Προς το περιεχόμενο

Sapphire HD4870 1GB ddr5 crush :)

altagir

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά...

Όπως είδατε και στον τίτλο του post εχω την αντιστοιχη κάρτα και αντιμετοπίζω το πρόβλημα του crash σε 3D εφαρμογές.

Το PC μου :

Intel core 2 quad q9400 2.66

gigabyte : EP45T-DS3 PCI-E 2.0

RAM:ddr3 800Mhz

PSU: thermaltake toughpower 650w

εχω κάνει όλα τα απαραίτητα update παντού

εκτός απο το BIOS της κάρτας γραφικών...που αν ξέρει κάποιος ας μου δώσει ενα link.

Οποιαδίποτε άλλη βοήθεια βέβαια δεκτή

Δημοσ.

Οταν λεω οτι crusharw σε 3D εφαρμογες εννοω οτι η καρτα σταματάει να δίνει σημα στην οθόνη και το PC θέλει restart

Δημοσ.

3D εφαρμογες = παιχνίδια ?

Οτι χρειαζεται για το hardware το εχω δωσει.

λειτουργικό win xp sp3 prof 32bit

Οταν παιζω παιχνιδια απλος η καρτα σταματαει να δινει σημα στην οθονη και αυτη μπαινει σε αναμονη μαυρη (power saving mode)

Δημοσ.

Αυτο μπορει να ειναι προβλημα απο OC, η απο τροφοδοτικο.

Και οχι ΔΕΝ εχεις δωσει ολο το Hardware σου, οταν λεμε ολο εννοουμε ολο για να δουμε αν το PSU σου ειναι αρκετο.

Δημοσ.
Γειά σας παιδιά...

Όπως είδατε και στον τίτλο του post εχω την αντιστοιχη κάρτα και αντιμετοπίζω το πρόβλημα του crash σε 3D εφαρμογές.

Το PC μου :

Intel core 2 quad q9400 2.66

gigabyte : EP45T-DS3 PCI-E 2.0

RAM:ddr3 800Mhz

PSU: thermaltake toughpower 650w

εχω κάνει όλα τα απαραίτητα update παντού

εκτός απο το BIOS της κάρτας γραφικών...που αν ξέρει κάποιος ας μου δώσει ενα link.

Οποιαδίποτε άλλη βοήθεια βέβαια δεκτή

Αμα την εχεις παρει απο πλαισιο πηγαινε την πισω κ αλλαξε την!Πιθανοτατα να ειναι προβληματικη!;);)

Δημοσ.

έχω και εγώ μια κάρτα 4870 της ATI με πολλά προβλήματα στα vista μου,καταρχήν υπερθερμένεται παρά πολύ μου κολάει στα παιχνίδια και ότι drivers και αν έχω κατεβάσει μέχρι τώρα δεν παίζει πάλι καλά.....σήμερα κατέβασα αυτούς τους drivers......hotfix_vista64_dd_ccc_73402.....απόφαση δική μου τώρα xfx285 ge force χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος αρκετά γρήγορη καλύτερη συμβατότητα στα παιχνίδια......Η ATI δεν χρησιμοποιεί δικές στις ψύκτρες ,άλλης εταιρείας.Το fun speed στο catalyst centre δουλεύει μόνο αν το επιλέξεις εσύ απο το over drive το auto δεν λειτουργεί μόνο του......πρέπει να το μαρκάρεις με ..........v v

Δημοσ.
έχω και εγώ μια κάρτα 4870 της ATI με πολλά προβλήματα στα vista μου,καταρχήν υπερθερμένεται παρά πολύ μου κολάει στα παιχνίδια και ότι drivers και αν έχω κατεβάσει μέχρι τώρα δεν παίζει πάλι καλά.....σήμερα κατέβασα αυτούς τους drivers......hotfix_vista64_dd_ccc_73402.....απόφαση δική μου τώρα xfx285 ge force χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος αρκετά γρήγορη καλύτερη συμβατότητα στα παιχνίδια......Η ATI δεν χρησιμοποιεί δικές στις ψύκτρες ,άλλης εταιρείας.Το fun speed στο catalyst centre δουλεύει μόνο αν το επιλέξεις εσύ απο το over drive το auto δεν λειτουργεί μόνο του......πρέπει να το μαρκάρεις με ..........v v

