Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση υπολογιστή με Hi-Fi

elephant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να αγοράσω ένα mini hi-fi που να μπορώ να το συνδέω και με τον υπολογιστή. Εννοώ να αναπαράγεται η μουσική από το pc αλλά να "παίζει" μέσω των ηχείων του Hifi.

Σε αρκετά μοντέλα υπάρχει πια usb port που από όσο καταλαβαίνω είναι για σύνδεση απευθείας σκληρού δίσκου και όχι εισόδο για ήχο από υπολογιστή.

1. Μπορώ να συνδέσω υπολογιστή μέσω της usb;

Επίσης κάποια hifi έχουν audio in με αναλογική σύνδεση με ένα καρφί μόνο.

2. Ο ήχος από εκεί θα είναι στερεοφωνικός και αξιοπρεπούς ποιότητας ή χάλι;

Σε κάποια Sony έχω δει το Digital Media Port. πχ στο Sony HX50.

3. Συνδέεται pc με το DMPORT ή μόνο συσκευές Mp3 της Sony;

Σε κάποια hifi υπάρχει σύνδεση με audio in με left και right.

4. Εκεί ο ήχος θα ακούγεται καλύτερα;

ΥΓ Να πω ότι ενδιαφέρομαι για σχετικώς low budget επιλογή. πχ όχι πάνω από €200.

Δημοσ.

1: Οχι

2: Αν λεει AUX (και οχι MIC) και το καλωδιο σου δεν εχει προβλημα, θα ειναι καλος ο ηχος (σε αυτα τα λευτα που διαθετεις θα παιζει υπερ-μετρια το συστημα και διαφορες δεν καταλαβαινεις

3: Το DMPORT ειναι ενας proprietary κοννεκτορας της Sony, και καθως εχει κλειστο το πρωτοκολλο, δεν υποστηριζεται σχεδον απο τιποτα (εχω Sony MP3 Player και δεν μπορω να βρω ουτε ενα dock)

4: Οχι, εφοσον το συστημα που αγοραζεις εχει 200 ευρω. Οπως ειπαμε, μετρια προς χαλια ποιοτητα.

Δημοσ.

Εγω ειχα συνδεσει καποτε το pc με το mini HiFi που εχω μεσω της line in γραμμης.Μετρια αποδοση ηχου αλλα με τα mp3 στα 128 τι περιμενεις να ακουσεις;

Επισης "ασχετο " για τον 3119 ΧΕROX δεν μπορει να τυπωσει αναποδα αυτοματα ,αν θυμασαι που με ρωτησες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μία τελευταία που χα ξεχάσει.

Το Sony HX50, ένα mini hifi έχει και δυνατότητα σύνδεσης bluetooth.

Εκεί τα πράγματα θα ναι εφικτά για σύνδεση με υπολογιστή και αναπαραγωγή μουσικής;

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μία τελευταία που χα ξεχάσει.

Το Sony HX50, ένα mini hifi έχει και δυνατότητα σύνδεσης bluetooth.

Εκεί τα πράγματα θα ναι εφικτά για σύνδεση με υπολογιστή και αναπαραγωγή μουσικής;

Λογικα με την εγκατασταση των Bluetooth drivers του dongle σου, οταν πηγαινεις Πινακας ελεγχου-> Ηχοι και Συσκευες, στο τριτο tab, εκει που λεει αναπαραγωγη ηχου, θα δεις μια επιλογη για "Bluetooth AD2P Audio". Επιλεγοντας αυτο ο ηχος του υπολογιστη δρομολογειται στο dongle, και απο κει σε οποιαδηποτε συσκευη ηχου ειναι ζευγαρωμενη με αυτο.

Να θυμασαι ομως οτι η ποιοτητα πεφτει αρκετα μεσω Bluetooth, καθως ο ηχος μετατρεπεται σε αλλο format κατα την αποστολη μεσω AD2P. Παντα προτιμωτερο ειναι το καλωδιο.

Ολα αυτα εφοσον το dongle σου ειναι Bluetooth εκδοσης 2 τουλαχιστον. Σε αντιθετη περιπτωση, μονοφωνικο format με ποιοτητα ικανοποιητικη μονο για φωνη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...