Προς το περιεχόμενο

απορίες για αγορά νέας οθόνης

shadowmann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όπως γράφω και στον τίτλο έχω κάποιες απορίες/ερωτήσεις.

αυτή τι στιγμή έχω μια samsung 2232bw αλλα θα την σπρώξω.

και έτσι θα πάω σε καινούργια.:-)

θέλω όπως δήποτε να έχει hdmi για να συνδέσω το xbox μαζί με το pc,προαιρετικά να έχει ηχεία και tv tuner.

ερωτήσεις

1)θα έχω κάποια απώλεια ευκρίνειας αν πάρω οθόνη μαζί με tv tuner σε σχέση με μια σκέτη οθόνη?:rolleyes:

2)λέω να ανεβώ από 22" σε 24" η και 26" (αν δεν εκτινάσσεται ψιλά η τιμή) το θέμα είναι ότι από ότι βλέπω εκτος του ότι αν η οθόνη έχει και tv tuner θα είναι 5ms από 24 και πάνω και απλές να είναι πάλι 5ms θα έχουν.θα έχω πρόβλημα στα games κτλ? έχει μεγάλη διαφορα από τα 2ms?

3)γενικά η διαφορες ανάμεσα σε οθόνη με tv tuner και σε απλή ποίες είναι?υπάρχουν μειονέκτημα και αν ναι πια είναι αυτά?

επίσης προς το παρόν κοιτάω κάτι μονο σε samsung αλλα ευπρόσδεκτες όλες η προτάσεις σας.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν μας λες μέχρι πόσα χρήματα δίνεις όμως...

το ξέρεις ότι οι TFT άρχισαν από τα 30ms (αν θυμάμαι καλά) και πως οι καλές τότε δεν είχαν "πρόβλημα" έτσι? :P

Δημοσ.
δεν μας λες μέχρι πόσα χρήματα δίνεις όμως...

το ξέρεις ότι οι TFT άρχισαν από τα 30ms (αν θυμάμαι καλά) και πως οι καλές τότε δεν είχαν "πρόβλημα" έτσι? :P

ναι το ξέρω,απλά ξέρεις πως είναι ο άνθρωπος :P

άμα συνηθίσει σε κάτι τα υπόλοιπα του φαίνονται χαλια :devil:

τώρα στο θέμα τον χρημάτων δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου αλλα η samsung που κοίταγα είναι η εξής:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1176870&page=2&Manufacturer=Samsung&category=69978102&catalog=23

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1151495&page=2&Manufacturer=Samsung&category=69978102&catalog=23

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1082434&page=2&Manufacturer=Samsung&category=69978102&catalog=23

και κυμαίνονται από 369 έως 440

ας μείνουμε σε αυτό το ποσο προς το παρόν άντε και λίγο παρα πάνω.(γιατί έχω και τα έξοδα για το pc που δεν έχει τελειώσει ακόμα και είμαι μαζεμένος)

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/9141/HP-LP2465-24%22.html

εγώ πάντως θα πρότεινα αυτή και ας μην έχει HDMI...

αν μπορείς να δώσεις παραπάνω χρήματα τότε πήγαινε σε αυτή

http://www.skroutz.gr/s/53233/HP-LP2475w-24%27%27.html

Δημοσ.
http://www.skroutz.gr/s/9141/HP-LP2465-24%22.html

εγώ πάντως θα πρότεινα αυτή και ας μην έχει HDMI...

αν μπορείς να δώσεις παραπάνω χρήματα τότε πήγαινε σε αυτή

http://www.skroutz.gr/s/53233/HP-LP2475w-24%27%27.html

δεν μου έγραψες όμως για πιο λόγο είναι καλύτερες.

αν και για την δεύτερη δεν το σκέφτομαι πολύ....είναι αρκετά τα λεφτά.

επίσης ανάμεσα σε αυτές που κοίταγα εγώ τι γνώμη εχεις?τελείως μάπες?

δυστυχώς αυτή τι φορα θέλω όπως δήποτε hdmi.

και 2 ερώτησης

όλες η 24" είναι full hd?

και τα tv tuner που έχουν ενσωματωμένα η οθόνες ειναι καλά η δεν αξίζουν καθόλου?

αν και δεν με νοιάζει και τόσο πολύ να έχει tv tuner όσο με νοιάζει να έχει hdmi.

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι καλύτερες γιατί η πρώτη είναι με PVA Panel και η δεύτερη με IPS Panel...

και τα 2 ανώτερα από τα TN Panels που χρησιμοποιούν οι Samsung που ανέφερες πιο πάνω...

όχι δεν είναι τελείως μάπες αλλά με τα χρήματα που παίρνεις την πρώτη HP είναι κάπως κρίμα να μην την επιλέξεις...

ναι όλα τα 24αρια monitors είναι full hd (1920χ1080) μιας και έχουν ανάλυση 1920χ1200

δεν γνωρίζω δεν τα έχω δει σε χρήση...

το DVI έχει την ίδια ποιότητα ακριβώς με το HDMI

Δημοσ.
είναι καλύτερες γιατί η πρώτη είναι με PVA Panel και η δεύτερη με IPS Panel...

και τα 2 ανώτερα από τα TN Panels που χρησιμοποιούν οι Samsung που ανέφερες πιο πάνω...

όχι δεν είναι τελείως μάπες αλλά με τα χρήματα που παίρνεις την πρώτη HP είναι κάπως κρίμα να μην την επιλέξεις...

ναι όλα τα 24αρια monitors είναι full hd (1920χ1080) μιας και έχουν ανάλυση 1920χ1200

δεν γνωρίζω δεν τα έχω δει σε χρήση...

