Προς το περιεχόμενο

Gaming PC με 1000 ευρω

Ecstasy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.700290) THERMALTAKE CASE VD2000BNS MATRIX BLACK 44.96 €

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU (PER.558272) INTEL CORE 2 DUO E7400 2.80 GHZ LGA775 - 1066 FSB - BOX 119.00 €

ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ (PER.806326) ZALMAN CNPS9500A LED CPU COOLER 44.90 €

ΜΝΗΜΗ RAM (PER.554574) CORSAIR XMS2 DDR2 1GB PC6400 (800MHZ) BLACK 17.00 € (x2)

ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.522630) ASUS P5Q 118.00 €

ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ (PER.519633) XFX GEFORCE GTX280 1GB GX-280N-ZDF PCI-E RETAIL 369.90 €

FLOPPY DISK DRIVE (PER.651006) FLOPPY DISK DRIVE 3.5' BLACK 5.80 €

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.303884) WESTERN DIGITAL 320GB WD3200AAJS 7200RPM SATA2 40.89 €

DVD RECORDER (PER.330642) LG GH22LS30 SECURE DISC DVD REWRITER BLACK BULK 20.10 €

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ (PER.575114) LOGITECH 967674 INTERNET 350 KEYBOARD BLACK 9.90 €

ΠΟΝΤΙΚΙΑ (PER.570687) MICROSOFT BASIC OPTICAL MOUSE USB BLACK 12.70 €

ΟΘΟΝΗ (PER.169524) LG W2234S-BN 22'' TFT BLACK 136.00 €

ΗΧΕΙΑ (PER.501607) LOGITECH X-230 38.30 €

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.700858) OCZ OCZ600SXS-EU STEALTH XSTREAM POWER SUPPLY 600W 79.00 €

1073.45 €

Η χρήση του PC θα ναι κυρίως gaming και multimedia.

Καμιά συμβουλή? Θα αλλάζατε τίποτα?

(Δεν είναι για μένα για μία φίλη είναι)

Δημοσ.

Άλλη ψύκτρα. Αν δεν κάνει πολύ ή καθόλου oc, AC Freezer 7 Pro. 4GB μνήμης και όχι 2. Και κάποιο 600άρι τροφοδοτικό. Aν βγαίνει εκτός budget, τότε βγάλε την GTX 280 και βάλε μια Radeon 4870 με 1GB.

Αυτά!

Δημοσ.

thanks

μέχρι 1100 μου είπε.άλλαξα το psu άλλα για ram δε ξέρω, πότε δε μου χρειάστηκαν πάνω από 2g και τα πιο απαιτητικά game σε vista πάνω απο 2 δε χρειάζονται (+ ότι δε τα διαβάζουν όλα τα 32-bitα).για την ψυκτρα dunno οι zalman πάντα μ'άρεσαν.λέω να βάλω καμιά πιο φτήνη zalman αντι για την ac 7

Δημοσ.

Ναι, αλλά δεν αγοράζεις για σένα, αλλά για φίλη σου....τι ανάγκη έχει την aftermarket ψύξη?...πόσο μάλλον των 45euro?...:P

Επίσης, έχεις επιλέξει οθόνη με αίσχιστο panel και χωρίς DVI. Η 280 σε αυτή την ανάλυση είναι ελαφρώς κακή αγορά, και είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ κακή αγορά, αν χρειάζεται να μειώσεις κατακόρυφα τα υπόλοιπα εξαρτήματα του pc σου για να την χωρέσεις...;)

Ορίστε μια πρόταση και από μένα, ώστε να έχεις περισσότερες επιλογές στα χέρια σου...σαν σύνολο το παρακάτω rig είναι απόλυτα ισορροπημένο, και όλα τα κομμάτια έχουν καλή ποιότητα...^^

COOLERMASTER RC-631S-KWN1-GP MYSTIQUE BLACK WINDOW

COOLERMASTER RS-520 REALPOWER M520 520W

AMD PHENOM II X4 920 2.8GHZ QUAD-CORE BOX

MSI KA790GX

ADATA 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 VITESTA EXTREME SERIES

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

SAMSUNG DVD-RW SH-S223F BLACK BULK

SAMSUNG SYNCMASTER 2233BW

MICROSOFT DSP WIRELESS OPTICAL DESKTOP 3000

HERCULES XPS 2.140

Σύνολο 1099euro. Αυτή είναι απλά μια ενδεικτική σύνθεση, μπορείς να αλλάξεις ότι θέλεις κατά το δοκούν (πχ το κουτί, τα ηχεία - αν και δεν το συνιστώ, τα συγκεκριμένα hercules είναι ειδικών αποστολών - το τροφοδοτικό κτλ κτλ).

