Προς το περιεχόμενο

Linux καλύτερο από windows ?

vamitrou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το λίνουξ, βασίζεται στον εθελοντισμό και το γνωρίζουμε εκ των προτέρων, δεν μπορούμε να τους ζητάμε και τα ρέστα ρε παιδιά γιατί κάτι δεν δουλεύει σωστά.

Σιγά-σιγά οι εταιρείες όμως παίρνουν τα μηνύματα και θα δούμε σημαντικές αλλαγές στο τοπίο. Η αρχή έγινε με τα netbook και θα πάρουμε μια πρωτη γεύση με την ΗΡ που ετοιμάζει δικό της λειτουργικό, βασισμένο στην Mandriva.

Γενικά συμφωνώ με τον gdp77,αλλά δίνω κι ένα μικρό ελαφρυντικό στη Sony λόγω χαμηλού ποσοστού Linux,δυστυχώς.Αν μια εταιρία το κρίνει ασύμφορο να βγάλει drivers και για κει είναι δικαίωμά της,εταιρία είναι όχι το χαμόγελο του παιδιού.

Το πάνω το κανα quote γιατί εν μέρει πάλι διαφωνώ,βασίζεται στον εθελοντισμό αλλά και σε κολοσιαίες εταιρίες αντίστοιχες της Microsoft όπως IBM,Google,HP και μικρότερες όπως η RH.

Ας βγουν μπροστά να πάρουν θέση,κι όχι για κάθε ελάτωμα να βάζουν μπροστά τον ερασιτέχνη κυρ Κώστα που προσπαθεί να βοηθήσει,γιατί όλο δηλώσεις και ανακοινώσεις του στυλ "εμείς βοηθάμε την κοινότητα και την ανάπτυξη του open source" και στις στραβές ξαφνικά βρίσκουμαι τον Λεωνίδα απο την Άρτα που είναι εθελοντής και δε πρέπει να 'χουμε απαιτήσεις.

Κι όντως πολλά Window vs Linux μαζεύτηκαν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πειράζει , καμμιά φορά μας βγάζει και από το λήθαργο και ζωντανεύει το φόρα:devil::devil::devil:

ελπίζω μην πλακώσουν τώρα ένα σκασμό θεματα τάδε vs τάδε και πάει λεοντας

Αφου καθομαστε και ασχολουμαστε με τον vamitrou και τον καθε χρηστη αυτης της νοοτροπιας καλα να παθουμε.

εσυ που ακριβως ασχοληθηκες, ενα ειρωνικο σχολιακι εκανες στο τελος και καθαρισες.

Ο vamitrou βοηθεια ζητησε και λογω της αγνοιας του ειπε καποια πραγματα τα οποια δεν ισχυουν. Τουλαχιστον ο gdp77 του οποιου τους τροπους και το υφος εχω αποδοκιμασει πολλακις του εξηγησε πως εχουν τα πραγματα.

Του εξηγησες κατι εσυ και συνεχισε τη νοοτροπια του?

vamitrou,

Αν η SONY ρίχνει το linux ή το linux ρίχνει την SONY (προσωπικά νομίζω πως κανένας δεν ενδιαφέρεται να ρίξει τον άλλο) το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: Εσύ δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το linux στο συγκεκριμένο laptop. Στα windows είχες κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με την ταχύτητα ή τη σταθερότητα που σε ώθησαν να δοκιμάσεις το linux;

Όχι Cntrl+X, δεν είχα κανένα πρόβλημα απλώς ήθελα να αρχίσω να συνηθίζω το Linux.

Αν μια εταιρία το κρίνει ασύμφορο να βγάλει drivers και για κει είναι δικαίωμά της,εταιρία είναι όχι το χαμόγελο του παιδιού.

Αν μία εταιρεία το κρίνει ασύμφορο, αλλά σέβεται τον καταναλωτή, απλά δίνει τα specs στο community και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν αυτοί που ξέρουν... Νομίζω ότι είναι θέμα επιλογής να μην υποστηρίζει (σνομπάρει) μια εταιρεία το linux πλέον και όχι θέμα οικονομικό.

vamitrou,

Στη θέση σου θα εγκαθιστούσα και linux μαζί με windows. Δε χάλασε κι ο κόσμος αν δε δουλεύουν όλα. Καλά κάνεις και πειραματίζεσαι, αλλά είναι αναμενόμενο ότι μπορεί να μη δουλεύουν όλα σε ένα laptop που σχεδιάστηκε για να τρέχει windows. Το δικό μου το πήρα με προεγκατεστημένο linux (για να μην πληρώσω την άδεια χρήσης λειτουργικού συστήματος και για να βάλω εγώ το λειτουργικό που ήθελα) και, τουλάχιστον με τη διανομή που το συνόδευε, δούλευαν όλα μια χαρά.

