ermis01 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Χαίρετε! Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να ριπάρω ένα DVD σε αρχείο .avi?
parsifal Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Διάβασε στο Insomnia Wiki το άρθρο MeGUI HOWTO. Επίσης αξιόλογο πρόγραμμα γι' αυτήν τη δουλειά είναι το AutoGordianKnot. Στην homepage του προγράμματος υπάρχει επίσημη ελληνική μετάφραση του συνοδευτικού οδηγού.
Cloud_7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Επίσης αξιόλογο πρόγραμμα γι' αυτήν τη δουλειά είναι το AutoGordianKnot. Στην homepage του προγράμματος υπάρχει επίσημη ελληνική μετάφραση του συνοδευτικού οδηγού. μπορεί αυτό το πρόγραμμα να προβεί σε απ'ευθείας κωδικοποίηση DivX/Xvid της κύριας ταινίας? Μέσω αυτού έχω βρει επιλογή μόνο για μετατροπή του εκάστοτε vob του dvd οπότε μετά η μόνη λύση είναι append segment με το virtualdub. Που αν είναι έτσι προτιμώ φυσικά το ίδιο το virtualdub σαν encoder για το κάθε vob χωριστά. Αν μου έχει διαφύγει κάτι από τις ρυθμίσεις και μπορεί να γίνει διαφορετικά & επί τόπου, πες το μου σε παρακαλώ. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι το Dvdx2 Ultra Edition, προσφέρει πληθώρα επιλογών και ενδείκνυται & για αρχάριους χρήστες. Όλες μου τις ταινίες με αυτό τις έχω μετατρέψει. Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικό πρόγραμμα και μου κάνει εντύπωση που δεν πολυαναφέρεται στα τεχνολογικά forums.
parsifal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 μπορεί αυτό το πρόγραμμα να προβεί σε απ'ευθείας κωδικοποίηση DivX/Xvid της κύριας ταινίας? Μέσω αυτού έχω βρει επιλογή μόνο για μετατροπή του εκάστοτε vob του dvd οπότε μετά η μόνη λύση είναι append segment με το virtualdub. Που αν είναι έτσι προτιμώ φυσικά το ίδιο το virtualdub σαν encoder για το κάθε vob χωριστά. Αν μου έχει διαφύγει κάτι από τις ρυθμίσεις και μπορεί να γίνει διαφορετικά & επί τόπου, πες το μου σε παρακαλώ. Το AutoGK κάνει IFO parsing, οπότε ανοίγοντας το IFO του decrypted DVD μπορείς να διαλέξεις ποιο title θέλεις να κωδικοποιήσεις. Αυτά αναφέρονται και στο επίσημο tutorial.
grimpr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Το καλύτερο και ποιο εύκολο πρόγραμμα για την δουλειά που θέλεις είναι το Avi.net. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες και δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα με γρήγορα, άριστα και 100% συμβατά με deck συσκευές αποτελέσματα.
Cloud_7 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Το AutoGK κάνει IFO parsing, οπότε ανοίγοντας το IFO του decrypted DVD μπορείς να διαλέξεις ποιο title θέλεις να κωδικοποιήσεις. Αυτά αναφέρονται και στο επίσημο tutorial. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω. -----Προστέθηκε 21/1/2009 στις 01 : 04 : 51----- Το AutoGK κάνει IFO parsing, οπότε ανοίγοντας το IFO του decrypted DVD μπορείς να διαλέξεις ποιο title θέλεις να κωδικοποιήσεις. Λοιπόν, ενώ φαινομενικά όλα πήγαν καλά με την μετατροπή και η εικόνα προέκυψε πολύ καλή και με μεγάλη ευκρίνεια, ο ήχος προέκυψε εντελώς ασυγχρόνιστος. Στην αρχή έβαλα cbr mp3 audio stream και το encoding σταμάτησε στα 15 λεπτά με προειδοποίηση για corrupted stream. Έπειτα έβαλα auto και ενσωμάτωσε το original ac3 δυστυχώς με ασυγχρόνιστο ήχο. Μετά δοκίμασα vbr mp3 στα 176kbps και πάλι τα ίδια. Πάντως πρώτη φορά καταφέρνω να πετύχω τέτοια ποιότητα σε ένα αρχείο xvid των 700 MB, parsifal αν έχεις την καλοσύνη δώσε τα φώτα σου.
parsifal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Ίσως τα πράγματα στράβωσαν κατά το DVD decrypting. Με ποιο πρόγραμμα έκανες rip το DVD στο σκληρό δίσκο; Μήπως είναι πολύ καινούργια η ταινία, με κάποιο νέο copy protection scheme; Προσωπικά, χρησιμοποιώ πάντα την τελευταία έκδοση του δωρεάν DVDFab HD Decrypter (ενημερώνεται αρκετά συχνά) και δε με έχει απογοητεύσει ακόμα. Άλλος παράγοντας που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα είναι γρατζουνισμένο δισκάκι, με αποτέλεσμα corruption σε κάποιο από τα streams των VOBs. Ειδικά για τον ήχο, δες αυτό το παλιότερο θέμα.
Cloud_7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Όπως οι περισσότερες ταινίες μου, ήταν ένα συμπιεσμένο δισκάκι 4.3 giga χωρίς κωδικούς προστασίας, η συμπίεση έγινε από αυθεντικό dual layer δίσκο το decrypt του οποίου πραγματοποιήθηκε στο παρασκήνιο με το anydvd. Επίσης αποκλείω και το ενδεχόμενο των κατεστραμένων τομέων καθώς είναι άθικτο από γρατζουνιές. Απ΄την άλλη ίσως κάτι να παίζει με τον συγκεκριμένο δίσκο μόνο, θα το δοκιμάσω & σε άλλα δισκάκια και θα επανέλθω. (rip δεν έκανα στον σκληρό εφόσον δεν υπάρχει decss, το έβαλα κατευθείαν στο drive, δεν ξέρω αν αυτό έχει καμιά σχέση). Ευχαριστώ για την απάντηση.
parsifal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μη δουλεύεις on-the-fly με τα δισκάκια DVD, είναι κακή πρακτική άσχετα αν δεν είναι CSS-protected. Κάνε την ταινία σου rip στο σκληρό δίσκο. PI/PI errors στο δισκάκι μπορεί να υπάρχουν και χωρίς ορατές γρατζουνιές. Κάνοντας rip στο δίσκο με κάποιο πρόγραμμα που εμφανίζει σχετικά μηνύματα λάθους (π.χ. DVD Decrypter, μιας και το δισκάκι που έχεις τώρα δεν έχει copy protection επάνω), θα δεις τί παίζει.
Cloud_7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Μη δουλεύεις on-the-fly με τα δισκάκια DVD, είναι κακή πρακτική άσχετα αν δεν είναι CSS-protected. Κάνε την ταινία σου rip στο σκληρό δίσκο. Τελικά μάλλον έφταιγε, η on-the-fly ανάγνωση. Το δοκίμασα σε άλλη ταινία αφού πέρασα τα ifo/vobs στον σκληρό κι όλα πήγαν κατ'ευχήν. thanks again for your help.
takis345 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2009 Το καλύτερο και ποιο εύκολο πρόγραμμα για την δουλειά που θέλεις είναι το Avi.net. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες και δεν θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα με γρήγορα, άριστα και 100% συμβατά με deck συσκευές αποτελέσματα. Oντως φιλε πολυ καλο! Και γρηγορο -οχι σαν το autogk που θελει 10 ωρες .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.