Members gsarig Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Members Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις, παω να δοκιμασω, να υποθεσω οτιdefrag δεν υπαρχει? Α, τι γινεται αν καποιος "χασει" ενα panel? Ποιο απο τα 2 default panels ειναι το taskbar-system tray? Τίποτα τρομερό - απλώς θα πρέπει να το επαναφέρεις. Το ξέρω γιατί το έκανα κι εγώ την πρώτη φορά κατά λάθος. Μετά βέβαια έβγαλα το κάτω από άποψη γιατί ήθελα σε εκείνο το σημείο να βάλω μόνο τον awn. Α, επίσης, το καλό είναι ότι μπορείς να κρατήσεις ένα πάνελ και να του βάλεις όλες τις λειτουργικότητες που θες, ακόμη κι αυτές που στην αρχή βρισκόταν στο άλλο. Όσο για το defragment, ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι αλλά νομίζω πως στο linux δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Το ξέρω γιατί το έκανα κι εγώ την πρώτη φορά κατά λάθος. Μετά βέβαια έβγαλα το κάτω από άποψη γιατί ήθελα σε εκείνο το σημείο να βάλω μόνο τον awn. Α, επίσης, το καλό είναι ότι μπορείς να κρατήσεις ένα πάνελ και να του βάλεις όλες τις λειτουργικότητες που θες, ακόμη κι αυτές που στην αρχή βρισκόταν στο άλλο. Αυτο πηγα να κανω κι εγω, μα δεν μπορουσα να επαναφερω το panel εκεινο που κανεις minimize τα παραθυρα-προγραμματα. Εκανα minimize τον ff, εξαφανιζοταν καπου δεξια και μετα επρεπε να τον ξανανοιξω ενω ηταν ηδη ανοιχτος... διαβασα στο νετ οτι επρεπε να κανω add στο πανελ το notification area, το εκανα, τιποτα. Ετσι αναγκαστηκα να κανω απο την αρχη install το ubuntu:mad: Πως γινεται να αφησεις μονο ενα πανελ χωρις να χασεις λειτουργιες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Να και μία απορία/πρόβλημα από εμένα. Έβαλα vmware workstation στο ubuntu 8.10, για να βάλω windows xp. Όμως μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες εγκατάστασης τους, τα κατάφερα αλλά έκανε περίπου 4-5 ώρες. Και όταν προσπαθώ να μπω, κολλάει στο σήμα που φορτώνει τα windows και τεζάρει σε χρήση και οι 2 επεξεργαστές όπως και η μνήμη, και μετά από ώρα δεν γίνεται τπτ. Αναγκάζομαι να κλείσω με force quit. Σύστημα: intel core duo e8400, 2x2Gb μνήμης, nvidia 9800GT, Asus P5Q. Μήπως έχεις κάποια ιδέα για αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 gsarig νομίζω ότι η ati που έχεις υποστηρίζετε και από τους open driver και δεν χρειαζόταν να εγκαταστήσεις τους fglrx. Για το πρόβλημα που έχεις γνωρίζω ότι σε ανάλογες περιπτώσεις με ati κάρτα στον vlc ενεργοποιείς το Χ11 output. Δεν γνωρίζω αν γινετε στο mythtv gf030 δεν είναι λόγος αυτός και πρόβλημα που πήγες σε format. Στο linux όλα τα προβλήματα έχουν μια λογική αιτία και έχουν λύσεις αρκεί βέβαια να τις ξέρεις alexjm νομίζω ότι το virtual box είναι μονόδρομος σε θέμα ευκολίας και χρηστικότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 gf030 δεν είναι λόγος αυτός και πρόβλημα που πήγες σε format. Στο linux όλα τα προβλήματα έχουν μια λογική αιτία και έχουν λύσεις αρκεί βέβαια να τις ξέρεις Δεν πειραζει, αν δεν παθεις δε θα μαθεις Εκ των υστερων βρηκα τι ακριβως επρεπε να κανω add ωστε να εχω οποια λειτουργια θελω σε ενα μονο panel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 gsarig νομίζω ότι η ati που έχεις υποστηρίζετε και από τους open driver και δεν χρειαζόταν να εγκαταστήσεις τους fglrx. Για το πρόβλημα που έχεις γνωρίζω ότι σε ανάλογες περιπτώσεις με ati κάρτα στον vlc ενεργοποιείς το Χ11 output. Δεν γνωρίζω αν γινετε στο mythtv gf030 δεν είναι λόγος αυτός και πρόβλημα που πήγες σε format. Στο linux όλα τα προβλήματα έχουν μια λογική αιτία και έχουν λύσεις αρκεί βέβαια να τις ξέρεις alexjm νομίζω ότι το virtual box είναι μονόδρομος σε θέμα ευκολίας και χρηστικότητας. Απλώς κάποιοι μου είπαν καλύτερα για τα προγράμματα που θέλω (autocad/photoshop/3dmax) είναι το vmware. "1. Αυτήν τη στιγμή, το VirtualBox πάσχει στην εκμετάλλευση πολυπύρηνων CPUs. Αναμένεται σε επόμενες εκδόσεις, αλλά πότε ακριβώς δεν είναι σίγουρο. To VMWare αντιθέτως εκμεταλλεύεται >1 πυρήνες 2. Τα προγράμματα που αναφέρεις αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιούν OpenGL για επιτάχυνση του rendering. Το VirtualBox μόλις στην τελευταία του έκδοση πρόσθεσε κώδικα για να κάνει expose τις 3D δυνατότητες της VGA που διαθέτει το host σύστημα. Προβλήματα στην υλοποίηση είναι απόλυτα αναμενόμενο να υπάρχουν. Από την άλλη, το VMWare έχει αρκετές εκδόσεις που υποστηρίζει 3D acceleration" Γι' αυτό είπα να δοκιμάσω και εγώ το vmware.. Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Το vmware workstation εχει υποτυπωδη 3d acceleration και direct X 9 ικανοτητες, αλλα δεν ειναι τζαμπα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Το vmware workstation εχει υποτυπωδη 3d acceleration και direct X 9 ικανοτητες, αλλα δεν ειναι τζαμπα. Όσο πάει με μπερδεύετε περισσότερο, αλλά μάλλον ο καθένας έχει διαφορετική άποψη, αφού είναι εντελώς υποκειμενικό. Οπότε πρέπει να δοκιμάσω και τα 2, να δω ποιο κάνει περισσότερο σε μένα. Μήπως έχετε κάποια ιδέα? το ξέρω για το vmware, γκουχου,γκουχου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 για να μην δημιουργησω καινουριο θεμα γραφω εδω μολις εγκατεστησα τα inux ubuntu 8.10 σε parallels workstation 2.2 ολα εγιναν οκ αλλα εχω προβλημα με το δικτυο...στην αρχη το εικονιδιο πανω δεξια ηταν ενενεργο, αλλα με τις καταλληλες ρυθμισεις ip και netmask Μου ειπε οτι συνδεθηκε το eth0... αλλα δεν μπορω να μπω στο ιτνερνετ ουτε να κανω ping στο ρουτερ... λιγο help? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ολες οι λυσεις για virtualization δεν εχουν κανονικες ip απο το δικτυο σου, εκτος και αν τις θεσεις εσυ βεβαια. Για την δικτυωση τους πρεπει να συνδεεσαι μεσω NAT με το host λειτουργικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ολες οι λυσεις για virtualization δεν εχουν κανονικες ip απο το δικτυο σου, εκτος και αν τις θεσεις εσυ βεβαια. Για την δικτυωση τους πρεπει να συνδεεσαι μεσω NAT με το host λειτουργικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Members Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 gsarig νομίζω ότι η ati που έχεις υποστηρίζετε και από τους open driver και δεν χρειαζόταν να εγκαταστήσεις τους fglrx. Για το πρόβλημα που έχεις γνωρίζω ότι σε ανάλογες περιπτώσεις με ati κάρτα στον vlc ενεργοποιείς το Χ11 output. Δεν γνωρίζω αν γινετε στο mythtv Πράγματι, μόλις ενεργοποίησα το Χ11 στο vlc τα βίντεο έπαιξαν κανονικά - ευχαριστώ! . Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: υπάρχει μήπως πουθενά επιλογή για να ορίσω το X11 ως γενική προεπιλογή ή πρέπει να το κάνω σε κάθε player ξεχωριστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Members gsarig Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Members Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 gsarig νομίζω ότι η ati που έχεις υποστηρίζετε και από τους open driver και δεν χρειαζόταν να εγκαταστήσεις τους fglrx. Για το πρόβλημα που έχεις γνωρίζω ότι σε ανάλογες περιπτώσεις με ati κάρτα στον vlc ενεργοποιείς το Χ11 output. Δεν γνωρίζω αν γινετε στο mythtv Πράγματι, μόλις ενεργοποίησα το Χ11 στο vlc τα βίντεο έπαιξαν κανονικά - ευχαριστώ! . Εγκυκλοπαιδική ερώτηση: υπάρχει μήπως πουθενά επιλογή για να ορίσω το X11 ως γενική προεπιλογή ή πρέπει να το κάνω σε κάθε player ξεχωριστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ολες οι λυσεις για virtualization δεν εχουν κανονικες ip απο το δικτυο σου, εκτος και αν τις θεσεις εσυ βεβαια.Για την δικτυωση τους πρεπει να συνδεεσαι μεσω NAT με το host λειτουργικο. και πως θα το καταφερω αυτο? ειναι ρυθμιση μεσα απο τα windows ή απο τα linux? δεν γνωριζω και πολλα αφου τωρα αρχισα να ασχολουμαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ολες οι λυσεις για virtualization δεν εχουν κανονικες ip απο το δικτυο σου, εκτος και αν τις θεσεις εσυ βεβαια.Για την δικτυωση τους πρεπει να συνδεεσαι μεσω NAT με το host λειτουργικο. και πως θα το καταφερω αυτο? ειναι ρυθμιση μεσα απο τα windows ή απο τα linux? δεν γνωριζω και πολλα αφου τωρα αρχισα να ασχολουμαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.