Προς το περιεχόμενο

Q8200 και thermal paste..

juancho

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα φορουμ, μολις αγορασα εναν ιντελ q8200 kai μια thermal paste Coolmaster.

Δεν εχω ξαναβαλει πανω σε επεξεργαστη παστα, γι αυτο μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει πως και ποσο θα τοποθετησω? εχει κανεις ιδεα πυ μπορω να βρω μια φωτο ποθ να δειχνει την τοποθετηση παστας πανω στην cpu?

Δημοσ.

Προσωπικά τοποθετώ την πάστα σάν μια διαγώνια και πολύ λεπτή γραμμή,απο την μιά άκρη του επεξεργαστή στην άλλη.Μετά με μια τηλεκάρτα απλώνω την θερμοαγώγιμη μέχρι να δημιουργηθεί ένα λεπτό φίλμ που καλύπτει όλη την επιφάνεια του heatspreader (καπάκι) του επεξεργαστή,σάν να απλώνεις βούτυρο.

Αλλη λύση,παρόμοια με την πρώτη είναι να βάλεις μια μικρή ποσότητα στο κέντρο του επεξεργαστή (λίγο μεγαλύτερη απο φακή) και μετά να την απλώσεις με μια τηλεκάρτα ή με το δάχτυλό σου το οποίο πρίν έχεις καλύψει με ένα πλαστικό σακουλάκι.

Επίσης μπορείς να βάλεις απλά την μικρή ποσότητα στο κέντρο και να τοποθετήσεις την ψύκτρα κατευθείαν απο πάνω.Το βάρος της ψύκτρας θα απλώσει την πάστα,σίγουρα όμως δέν θα έχεις την μέγιστη δυνατή απόδοση καθώς μπορεί να μείνουν μερικά τμήματα του επεξεργαστή ακάλυπτα.

Δημοσ.
...επεξεργαστή,σάν να απλώνεις βούτυρο.

Μην ξεχνάς υπάρχει κόσμος που τρώει ΠΟΛΥ βούτυρο....... ;)

Όπως είπε ο φίλος ένα πολύ λεπτό στρώμα που ίσα ίσα να υπάρχει και βάλε στο κέντρο άμα θέλεις μια "τελίτσα" από πάστα έτσι ώστε όταν πατηθεί να απλωθεί ομοιόμορφα σε τυχόν ανισότητες στο στρώμα που άπλωσες...

Δημοσ.
:cry: Aν οντως πρεπει να βαζεις τοσο λιγο ...Εγω εβαλα πολυ περισσοτερο στον τετραπυρινο...στους 2 πυρινους κανω μια διαγωνια γραμμη και γω και βαζω απλα την ψυκτρα...αλλα στον τετραπυρινο εβαλα αρκετη 8α ελεγα και την απλωσα...Fail....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...