myst77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 σύντομα πάω σε mac... 2 ερωτήσεις 1) iworks, ms office ή open office (με ενδιαφέρει ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος, έστω και με add-on) 2) τι λέει το MSN messenger για mac; μήπως είναι προτιμότερο το adium ή το aMSN; (με ενδιαφέρει η συμβατότητα με msn των win και θα ήθελα και video-κλήση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 σύντομα πάω σε mac... 2 ερωτήσεις 1) iworks, ms office ή open office (με ενδιαφέρει ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος, έστω και με add-on) Καλώς να έρθεις. Το Microsoft Office 2008 είναι η σίγουρη (και ακριβή) λύση. Έχει ξεχωριστό ορθογράφο, η έκδοση Microsoft Office 2008 + Neurosoft NeuroLINGO κοστίζει 149 ευρώ (πακέτο). Προσωπικά κάνω τη δουλειά μου με το ΟpenOffice (δωρεάν opensource) και το cocoAspell (δωρεάν opensource add-on για ορθογραφία σε σχεδόν όλες τις εφαρμογές). 2) τι λέει το MSN messenger για mac; μήπως είναι προτιμότερο το adium ή το aMSN; (με ενδιαφέρει η συμβατότητα με msn των win και θα ήθελα και video-κλήση) Το καλύτερο είναι μακράν το AdiumX... ... αλλά δεν υποστηρίζει video & ήχο. Γι'αυτά (και μόνο) θα σου πρότεινα Skype. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 σύντομα πάω σε mac... 2 ερωτήσεις 1) iworks, ms office ή open office (με ενδιαφέρει ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος, έστω και με add-on) 2) τι λέει το MSN messenger για mac; μήπως είναι προτιμότερο το adium ή το aMSN; (με ενδιαφέρει η συμβατότητα με msn των win και θα ήθελα και video-κλήση) 1. Προσωπικά σαν περιβάλλον εργασίας και ταχύτητα απόκρισης προτιμώ το OpenOffice και το iWork. Το Office για Mac μου φαίνεται πολύ βαρύ και δύσχρηστο. Στο θέμα της ορθογραφίας τώρα: - Το iWork συνεργάζεται με το Cocoaspell για ελληνικό ορθογράφο. Σε κάποιους όμως δεν δουλεύει σωστά. - Το MS Office δέχεται ελληνικό ορθογράφο επί πληρωμή από τη Neurosoft. - Το OpenOffice έχει δωρεάν add-on για ελληνικό ορθογράφο. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να τα δοκιμάσεις και τα 3 και να αποφασίσεις μόνος σου. Το OpenOffice είναι έτσι κι αλλιώς δωρεάν και τα άλλα 2 έχουν δωρεάν Trial έκδοση που δουλεύει για 15 (νομίζω) ημέρες. 2. Και τα 3 που αναφέρεις έχουν συμβατότητα με Windows Live Messenger ΕΚΤΟΣ της βιντεοκλήσης (αν δεν κάνω λάθος το aMSN υποστηρίζει εικόνα αλλά όχι ήχο). Κατά τα άλλα, το καλύτερο είναι το Adium γιατί είναι τρομερά παραμετροποιήσημο και, εκτός από MSN, είναι και συμβατό και με σχεδόν ότι άλλο Instant Messaging πρωτόκολλο υπάρχει. Για διαπλατφορμική βιντεοκλήση η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση είναι το Skype. EDIT: Με πρόλαβε ο paredwse αλλά έτσι κι αλλιώς περίπου τα ίδια λέμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 το mercury υποστηρίζει βιντεο κλήση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cue Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Προσωπικά ρε γμτ το OO.org όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει καταλήγω να χρησιμοποιήσω αμέσως μετά το iWork. Ακόμα και στην έκδοση 3, documents με tables ή ακόμα και bullet lists τα εμφανίζει "κάπως" παραμορφωμένα. Καθώς και τα fonts που σχετίζονται με τα ελληνικά. Το Pages από την άλλη ότι Office Document και να του δώσω (ειδικά Word) το εμφανίζει κατά πάσα πιθανότητα στο ακέραιο. Για το MS Office 2008 έχω διαβάσει ότι είναι απελπιστικά αργό οπότε μένει το 2004. Βάσει τιμής και overall functionality προτιμώ το iWork. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Για το MS Office 2008 έχω διαβάσει ότι είναι απελπιστικά αργό οπότε μένει το 2004. Κι εμένα το 2008 πολύ αργό μου φαίνεται. ΑΛΛΑ και το Office 2004 for Mac ΔΕΝ είναι Universal Binary κι έτσι στα intel-based Mac παίζει μέσω Rosetta. Οπότε, κι αυτό αργό είναι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Ναι απλά μέχρι να βγει το Snow Leopard αν έχεις ανάγκη για σύνδεση με Microsoft Exchange τότε το Entrourage του Office 2008 είναι μονόδρομος. Στο Snow Leopard λένε πως το Mail θα υποστηρίζει MS Exchange. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Loser Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Αν είναι για προσωπική χρήση το iWork το θεωρώ καλύτερο Αν από την άλλη ανταλάζεις συχνά αρχεία .doc κ.α. με άλλους, τότε πρέπει να έχεις και μια δεύτερη λύση πρόχειρη. Το Pages π.χ. διαβάζει .doc και μπορεί να αποθηκεύσει σε .doc αλλά αν κάποιος άλλος χρήστης δοκιμάσει να το πειράξει σε windows μπορεί να υπάρχουν διάφορες ασυμβατότητες αλλά ακόμα και με το Word μπορεί να έχεις τις ίδιες ασυμβατότητες. Αυτό είναι και το απίστευτο, από Microsoft Office Word MAC σε Microsoft Office Word Windows έχεις ασυμβατότητες!!!!!!!!!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Σε docx φορμάτ είναι πια ελάχιστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
daniel's_saving_grace Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Όπως έχω ξαναγράψει στο φόρουμ αυτό, η μοναδική τρέχουσα*** λύση για ελληνική ορθογραφία επιπέδου είναι να βάλεις το Office 2008 με τον ελληνικό ορθογράφο της Neurolingo. Προσωπικά θεωρώ ότι τα aspell είναι σαφώς κατώτερης αποτελεσματικότητας στην ορθογραφία και δεν επαρκούν ειδικά όταν φτιάχνεις κείμενα όπου η ορθογραφία είναι σημαντική. Τον ορθογράφο τον βρίσκεις είτε με 60 ευρώ σκέτο, είτε με 150 ευρώ μαζί με το office 2008. Εναλλακτικά, μπορείς να ξοδέψεις μόνο 30 ευρώ αν πάρεις τον ορθογράφο για openoffice/neooffice: http://www.shop21.gr//product/product.software.asp?pfid=25208&prid=25687 Υποθέτω ότι είναι του ίδιου επιπέδου με τον ορθογράφο του office ωστόσο δεν ξέρω αν συνολικά λειτουργεί το ίδιο καλά. Πχ με το aspell στο openoffice δεν μπορείς να επιλέξεις ορθογραφία ταυτόχρονα στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μπορείς είτε μόνο μια γλώσσα (αν δεν έχεις καθόλου ξένες λέξεις στο κείμενό σου) είτε σε όλες (όμως τότε κάθε λέξη σχεδόν είναι σωστή σε κάποια γλώσσα). Δεν γνωρίζω αν αυτός ο περιορισμός αίρεται με τη χρήση του προϊόντος αυτού. Αν αίρεται, τότε έχεις άριστη ορθογραφία με 30 ευρώ. Σχετικά με το θέμα ταχύτητας του office. Δυστυχώς κανένα από τα 2008 ή 2004 δεν είναι ελαφρύ. Νομίζω, όμως, ότι υπερτερεί, ελαφρώς, το 2008 οπότε και είναι καλύτερη επιλογή (θα κέρδιζε έστω και με ισοπαλία). Σχετικά με το θέμα συμβατότητας, εγώ έχω μόνιμα πρόβλημα με τη συμβατότητα .ppt ανάμεσα σε win και mac. Με τα .pptx δεν έχω αρκετή εμπειρία ακόμα. ***Λέω η μοναδική τρέχουσα αναφερόμενος σε προϊόν που κυκλοφορεί τώρα και είναι universal binary. Αν κάποιος έχει το office 2004, ο παλιός ορθογράφος της (τότε) Neurosoft που ήταν παλιά δωρεάν για κατέβασμα για το Office X λειτουργούσε και στο Office 2004 με απλό copy-paste στο directory του office 2004. Οπότε αν μπορείς να βρεις το 2004 (δεν ξέρω αν πωλείται ακόμα, σίγουρα πάντως "κυκλοφορεί") και μπορείς να βρεις και τον παλιό δωρεάν ορθογράφο της Neurosoft για Office X τότε έχεις ένα πλήρως λειτουργικό office με καλό ελληνικό ορθογράφο που όμως δεν είναι universal binary (πάντως το office 2008 δεν τρέχει και πολύ πιο γρήγορα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Μπορεί κάποιο καλό παλικάρι να πεί ακριβώς τα βήματα για να λειτουργήσει το cocoAspell με το pages 09 γιατί δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα να δουλέψει.... Μου έχει τσακίσει τα νεύρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 @kpartsi καλώς όρισες στο κλαμπ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς έχει αλλάξει κάτι στο cocoa framework και τα binaries του cocoaSpell δεν υποστηρίζουν ακόμα την αλλαγή αυτή. Σε άλλα apps του iWork 09 παίζει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mercyful_Fate Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 ΟΟ + Adium χρησιμοποιώ εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Προφανώς έχει αλλάξει κάτι στο cocoa framework και τα binaries του cocoaSpell δεν υποστηρίζουν ακόμα την αλλαγή αυτή. Σε άλλα apps του iWork 09 παίζει; Αποκλείεται. Σ' εμένα παίζει μια χαρά με το iWork 09. Κάποια στιγμή θα πάρω μερικά screenshots από τις ρυθμίσεις και θα τα ανεβάσω... EDIT: Να τα screenshot από τις ρυθμίσεις στο International, το CocoaSpell και πως δουλεύει στο Pages 09. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.