Προς το περιεχόμενο

Κακός χρονισμός οθόνης μετά απο αναβάθμιση

Ilias_V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα μια αναβαθμισούλα στο pc μου και άλλαξα την 5600ΧΤ που το fan τις άρχισε να φωνάζει εκνευριστικά και προτίμησα την ASUS AH3450 ή.

Το πρόβλημα είναι ότι, παρόλο που δοκίμασα διαφορετικά Hz στην οθόνη μου (μια LG L1919S πάντα σε native ανάλυση 1280χ1024), δε μπορώ να πετύχω τον καλό χρονισμό του monitor. Πάτησα και του auto adjustment κουμπάκι στην οθόνη, είδα βελτίωση αλλά όχι το αποτέλεσμα που είχα με την προηγούμενη κάρτα. Τα pixel φαίνεται να "τραβάνε" λίγο δεξιά και το διάβασμα, ειδικά σε μικρές γραμματοσειρές, είναι κουραστικό.

Έχω περάσει τα τελευταία drivers για win xp32 για AGP δίαυλο, έχω ξεκοκαλίσει όλο το catalyst control center μα δε βρήκα αν φταίει κάτι εκεί, η οθόνη μου τώρα τρέχει στα 1280Χ1024, 70Hz.

Τι λέτε να φταίει; Είναι γενικότερο το φαινόμενο αυτό στις ati κάρτες; Ή μήπως πρέπει να την πάω πακέτο πίσω;!

Το σύστημα:

athlon xp 2800+ στα 2 GHz, asus A7V600-X (υποστηρίζει AGP 8X), 2 Gb ram, τροφοδοτικο 385W.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν λες το πρώτο λινκ απο εδώ

ναι το έχω βάλει. Το ιδιο μετριο αποτέλεσμα, όπως και με τα drivers της συσκευασίας που είχα βάλει πρώτα :mad:

Any other ideas? Καμία παρόμοια εμπειρία?

Δημοσ.

Φίλε μου, τα ιδια και στα 75Hz. Ευχαριστώ για το χρονο σου.

Μήπως να δοκίμαζα να συνδέσω την οθόνη στην DVI συνδεση; Υπάρχει κανένα ανταπτοράκι; Λέτε να δω αλλο αποτέλσμα; Υπάρχει διαφορά ποιότητας στην απεικόνιση μεταξύ VGA και στο DVΙ σε μια οθόνη 19';

Δημοσ.

Υπάρχει διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο συνδέσεων, υπερ του DVI. H οθόνη σου όμως δεν έχει τέτοια συνδεσμολογία. Μπορείς να βάλεις το DVI-to-dSub adapter που υπήρχε στον εξοπλισμό της κάρτας σου αλλά μάλλον τα αποτελέσματα θα είναι παρεμφερή. Αν το πρόβλημα επιμείνει (δοκίμασε ένα Linux LiveCD για να αποκλείσουμε "στράβωμα" του driver) RMA την κάρτα :-)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν και δε συνηθίζεται να δίνει τη λύση σε ένα πρόβλημα ο ίδιος ο ερωτών, θα παραθέσω κάποια πράγματα για το θέμα προς μελλοντική χρήση για άλλους παρόντες.

Μετά από εκτενής έρευνα στο net βρήκα αποτελέσματα με το key phrase “blurry fonts”. Στη συγκεκριμένη κάρτα υπάρχει πρόβλημα (δε γνωρίζω ποιο είναι) με την VGA (D-sub) σύνδεση και δίνει κακής ποιότητας εικόνα. Το πρόβλημα λύνεται με την χρήση της DVI σύνδεσης (μέσω ενός απλού αντάπτορα από DVI σε VGA έξοδο). Το αποτέλεσμα είναι πως η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, διαφορά η μέρα με τη νύχτα. Το φαινόμενο “blur” εξαφανίζεται, πιο ζωντανά χρώματα και η αίσθηση ότι τα 40 euro έπιασαν τόπο επανέρχεται!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...