soturin Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 @gdp77, σωστό μεν, αλλά μπορεί να αποφασίσει ο άλλος να δοκιμάσει linux αφού πάρει το hardware, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι. Βέβαια απ' ό,τι λέτε τα vaio είναι "δεμένα" με windows και μπορεί να είναι περίπτωση αποφυγής γενικά, δεν ξέρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Ειδικά στα λαπτοπ δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό. Εντάξει, σε desktop πες παίρνεις μητρική με chipset intel και έχεις vga, sata controller κτλ μάρκας intel που όχι μόνο θα λειτουργούν αλλά πιθανότατα θα έχουν και open source drivers. Αλλά σε λαπτοπ, άντε βρες τι έχει το καθένα μέσα. Ειδικά για τα laptop είναι πανεύκολο. Το 90% των laptop υπάρχουν σε demo στο πλαίσιο, στο multirama κτλ. Πας και βάζεις ένα live CD να δεις αν παίζει και μετά αποφασίζεις. Για μένα είναι θέμα αρχής να ελέγχω αν το hardware που αγοράζω παίζει (ΤΩΡΑ όχι ΑΥΡΙΟ) με Linux. Όχι επειδή είμαι linux-ας, αλλά επειδή θεωρώ φασιστικό να υπάρχουν εταιρείες που παράγουν win-only hardware. Δείχνει έλλειψη σεβασμού στον καταναλωτή, εδραιώνει περαιτέρω το μονοπώλιο της M$ και οδηγεί σε έναν ψηφιακό κόσμο χωρίς πισωγύρισμα. -----Προστέθηκε 19/1/2009 στις 05 : 22 : 04----- Ποιος είσαι και τι έκανες στον πραγματικό gdp77; Είμαι φασιστόμουτρο και ελιτιστής και πιστεύω ότι κάποιοι δεν αξίζουν να έχουν linux στον υπολογιστή τους. αλλά μπορεί να αποφασίσει ο άλλος να δοκιμάσει linux αφού πάρει το hardware, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι Δεν είναι θέμα των linux-άδων. To ξαναγράφω : Είναι ένδειξη σεβασμού από την εταιρεία προς τον πελάτη. Εταιρείες που σε υποχρεώνουν σε win-only περιβάλλοντα σημαίνει ότι δε σε σέβονται ούτε ως οντότητα αλλά ούτε και ως (ενδεχόμενη) μειοψηφία. (και κατά κανόνα είναι οι ίδιες εταιρείες που μόλις βγουν τα επόμενα win δε θα σου δώσουν ούτε νέους drivers, υποχρεώνοντάς σε να αγοράσεις νέο hardware). Οι καταναλωτές λοιπόν πρέπει να αποκτήσουν σωστή αγοραστική νοοτροπία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamitrou Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Tί να το κάνω το linux αν δεν μπορώ να πάρω το laptop που μου άρεσε? To πρόβλημα δεν είναι του hardware/laptop αλλά του linux. Mε αυτή τη λογική "απαγορεύεται" κάθε κάτοχος vaio να έχει linux. -20.000 χρήστες για το linux [δεν ξέρω για τα νούμερα το 20.000 είναι συμβολικό]. Τι να πω, είχα όλη την διάθεση να μπω στην κοινότητα του linux αλλά οι developers του δεν γουστάρουν την sony οπότε αναγκαστικά με πετάνε απ' έξω. Έτσι πάντως το linux δεν θα πάει ποτέ μπροστά. @Οkkin: Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα λινκ αλλά το smartdimmer δεν δουλεύει προφανώς γιατί δεν φοράω nvidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 To πρόβλημα δεν είναι του hardware/laptop αλλά του linux. Mε αυτή τη λογική "απαγορεύεται" κάθε κάτοχος vaio να έχει linux. -20.000 χρήστες για το linux [δεν ξέρω για τα νούμερα το 20.000 είναι συμβολικό]. Τι να πω, είχα όλη την διάθεση να μπω στην κοινότητα του linux αλλά οι developers του δεν γουστάρουν την sony οπότε αναγκαστικά με πετάνε απ' έξω. Έτσι πάντως το linux δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Όταν εγώ λέω ότι η Μ$ μας έχει οδηγήσει στο Μεσαίωνα της πληροφορικής με λένε "γραφικό" οι καλοθελητές... Κάποιος να του απαντήσει, please, δεν αντέχω άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamitrou Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Κατ' αρχήν gdp77 σταμάτα να είσαι τόσο επιθετικός. Δεν ξεκίνησα το thread για να λογομαχώ με τον καθένα. Άλλος ζει στον μεσαίωνα της πληροφορικής και άλλος ζει στον μεσαίωνα γενικότερα μου φαίνεται. . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Κατ' αρχήν gdp77 σταμάτα να είσαι τόσο επιθετικός. Δεν ξεκίνησα το thread για να λογομαχώ με τον καθένα. Άλλος ζει στον μεσαίωνα της πληροφορικής και άλλος ζει στον μεσαίωνα γενικότερα μου φαίνεται. . φιλε κοιτα να δεις.... και μονο που εκφραζεσαι ετσι .... μερικα πραγματα δεν θελουν πολλα λογια και πολλες εξηγησεις.... κανε μονος σου παραλληλισμους και θα καταλαβεις..... ειναι σαν να λες την να την κανω την καλη μηχανη τα καλα σερβις τα καλα κρατηματα(οδηγικη συμπεριφορα κτλ)αφου δεν θα γραφει πανω ...βαλε οτι θελεις.....για να μην παρεξηγηθουμε......τα λαπτοπ σου αρεσουν οταν ειναι βαιο??? αλλιως τζιφος?? τελος παντων.....δοκιμασε σου ξαναλεω τα se 2 ubuntu αφου πρωτα ψαξεις πως θα λυσεις τα δυο προβληματακια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamitrou Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Και σε ρωτάω gdp77, Έστω νέος χρήστης Η/Υ σκεπτόμενος να μπει στο linux. Αγοράζει ενα vaio [καλή ώρα] μην ξέροντας ότι πρέπει να πάει με live cd στο multirama για να δοκιμάσει εάν παίζει κανονικά. Δεν του ρίχνει αμέσως αμέσως πόρτα το linux? Ποιός φταίει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 δεν ριχνει πορτα το λινουξ.............. αυτο σου εξηγουν τα παιδια...... η σονυ ριχνει και το ολο συστημα προωθησης....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamitrou Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 ειναι σαν να λες την να την κανω την καλη μηχανη τα καλα σερβις τα καλα κρατηματα(οδηγικη συμπεριφορα κτλ)αφου δεν θα γραφει πανω ...βαλε οτι θελεις..... φίλε μου κάνεις λάθος. Γι 'αυτό τον λόγο άνοιξα το θέμα. Δεν υπάρχει καλή μηχανή και service ... Στην δικιά μου την περίπτωση δλδ.. Θα τα δοκιμάσω αυτά που λες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 vamitrou, Αν η SONY ρίχνει το linux ή το linux ρίχνει την SONY (προσωπικά νομίζω πως κανένας δεν ενδιαφέρεται να ρίξει τον άλλο) το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: Εσύ δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το linux στο συγκεκριμένο laptop. Στα windows είχες κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με την ταχύτητα ή τη σταθερότητα που σε ώθησαν να δοκιμάσεις το linux; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 vamitrou, με όλη την υπομονή που μπορώ να έχω (σύμφωνα με τα όσα -εξοργιστικά κατ' εμέ- έχεις γράψει μέχρι τώρα) : Κανένα OS δεν παρέχει drivers για το hardware. Οι εταιρείες hardware είναι που φτιάχνουν drivers για κάποιο OS (π.χ. όταν εγκαταστήσεις MEII, θα τρέξεις στο site του κάθε hardware vendor για να κατεβάσεις drivers) . Το linux community είναι το μόνο παγκοσμίως που φτιάχνει drivers ΔΩΡΕΑΝ για κάθε είδους hardware που υπάρχει αρκεί η εταιρεία του hardware να δώσει τα specs (καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι η sony δεν τα δίνει) Χιλιάδες προγραμματιστές έχουν χάσει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΤΟΩΡΕΣ για να κάνουν reverse engineering τους proprietary drivers της κάθε κωλοεταιρείας για να παίζει το hardware της σε linux. