noasgr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Παίδες καλησπέρα, Θα προσπαθήσω να περιγράψω το πρόβλημά μου όσο δυνατόν πιο απλά. Μάλλον μετά από διακοπή ρεύματος-παίξιμο τάσης όσο έλειπα από το σπίτι και το pc ήταν ανοιχτό για τα γνωστά, επιστρέφω σπίτι και βρίσκω το pc κλειστό. Δεν άργησα να ανακαλύψω αφού άνοιξα το pc πως ο εξωτερικός σκληρός (εσωτερικός σε εξωτερικό κουτί) δεν λειτουργούσε αν και το λαμπάκι άναβε (όχι όσο συνήθως). Για να τεστάρω αν αυτό που κάηκε ήταν το κουτί ή ο σκληρός, άνοιξα το κουτί για να δοκιμάσω το σκληρό μέσα στο pc. Ο σκληρός, για καλή μου τύχη, δούλεψε κανονικά και δεν χάθηκε κανένα δεδομένο. Το επόμενο που παρουσιάστηκε ήταν ένας έντονος θόρυβος μέσα από το κουτί, που για να σας δώσω να καταλάβετε έμοιαζε σαν ένα καλώδιο να ακουμπούσε στις άκρες κάποιο ανεμηστηράκι. Φαντάστηκα πως στην προσπάθειά μου να βάλω το σκληρό μέσα θα κούνησα κάποιο καλώδιο, οπότε ξανάνοιξα το pc να σιγυρευτώ αν βρίσκει κάτι κάπου... Με τα πολλά για να μην σας κουράζω (και άλλο) ο ήχος αυτός προέρχεται από το ανεμηστηράκι της κάρτας γραφικών το οποίο γυρνάει σαν τρελό! Το λαμπάκι του AGP slot ανάβει κόκκινο πάνω στη μητρική, πράμα κακό, παρόλα αυτά το pc δουλεύει κανονικά..! Δοκίμασα άλλη κάρτα, να δω αν φταίει η πρώτη αλλά το λαμπάκι παραμένει κόκκινο (από θόρυβο δεν ξέρω, η δεύτερη είχε ψύχτρα) και το pc συνέχισε να δουλέυει κανονικά. Πάει το μυαλό κανενός στο τι μπορεί να φταίει; Αν είχε καεί η μητρική ή κάτι πάνω σε αυτή θα μπορούσε να δουλέψει το pc; Ξέρω ότι αυτό που περιγράφω-ζητάω είναι πολύ γενικό αλλά σκέφτηκα πως κάποιες γνώμες παραπάνω θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Υ.Σ. Η mobo είναι παλιά Asus A7N8X deluxe Υ.Σ.2 Να τονίσω πως τον θόρυβο δεν τον κάνει πάντα, ούτε εμφανίζεται μετά από συγκεκριμένη ώρα-λειτουργία-εκτέλεση κάποιου προγράμματος. Μπορεί να αρχίσει με το που ανοίξω το pc, μπορεί να αρχίσει μετά από 5 λέπτά, 2 ώρες κτλ κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.