του vamitrou του τα έχω εξηγήσει και εγώ στο 3-4 ποστ σε αυτό το θέμα και αν έμπαινε στον κόπο να το διαβάσει δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσει ο gdp77 με τον τρόπο που απάντησε και δεν θα υπήρχε λόγος να εξελιχτεί το θέμα σε flame war (μπορούσαν να ήταν και χειρότερα τα πράγματα αλλά οκ).

Αλλά για ακόμη μια φορά βλέπω ότι είναι χάσιμο χρόνου να δώσεις μια σοβαρή απάντηση σε ένα τέτοιο θέμα αφού οι περισσότεροι δεν ψάχνουν απαντήσεις αλλά την αντιπαράθεση..

Δεν έχω δώσει καμία απάντηση στα υπόλοιπα πρόσφατα παρόμοια θέματα γιατί ήταν σίγουρο το τι θα γινόταν αλλά ήμουν με την ελπίδα ότι αφού ο χρήστης που ξεκίνησε το θέμα αυτό μας προσκάλεσε να πούμε την άποψη μας, ότι θα την διάβαζε και θα μας έδινε μια σοβαρή απάντηση αλλά όπως φαίνεται έκανα μεγάλο λάθος..

φιλικά

edhunter

Αυτό είναι στη νοοτροπία του Έλληνα.

Να μη σέβεται καμία εναλλακτική προσπάθεια, να πιστεύει ότι φούμαρα του λένε και να τα θέλει έτοιμα.

Μόλις απαρίθμησα 3 λόγους κρατάνε τον Έλληνα μακριά από το Linux.

Και καλύτερα να μείνει tbh.

εσυ που ακριβως ασχοληθηκες, ενα ειρωνικο σχολιακι εκανες στο τελος και καθαρισες.

Τις τελευταιες μερες η κατα καιρους εμφανιζοντε διαφοροι τυποι του στυλ πεσε πιτα να σε φαω και τα βαζουν με ολους γιατι δεν τους καθεται το linux αν δεν ασχοληθηκα με αυτον ασχοληθηκα με τον προηγουμενο δεν νομιμοποιουμαι να εκφερω γνωμη ?

Ο vamitrou βοηθεια ζητησε και λογω της αγνοιας του ειπε καποια πραγματα τα οποια δεν ισχυουν.

Εισαι σιγουρος για το "λογω αγνοιας;)

Τουλαχιστον ο gdp77 του οποιου τους τροπους και το υφος εχω αποδοκιμασει πολλακις του εξηγησε πως εχουν τα πραγματα.

Εδω διαφωνουμε εγω δεν αποδοκιμαζω τον gdp77:-)

Του εξηγησες κατι εσυ και συνεχισε τη νοοτροπια του?

Τι να κανω δηλ καμμια τουμπα ισως?

εγω απλα θα απαντησω στην αρχικη ερωτηση "linux καλυτερο απο windows?"

1.καταρχας δεν υπαρχει "καλυτερο" λειτουργικο.ο καθε χρηστης αναλογα με τις αναγκες του διαλεγει και χρησιμοποιει αυτο το λειτουργικο που του ταιριαζει καλυτερα.

2.ακομα για να συγκρινουμε καποια λειτουργικα θα πρεπει να τα εχουμε δοκιμασει για καποιο ευλγο χρονικο διαστημα.για παραδειγμα μεχρι πριν απο λιγο καιρο ειχα βαλει και ειχα βγαλει το ubuntu απο τον τπολογιστη μου 2 φορες επειδη δεν τοχα συνηθισει και περιμενα να τα βρω ολα ετοιμα

το τελευταιο διαστημα που τοχο ξαναβαλει, εχω κολησει μαζι του και εχω να μπω σε vista(εχω dual boot) 3 εβδομαδες.

3.τα (+) του ειναι η ασφαλεια(ξεχνας τι ειναι antivirus firewall και ολα τα σχετικα), κανεις σχεδον τα παντα γρηγορα και ακομα μου αρεσουν αρκετα τα γραφικα που εχει.

4.σε μερικα pc η σε καποιες συσκευες πραγματι μπορει να μη βρεις drivers αλλα πιστευω δε φταιει το linux για αυτο.παιχνιδια δεν παιζω οποτε δεν με ενδιαφερει αυτο το ζητημα.για τους gamers, μπορουν καλιστα να εχουν dual boot με windows για να παιζουν εκει τα games τους.

Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Ειλικρινά δεν ήθελα να πάρει τέτοια έκταση το θέμα. Θα συνεχίσω να δουλεύω το linux σε dual boot περιμένοντας να βελτιωθεί η κατάσταση. Συγνώμη αν θίχτηκαν κάποιοι.

Φιλικά - vamitrou

vamitrou, το πρόβλημα με τα Fn keys λύνεται εύκολα, αν θες βοήθεια άνοιξε άλλο θέμα με τίτλο που να έχει σχέση με το πρόβλημα (συμφωνώ κι εγώ στο ότι φταίμε οι καταναλωτές που η Sony δεν υποστηρίζει το Linux, αλλά δεν έχω όρεξη να συμμετέχω σε flame topics).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...