Σε αυτή την τιμή έχεις 4gb γρήγορης 800αρας σε dual channel, 640GB γρήγορου αποθηκευτικού χώρου, ένα τετραπύρηνο στα 2,8Ghz που δέχεται εύκολα OC στο μέλλον, μια μητρική με πολλά καλούδια και ίσως την καλύτερη igp στην αγορά (για αργότερα 2ο pc), Ποιοτικό κουτάκι και 80+ τροφοδοτικό, πολύ καλή TN oθόνη με DVI και πάνελ εγνωσμένης αξίας, ασύρματο desktop σε φοβερή τιμή (το dsp να ναι καλά, το retail 2000 που είναι χειρότερο κάνει 42euro), και διαμάντια ηχεία με απόδοση αντιστοίχων στα 60watt.

Σε περίπτωση που θέλεις να μείνεις intel, ρίξε μια ματιά σε αυτό το combo με αντίστοιχες επιδόσεις και τιμή:

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9400 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

GIGABYTE GA-EP43-DS3LR

Aυτά από εμένα, καλές αγορές ότι και αν επιλέξεις...:-)

Δημοσ.

+1 για την πρώτη σύνθεση του dante που είναι άψογη με δύο παρατηρήσεις:

-Νομίζω πως το Mystique έχει το PSU πάνω, που (ξέρω 'γω, το 'να το άλλο, πες το κι έτσι που λέει ο Αλέφαντος) δεν είναι καλό.

-IGP όπως Interior Gateway Protocol δεν κολλάει... Integrated Graphics Processor να υποθέσω;

Δημοσ.

Εγώ θα άλλαζα την φίλη...... έλεος τι gaming pc είναι αυτό???? μα τί θα παίζει???? crisis 7?????????? και COD 10????

YΣ: Επενδύεις 118 για Motherboard, 300+ για κάρτα γραφικών, 100+ για cpu και μόνο 17.00 σε μνήμη?????? Σε μία άθλια μνήμη κατά την γνώμη μου...800Mhz...

Ένα παράδειγμα: Σε κάθε διπλασιασμό της συχνότητας της cpu, με δεδομένη RAM, η απόδοση αυξάνεται μόνο κατά 10%. Το συμπέρασμα είναι να συνδυάσεις μια καλή μνήμη με μια καλή cpu.

A .. και μια οθονούλα με 2ms απόκριση θα έκανε την εικόνα να πετάει στα παιχνίδια.

Δημοσ.
Εγώ θα άλλαζα την φίλη...... έλεος τι gaming pc είναι αυτό???? μα τί θα παίζει???? crisis 7?????????? και COD 10????

YΣ: Επενδύεις 118 για Motherboard, 300+ για κάρτα γραφικών, 100+ για cpu και μόνο 17.00 σε μνήμη?????? Σε μία άθλια μνήμη κατά την γνώμη μου...800Mhz...

Ένα παράδειγμα: Σε κάθε διπλασιασμό της συχνότητας της cpu, με δεδομένη RAM, η απόδοση αυξάνεται μόνο κατά 10%. Το συμπέρασμα είναι να συνδυάσεις μια καλή μνήμη με μια καλή cpu.

A .. και μια οθονούλα με 2ms απόκριση θα έκανε την εικόνα να πετάει στα παιχνίδια.

Εμμ... Πίνεις;

Δημοσ.

Θα σου πω τι δεν στέκει:

Σου φαίνεται υπερβολικό; Μεγάλη οθόνη = μεγάλη ανάλυση = ισχυρό rig για να παίζουν τα games. Άσε που όταν ψωνίζεις θέλεις να είναι και κάπως future-proof η αγορά σου.

