katsouras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εχω ενα laptop sony vaio vgn-fz21m που βγαζει εξοδο hdmi και ετσι βλεπω απο εκει τις ταινιες..Προσφατα πηρα μια TV LG Scarlet που ειναι full HD και ετσι αρχισα να κατεβαζω ταινιες σε 1080..Εχω το εξης προβλημα.Ενω στην αρχη ειναι ολα οκ αρχιζει και χανει τον συγχρονισμο εικονας - ηχου και καποιες φορες κολλαει..Τις βλεπω με το Media player classic home cinema edition και πριν που ειχα παλι μια LG HD ready eixa dei kai tainia 1080 χωρις κανενα προβλημα..Δοκιμασα και αλλα players VLC και Media player με το πρωτο να κολλαει παααρα πολυ και το 2ο δειχνει καλυτερο αλλα το αποριπτω γιατι δεν συγκρινεται με τα αλλα δυο...Οσο αναφορα τα codecs εχω τα k-lite και κατεβασα και το CCCP αλλα δεν γινεται τιποτα...Μπορει να βοηθησει καποιος? *Οι ταινιες που δοκιμασα ειναι..The.Dark.Knight.1080p.BluRay.x264-HD1080 και Bangkok.Dangerous.2008.1080p.BluRay.x264-1920
nzeppos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δοκίμασε και τον KM player. Ή τον CoreAVC. Ειδικά ο h264 decoder του CoreAVC Pro λένε ότι κάνει θαύματα σε multithreaded επεξεργαστές όπως ο δικός σου. Δεν είναι όμως τζάμπα, οπότε πρέπει να... πράξεις ανάλογα. Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρα ότι όλα αυτά θα σου λύσουν το πρόβλημα. Οπωσδήποτε δεν φταίει η τηλεόραση. Το laptop σου επίσης φαίνεται να έχει αρκετή ισχύ για να κάνει το decoding σε τέτοιες ταινίες. Πιθανώς οφείλεται σε κακό encoding της ίδιας της ταινίας, το έχω δει να συμβαίνει σε αρκετές 1080άρες. Τις 720p στις παίζει σωστά? Στο κάνει σε όλες τις 1080 που έχεις ή μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες? Οι ταινίες που έχουν το πρόβλημα αποσυγχρονισμού παίζουν σωστά στο desktop σου (αν έχεις) ή σε PC φίλων σου? Προσωπικά τις 1080p τις αποφεύγω σαν το διάολο το λιβάνι, πρώτον γιατί αρκετές εμφανίζουν τα παραπάνω προβλήματα αποσυγχρονισμού ή -λόγω πολύ υψηλού bitrate- χρειάζονται μεγάλη ισχύ στην αποκωδικοποίηση. Δεύτερον για την πολύ μεγάλη συμπίεση που υπόκεινται, με αποτέλεσμα το απίστευτα εκνευριστικό film grain (κόκκο, που λένε στο χωριό μου). 720p ftw.
KnightRider Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 O επεξεργαστης μαλλον φταιει γι αυτο. Χρειαζεται Intel Core 2 Duo για να παιζει καλα τα 1080p. Mια ερωτηση θα κανω μονο, γιατι στα blu-ray στις ταινιες βαζουν τα noise(οι μικρες τελείες που ειναι) και τζαμπα βρωμιζει η εικονα ?
afentiko7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 O επεξεργαστης μαλλον φταιει γι αυτο. Χρειαζεται Intel Core 2 Duo για να παιζει καλα τα 1080p. Mια ερωτηση θα κανω μονο, γιατι στα blu-ray στις ταινιες βαζουν τα noise(οι μικρες τελείες που ειναι) και τζαμπα βρωμιζει η εικονα ? Το λένε grain, στις παλιές ταινίες είναι πιο έντονο, διατηρούνται αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων κλπ. Υπάρχει και η μέθοδος dnr, όπου φεύγει ο κόκκος, η ταινία δείχνει σαν καινούργια (zulu, 1964) αλλά δεν υπάρχει καθόλου λεπτομέρεια. Φίλε δοκίμασε coreavc, haali media splitter, ac3 filter me media player classic και βγάλε οτιδήπτε άλλο. Nzeppos υπάρχουν και encoders που ξέρουν τη δουλειά τους. Οχι όμως στη scene.
micos000 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δεν αντέχει το μηχανάκι σου, γι αυτό. 1080p δεν είναι για όλους. Η cpu πως πάει όταν παίζεις 1080p avi; Αν βαράει 100άρια, άστα να πάνε. Στην HD Ready ίσως δεν είχες πρόβλημα γιατί έριχνε την ανάλυση στα 720p Κάτι γίνεται με το mediα player classic home cinema και το DVXA που δεν τις έχω δοκιμάσει. Δες αυτό το topic.
bakass Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 οποιος παιζει μια χαρα 1080p mkv με μετρια μηχανηματα και κυριως laptops ας παραθεσει τιποτα settings να μας βοηθησει να δουμε μηπως και συγχρονισουμε εικονα με ηχο... -----Προστέθηκε 23/1/2009 στις 01 : 17 : 34----- μετα απο πολλες ωρες διαβασματος και πρακτικης εξασκησης καταφερα τελικα να παιξω 1080p χωρις κανενα προβλημα..θα παραθεσω οτι ακριβως εκανα στο laptop μου acer7530g με τον amd turion dual core 2ghz: 1)απεγκατασταση ολων των codec packs 2)εγκατασταση μονο media player classic homecinema edition, ac3 filter , core avc video decoder(o οποιος ειναι ο μονος που δεν ειναι τσαμπα), haali media splitter 3)στα options του media player classic ξετικαρισμα σε ολα τα internal filters,on ολα τα transform filters 4)audio switcher off 5)external filters εβαλα μονο ac3 filter και core avc decoder 6)στο output παιζω με haali media splitter σε vista 32bit. αυτα ειναι τα μονα settings με τα οποια καταφερα να συγχρονισω ηχο με video σε 1080p χωρις κανενα σπασιμο στα frames!! καλη τυχη σε ολους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.