pigeon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Ηθελα να απαντήσω σε κάποιους αλλα επεσα πάνω στο link που εχει ο alkisg στην υπογραφή του: http://users.sch.gr/alkisg/ που ειναι απλα καταπληκτικό! 1000 μπράβο, εχω απορροφηθεί εντελως διαβάζοντας για την ιδεα και την υλοποίηση.. Offtopic θα μου πεις; Χιλιες φορες offtopic παρα να λογομαχείς με νεόκοπους i-know-all ubuntαδες που τα εμαθαν ολα για τους υπολογιστές εν μια νυκτι. Βλεπω εναν συγκεκριμένο απ'αυτους, εναν που εβαλε Linux τον Απρίλιο του 2007 και μετα απο 2 χρόνια σκάρτα, αντιμετωπιζει ολους τους αλλους υπεροπτικά, σχεδον φασιστικά. Με τσιτάτα απο ξενα forum, με ανυπόστατα επιχειρήματα, με μονιμη διάθεση για flame. Τι να πουμε και εμεις οι "αλλοι" που δοκιμάζουμε διανομές απο το 1994, που περιμέναμε να φτάσει ο ταχυδρομος με την redhat 1.0 μέσα στο φάκελο; Τι να πουν και οσοι γεννήθηκαν με το unix/linux και το παίζουν στα δάχτυλα; (respect!). Τιποτε περισσότερο, θα αφιερώσω ενα ρητό: He who can, does. He who cannot, teaches. G.B. Shaw, "Maxims for Revolutionists" in Man and Superman (1903) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Το από πότε δοκιμάζει ο καθένας διανομές , δεν εχει καμμία σημασία για μένα. Σημασία έχει η συμπεριφορά και το άν μπορείς να προσφέρεις στην κοινότητα. Έχουμε δει και ελιστικά παραδείγματα παλαιοτέρων χρηστών ως προς νέους χρήστες, που μόνο καλό δεν έκαναν φίλε μου. Το λίνουξ είναι απ' όλους και για όλους. Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες, αλλά δεν έχει να λέει, έχω βοηθήσει αρκετούς νεότερους από εμένα και κατάφερα να γράψω δύο απλούς οδηγούς, απλά πραγματάκια και όμως βοήθησαν αρκετούς. Εγώ θα πω ένα ευχαριστώ σε όσους προσπαθούν και αφιερώνουν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για την κοινότητα και σε παλαιότερους χρήστες , που όσες φορές χρειάστηκα βοήθεια ήταν εκεί για να βοηθήσουν και για να κάνουν το λινουνξάκι μας καλύτερο από τα windows:-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Χιλιες φορες offtopic παρα να λογομαχείς με νεόκοπους i-know-all ubuntαδες που τα εμαθαν ολα για τους υπολογιστές εν μια νυκτι. Βλεπω εναν συγκεκριμένο απ'αυτους, εναν που εβαλε Linux τον Απρίλιο του 2007 και μετα απο 2 χρόνια σκάρτα, αντιμετωπιζει ολους τους αλλους υπεροπτικά, σχεδον φασιστικά. Με τσιτάτα απο ξενα forum, με ανυπόστατα επιχειρήματα, με μονιμη διάθεση για flame. Τι να πουμε και εμεις οι "αλλοι" που δοκιμάζουμε διανομές απο το 1994, που περιμέναμε να φτάσει ο ταχυδρομος με την redhat 1.0 μέσα στο φάκελο; Τι να πουν και οσοι γεννήθηκαν με το unix/linux και το παίζουν στα δάχτυλα; (respect!). G.B. Shaw, "Maxims for Revolutionists" in Man and Superman (1903) Ωραία πάντως η συμπεριφορά σου... Και μετά δεν σου αρέσει γιατί μίλησε και αυτός ο "άλλος" κακά για σένα! Με το να βρίζεις έτσι δεν νομίζω να κερδίζεις κάτι... Άσε τους άλλουν να κρίνουν το κατά πόσο γνωρίζεις ή όχι και μην φωνάζεις ότι έχεις πιάσει πληκτρολόγιο απο τα 1994...Και εγώ είχα κεντρική μονάδα αντί για κούνια,αυτό σημαίνει ότι είμαι ο θεός τον υπολογιστών? Έλεος δηλαδή! