olivetree Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 : Έχω κάτι απορίες συντήρησης του P.C μου που πιθανόν θα έχουν πολλοί. Είμαι ένας απλός user, Που δεν γνωρίζω τα θέματα των windows xp σε βάθος. Θέλω ένα και μόνο απλό πράγμα να μου εξηγήσει κάποιος με απλά λόγια. Πώς διατηρώ τον υπολογιστή μου σε άριστη κτάσταση (χωρίς viruses) όσο και αν τον χρησιμοποιώ? Για να σας δώσω να καταλάβετε όταν κάτι παθαίνει το P.C μου το κάνω αμέσως format, γιατί απλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Μέχρι που αποφάσισα να γίνω από απλός user σε superuser. Ορίστε τα βήματα που νομίζω οτι πρέπει να κάνει ένας σώφρον superuser και οι σχετικές απορίες που προκύπτουν. Είμαι σίγουρος οτι θα λύσει τα χέρια σε πολλούς: Τέλος, επειδή οι ερωτήσεις μου είναι πολλές, καλή ιδέα είναι όποιος έχει υπομονή να μου δείξει εμπειρικά 5 βασικά πράγμτα πάνω στο συγκεριμένο θέμα και να με οργανώσει να συναντηθούμε από κοντά και φυσικά επι πληρωμή! : Έχουμε και λέμε: 1) Πάω στο Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων και κάνω remove ο,τι δεν χρειάζομαι. Απορία: γιατί σε αυτήν τη λίστα δεν εμφανίζονται όλα τα προγράμματά μου; 2) Στη συνέχεια πηγαίνω στο c\program files και το περίεργο είναι οτι ξαναβρίσκω εκεί μερικά από τα προγράμματα που έχω σβήσει πριν από την Προσθαφάιρεση. Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό και αν πράγματι χρειάζεται να κάνω αυτό το βήμα ή όχι. 3) Στον φάκελο c\windows μπορώ να σβήσω κάτι? Όπως καταλάβατε δεν θέλω να αφήνω περιττά πράγματα μέσα στο P.C μου 4) Επίσης στο φάκελο Temp πρέπει να τα σβήνω όλα; Με τον φάκελο c\windows\temp τί γίνεται; 5) Μήπως είναι καλύτερο να πηγαίνω από το Disk clean up των Windows XP? Γενικά ποιά αρχεία πρέπει να σβήνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα? (tmp, cookies) 6) Τώρα τι συμβαίνει με το task manager, και συγκεκριμένα τα processes;Τα ανοίγω και τρέχουν πολλά. Από εκεί ενδείκνυται να σβήσω τίποτα ή όχι? (τα λέω όλα αυτά γιατι ψάχνω ένα virus, οπότε ψάχνω ύποπτα πράγματα) 7) Ποιά η διαφορά ανάμεσα στο task manager/processes και στο msconfig/services? Τί δείχνει το καθένα; 8) Tο msconfig/services μπορώ να το πειράξω; να σταματήσω μερικά; 9) To msconfig/startup το πείραξα και τα σταμάτησα όλα. Στην επανεκκίνηση έτρεχαν μόνο όσα έπρεπε. Έκανα καλά; 10) Τι γίνεται με την registry; Αν έχω σβήσει πρόγραμμα από αλλού και συνεχίζει να εμφανίζεται εδώ τί κάνω? 11) Όταν έχω ανοικτό τον υπολογιστή και δεν κάνω τίποτα τί θα λέγατε οτι είναι normal CPU Usage? 12) Γνωρίζει κάποιος από εσάς σχετικά με το NOD32, το έχω βρει σπασμένο και γι' αυτό ήθελα να ρωτήσω αν αρκεί για το update να βάλω automatic settings ή να κάνω add λίστες με servers (κυκλοφορεί με μερικές σπασμένες εκδόσεις) 13) Έχει βρει κανείς από εσάς κάποιο site, που να προσφέρει online scanning με διάφορετικά αντιβιοτικά; 14) Ποιά η γνώμη σας για τα updates των Windows; (ας υποθέσουμε οτ ξεπερνάμε οτι είναι σπασμένα). Να το κάνω; Έχω sto HP Pavilion laptop μου φορτωμένα Windows XP professional me s.p 2. Να βάλω το s.p 3; 15) Έχω και κάτι άλλες ερωτήσεις που αφορύν την ταχύτητα στο internet, αλλά θα ασχοληθούμε σε άλλο post. Ήδη είναι πολλά. Ευχαριστώ για την υπομονή σας...αλλά οποιαδήποτε απάντηση η συνάντηση με θέμα το τρέχον θέμα είναι πολύτιμη!! Καθημερινά θέματα πλέον, αλλά με πολλά σκοτεινά σημεία!!
