thrassivoulos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 MB MSI K8N Neo2 Athlon 64 4000+ (s939) RAM 2x1gb S3 VGA MSI 7600GT (AGP) PSU Herolchi 475watt Windows Vista Ultimate Γεια. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Μετά από ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι που με ανάγκασαν να κατεβάσω το γενικό για κάποιες ώρες (το pc ήταν κλειστό σε ups το οποίο το είχα απενεργοποιήσει) και αφού έδωσα πάλι ρεύμα στο pc, ανακάλυψα ότι πατώντας το power το pc δεν άνοιγε καθόλου. Βγάζοντας το καλώδιο του ρεύματος και ξαναβάζοντας το στο psu το μηχανημα πήρε μπροστά. Μετά από μερικές μέρες, έχοντας πάλι κατεβάσει το γενικό και δίνοντας πάλι ρεύμα, το pc ήταν πάλι νεκρό. Το κόλπο με το καλώδιο δεν επιασε αυτή τη φορα . Μετά απο 15 λεπτά που το pc ήταν στο ρεύμα, πάτησα για άλλη μια φορά το power και πήρε μπροστά. Η κατάσταση όμως χειροτερεύει . Τώρα βλέπω ότι ακόμα και μετα απο shutdown, δεν μπορώ να ανοίξω το pc αν δεν περάσει κανένα δεκάλεπτο. Μου είπαν ότι bios reset ίσως επιδιορθώσει το πρόβλημα. Σκέφτομαι να αλλάξω το psu. Επειδή φοβάμαι μήπως δεν ξανανοίξει είπα να πάρω μερικές γνώμες πριν αρχιζω να σκαλίζω Που είναι λοιπόν το προβλημα; BIOS, PSU ή motherboard (όχι το τελευταίο ελπίζω) (Το πρόβλημα πιθανόν να υπήρχε από πριν , απλά το πήρα χαμπάρι όταν έκλεισα το γενικό για να κάνω κάποιες εργασίες στο σπίτι) Ευχαριστώ
bianca76 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα-μετα απο απότομες διακοπες ρευματος-και φυσικα το πρωτο που πρεπει να δεις κι εσυ ειναι το τροφοδοτικο σου.
πΑ-Βου-Γα Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Εγω θα σου εδινα απαντηση πιο "hardware". Με ολα αυτα που ειπες φανταζομαι καποιο προβλημα με γειωση του τροφοδ., γιαυτο πριν τον ανοιξεις βαλε "δαχτυλο" (χωρις παρεξηγηση) στο τροφοδ. και βραχυκυκλωσε τους 3 πολους ταυτοχρονα. Οχι στο καλωδιο ε! στο τροφοδοτικο
liopyr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Βασικά πριν απ'όλα, το δοκίμασες χωρίς ups?
thrassivoulos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 το δοκίμασα σε αλλη πρίζα, χωρίς ups και με διαφορετικό καλώδιο τροφοδοσίας , τα ίδια χάλια
mirotis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Τα αλλαζεις λοιπον ενα -ενα. Πρωτα το τροφοδοτικο που σιγουρα εχει προβλημα και μετα το ups.
nikolas8141 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Και'γω πιστευω πως πρεπει να κοιταξεις τα μερη του pc ενα ενα και ξεκινοντας απο το τροφοδοτικο,μετα ram,gpu+++..! Ειναι λιγο ταλαιπωρια αλλα μονο ετσι θα δεις τι φταιει!
thrassivoulos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Τελικά βρήκα τον ένοχο. Το psu έφταιγε. Μετά το τελευταίο shutdown το pc δεν ξανάνοιξε. Εβαλα πάνω ένα φτηνό και το pc πήρε αμέσως. Σε μια δυο μέρες θα έχω κάτι ποιο επωνυμο να μπει μόνιμα. Το κακό είναι ότι πρώτα έκανα bios reset για να σιγουρευτώ ότι δεν ειναι το bios (έχω το μικρόβιο να σκαλίζω ) και τώρα πρέπει να ψαχτώ να ξαναρυθμίσω το bios . Ευχαριστώ όσους ασχολίθηκαν μαζί μου
thrassivoulos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Τελικά βρήκα τον ένοχο. Το psu έφταιγε. Μετά το τελευταίο shutdown το pc δεν ξανάνοιξε. Εβαλα πάνω ένα φτηνό και το pc πήρε αμέσως. Σε μια δυο μέρες θα έχω κάτι ποιο επωνυμο να μπει μόνιμα. Το κακό είναι ότι πρώτα έκανα bios reset για να σιγουρευτώ ότι δεν ειναι το bios (έχω το μικρόβιο να σκαλίζω ) και τώρα πρέπει να ψαχτώ να ξαναρυθμίσω το bios . Ευχαριστώ όσους ασχολίθηκαν μαζί μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.