Τα vista x64 δέν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις θερμοκρασίες της 4870.Θα πρέπει να παρέμβεις χειροκίνητα μέσω CCC όπως ανέφερες,να ενεργοποιήσεις την επιλογή Ati overdrive και να βάλεις την μπάρα κύλισης στο 28~30% για να έχεις θερμοκρασίες ~50C idle και ~75C full load.Ακόμα και στο auto να το αφήσεις,αμφιβάλω αν η μέγιστη θερμοκρασία ξεπεράσει τους 85C,εκτός και αν έχεις μικρό κουτί με ακατάστατα καλώδια και καθόλου ή λίγους ανεμιστήρες.

Αυτό το περι ψυκτών που ανέφερες με προβλημάτισε.Προφανώς αναφέρεσαι σε κάποια 4870 που έχει aftermarket σύστημα ψύξης και οχι το κλασικό 2 slot cooler.Συνήθως οι εταιρίες το κάνουν για να προσφέρουν καλύτερες θερμοκρασίες απο αυτές του reference cooler (αν ήταν να έχει χειρότερη απόδοση ποιος ο λόγος να το αλλάξουν άλλωστε).Αν παρόλα αυτά εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα,μάλλον πρέπει να κοιτάξεις την ροή αέρα στο κουτί σου.

Δημοσ.

Η 4870 στο Auto ειναι γνωστο πως ανεβαζει θερμοκρασιες πανω απο 90 βαθμους, ανεκαθεν το εκανε.

Μπορεις φυσικα να ανεβασεις το Fan Speed αν δεν σε ενοχλει ενα μινι ελικοπτερακι διπλα σου...

Δημοσ.

Παίδια δυστήχως μέτα από πόλλες ώρες searching σε ξένα forums και ειδίκα της ATI graphic support....έμαθα (και μέσα από πολλούς χρήστες) ότι απλός η 4870 ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ fix και να κανείς στο συγγεκριμένο game που παίζω ( wow) απλός crasharei.Όπως επίσης και σε μερικούς άλλους τίτλους 4-5 κατα ΜΟ μέχρι στιγμής.

Αν εισαί τυχερός βέβαια και πάρεις μία καλή έκδοση της 4870 θα έχεις μόνο λίγο fps-blinking στούς τίτλους αυτούς.αντί crash Και blue screen

Δημοσ.

Δεν είπα ότι τα vista έχουν σχέση με τις θερμοκρασίες της ATI 4870 αλλά όταν το catalyst centre δεν δουλεύει σωστά τότε τα vista σου πετάνε μηνυματάκια οτι το catalyst σταμάτησε να λειτουργεί....Αυτό τίποτα άλλο ,και όπως είπα παραπάνω μόνο χειροκίνητα ενεργοποιείται το fun speed άν και αυτο θα πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα απο την κάρτα και το λογισμικό της............

Δημοσ.
έχω και εγώ μια κάρτα 4870 της ATI με πολλά προβλήματα στα vista μου,...

Μισό να μυρίσω τα νύχια μου και να μαντέψω τι πραγματικά εννοείς.Προφανώς και όταν το CCC δέν δουλεύει σωστά θα σου βγάλει μήνυμα λάθους, ασχέτως απο το OS που χρησιμοποιείς.Αν και ενδέχεται να έχει γίνει κάποια σαλάτα λειτουργικού/drivers.

Το fan speed δουλεύει μια χαρά απο μόνο του,μέχρι το 24% όμως (δέν το είδα ποτέ να πάει πιο πάνω στην Sapphire 4870).Η AMD/Ati εις γνώση της έβαλε αυτές τις ρυθμίσεις, προκειμένου η κάρτα να παράγει χαμηλά επίπεδα θορύβου.Εξ΄ού και οι υψηλές θερμοκρασίες.Το πρόβλημα με την αυτόματη ταχύτητα του ανεμιστήρα λύνεται με ένα απλό flash-αρισμα της κάρτας βάζοντας customized bios ή με την δημιουργία profiles στο Rivatuner.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...