Προς το περιεχόμενο

Acronis ή Ghost;

ale3is

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Acronis κατά την γνώμη μου...

Έχει πιο ολοκληρωμένα πακέτα πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Πάντως και με τα δύο την δουλεία σου θα την κάνεις κανονικά.

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα ευχρηστιας αλλα θεμα αξιοπιστιας .

Πριν απο μερικα χρονια ειχα φαει μεγαλη σφαλιαρα απο το Ghost

και απο τοτε παιζω μονο με acronis και δεν με πρόδωσε ποτε .

Δημοσ.

Acronis αλλά από bootable CD, με την προηγούμενη έκδοση μέσα από Windows δεν με ικανοποίησε... και το Ghost καλό είναι, το έχω προεγκατεστημένο στο laptop και με έχει σώσει όσες φορες το χρειάστηκα...

Δημοσ.

Το μόνο αρνητικό του acronis (αν θέλεις να το πεις έτσι,γιατί δεν είναι φτιαγμένο να λειτουργεί κατ'αυτόν τον τρόπο) είναι που δεν μπορεί να κάνει partition cloning.Πρέπει να φτιάξεις image.Kατά τα άλλα είναι πολύ ανώτερο από το Ghost.

Δημοσ.

Acronis και ..ξερό ψωμί.

Καμμία αστοχία, χρήσιμα χαρακτηριστικά αλλά μην προσπαθήσετε να φορτώσεται μιά εικόνα που φτειάξατε με μιά προηγούμενη έκδοση του προγράμματος γιατί το πιθανότερο είναι να αποτύχει το recovery.Κάντε πάντα φρέσκα backups.

Πράγμα φυσιολογικό βέβαια αφού έτσι επιδιώκει η εταιρεία να περιορίσει λίγο ή μάλλον να ταλαιπωρήσει τούς πειρατές.Πάντως λέγεται ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν πολλά διαφυγόντα κέρδη γιατί οι πωλήσεις των προϊόντων της δεν αντιστοιχούν στην εγκατεστημένη βάση χρηστών.Πέφτει πολύ κλεψιά δηλαδή.

Το μόνο αρνητικό του acronis (αν θέλεις να το πεις έτσι,γιατί δεν είναι φτιαγμένο να λειτουργεί κατ'αυτόν τον τρόπο) είναι που δεν μπορεί να κάνει partition cloning.Πρέπει να φτιάξεις image.Kατά τα άλλα είναι πολύ ανώτερο από το Ghost.

Τι ακριβώς εννοείς.Μιλάμε γιά το True Image καί όχι γιά το Disk Director.

Δημοσ.

και εγώ μία από τα ίδια με το Ghost 10.0 είχε 70€ τότε και η υποστήριξη ήταν χάλια από τον αντιπρόσωπο + διάφορες ασυμβατότητες.

Acronis True Image και από εμένα.

Δημοσ.

Πάντως σε μένα το acronis μου δημιούργησε προβλήματα, από τότε που είχα τον pentium 4, με τον sata controller, μιας και το boot cd του acronis είναι linux. Και από τότε χρησιμοποιώ το ghost χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια από τότε μέχρι τώρα μπορεί το acronis να έχει λύση το πρόβλημα, αλλά αφού δεν έχω πρόβλημα με το ghost δεν αλλάζω.

Δημοσ.

Με το Acronis true image home 2009 στο λαπτοπ που εχει δισκο σατα:

Storage:

IDE Controller Intel® 82801GBM/GHM (ICH7-M Family) Serial ATA Storage Controller - 27C4

Disk Drive ST980811AS ATA Device (74 GB, IDE)

συμφωνα με το Everest Home Edition, λετε να εχω προβλημα?

Δημοσ.

Δοκίμασε με κάποιο live cd από linux π.χ. ubuntu. Αν μπεις στην επιφάνεια εργασίας τότε έχεις πολλές πιθανότητες να μην έχεις προβλήματα με το boot cd του acronis.

Πάντως, πες μας ποιο λάπτοπ έχεις για να σου πούμε, αν κάποιος έχει το ίδιο με σένα και χρησιμοποιεί acronis, αν έχει προβλήματα.

Δημοσ.

Dell XPS M1210...Δεν καταλαβα αυτο που λες για το live cd...Εγω ειχα την εντυπωση οτι θα βαλω το bootcd,θα bootaro απο αυτο και θα με βγαλει σε ενα μενου οπου θα επιλεξω το αρχειο απο τον εξωτερικο μου δισκο με το ιματζ ωστε να το περασει...Με το live cd τι θα δοκιμασω?

Δημοσ.
...

Δεν καταλαβα αυτο που λες για το live cd...

Αυτό που σου λέω για το live cd με linux, είναι μόνο και μόνο για να δεις αν έχεις πρόβλημα με το linux, επειδή το boot cd του acronis είναι linux.

Εγω ειχα την εντυπωση οτι θα βαλω το bootcd,θα bootaro απο αυτο και θα με βγαλει σε ενα μενου οπου θα επιλεξω το αρχειο απο τον εξωτερικο μου δισκο με το ιματζ ωστε να το περασει...

Η διαδικασία για το restore με το acronis είναι όπως τα ξέρεις.

Πάντως απ'ότι διαβάζω στο επίσημο support forum του acronis (http://www.wilderssecurity.com/forumdisplay.php?f=65) ο δικό σου sata controller (ich7) υποστηρίζεται από το acronis.

Δημοσ.

Οκ,εκαψα ενα cd και το δοκιμασα και οντως τα βλεπει ολα οποτε συνεχιζω με αυτο.Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...