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι όσα έγραψες είναι απλά ΥΒΡΙΣ Εν κατακλείδι η SONY που προτίμησες, είναι μια εταιρεία που σε φτύνει κατάμουτρα ως καταναλωτή εφόσον δε σε διευκολύνει αν θες να τρέξεις linux και δεν παρέχει drivers παρά μόνο για win OS, μετατρέποντάς σε αναγκαστικά σε υποχείριο της M$. Δεν είναι ευθύνη της SONY, ούτε του Linux. Είναι ευθύνη δικιά σου ως καταναλωτής να κάνεις σωστές επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grimpr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 @ Vamitrou. Κανείς δεν υποχρεώνει το Linux και τους προγραμματιστές του να υποστηρίξουν όλες τις συσκευές και τα προϊόντα στον χώρο της πληροφορικής. Όταν γίνεται, γίνεται στον ελεύθερο χρόνο τους και δεν έχουνε καμιά υποχρέωση απέναντι σε εσένα η σε οποιονδήποτε αρχίζει και γκρινιάζει για αυτό και εκείνο. Αν η Sony ήθελε να υποστηρίξει το Linux στα προϊόντα της το έκανε πάρα πολλή εύκολα βοηθώντας τους προγραμματιστές για αυτό, απο την στιγμή που ΔΕΝ το κάνει για δικούς της λόγους, είναι μάταιο και ηλίθιο να σκίζεσαι ρίχνοντας το φταίξιμο σε ενα ελεύθερο λογισμικό που δεν σου ζήτησε και δεν πλήρωσες φράγκο για την αγορά και υποστήριξη του. Δήλωσε τα προβλήματα σου στην Sony και θα δεις τι θα σου απαντήσει και όχι στα linux forums. Απλά πράγματα και...καλά μυαλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Υ.Γ. Το πιθανότερο βέβαια είναι στην επόμενη έκδοση κάποιων εκ των γνωστών διανομών (π.χ. ubuntu 9.04 τον Απρίλιο) να παίζουν σωστά όλα τα χαρακτηριστικά του laptop σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Ποιός φταίει? Και σε ρωτάω, μήπως τα θέλουμε όλα έτοιμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannis12a Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2009 Μην γκρινιάζετε και μην ξεχνάτε κάτι βασικό. Το GNU/linux δεν κάνει για όλους. Απλά πράγματα. Θέλει υπομονή και όρεξη για να το μάθεις. Προσωπικά, έχω βασανιστεί αρκετά 1,5 χρόνο τώρα, για να μάθω 5 πράγματα. Τώρα όμως που τα έμαθα δεν το αλλάζω με τίποτα. Φανταστείτε πως είναι το μόνο λειτουργικό πλέον στον φορητό μου. Όποιος λοιπόν τα θελει όλα έτοιμα, ας συνεχίσει να πληρώνει λειτουργικά, αντιβιοτικά, προγράμματα, τον αέρα που αναπνέει και πάει λεγοντας. Το λίνουξ, βασίζεται στον εθελοντισμό και το γνωρίζουμε εκ των προτέρων, δεν μπορούμε να τους ζητάμε και τα ρέστα ρε παιδιά γιατί κάτι δεν δουλεύει σωστά. Σιγά-σιγά οι εταιρείες όμως παίρνουν τα μηνύματα και θα δούμε σημαντικές αλλαγές στο τοπίο. Η αρχή έγινε με τα netbook και θα πάρουμε μια πρωτη γεύση με την ΗΡ που ετοιμάζει δικό της λειτουργικό, βασισμένο στην Mandriva. Προσωπικά θεωρώ το λίνουξ, κάτω από το πρίσμα που έθεσα παραπάνω, κλάσεις ανώτερο από win. Το πόρισμα βασίζεται στις προσωπικές μου ανάγκες. Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για δουλειές γραφείου, σερφάρισμα και τελευταία και το gimp για να φτιάχνω λογότυπα και σχέδια απλά χρειάζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.