Προς το περιεχόμενο

Από πού να αρχίσω C / C++

merianos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους ! ! !

Έστω ότι θέλω να ξεκινήσω να γράφω σε C ή σε C++. Από ποιο πρόγραμμα θα πρέπει να ξεκινήσω ? ? ?

Το Visual Studio είναι καλό ? ? ? Αν και πρόγραμμα της Microsoft, από όσο ξέρω ο compiler είναι αυτός που κάνει τη δουλειά.

Η θα πρέπει να ξεκινήσω με κάποιο άλλο πρόγραμμα ? ? ?

Thanks ! ! !

Δημοσ.

καταρχην, οσον αφορα το Visual Studio, το εργαλειο ειναι πραγματι πολυ καλο και αυτο χρησιμοποιω συνεχεια και λογω δουλειας

Υπαρχει επισης στην δωρεαν εκδοση του, την express edition

αν παλι εσυ τωρα ξεκινας, θα σου ελεγα κοιτα και το code::blocks

το οποιο ειναι δωρεαν, open source, cross platform και ολοι λενε τα καλυτερα.

σε καθε περιπτωση, το IDE που θα επιλεξεις στην αρχη δε σε δεσμευει, ο κωδικας που γραφεις ειναι ο ιδιος (με καποιες εξαιρεσεις παντα, υπαρχουν και καποιες εντολες που ειναι compiler specific).

Καλη συνεχεια

Δημοσ.

Για IDE χρησιμοποίησε το DevC++, δε νομίζω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω αυτή τη χρονική στιγμή.

Και για βιβλίο, προτείνω το "C Primer Plus" και αργότερα το "The C Programming Language" των K&R.

Δημοσ.

+1 για το dev c++

Όσο για βιβλίο , το ελληνικό ευαγγέλιο της C είναι του παπαγιανάκη. Δε θυμάμαι τίτλο αλλά είναι ότι καλύτερο έχει γραφτεί απο έλληνα.

Δημοσ.

Λοιπον... επειδη σπουδαζω πληροφορικη θα σ πω πως ειναι περιπου τα πραγματα... καταρχας πρεπει να εχεις ενα καλο βιβλιο... ή το <η γλωσσα προγραμματισμου c> του kernighan k ritchie ή το η τεχνη κ η επιστημη της c του roberts... εοισης ενας καλος compiler ειναι ο devc ++! Εγώ σου προτεινω να βαλεις linux τα ubuntu καλη επιλογη...επισης υπαρχουν κ πολλα free βιβλια για την c... Ψαξε στο web... καλη επιτυχία...

Δημοσ.
Λοιπον... επειδη σπουδαζω πληροφορικη θα σ πω πως ειναι περιπου τα πραγματα... καταρχας πρεπει να εχεις ενα καλο βιβλιο... ή το <η γλωσσα προγραμματισμου c> του kernighan k ritchie ή το η τεχνη κ η επιστημη της c του roberts... εοισης ενας καλος compiler ειναι ο devc ++! Εγώ σου προτεινω να βαλεις linux τα ubuntu καλη επιλογη...επισης υπαρχουν κ πολλα free βιβλια για την c... Ψαξε στο web... καλη επιτυχία...

Επειδή όμως λέει για C/C++ και όχι C δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα αυτό το βιβλίο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά ! ! ! Νομίζω πως με καλύψατε πλήρως. Ήδη γνωρίζω να γράφω κώδικα, αλλά όχι σε C / C++, γράφω σε VB.NET, PHP και Java. Αυτό που πραγματικά με φοβίζει στη C / C++ είναι οι pointers.

Δημοσ.

Δεν πρέπει να το φοβάσαι. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο αλλά θέλει πολύ εξάσκηση για να μάθεις να τους διαχειρίζεσαι σωστά.

Δημοσ.

Πρέπει να κάτσεις να τους λιώσεις λίγο για να καταλάβεις πως ακριβώς δουλεύουν...Πότε θα κάτσω να στρωθώ και εγώ να φύγει αυτή η ρημαδιασμένη η C απο τα χρωστούμενα...αχχχχχ

Πάντως για αρχή και εγώ devc++ θα σου έλεγα,με ένα κλικ(η με F9:X) κάνεις compile και βλέπεις αν τρέχει το πρόγραμμα σου.Αν έχεις βίστα θέλει κάτι ρυθμήσεις για να κάνεις compile,αλλιώς με xp όλα οκ!Αν θέλεις βοήθεια πές να σου στείλω link

Δημοσ.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά ! ! ! Νομίζω πως με καλύψατε πλήρως. Ήδη γνωρίζω να γράφω κώδικα, αλλά όχι σε C / C++, γράφω σε VB.NET, PHP και Java. Αυτό που πραγματικά με φοβίζει στη C / C++ είναι οι pointers.

Η VB.NET δεν σε καλυπτει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...