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 @ge0rge007 lol εντελως, εχω πέσει κάτω... :lol: Δεν επιασες ουτε ενα στα 10 στις μαντεψιες αλλα στο χαρίζω ειμαι καλο παιδι. Το '94 βγηκε το redhat, δεν ειναι δική μου ημερομηνία γεννησης. Δεν ξέρω που τα ειδες αυτα που μου προσαπτεις αλλα δεν πειράζει. Κοιτα, το προφιλ του καθε χρήστη ειναι δημόσιο και αυτο μπορώ να το κρίνω. Εχω το δικαίωμα που μου εδωσε ο ιδιος οταν γραφει ελιτίστικα, φασιστικά, ειρωνικα προς αλλους που ισως εχουν περισσότερα χρονια στο πληκτρολόγιο (που λες κι εσυ). Οπως φυσικα εσυ κρίνεις εμενα με το μηνυμα σου, ακριβως με την ιδια συμπεριφορά που οπως λες δεν σου αρέσει σ'αυτα που εγραψα. Φαυλος κύκλος... Στην ουσια ρωταω, πόσες διανομές μπορει να εχει δοκιμάσει πραγματικά ενας χρήστης μεσα σε 20 μήνες; Που ειναι gamer και παίζει σε windows; "Πόσο" linux να μάθει κάποιος που ακόμα ρωταει noob-questions σε (αλλα) forum; Εδω μιλαμε για χρήστη που δεν ξερει ακόμα να βάλει proxy σ'ενα μηχάνημα, βλεπεις να μπορει να εχει ψαχτει για φιλοσοφίες ανοικτού λογισμικού και αλλα τετοια βαρια; Ενισχυεται η αποψη μου απο το γεγονος οτι κράζει οποιον ειναι παραθυρας, ανεξαρτήτως απόψεων. Μιλησα αόριστα χωρις να δείχνω username γιατι δεν με ενδιαφέρει ο χρηστης, με ενδιαφέρει η κακη νοοτροπία. Κρατω οτι, οσοι εχουν σοβαρη αποψη την εχουν διατυπώσει ωραια κι ομορφα, εχω να σου πω και 3-4 χρήστες αν θες, ετσι πρόχειρα. Νεόκοπος linuxας κατάλαβες τι σημαίνει ή το περασες για βρισιά; Μη μπερδεύεις την αντιθετη αποψη, την κριτική, με το βρίσιμο. Εκτος αν εννοεις βρισιά το "He who can, does. He who cannot, teaches.", του Shaw. Θα πεσει φωτια να μας κάψει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εγώ πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν για ποιό άτομο μιλάς... Πέρα απο αυτό, ναι λάθος ημερομηνία συγνώμη,αυτό έχεις πει..."Απο το '82 ειμαι στο πληκτρολογιο, " Δεν μπορώ όμως να κατάβω και το δικό σου πόστ όμως...Δεν είπα κάτι για τις απόψεις σου...Εγώ είπα απλά ότι δεν θεωρώ ΚΑΘΟΛΟΥ σωστό τον τρόπο που μιλάς γιατί το θεώρησα ότι είναι βρίσιμο για κάποιο άλλο παιδί στο forum (το ίδιο θα έκανα και άν το είχε ξεκινήσει αυτός).Αν κατάλαβα λάθος και μίλησες εντελώς γενικά,συγνώμη... Και επίσης δεν μου αρέσει που σε κάποια post πριν καθώς και τώρα αυτοαποκαλείσε αυθεντία... Όσο αναφορά το ρητό προφανώς μπήκε καταλάθως,θα πάω να το διαγράψω τώρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εγώ απορώ και με μερικούς geek που υπερασπίζονται τα windows... Ημαρον ρε σεις. Είναι σαν κάποιος μουσικόφιλους να υπερασπίζετε τον ρουβά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εγώ πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν για ποιό άτομο μιλάς...(...) Κατι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας... ge0rge007 δε σε πιάνω τι λες, μηπως αναφέρεις τις απαντήσεις μου σε αλλο θέμα; Εδω δεν εγραψα κατι πριν, δεν υπάρχει "πριν"! Πότε εγιναν merge τα topics και δεν το πήρα χαμπάρι; Ψιλο-προκατάληψη ή διπλο account μυριζομαι.. Επίσης, το ονομα του χρήστη δεν ειναι γνωστό γιατι δεν σκόπιμα το ειπα. Μηπως εσυ κάταλαβες αυτον που κατάλαβες γιατι η συμπεριφορά του ειναι ακριβως οπως την περιγράφω, ειρωνική, φασιστική, ελιτίστικη; Αυτο και μονο το γεγονος οτι τον αναγνωρίζεις απο την συμπεριφορά του, αποτελει καταλυτικό επιχειρημα για οσα ειπα και σ'ευχαριστω. Δεν ειναι ο μονος χρήστης ομως, γιαυτο και δεν ωφελούν τα ονοματα.. Τα περι αυθεντίας κτλ ειναι δικά σου λόγια. Απορω ομως, αν εισαι τόσο ενοχλημένος με τις δικές μου δηλώσεις αυθεντίας, οπως λες, γιατι δεν εξοργίστηκες με τις δηλώσεις αυθεντίας κάποιων αλλων, που οπως αποδεικνυει το δημόσιο προφιλ τους, δεν εχουν αντίκρυσμα; Μηπως επειδη ο καθε συντροφος linuxας εχει πάντα δίκιο ανεξάρτητα με το τι γραφει; Για ψαξτο.. Εγώ απορώ και με μερικούς geek που υπερασπίζονται τα windows... Ημαρον ρε σεις. Είναι σαν κάποιος μουσικόφιλους να υπερασπίζετε τον ρουβά windows=ρουβας windows-user=ρουβιτσα και παει λέγοντας; ------------------------------------ Εγω προτείνω σε ολους οχι μονο να κάτσουν να μάθουν καλύτερα το λειτουργικό που τους βολεύει, αλλα να μάθουν και το "αντιπαλο δεος" για να ειναι πληρεις, ολοκληρωμένοι. Αμφιβάλλω αν το 50% των σημερινών χρηστων linux καταλαβαίνει τη λίστα αυτη και εννοω καταλαβαίνει, οχι παπαγαλίζει και μεταφέρει copy/paste στα forum. Οι περισσότεροι διαφωνείτε για την διαφωνία, ενω πρόκειται στην ουσια για 2 ζευγάρια παπούτσια, ενα ζευγάρι αθλητικά και ενα ζευγάρι σκαρπίνια. Παρτε το απόφαση: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! Ετσι, οταν σε ρωταω φιλε linuxα τι να κανω με τα "σκαρπίνια μου" και μου απαντας "βάλε αερόσολες και μαξιλαράκια" μαλλον δεν ξέρεις τι παπουτσι φοράς. Αυτα, για οσους καταλαβαίνουν 2 πραγματα περισσότερα απο το γνωστο "ΟΥΓΚΑΑΑ!" της διαφήμισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εγώ απορώ και με μερικούς geek που υπερασπίζονται τα windows... Ημαρον ρε σεις. Είναι σαν κάποιος μουσικόφιλους να υπερασπίζετε τον ρουβά chek2fire δεν εχεις δίκιο. Ο Ρουβας ειναι για μενα ο πιο αξιολογος και ολοκληρωμενος καλλιτέχνης των τελευταιων χρόνων. Μαλιστα για ενα διαστημα δεν ειχε να δειξει τιποτα άλλο η ελληνική σκηνή εχει φωνη, χορο, εμφανιση και αστείρευτο ταλέντο. Δεν ειναι παιδι της βιομηχανίας αλλα γεννημενος για να κανει αυτο που κάνει. Ξερω γιατι το λες , εισαι επηρεασμένος απο το κοινο του που ειναι τα 15χρονα και την ελαφρια ποπ μουσική του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ge0rge007 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Λέγοντας ότι είπες θεώρησα ότι ήταν η αρχή ενός άλλου τεράστιου τόπικ με βρισιές ΚΑΙ απο τις 2 μεριές για αυτό και σχολίασα εσένα (είπα ότι άν το άλλο παιδί το ξεκινούσε θα έκανα το ίδιο).Το τόπικ που διάβασα πρίν ήταν το "Το Ubuntu 9.04 θα ανοίγει σε 21.4 δευτερόλεπτα!".Εκεί είχες πεί ότι δεν θα ξανασχολιάσεις την συμπεριφορά του και αλήθεια σου λέω πραγματικά χάρηκα! Μετά ήρθα και διάβασα εδώ να τον ξαναπροκαλείς ουσιαστικά έστω και με τα "γενικά" σχόλια σου...Για μένα ήταν για να προκαλέσεις, αν εσύ δεν το έκανες για αυτό και σου βγήκε αυθόρμητα ξαναζητάω συνώμη... Τώρα όσο αναφορά τις δηλώσεις αυθεντίας σου κάνεις ότι δεν τι ξέρεις αφού τις ανέφερα και τις 2 που έχω διαβάσει εγώ... Πάντως το βρήκες έχω διπλό account!Και έλεγα ποιός θα με ξεμπροστιάσει...Είσαι για άλλη μια φορά ΘΕΟΣ εκτός απο τις γνώσεις σου! Δεν υπερασπίστηκα κανέναν απλά δήλωσα την αντιπαράθεση μου στην συμπεριφορά σου,στον τρόπο που το λές και όχι στο τί λες! Πάντως για να τελειώνω κιόλας...