Προς το περιεχόμενο

Απορια περι cpu-z και ram

Anduril

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,αγορασα προσφατα το νεο μου pc και απο εναν κλασσικο athlon64 3200 ειμαι πλεον ενας περηφανος κατοχος Core 2 DUO E8400...και πηρα και ddr3 corsair 4gb kit 1600c7dhx. Βλεπω λοιπον στο cpu-z με εργοστασιακες ρυθμισεις αυτα που βλεπετε στις επισυναψεις. Το χ6 Multiplier ειναι λογω speedstep. Η απορια μου ειναι...γιατι FSB:DRAM ειναι 1:2??? Αυτα που καταλαβα απο ψαξιμο ειναι πως οι μνημες λειτουργουν στα 667 και επειδη ειναι dual channel γινεται 1300 η ταχυτητα τους οπως δλδ και το FSB του cpu. Ισχυει αυτο? Δηλαδη εχω 1:1 λειτουργια fsb και ram και το cpu-z τα δειχνει αλλιως,ή οντως ειμαι 1:2? Σε καποια φαση δοκιμασα να βαλω τον επεξεργαστη σε 400x7.5 αντι για 333χ9 και την ram σε 1600 (απο bios), αλλα το cpu-z ελεγε οτι δουλευει στα 800mhz η μνημη και παλι 1:2 FSB:DRAM...Η mobo μου ειναι η ASUS p5q3 deluxe.

Ευχαριστω εκ των προτερων και sry αν ειπα πολλα.

post-6190-129062981486_thumb.jpg

post-6190-129062981488_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

το FSB:DRAM είναι 1:2 επειδή το Fsb είναι 333mhz και η Ram στα 667mhz...

η ram τρέχει effective στα 1333mhz επειδή είναι DDR (Double Data Rate) όχι επειδή τρέχει σε dual channel mode...

το fsb είναι 333mhz και όχι 1333mhz αλλά είναι effective στα 1333mhz επειδή το fsb είναι QDR (Quad Data Rate)

το ratio έμεινε στο 1:2 και πάλι επειδή όταν ανέβασες το fsb του CPU στα 400mhz η Ram πήγε στα 800mhz (effective 1600)

με DDR3 Ram δεν πρόκειται να δεις το ratio στο 1:1

Δημοσ.

Οταν λες effective,δηλαδη ειναι το τελικο αποτελεσμα της αποδοσης ας πουμε?Για να δουλευει 1:1 θα πρεπει κοινως το fsb να ειναι 667,πραγμα ακατορθωτο νομιζω.Ετσι οπως ειμαι τωρα με κανονικες ρυθμισεις εχω την καλυτερη αποδοση fsb/ram συγχρονισμου ή εχεις να προτεινεις κατι αλλο?Ακομα και με 1:2 με 400 και 800 fsb/ram θα είναι καλυτερο απο 333/667?Αξιζει να παρω μια καλη ψυκτρα για να το κανω μονιμο?(με εργοστασιακη ψυκτρα ψηνεται ηδη ουτως η αλλως).Κατι τελευταιο: αμα ριξω τα Mhz της μνημης ωστε να δουλευει σε 1:1 με cpu ειναι χειροτερο,ετσι?

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι θα ήταν το ιδανικότερο να έχεις μόνιμα το fsb στα 400mhz αλλά με τις σωστές τάσεις και όχι AUTO

τώρα το ποιες είναι οι σωστές τάσεις ακριβώς δεν μπορώ να σου πω, το κάθε σύστημα διαφέρει

Δημοσ.

Κατι τελευταιο: για το ρευμα στο cpu, στα 333x9 το ρευμα ειναι 1.120, οταν γινεται 400x7.5 θα χρειαζεται περισσοτερο ρευμα σιγουρα παρα το γεγονος πως η ταχυτητα παραμενει 3GHz,ετσι? Αφου δουλευει με μεγαλυτερο fsb. Το 1.120 το λεει το cpu-z με full cpu load (prime95),να το εμπιστευτω πως αυτο ειναι και το πραγματικο voltage που δινει,ετσι?Το λεω επειδη στο bios στα information εγραφε αλλο νουμερο (με ρυθμιση AUTO παντα)

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι παίζει και να μην χρειάζεται παραπάνω ρεύμα, δοκίμασε stressαρε τον cpu για να είσαι σίγουρος...(με Orthos ή Prime95)

Δημοσ.

Εγινε το εξης: δοκιμασα να βαλω παλι 400 fsb με την ρυθμιση της ταχυτητας μνημης στο bios ομως στο auto, και στο cpu-z μου δειχνει το συστημα ετρεχε τις μνημες στα 400mhz και σε 1:1.Που με 333 fsb μου βγαζει απο μονο του 667 τη μνημη. Αυτο σημαινει πως αυτοματα το bios βρισκει πως ειναι καλυτερη αυτη η αποδοση απο 1:2 σε 400/800 fsb/dram?Αυτη ειναι η τελευταια μου απορια, για αλλη μια φορα ευχαριστω που ασχοληθηκες να μου εξηγησεις :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...