CPU. Για πιο λιγα ναι. Για ακομα πιο λιγα την ωρα του stressing ναι. Πιο πολλα με τιποτα.

Στο northbridge (εγω που εχω καλη ψυξη ομως) δινω μεχρι 1,48, στο VTT ΠΟΤΕ πανω απο 1,23, ενω και στη cpu οχι πανω απο 1,35-1,4 το πολυυυ, αν δε θες να παθει degrade.

Λοιπόν, αυτή τη στιγμή είμαι στα 3.16 (9.5*333μηζ). Οι μνήμες ειναι στα 1:1.2 (799μηζ) και τις έχω κατεβάσει επίτηδες σε 6αρια. Συχνότητα pcix έχω 100μηζ.

cpu voltage 1.30

memory voltage 1.8

NB Volt 1.3

SB I/0 Power 1.5volts

SB Core Power 1.05

VTT FSB Voltage 1.25

To speedstep kai to spread spectrum disabled.

Bios έχω το τελευταίο (1.10). Η μητρική είχε ο 1.07 στο οποίο ενώ άλλαζα τα ρεύματα, αλλά αλλαγή δεν εφαρμοζόταν.

Αυτή τη στιγμή το bios με 1.30v ρυθμισμένο, στο hardware monitor του μου δείχνει 1.336v. Θερμοκρασίες σε idle αυτή τη στιγμή 34 system και 38 cpu.

• Moderators

Σε Load (prime95 max heat + μετρηση απο coretemp 0.99.3) ποσο εισαι?

NB volt μεχρι 1,4

SB I/O μεχρι 1,6

SB core μεχρι 1,1

VTT μεχρι 1,23

Memory voltage 1,85 ή 1,9 δωσε.

Αν σε load (20 λεπτα) εισαι κατω απο 60, ανεβασε κι αλλο FSB ;)

k0sojhkymez7m74vmo9w.jpg

Άντεξε 2 λεπτά prime και έβγαλε σφάλμα. Ορίστε και οι θερμοκρασίες του. Παρατήρησε οτι το cpuz δείχνει παραπάνω ρεύμα από τα 1.30 που του έχω βάλε τώρα. τα αποτελέσματα είναι με τις ρυθμίσεις που έγραψα στο παραπάνω ποστ. Παρεπιπτόντως η ψύκτρα του είναι αυτή με 2 12αρηδες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806634

• Moderators

Πραγματικα δε ξερω γιατι σε κοβει.

Οι θερμοκρασιες ειναι οκ για αυτη τη ψυκτρα. :-)

Αλλα εξακολουθω να μη ξερω γιατι σε κοβει...

Δοκιμασε και με διπλο Orthos και αν σε κοψει και αυτο κατεβασε το bootable cd του memtest+, γραψτο σε cd και κανε τεστ στις μνημες μηπως εχουν καποιο προβλημα αυτες. :-(

Θα κάνω μια δοκιμή τώρα με αυτά όπως πρότεινες

NB volt μεχρι 1,4

SB I/O μεχρι 1,6

SB core μεχρι 1,1

VTT μεχρι 1,23

Memory voltage 1,85 και cpu volt 1.325, στα 333*9.5 να δω.

Αν δεν στρώσει, θα δοκιμάσω memtest και αν οι μνημες βγουν οκ τότε θα δώσω τη μητρική σε έναν φίλο μου όσο την πήρα που θέλει νέο υπολογιστή και δεν θελει να κάνει πειράματα, και θα πάρω μια καινούρια για μένα... (αυτό ήταν και σπόντα για μια νεα πρόταση χαμηλού κόστους στην περιοχή των 80-90ε)

• Moderators

Κανε, και αν ξανακοκκινισει αρχισε να ψαχνεις για αλλες αιτιες. (οπως οι ραμ :-) )

Φανη, δε χρησιμοποιω εγω Orthos, αλλα νομιζα οτι το μονό τεσταρει μονο εναν πυρηνα.

Αν εχουν προσθεσει καποια εξτρα επιλογη/αυτοματο εντοπισμο πυρηνων, τοτε οκ, μονο ορθος :P

Afaik, το μονό orthos είναι για 2πύρηνους, οπότε εάν έχεις 4πύρηνο, τρέχεις 2πλό orthos, αλλά πάντα μπορεί να κάνω και λάθος... :ρ

Οχι, δεν κανεις λαθος.

Ρε φιλε τη μητρικη ειναι αυτη που πηρες? Ειναι δυνατον να εχεις τα ιδια αποτελεσματα σε overclocking με καποιον που εσκασε 200+ για μητρικη?

• Moderators

Εγω με μια των 90€ παντως ειχα παει τον (πιο "δυσκολο" στο overclocking απο τον Ε7200) Ε6750 στα 3,7Ghz, με 460FSB...

Φυσικα και δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα με μια μητρικη των 200€, αλλα τουλαχιστον 3,4-3,5Ghz πιστευα πως τα ''ειχε''.

Κανε, και αν ξανακοκκινισει αρχισε να ψαχνεις για αλλες αιτιες. (οπως οι ραμ :-) )

Φανη, δε χρησιμοποιω εγω Orthos, αλλα νομιζα οτι το μονό τεσταρει μονο εναν πυρηνα.

Αν εχουν προσθεσει καποια εξτρα επιλογη/αυτοματο εντοπισμο πυρηνων, τοτε οκ, μονο ορθος :P

διπλό για Quad με ένα instant παίζει μια χαρά στους Dual core :-) μην λέμε μπούρδες

mihalakis εγώ πιστεύω οτι έκατσες σε μπανάνα cpu τα ίδια σκατά πάει και ένας 7200 σε μια p5k με full mod's και bios της P5kR που φτάνει άνετα 600Fsb το board

Εγω με μια των 90€ παντως ειχα παει τον (πιο "δυσκολο" στο overclocking απο τον Ε7200) Ε6750 στα 3,7Ghz, με 460FSB...

Φυσικα και δεν θα εχει τα ιδια αποτελεσματα με μια μητρικη των 200€, αλλα τουλαχιστον 3,4-3,5Ghz πιστευα πως τα ''ειχε''.

εδω ρε συ δεν μπορει να διαχειριστει τα ρευματα, fsb πως θα ανεβασει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...