το DVI έχει την ίδια ποιότητα ακριβώς με το HDMI

a ωραίο.

όσο για το dvi το ξέρω απλά δεν ήθελα να μπλέξω με adapter hdmi to dvi.

επίσης κάτι άλλο αν τέλος πάντων αποκτήσω μια οθόνη και έχει και dvi και hdmi γίνετε με κάποιο τρόπο να έχω συνδεδεμένα και το pc και το xbox πάνω και να επιλέγω πιο θα δείχνει στην o8oni?(p.x μπορεί να θέλω να αφήσω το pc να κατεβάζει και να χαλαρώσω λίγο με το xbox)

περιμένω και άλλες πρότασης!

ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλησπερα

Εγω προσφατα πηρα την SM T240 HD!Aπο πλευρας ΤV εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος....ειναι σαν κανονικη τηλεοραση και το βασικο....δεν χρειαζετε να εχεις ανοιχτο το pc.Tωρα για τα games δεν ειμαι ο καταλληλος να εκφερω γνωμη,γιατι μεχρι πριν απο 20 μερες ημουν χρηστης CRT και σε full αναλυση οπου παιζω.....μου φαινεται οτι σε 3D environment οπως και σε καποια μενου κανει μερικα σπασιματα-νερα στην κινηση ....οπου αυτο οφειλεται στις LCD απο'τι εμαθα :)

Δημοσ.
Καλησπερα

Εγω προσφατα πηρα την SM T240 HD!Aπο πλευρας ΤV εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος....ειναι σαν κανονικη τηλεοραση και το βασικο....δεν χρειαζετε να εχεις ανοιχτο το pc.Tωρα για τα games δεν ειμαι ο καταλληλος να εκφερω γνωμη,γιατι μεχρι πριν απο 20 μερες ημουν χρηστης CRT και σε full αναλυση οπου παιζω.....μου φαινεται οτι σε 3D environment οπως και σε καποια μενου κανει μερικα σπασιματα-νερα στην κινηση ....οπου αυτο οφειλεται στις LCD απο'τι εμαθα :)

πολύ χρήσιμη η πληροφορία για την tv γιατί με ενδιαφέρει εν μέρη!

σε ευχαριστώ.

όστος περιμένω και άλλες πρώτας μην ξεχνιόμαστε ε..!!:devil: :P

edit:αυτά τα σπασίματα/νερά που κάνει μήπως οφείλονται στο ότι είναι και tv tuner?

αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω η ακόμα καλύτερα είχε απλή οθόνη lcd και τώρα έχει μια με tv tuner η το αντίστροφο και την χρησιμοποιεί και σε games ας έκφραση την γνώμη του!

Δημοσ.

να σου κάνω μια αφελής ερώτηση φίλε gaspazet? η SM T240 HD της οποίας όπως λες το tv tuner λειτουργεί χωρίς αν είναι ανοικτός ο υπολογιστής, έχει τηλεχειριστήριο;;;;; όπως και να το κάνουμε είναι απαραίτητο για μια τηλεόραση!

Δημοσ.

Οχι δεν εχει σχεση που ειναι με TV tuner.....αυτα τα "σπασιματα" που κανουν τα γραφικα πανω στην κινηση ειναι λογο LCD time response-οπως μου απαντησαν και στην δικη μου απορια(εαν ειμαι λαθος διορθωστε με)!

Ναι εχει τηλεχειριστήριο alcemist

Δημοσ.
Οχι δεν εχει σχεση που ειναι με TV tuner.....αυτα τα "σπασιματα" που κανουν τα γραφικα πανω στην κινηση ειναι λογο LCD time response-οπως μου απαντησαν και στην δικη μου απορια(εαν ειμαι λαθος διορθωστε με)!

Ναι εχει τηλεχειριστήριο alcemist

να αρχίσω να ανήσυχο..?

τόσο μεγάλη διαφορα υπάρχει ανάμεσα στα 2ms και στα 5ms?!(η μήπως πρέπει να πάω σε οφθαλμίατρο? :P )

οποιος ξέρει παρα πάνω ας ποστάρει!!γιατί δεν με βλέπω να περνώ οθόνη... :P

edit:

τα σπασίματα παίζει να είναι επειδή έχεις το vsync disabled...

επαναλαμβάνομαι αλλα θα πω αυτό που είπα και από πάνω,τόσο μεγάλη διαφορα από 2ms σε 5ms? και χωρίς vsync γιατί εγώ την βλέπω ομαλή.

• Super Moderators
Δημοσ.

τα 2ms, 5ms whatever ms είναι typicall που σημαίνει ότι τα πραγματικά είναι προφανώς πιο μεγάλα...

δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση σε ένα μοντέλο που έχει 2ms με ένα που έχει 5ms γιατί μπορεί το 2ms να έχει πραγματικά περισσότερα από αυτό με τα 5ms...(ναι έχω δει τέτοιες περιπτώσεις σε review)

αλλά όχι διαφορές ΔΕΝ φαίνονται...

Δημοσ.
τα 2ms, 5ms whatever ms είναι typicall που σημαίνει ότι τα πραγματικά είναι προφανώς πιο μεγάλα...

δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση σε ένα μοντέλο που έχει 2ms με ένα που έχει 5ms γιατί μπορεί το 2ms να έχει πραγματικά περισσότερα από αυτό με τα 5ms...(ναι έχω δει τέτοιες περιπτώσεις σε review)

αλλά όχι διαφορές ΔΕΝ φαίνονται...

ωραία τα λες!

αλλα το παλικάρι από πάνω με τρομοκράτησε!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...