Προς το περιεχόμενο

Crossfire για 3 monitor.

JIMBOAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά θα ήθελα επιβεβαίωση από κάποιον που το έχει εφαρμόσει ώστε να προχωρήσω στην σύνθεση της νέας μονάδας μου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Θέλω να οδηγησω 3 οθόνες σε μορφή triple view, να κάνω δηλαδή extension του desktop -πέρα από την 1η οθόνη- και στις οθόνες Νο 2 και 3. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΌΧΙ clone μορφή.

Η διάταξη των 3 οθονών με βοελύει πολύ καθώς χρησιμοποιώ αρκετά multitasking και έχω ανοιχτά πολλά παράθυρα. Να τονίσω ότι ΔΕΝ παίζω παιχνίδια και η διάταξη των 3 οθονών ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια.

Για 3 οθόνες λοιπόν θα πάμε σε διάταξη 2 GPU σε μορφή Crossfire ή SLI (και στις 2 περιπτώσεις θα έχω φυσικά 4 DVI-out). Μέχρι στιγμής έχω μάθει ότι η διάταξη SLI ΔΕΝ μπορεί να δώσει triple ή quad view παρά μόνο clone. Ισχύει κάτι τέτοιο και για την διάταξη Crossfire?

Μπορεί να επιτευχθεί το extension του desktop σε 3 monitor με 2 GPU σε διάταξη Crossfire?

Δεν είχα ποτέ GPU ATI και δεν ξέρω πως δουλεύει ο Desktp Manager της για πολλές οθόνες. Παρακαλώ όποιο παιδί έχει εφαρμόσει ή ασχοληθεί με κάτι τέτοιο να με βοηθήσει προκειμένου να προχωρήσω στην σύνθεση της νέας μου μονάδας. Εννοείται ότι αν επιτυγχάνεται ο στόχος θα ήθελα να ακούσω και απόψεις για το ποιες GPU να χρησιμοποιηθούν καθώς και πιθανές προτάσεις για τις mobo που θα τις υποστηρίζουν.

• Moderators
Δημοσ.

Οριστε πώς ειναι ο Ati Catalyst Desktop Manager.

disp.jpg

Αν συνδεσεις και αλλο Monitor, σου εμφανιζεται στο μεγαλο γκρι πλαισιο.

Το πιανεις και με drag n drop το βαζεις στο πανω γκρι πλαισιο. Επι τοπου σε ρωταει τι θες να το κανεις (clone, extend κτλ).

Αφου το ενεργοποιησεις, εχεις δυνατοτητα να ρυθμισεις την αναλυση του καθενος (αν ειναι σε extend) ή ολων μαζι (αν ειναι clone).

Νομιζω πως για απλη υποστηριξη 4 monitors δεν ειναι απαραιτητο να ενεργοποιησεις το Crossfire, ουτε καν να εχεις μητρικη που να το υποστηριζει.

Το μονο που χρειαζεται ειναι να εχεις 2 pci-express μεγαλου μηκους (και 2 εγκατεστημενες καρτες γραφικων ;) )

Τονιζω, ΝΟΜΙΖΩ πως ετσι ειναι.

Παντως νομιζω η διαχειριση των monitors ειναι αρκετα απλη :-)

• Moderators
Δημοσ.

Α οχι δε με καταλαβες!

Εννοώ π.χ. να βαλεις 2 ati vga σε nvidia based μητρικη :-)

Αλλα anyway, δε σε ενδιαφερει αυτο. Και σε x4 mode να δουλευει η δευτερη καρτα ειναι ικανη να αποδωσει αριστα σε 2d.

Επισης, νομιζω οτι υπαρχει κανονικα η δυνατοτητα τριπλου/τετραπλου monitor. (μαλιστα καπου ειχα πετυχει configuration με 4 μονιτορς, αλλα δε θυμαμαι που).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχω 4 οθονες που οδηγουνται απο 2 ΑΤΙ3850 και πιο παλια απο 2 ΝV8600GT.Οταν ενεργοποιεις το SLI,CROSSFIRE εχεις 1 εξοδο σηματος οι αλλες 3 νεκρες.Ισχυουν και ολα τα νομιζω του παραπανω φιλου.

Δημοσ.

To θέμα λύθηκε με αυτό. Δουλεύει κανονικότατα σε αναλύσεις έως 1680x1050 και σου δίνει οποιαδήποτε δυνατότητα στο 3ο monitor (clone, dual view κ.τ.λ.). Βέβαια "έφυγαν" €70... :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...