Προς το περιεχόμενο

Java και γραφικά

georgep800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δημιουργήσει ένα μεγάλο project σε Java με το eclipse και έχω την εξής απορία. Με ποιο τρόπο θα το τρέξω απο την κονσόλα, δεδομένου ότι τα πακέτα απο τα οποία αποτελείται είναι αρκετά;

Επίσης τις εικόνες το πρόγραμμα τις διαβάζει απο τον σκληρό(C:\folder). Υπάρχει τρόπος αυτές οι φώτο να μπουν μέσα στους φακέλους του προγράμματος και να τους βρίσκει απο εκεί;

Καμιά ιδέα;:-)

Δημοσ.

Για την κονσόλα το μόνο που έχεις να κάνει είναι να πας με cd στο directory που είναι οι τάξεις σου compiled, δηλαδή οι .class, και να δώσεις java και το όνομα της τάξης που έχει τη main που θέλεις να τρέξει πχ java Main .

Όσον αφορά τις εικόνες θα πρέπει να είναι στον ίδιο φάκελο με το jar ή τις .class, αναλόγος πως θα το τρέξεις, που θα τρέξεις. Τότε αν είναι στον ίδιο φάκελο δεν χρειάζεται να του δώσεις όλο το path αλλά κατευθείαν το όνομα της φωτογραφίας.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια!

Δυστυχώς δεν κατάφερα να το τρέξω. Μου πετάει το παρακάτω σφάλμα που φαίνεται στην φωτο. Ενώ είμαι μέσα στο φάκελο που περιέχει την Main.class και δίνω java Main, μου το βγάζει...

Ξέρει κανείς τι φταίει;;

http://xs.to/xs.php?h=xs435&d=09041&f=errorfsgbdfgbfdsgbdfgbdfgbfdgbdfg460.jpg

Δημοσ.

Δεν πρέπει να πας στον φάκελο με την Main.

Πρέπει να πας στον αρχικό φάκελο και να το τρέξεις με ολόκληρο το όνομα.

Δηλαδή java package.Main

Όσο αναφορά τις εικόνες μπορείς να τις έχεις μέσα στα jar ή αν δεν το κάνεις release σε jar (πράγμα αδιανόητο) τότε το path της εικόνας μπορείς να το πάρεις ως εξής:

this.getClass().getResource("image.jpg")

Αν υποθέσουμε πως η εικόνα είναι στον ίδιο φάκελο με την τάξη, είτε μέσα σε jar είτε όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...