elven Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δεν μπορούσες να τις κάνεις με δόσεις τις ερωτήσεις; 1)Τι προγράμματα δεν υπάρχουν; 2)Το πρόγραμμα έχει γίνει unistall αλλά ίσως να παραμένουν μερικά αρχεία στο program files,δεν παθαίνει τπτ το pc και να τα αφήσεις Χρησιμοποίησε το Revo Unistaller αντί για την προσθαφαίρεση των Windows. 3)Όχι καλύτερα 4)Τα προσωρινά αρχεία μπορείς να τα καθαρίζεις ανα κάποιο διάστημα με το CCleaner 5)Δεν υπάρχει απάντηση σ' αυτό,εγώ πχ τα cookies τα σβήνω αυτόματα όταν κλείνει ο browser,άλλος όχι. 6)Αν κάποια διεργασία σου φαίνεται περίεργη απλά google it http://www.neuber.com/taskmanager/process/ 7,8)Το msconfig δείχνει τις υπηρεσίες που τρέχουν,το task manager τις διεργασίες(και τις υπηρεσίες),καλύτερα να τις σταματάς απο τον Πίνακα Ελέγχου για να βλέπεις και τις εξαρτήσεις. 9)Ανάλογα,αν σταμάτησε το antivirus όχι δεν έκανες καλά 10)Δεν κατάλαβα 11)1-2% 12)Βάλε καλύτερα κάποιο free όπως πχ το avira,όχι σπασμένο antivirus 13)http://www.dslreports.com/faq/9721 ,θα βρεις πολλά εδώ 14)Ναι,το update κάτι θα διορθώνει αλλώς γιατί να βγει 15)Ο πυρετός μου να 'ναι καλά που με έχει καθηλώσει σπίτι
ChangeAllNow Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 1),2) Ότι σου απάντησε κι ο elven συν Smarty Uninstaller. 3) 4) Εφ' όσον δεν γνωρίζεις τι και πως, ας σβήνεις μόνο τα temp σε \windows\temp και \Documents and Settings\user\Local Settings\Temp\. 5) Τίποτα δεν πρέπει, διάλεξε το ευκολότερο για σένα. 6) Δεν ξέρεις τα βασικά, θα ξεχωρίσεις virus ; 7) http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_service http://www.processlibrary.com/ http://p-nand-q.com/download/pserv_cpl.html 8) Τι και για ποιό λόγο; 9) Χμ, αν κάτι σταμάτησε να δουλεύει σωστά, το πρόσεξες; 10) Ακόμα και για κάποιον που ξέρει χρειάζεται μεγάλη προσοχή. http://www.pctools.com/guides/registry/ 11) Αν δεν τρέχει προστασία ή κάτι άλλο στο παρασκήνιο μέχρι ~4% είναι ανεκτό. 12) Δες κανόνες του forum. 13) Συμβουλή μου να αποφεύγονται τα online, δεν ξέρεις ποτέ που θα πέσεις. 14) Γενικά τα updates είναι προτιμότερο να γίνονται ανά service pack. 15) Είναι πολλά, θες αρκετά μαθήματα, αλλά η αναφορά σου σε πληρωμή είναι λάθος.
olivetree Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Καταρχήν σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ, που με βοηθάτε να γίνω λίγο πιο σχετικός. Όσον αφορά τα : 1) Για παράδειγμα το unlocker 3) Έσβησα στα: \Documents and Settings\user\Local Settings\Temp\ μόνο αρχεία και όχι φακέλους να σβήσω και φακέλους? 5) Aυτό πάει για τον elven. Τι εννοείς αυτόματη διαγραφή των cookies κατά το κλείσιμο του browser? Δεν γίνεται χειροκίνητα? 11) Ακούστε το εξής περίεργο: Είχα κολλήσει virus και έκανα μερικά από τα μαγικά που μου είπατε και δουλέυει και πάλι καλά.Αλλά όταν πάω στο Task Manager βλέπω οτι CPU usage είναι 100% για 34 διαδικασίες που τρέχουν!!!!! (και δεν κάνω τίποτα) Γιατί αυτό ? εδώ έχω και μία ερώτηση: έκοψα από το msconfig/startup τα πάντα. στην επανεκίννηση ξανατσεκαρίστικαν από μόνα τους τα απαραίτητα (το antvirus τρέχει οκ) και το Logmein καθώς και το skype , που στο msconfig/startup δεν ήταν chekarismeno τρέχουν κανονικά στο task manager σαν διεργασίες, ενώ όυτε τα εικονίδιά τους εμφανίζονται κάτω δεξιά. πώς γίνεται αυτό? Να σας ρωτήσω και άλλο. Πώς μπορώ να γίνω πιο σχετικός σε τέτοια θέματα? Πείτε μου μία έξυπνη και πρακτική λύση για τα βασικά. Δεν θέλω να χαθώ με χοντρά βιβλία. Θέλω να μάθω τα βασικά, για να γίνω superuser. Ένας τρόπος είναι αυτός εδώ. Άλλος? Σας ευχαριστώ και πάλι πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.