Ακόμα ψάχνω να βρώ κάποιον λόγο ώστε κάποιος που δεν θέλει να τσακώνεται συνέχεια και είναι ευχαριστημένος απο το λειτουργικό του (windows στην συγκεκριμένη περίπτωση) μπαίνει στο τόπικ άλλου λειτουργικού? Εγω προτείνω σε ολους οχι μονο να κάτσουν να μάθουν καλύτερα το λειτουργικό που τους βολεύει, αλλα να μάθουν και το "αντιπαλο δεος" για να ειναι πληρεις, ολοκληρωμένοι. Αμφιβάλλω αν το 50% των σημερινών χρηστων linux καταλαβαίνει τη λίστα αυτη και εννοω καταλαβαίνει, οχι παπαγαλίζει και μεταφέρει copy/paste στα forum. Οι περισσότεροι διαφωνείτε για την διαφωνία, ενω πρόκειται στην ουσια για 2 ζευγάρια παπούτσια, ενα ζευγάρι αθλητικά και ενα ζευγάρι σκαρπίνια. Παρτε το απόφαση: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ! Ετσι, οταν σε ρωταω φιλε linuxα τι να κανω με τα "σκαρπίνια μου" και μου απαντας "βάλε αερόσολες και μαξιλαράκια" μαλλον δεν ξέρεις τι παπουτσι φοράς. Αυτα, για οσους καταλαβαίνουν 2 πραγματα περισσότερα απο το γνωστο "ΟΥΓΚΑΑΑ!" της διαφήμισης. Εδώ συμφωνώ απόλυτα! Και να πώ επίσης ότι διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με την άποψη ότι "windows-user = βόδι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Εγω προτείνω σε ολους οχι μονο να κάτσουν να μάθουν καλύτερα το λειτουργικό που τους βολεύει, αλλα να μάθουν και το "αντιπαλο δεος" για να ειναι πληρεις, ολοκληρωμένοι. Αμφιβάλλω αν το 50% των σημερινών χρηστων linux καταλαβαίνει τη λίστα αυτη και εννοω καταλαβαίνει, οχι παπαγαλίζει και μεταφέρει copy/paste στα forum. Γενικά δίκιο έχεις, αλλά ένα σημείο να σχολιάσω. Συνήθως οι χρήστες windows που δοκιμάζουν linux δεν έχουν την κατάλληλη νοοτροπία και υπομονή ώστε να το γνωρίσουν και έπειτα απορρίψουν ή υιοθετήσουν. Από την άλλη, οι χρήστες linux ξέρουν τουλάχιστον ως ένα βαθμό τα windows ήδη (ως εδραιωμένο, μικρός ήξερα pc=windows). Ικανοποιούν αυτό που λες (και έχω σημειώσει σε bold). Οι περισσότεροι διαφωνείτε για την διαφωνία, ενω πρόκειται στην ουσια για 2 ζευγάρια παπούτσια, ενα ζευγάρι αθλητικά και ενα ζευγάρι σκαρπίνια. δυστυχώς έχεις δίκιο, υπάρχουν πολλές απόψεις linuxάδων που κι εμένα δεν μ' αρέσει πώς διατυπώνονται και που πατάνε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chemical Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 http://www.flamewarforums.com/ the place to be Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 http://www.flamewarforums.com/ the place to be αυτο ειναι forum της προκοπής ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chemical Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Επίσης οι σοφοί λένε, οτι αν είναι να κάνεις κάτι, να το κάνεις καλά, μην ξεχάσουμε να ρίξουμε μια ματιά στο http://redwing.hutman.net/~mreed/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 @ge0rge007: Δεν νομιζω να συμφωνήσουμε ποτε εντελως για 10 τουλάχιστον λόγους. Κράτα το τελευταίο που συμφωνούμε και πάμε παρακατω. @soturin: Σωστα το εντοπίζεις, τεράστια υπομονή θελει, γιατι ο windows χρήστης δεν εχει να κερδίσει τιποτε απο την αλλαγη, βραχυπρόθεσμα. Μονο μπελάδες απο κατι διαφορετικό και χαμένο χρόνο σε διάβασμα. Πρεπει να εχει καποια συγκεκριμένη απαίτηση ή παράπονο απο τα win ("βαρέθηκα να πληρώνω αδειες και να ψάχνω για ιους") ή απλως να του τύχει ("μου χάρισαν ενα notebook με linux") για να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. Εξαιρούνται στα παραπανω: τα fanboys, οι αντιδραστικοί, οι ιδεολόγοι, οι οραματιστες, οι ματριξολόγοι, οι λιακόπουλοι και οι ΕΛ. Το διευκρινίζω γιατι το λειτουργικό συστημα ειναι καθαρά τεχνικό θέμα. Πότε εγινε πολιτικό ή κοινωνικό; Εκτος αν αλλαξαν τα πράγματα και τα pc με linux τα επιδοτεί η Παπαρήγα και ο Τσιπρας, αν ειναι να βαλω κι εγω ρε παιδια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2009 Θα ριξει ο Stallman φωτια να σε καψει!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.