Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εμβέλειας

ikaros81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδιά. Εχω κάνει μια εγκατάσταση ασύρματου δικτιου το οποίο περιλαμβάνει 2 ΑP Dlink-3200 τα οποία και τα 2 δουλεύουνε Β Mode και σε ΑP WITH WDS MODE. Και τα 2 ΑΡ είναι συνδεδεμένα με καλώδιο πάνω σε switch. Το μέρος που θέλω να καλύψω είναι περίπου στα 300 m2. Συνήθως δουλεύει μια χαρά αλλά υπάρχουνε κάποια συγκεκριμένα σήμεια στα οποία το σήμα χάνεται. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να εξασφαλίσω καλύτερη εμβέλεια σήματος ? Η χρήση directional κεραίας δεν μου κάνει, μιας και ο χώρος περιλαμβάνει διάφορα αντικειμένα, οπότε πιστεύω ότι η χρήση της θα μου αποκλείσει κάποια άλλη περιόχη. Υπάρχει κάποιο άλλο ΑΡ που να έχει μεγαλύτερη εμβέλεια ? Να χρησιμοποιήσω στα ήδη υπάρχον ΑP μια omnidirectional antenna 15dbi, όπως αυτή εδώ ? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613435

Τα προιόντα της Ubiguiti όπως το Nanostation 5 & powerstation, τα οποία διαφήμίζουνε μεγάλες εμβέλειες λένε κάτι ?

Δημοσ.

με την κερρεα θα κρατησεις αλλα οσο ξερω δεν ειναι το θεμα μονο η κερεεα αλλα και η ενταση που μπορει να βγαλει το ρουτερ που ειναι κατι που δεν παραμετροποιειται.meta se ρουτερ mimo και κατι mimo+ ισως κανουν κατι παραπανω αλλα καλο θα ηταν να βρεις ενα και να το δοκιμασεις πριν πας να το αγορασεις.

Δημοσ.

Σκεύτωμαι να βάλω μια τρίτη κεραία Dlink, την οποία να την βάλω σε WDS WITH AP. Απο την μία πιστεύω ότι θα μου λύσει το πρόβλημα, σχετικά με την εμβέλεια. Από την άλλη όμως το μειονέκτημα είναι, ότι όπως έχω παρατηρήσει, ο client δεν μου κάνει σχετικά εύκολα την αλλαγή από το ένα AP στο άλλο AP.

Δημοσ.

300μ2 ειναι εξωτερικος χωρος;

Γιατι αν ειναι, και εχει και λιγα εμποδια, τοτε τα 300μ2 ειναι πολυ μικρος χωρος και με ενα μονο dlink παρεα με την κεραια απο το λινκ που δινεις πιο πανω, θα σαρωνεις ολη την περιοχη.

Στο δικο μου δικτυο εχω ενα παλιο dlink 900AP και την κεραια του λινκ, και καλυπτω πανω απο 2χλμ ακτινα.

Δημοσ.

100μ2 είναι περίπου ο εξωτερικός χώρος. Θα δοκιμάσω να πάρω την κεραία. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα από το να βάλω και τρίτο AP.

Δημοσ.

100μ2 είναι περίπου ο εξωτερικός χώρος. Θα δοκιμάσω να πάρω την κεραία. Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα από το να βάλω και τρίτο AP.

Δημοσ.

και τριτο ap δεν ειναι κακο .αν εχεις την ευκερεια χωρις να πληρωσεις να κανεις δοκιμη θα ηταν μια καλη λυση.τα wrt ηταν καλη φαση γιατι μπορουσες περα απο την κερεα να ανεβαζεις και το output της κερεας με τα custom firmware.

Δημοσ.

και τριτο ap δεν ειναι κακο .αν εχεις την ευκερεια χωρις να πληρωσεις να κανεις δοκιμη θα ηταν μια καλη λυση.τα wrt ηταν καλη φαση γιατι μπορουσες περα απο την κερεα να ανεβαζεις και το output της κερεας με τα custom firmware.

Δημοσ.

Βρε συ 3 AP σε ενα χωρο 10χ10; Θα του βρομισει ο τοπος απο την παρεμβολη μεταξυ τους.

Πιστευω ενα και με μια καλη κεραια θα κανει τελεια δουλεια. Σχεδον ολα πλεον εχουν ρυθμιση outpout, οπως και επιλογη κεραιας, (εδω ειχει το hackemeno 900αρακι της Dlink).

Δημοσ.

Βρε συ 3 AP σε ενα χωρο 10χ10; Θα του βρομισει ο τοπος απο την παρεμβολη μεταξυ τους.

Πιστευω ενα και με μια καλη κεραια θα κανει τελεια δουλεια. Σχεδον ολα πλεον εχουν ρυθμιση outpout, οπως και επιλογη κεραιας, (εδω ειχει το hackemeno 900αρακι της Dlink).

Δημοσ.

ναι σωστα λες.ξεχασα οτι 100 τετραγωνικα μετρα = 10 χ 10 .εγω σκεφτηκα 100 επι 100 μετρα και πηγε το μυαλο μου σε καμια εκθεση μεγαλου χωρου.αν εχεις πολλα access point για να μην μπλεκουν απλα αλλαζεις καναλια.πηγε το μυαλο μου σε κανα ξενοδοχειο με καμια τεραστια αυλη :P

Δημοσ.

ναι σωστα λες.ξεχασα οτι 100 τετραγωνικα μετρα = 10 χ 10 .εγω σκεφτηκα 100 επι 100 μετρα και πηγε το μυαλο μου σε καμια εκθεση μεγαλου χωρου.αν εχεις πολλα access point για να μην μπλεκουν απλα αλλαζεις καναλια.πηγε το μυαλο μου σε κανα ξενοδοχειο με καμια τεραστια αυλη :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...