Προς το περιεχόμενο

Ποια GPU που είχατε/έχετε πιστεύετε πως ήταν η καλύτερη αγορά που κάνατε?

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος, ποια κάρτα γραφικών που είχατε/έχετε πιστεύετε πως ήταν η καλύτερη αγορά που κάνατε και γιατί? :-)

Είτε σε θέμα απόδοση/τιμή, είτε καθαρά σε θέμα απόδοσης (για την εποχή της φυσικά),είτε γιατί "κράτησε" πολύ καιρό, είτε γιατί απλά σας άρεσε...

(edit: Και ποιά η χειρότερη? :devil: )

Μου έδωσε την ιδέα το θέμα για το "ποιά gpu χρησιμοποείτε"... Πιστεύω θα είναι ενδιαφέρον...

Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει πιστεύω πως ήτανε μια ATI Radeon 9200 128 Μβ της Club 3D... Την είχα αγοράσει θυμάμαι μόλις 80ευρώ (τότε που οι Mainstream Κάρτες κοστίζαν περίπου 200+ Εuro) και δεδομένου της τιμής, ήτανε πολύ καλή κάρτα, είχε τεράστια διαφορά από την προηγούμενη Geforce 4 MX440 και την κράτησα πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα... Θυμάμαι έπαιξα με αυτήν παιχνίδια όπως Doom 3 και Half Life 2...

Η χειρότερη αγορά που έχω κάνει, είναι μια Geforce 5200...Δεν θυμάμαι πόσο την αγόρασα αλλά η απόδοσή της με απογοήτευσε πάρα πολύ, της έκανα λοιπόν λίγο O/C και άρχισε να "πετάει" artifacts ...δεν την κράτησα ούτε 1 μήνα, ήταν η τελευταία κάρτα της nvidia που αγόρασα...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

2 albatron 6800 LE από το πλαίσιο απο 90€ στις οποίες ξεκλείδωναν 12 και 16 pipelines αντιστοιχα.O ορισμός του value for money!

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν πιστεύω ότι κάποια από τις κάρτες γραφικών μου ήταν η καλύτερη αγορά που έχω κάνει...

αντιθέτως το πιστεύω για τους Raptor/Velociraptor που έχω πάρει, για τις οθόνες για τα ηχεία και τέλος για τα 2 τελευταία towers μου :P

Δημοσ.

Εν έτη 1998:

Creative Labs Voodoo Banshee 16mb.Απο τις πρώτες κάρτες που υποστήριζαν 2d+3d acceleration σε ενα pcb,χωρίς την βοήθεια addon κάρτας.Έπαθα σόκ όταν είδα το Quake2 σε ανάλυση 800χ600 με ενεργοποιημένα φίλτρα

Εν έτη 2002:

Sapphire Radeon 9500 non-pro,που είχε τις μνήμες σε διάταξη Γ.Ξεκλείδωνε για πλάκα με τους Omega drivers σε επίπεδα αντίστοιχα της 9700pro, που τότε ήταν απλησίαστη λόγω κόστους.

Δημοσ.

Για την καλύτερη δεν ξέρω.

Η χειρότερη όμως ήταν η 9800XT της Ati πριν 5-6 χρόνια.Πεταμένα λεφτά,κάποια φορά θα τα δώσω πίσω στους γονείς μους. :o

Δημοσ.

τι έγινε κάνουμε έμμεσες δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό μου φαίνεται!!και οι τρεις τελευταίες κάρτες μου πιστεύω ότι ήταν τρομερές και τις είχα πάρει όλες ακριβώς στα ίδια λεφτά 240 ευρώ..πρώτα η 6600gt agp..την πήρα όταν πρωτοβγήκε και την κράτησα 2 χρόνια με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα...ίσως η καλύτερη...και η ati x1950pro agp μετά πάρα πολύ καλή την κράτησα 2 χρόνια μέχρι που αναγκάστηκα να πάρω νέο pc λόγω κυρίως bottleneck που έτρωγε απο cpu...τώρα έχω κάτι παραπάνω από ένα χρόνο μια 8800gt και μπορώ να πω ότι απο ότι φαίνεται θα την κρατήσω κανά εξάμηνο ακόμη τουλάχιστον...όλες οι παραπάνω πολύ καλές για τα λεφτά τους...

Δημοσ.

3d fx Voodoo: την πρώτη, "πίσω" από μία S3 2MB... ΤΕΡΑΣ!

Ati 9800XT την είχα πάρει "νωρίς" ( με τιμή αυτοκινήτου πόλης :X ) και έπαιζε τα πάντα για καιρό ;)

Δημοσ.

Kάρτα γραφικών και καλή αγορά είναι αδόκιμος όρος, καθώς είναι εκ των πραγμάτων η πιο συχνή αναβάθμιση που θα ενοχλήσει κάποιον σε βάθος χρόνου.

Παρ'όλα αυτά, κάποιες περιπτώσεις πραγματικά αντέξαν πολύ στον χρόνο, όπως η 8800GTX, που είχε μεν ένα κάρο λεφτά, αλλά έβγαλε ασπροπρόσωπους όλους του high end gamers για πάνω από 2 χρόνια.

Παραδείγματα πρόχειρα από κάρτες που αξίζαν αρκετά στην εποχή τους λόγω τιμής/απόδοσης/φαινομενικής αντοχής στον χρόνο, υπάρχουν από τις σημερινές 4850 - 4670, τις πρόσφατες 8800Gt, τις παλιότερες 1950pro, ως και τις αρχαίες πλέον 6600Gt που ακόμα και σήμερα τα βγάζουν πέρα σε πολλά παιχνίδια με τεράστιες φυσικά παραχωρήσεις.

Η ΜΧ440 επίσης με πολύ καλό ιστορικό, αλλά σήμερα δεν καταφέρνει να παίξει σχεδόν τίποτα με αξιοπρέπεια, οπότε ας την αναφέρουμε απλά για την ιστορία.

edit: Mε λίγα λόγια οι αγορές που έκανε ο outlaw star, είχα ξεκινήσει να γράφω πριν δω το post του... :-D

Δημοσ.
Εν έτη 1998:

Creative Labs Voodoo Banshee 16mb.

σε εκδοση pci.οταν την αλλαξα εγινε αναρπαστη σε αγγελια και για αξιοπρεπες ποσο.

και η ατι 9800 προ με αφησε ευχαριστημενο απολυτα και κρατησε αρκετα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...