yannisfam Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους. Σαν αρχάριος με αυτό το συγκεκριμένο τομέα, θα παρακαλούσα όποιος θέλει να με βοηθήσει με κάποιο πρόβλημα που έχω και δεν εμφανίζονται υπότιτλοι. Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει απο την αρχή τα βήματα αναλυτικά θα είμαι υπόχρεος. Τα βήματα που ακολουθώ είναι τα εξής: 1) Έχω εγκαταστήσει το VobSub 2) Έχω το αρχείο SRT στον ίδιο φάκελο με το αρχείο (είναι mpeg) 3) Κάνω rename το αρχείο srt και του δίνω το όνομα του αρχείου video. 4) Παίζω το video μέσω PowerDVD ή Media Player Classic και τίποτα! Όταν κατέβασα κάποιους υπότιτλους την πρώτη φορά, επειδή δεν ήξερα, ονόμασα το αρχείο video σύμφωνα με το αρχείο srt. Αργότερα, διέγραψα το συγκεκριμένο αρχείο υποτίτλων αλλά το αρχείο video έχει μείνει με το όνομα του srt. Αν και είναι μάλλον βλακεία αυτό που ρωτάω, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα; Το site από το οποίο τους κατέβασα είναι το http://www.greeksubtitlesproject.com. Μήπως να δοκίμαζα κανένα άλλο; Και μία τελευταία ερώτηση. Επειδή βλέπω διάφορα αρχεία υποτίτλων για το κάθε επεισόδιο πρέπει να είναι το ίδιο ακριβώς όνομα με το φάκελο ή το αρχείο video. Ο φάκελος που περιέχει τα επεισόδια ονομάζεται 24.s07.e01-04.720p.HDTV.DVDr-sailo1. Πρέπει να βρω αρχείο υποτίτλων με το ίδιο όνομα μήπως; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Cloud_7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εφόσον δε φαίνεται να κάνεις κάτι λάθος για τον εντοπισμό του προβλήματος, θα σου συνιστούσα τα εξής : 1. κάνε copy-paste όλες τις λέξεις του srt σε ένα κοινό έγγραφο κειμένου text file και σώστο. 2. άνοιξε το το έγγραφο με το Subtitle Workshop κι έπειτα με file/save as σώστο ως srt πηγαίνοντας στην επιλογή Subrip 3. ξαναδοκίμασε με το νέο αρχείο που δημιούργησες και πες μου αν το vobsub θα τρέξει στο παρασκήνιο αυτή τη φορά.
yannisfam Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δυστυχώς, κατέβασα το Subtitle Workshop και όταν κάνω extract το αρχείο κολλάει. Το ίδιο συμβαίνει και με την beta 4 έκδοση και με την 2.51. Το κατέβασα και απο το site της εταιρείας και μέσω της Softpedia αλλά τίποτα!
KaSs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 αρχικα σιγουρεψου πως εχεις το καταλληλο codec οπως το k-lite, θα το βρεις απο εδω: http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm αυτο θα κανει το media player να εμφανιζει τους υποτιτλους. αν δεν ενδιαφερεσαι για το media player και δεν θες να μπλεξεις με codecs τοτε κατεβασε το jet audio που παιζει αυτοματα τους srt. http://www.jetaudio.com/download/ φυσικα βεβαιωσου πως τα αρχεια avi & srt ειναι ομοια ονομασμενα και πως η ελληνικη γλωσσα ειναι ρυθμισμενη στον υπολογιστη σου ωστε να μην στα εμφανιζει σαν "κινεζικα" ΥΓ:το subtitles workshop δεν βοηθαει στην αναπαραγωγη υποτιτλων,ειναι καλο για συγχρονισμο και δεν λειτουργει αν δεν υπαρχει εγκατεστημενο καποιο codec οπως το klite.
dazeman Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Ο media player classic δεν χρειάζεται το VobSub για υπότιτλους, έχει ενσωματωμένη την λειτουργία αυτή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν την ίδια ονομασία τα αρχεία και να επιλέξεις δεξί: -Options -Playbak Output -VMR7 ή VMR9 renderless! Κατόπιν: Play -Subtitles -Enable
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.