34 ευρώ (μάλλον δεν είδες το x2). Τα 800MHz δεν είναι το πρόβλημα αλλά τα timmings.

Αυτό είναι μια γενικολογία. Διπλασιασμός; 5,6GHz; Σε ποιόν επεξεργαστή; Τα MHz και η απόδοση τους επηρεάζονται από το κατά πόσο RISC ή CISC θεωρείτε ένας επεξεργαστής, από τα pipelines και το "μήκος" τους και από άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική του. Ακόμα και αν θέλεις να υποστηρίξεις κάτι τόσο γενικό... documentation please.

To 2ms από μόνο του δεν λέει τα πάντα. Θέλουμε καλό panel, DVI κτλ...

Αυτά σε γενικές γραμμές ;)

Δημοσ.

8α συμφωνησω με τον caution!Βεβαια η επιλογη ram με καλυτερα timings δεν 8α ταν κα8ολου ασχημη...Και σιγουρα στην ο8ονη κοιτας to panel (πλεον dvi εχουν οι περισσοτερες) και τα 2ms παντως αν ειναι για games πιστευω πως πρεπει να τα εχεις στο μυαλο σου στο τι 8α επιλεξεις...Δεν λεω να ειναι το κυριο κριτηριο αλλα δν ειναι και αυτο που λενε τι 2ms τι 5 τι 8 και παει λεγοντας...

Δημοσ.
Σου φαίνεται υπερβολικό; Μεγάλη οθόνη = μεγάλη ανάλυση = ισχυρό rig για να παίζουν τα games. Άσε που όταν ψωνίζεις θέλεις να είναι και κάπως future-proof η αγορά σου.

Δεν μίλησα για την οθόνη.... είχα στο νου μου την κάρτα γραφικών.

34 ευρώ (μάλλον δεν είδες το x2). Τα 800MHz δεν είναι το πρόβλημα αλλά τα timmings.

Ναι δεν είδα το χ2....δηλαδη είναι 1600Μhz ε?? Τα timings συμβαδίζουν με την συχνότητα λειτουργίας σε μια RAM...μια 1800Μhz δεν θα έχει ποτέ χειρότερα timings απο μια 800αρα

Αυτό είναι μια γενικολογία. Διπλασιασμός; 5,6GHz; Σε ποιόν επεξεργαστή; Τα MHz και η απόδοση τους επηρεάζονται από το κατά πόσο RISC ή CISC θεωρείτε ένας επεξεργαστής, από τα pipelines και το "μήκος" τους και από άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την αρχιτεκτονική του. Ακόμα και αν θέλεις να υποστηρίξεις κάτι τόσο γενικό... documentation please.

Documentation(you are welcome): Wakerly Digital Design 4/e & Computer Architecture:from Microprocessors to Supercomputors B. Parhami

To 2ms από μόνο του δεν λέει τα πάντα. Θέλουμε καλό panel, DVI κτλ...

Χμμ οκ τότε να του μιλήσω και για αντίθεση,φωτεινότητα,μέγεθος κουκίδας,οριζόντια και κατακόρυφη συχνότητα,βάρος,κατανάλωση ενέργειας..για να είμαστε κομπλέ

Αυτά σε γενικές γραμμές ;)

Αυτά σε ακόμα πιο γενικές γραμμές ;)

Δημοσ.

-Νομίζω πως το Mystique έχει το PSU πάνω, που (ξέρω 'γω, το 'να το άλλο, πες το κι έτσι που λέει ο Αλέφαντος) δεν είναι καλό.

-IGP όπως Interior Gateway Protocol δεν κολλάει... Integrated Graphics Processor να υποθέσω;

-Nah, το ATX spec είναι. Διαφορετικά κουτιά με διαφορετικές διαρυθμίσεις πετυχαίνουν διαφορετικά αποτελέσματα βάσει σχεδίασης, ποιότητας υλικών και ανοχών. Ο λόγος που το επέλεξα, είναι ο γυναικείος δείκτης κεφαλοστροφής που (νομίζω) θα έχει το κουτί. Στα ίδια λεφτά εγώ θα έπαιρνα το RC-690...;)

-Integrated Graphics Processor, φυσικά. Αυτό που γράφω είναι πως σε μελλοντική αναβάθμιση μπορεί να ρίξει πάνω στην μητρική ένα energy efficient deneb X2, και να στείλει το combo στο σαλόνι ανέξοδα..

BTW, ο 920 μόλις τσίμπησε ένα 15αρακι μείωση, και αναμένεται να πάει γύρω στα 200€. Happy times ahead...:-)

• Super Moderators
Δημοσ.
Ναι δεν είδα το χ2....δηλαδη είναι 1600Μhz ε??

ahem, το 2x που είπε πήγαινε για την ποσότητα όχι για την συχνότητα...

μια 1800Μhz δεν θα έχει ποτέ χειρότερα timings απο μια 800αρα

δλδ τα timings της 1800mhz DDR3 είναι καλύτερα από τα timings μιας DDR2 800mhz?

πιστεύω να ξέρεις ότι όσο μικρότερα είναι τα timings τόσο καλύτερα έτσι? :o

Δημοσ.
Δεν μίλησα για την οθόνη.... είχα στο νου μου την κάρτα γραφικών.
Gaming pc είναι. Τι προτείνεις; 17'' και 8800GT;

Ναι δεν είδα το χ2....δηλαδη είναι 1600Μhz ε??
Ως εδώ πρέπει να είναι προσπάθεια ειρωνείας. Γιούχου!
Τα timings συμβαδίζουν με την συχνότητα λειτουργίας σε μια RAM...
Δηλαδή 800άρες με διαφορετικά timings δεν υπάρχουν; Βρε τι μάθαμε σήμερα!
μια 1800Μhz δεν θα έχει ποτέ χειρότερα timings απο μια 800αρα
Μια 1800Mhz είναι DDR3 και σαφώς έχει χειρότερα timmings. Παρόλα αυτά, αποδίδει καλύτερα. Wow; Πως και σου διέφυγε αφού διαβάζεις Parhami;

Documentation(you are welcome): Wakerly Digital Design 4/e & Computer Architecture:from Microprocessors to Supercomputors B. Parhami

Supercomputers είναι το σωστό. Και το αστείο είναι ότι αυτό το τυχαίο βιβλίο του Behrooz Parhami που βρήκες βιαστικά στο google το έχω αγοράσει και διαβάσει. Isn't life a bitch?

Χμμ οκ τότε να του μιλήσω και για αντίθεση,φωτεινότητα,μέγεθος κουκίδας,οριζόντια και κατακόρυφη συχνότητα,βάρος,κατανάλωση ενέργειας..για να είμαστε κομπλέ
Αφού φαίνεται να ξέρεις και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα ξέρεις και την διαφορά που κάνουν. Και θα ξέρεις ότι η μέτρηση για την απόκριση δεν είναι προτυποποιημένη (grey to grey κτλ) άρα δεν αποτελεί κριτήριο αγοράς.

Αυτά σε ακόμα πιο γενικές γραμμές ;)

Guess what... ακόμα πιο γενικές γραμμές!

Και μια συμβουλή πριν απαντήσεις με ένα ακόμα "στην λέω" post. Γιατί δεν διαβάζεις δύο τρία πράγματα που γράφουν εδώ ανιδιοτελώς χρήστες που τα ξέρουν (και δεν εννοώ εμένα) αλλά βιάζεσαι να πεις την μη εμπεριστατωμένη αποψάρα σου και να προσπαθήσεις να ειρωνευτείς;

Αν σε πείραξε το σχόλιο περί μέθης, μην προσβάλλεσαι και εγώ πίνω, δεν στο αναφέρω σαν κάτι κακό :P

Δημοσ.

Τα post μας καλύτερα να διαγραφούν γιατί ξεφύγαμε από το ζητούμενο. Η ειρωνία μου ήταν απάντηση στην ειρωνία σου... Δεν πιστεύω ότι αξίζει να το συνεχίσουμε..μπράβο "μου την είπες"... (το βιβλίο το δίνουν στη σχολή μου..δεν το βρήκα στο google) (το παράδειγμα ήταν άσκηση της σχολής..όπου σε γενικές γραμμές βρίσκουμε ποιο pc ειναι πιο αποδοτικό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...