Προς το περιεχόμενο

σύνδεση από άλλον server σε βάση άλλου server

ansi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετώ!!!!

λοιπόν έχω τον εξής προβληματισμό αλλα νομίζω ότι ξέρω την απάντηση.

φίλος έχει στήσει μία web εφαρμογή σε δικό του server που έχει στήσει με win2003, IIS, sqlserver,visual basic,asp, με στατική IP. μπορώ να φτιάξω ένα script το οποίο θα είναι σε κάποιον άλλο server είτε σε PHP είτε σε κάτι άλλο και να συνδεόμαι στην βάση του να πάιρνω δεδομένα. Αν αυτό γίνεται τι πρέπει να ζητήσω από τον φίλο μου..... μην με πεί και άσχετο.... ;p αλλά αφού είμαι τι να κάνουμε...

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γίνεται πολύ εύκολα, απλά θα πρέπει να σου φτιάξει ένα χρήστη στην βάση και να δώσει access στην ΙΡ σου (άμα έχεις στατική), αλλίως % (νομίζω αυτό δίνει access σε όλες της ΙΡ στην MySQL).

Δημοσ.

Αν οι servers αυτοί πρέπει να επικοινωνούν μέσω internet, δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να τραβάς queries απευθείας στον sqlserver του μέσω internet.

Αν ανοίξει ο φίλος σου mysql ή sqlserver port χύμα στο internet για να τραβάς queries

χωρίς ασφαλή σύνδεση (vpn ή ssl)

είναι σαν να βάζει τα δάχτυλα του και να βγάζει τα μάτια του.

Θα του αλλάξουν τα φώτα..

Θα πρότεινα να γίνει υλοποίηση με ξεχωριστές ip addresses (ιδανικά) και vpn - ssl - ssh ,

όπου μπορεί να σου φτιάξει ένα sql user με selectonly access στη βάση δεδομένων και στους πίνακες που θέλεις , και να τραβάς queries εκεί πάνω.

Βέβαια τα ασυμπίεστα sql δεδομένα μεταξύ servers μέσω web θα επιβαρύνουν πολύ και τον server του φίλου σου , και το bandwidth του.

Προτιμότερο είναι να τα μεταφέρεις τοπικά σε ώρες που δεν υπάρχει traffic στο δίκτυο του.

Αυτό πάντα εξαρτάται από τον όγκο των δεδομένων που θέλεις να τραβάς..

Δημοσ.
Αν ανοίξει ο φίλος σου mysql ή sqlserver port χύμα στο internet για να τραβάς queries

χωρίς ασφαλή σύνδεση (vpn ή ssl)

είναι σαν να βάζει τα δάχτυλα του και να βγάζει τα μάτια του.

Θα του αλλάξουν τα φώτα..

Αυτό όμως δεν κάνουν και οι περισότεροι providers? Δηλαδή δεν έχουν ανοιχτό port της βάσης για να συνδέονται οι χρήστες με ODBC; Ή θεωρείς οτι αυτοί έχουν πιο ασφαλή συστήματα οπότε δεν παίζει θέμα ασφάλειας;

Δημοσ.

Μήπως να τοποθετήσω και τον δικό μου server στον ίδιο χώρο με του φίλου ώστε να παίζω σε τοπικό επίπεδο????

φυσικά ο δικός μου θα έχει άλλη σύνδεση προς τα έξω και μια εσωτερική προς τον σερβερ του φίλου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...