privateer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Με πόλεμο τιμών ξεκίνησε το 2009 στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, έναν πόλεμο με «απρόβλεπτες συνέπειες για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών» όπως εκτιμούν στελέχη του κλάδου. Οι τρεις εταιρείες, γνώριζαν ότι το 2009 θα είναι ούτως ή άλλως δύσκολο. Τώρα, το παιχνίδι φαίνεται να χοντραίνει ακόμη περισσότερο και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες. Το 2009, ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει με μια «τρύπα» στα έσοδα των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας της τάξεως των 100-120 εκατ. ευρώ. Η τρύπα αυτά, -προϋπολογισμένη και από τα τρία επιτελεία- ανοίγει λόγω της μείωσης στα έσοδα από τις κλήσεις σταθερού προς κινητό. Επίσης, στην Cosmote, στην Vodafone και στην Wind, γνώριζαν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου θα περιοριζόταν λόγω της οικονομικής κρίσης (σ.σ μείωση στην χρήση του κινητού τηλεφώνου έχει ήδη καταγραφεί στο 4ο τρίμηνο του 2008). Αυτές ήταν οι προγραμματισμένες... ζημιές. Και σε αυτές, έρχεται να προστεθεί και άλλη μία. Η Wind, με το διαφημιστικό μήνυμα του «πληρώνεις 10 ευρώ και τελειώνεις για ολόκληρο το 2009» ξεκίνησε πολύ μεγάλο πόλεμο τιμών. Ήδη, η Cosmote αναμένεται να απαντήσει πολύ σύντομα καθώς δεν θέλει να της αμφισβητήσουν το υψηλό μερίδιο αγοράς που έχει συγκεντρώσει στην ελληνική αγορά. Απολύτως αναμενόμενη θεωρείται και η τοποθέτηση της Vodafone καθώς όποιος από τους τρεις μείνει πίσω, κινδυνεύει να χάσει μεγάλο μέρος από το μερίδιο αγοράς του. Ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτή τη μάχη; Η λογική λέει ότι θα επικρατήσει αυτός που διαθέτει την μεγαλύτερη ρευστότητα. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, είναι επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου. Συνεχώς χρειάζονται νέες επενδύσεις για την υποστήριξη του δικτύου αλλά και την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Εταιρείες οι οποίες πρέπει να θυσιάζουν σημαντικό μέρος της ρευστότητάς τους για την εξυπηρέτηση των δανείων με τα οποία έχουν «φορτωθεί» είναι προφανές ότι έχουν μικρότερες αντοχές στον πόλεμο τιμών. Πως θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση; Σε αυτό όλοι συμφωνούν. Μέσα στο 2009 θα υπάρξουν αλλαγές στα μερίδια αγοράς ενώ όσο σκληρότερος θα είναι ο πόλεμος τιμών, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ανακατατάξεις. Προς ποια κατεύθυνση θα γείρει η πλάστιγγα; Μέσα στο πρώτο τρίμηνο, θα φανούν τα πρώτα δείγματα. Πηγή: reporter.gr
antreaslam Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 είναι πραγματικά εντυπωσιακό , ότι ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή, είναι οι επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ, κινητό)!!!! (Ενώ είναι ολιγοπώλια, και θα μπορούσαν να στήσουν ένα ομορφότατο τραστ)!
Alxnks Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 είναι πραγματικά εντυπωσιακό , ότι ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή, είναι οι επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ, κινητό)!!!! (Ενώ είναι ολιγοπώλια, και θα μπορούσαν να στήσουν ένα ομορφότατο τραστ)! οχι οτι δεν εχουν στησει ηδη!!!
sophitian Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 είναι πραγματικά εντυπωσιακό , ότι ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή, είναι οι επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ, κινητό)!!!! (Ενώ είναι ολιγοπώλια, και θα μπορούσαν να στήσουν ένα ομορφότατο τραστ)! Καλά ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός ισχύει σε όλη την τεχνολογια και τα computers φιλε μου και με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Δεν χρειάζεται να μετρήσω καταστήματα τώρα...... Καιρός να δούμε και λίγο ανταγωνισμό και σε είδη πολύτελείας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 (Ενώ είναι ολιγοπώλια, και θα μπορούσαν να στήσουν ένα ομορφότατο τραστ)! δλδ υπονοείς ότι δεν υπάρχει καρτέλ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας?
kostandinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Μεγαλη απατη αυτη η διαφιμηση "Η Wind, με το διαφημιστικό μήνυμα του «πληρώνεις 10 ευρώ και τελειώνεις για ολόκληρο το 2009»" αφου μου ειπαν οτι ισχυει για ενα μηνα
Getta Robo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Θα σας πω εγω για τις τρυπες και για την οικονομικη κριση που περνανε. Πηρα κινητο πριν ενα μηνα nokia και θελουν να πληρωσω βλαβη για υγρασια, πραγμα που δεν εγινε ποτε! Ας πανε στο διαολο λοιπον αυτη και η κριση τους.
dimitris2006 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Μεγαλη απατη αυτη η διαφιμηση "Η Wind, με το διαφημιστικό μήνυμα του «πληρώνεις 10 ευρώ και τελειώνεις για ολόκληρο το 2009»"αφου μου ειπαν οτι ισχυει για ενα μηνα αν δεν κανω λαθος αρκει μια ανανεωση των 3€/μηνα. δεν ειναι και τοσο ασχημα παντως Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2009 από dimitris2006
21century Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Ακόμα όμως δεν είδαμε φθηνές τιμές στις κλησεις των καρτοκινητών όπως είχε επιβάλλει η ΕΕ με την μείωση των τελών τερματισμού και θα έλεγα μηπως μας κοροιδευουν?
stako Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μεγαλη απατη αυτη η διαφιμηση "Η Wind, με το διαφημιστικό μήνυμα του «πληρώνεις 10 ευρώ και τελειώνεις για ολόκληρο το 2009»"αφου μου ειπαν οτι ισχυει για ενα μηνα Λάθος σου είπαν...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Να κλείσουν όλες να ησυχάσουμε και να φανταστώ ότι μετά θα προσλάβεις εσύ όλους τους υπαλλήλους που θα χάσουν την δουλειά τους έτσι?
kybos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τα κινητά είναι παραλογισμός... 7-8 εκ. συνδέσεις με 5 εκ. ενεργό πλυθησμό, 3 συσκευές ανά συνδρομητή κτλ... μιλάμε για ένα πάγιο μηνιαίο έξοδο χωρίς λογική (εξαιρουμένων των επαγγελματικών εφαρμογών)... και το αποκορύφωμα είναι πως κάποιοι πιστεύουν πως οι 3 εταιρείες λειτουργούν στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, με ωφελημένο τον καταναλωτή μπλα, μπλα, μπλααα... ...με τις υγείες μας... ....α, μην αναφερθώ στη σταθερή τηλεφωνία & τηλεπικοινωνίες και γελάσει και η παρδαλή αίγα....
papahlamidas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Εμένα πάντως ακόμα ακριβά μου φαίνονται.
afentiko7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 είναι πραγματικά εντυπωσιακό , ότι ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή, είναι οι επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ, κινητό)!!!! (Ενώ είναι ολιγοπώλια, και θα μπορούσαν να στήσουν ένα ομορφότατο τραστ)! Για το κεφάλαιο? Για τους εργαζόμενους? Εγώ θυμάμαι πάντως μια αυτοκτονία ενός εργαζόμενου της vodafone, απολύσεις στη wind, στη lannet κλπ. Και στα delivery λειτουργεί ο καπιταλισμός. Ομως οι deliveraδες δουλεύουν χωρίς ασφάλεια και χωρίς κανένα ΠΑΜΕ να μιλάει γι' αυτούς. Εγώ κινητό πλέον δν έχω. Είμαι ελεύθερος. Βγήκα και από τον κατάλογο για να μη με παίρνει τηλ η κάθε μια εταιρεία και έτσι δε μου σπάνε τα νεύρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα