Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 8.10 - Πρωτες αποριες αρχαριου!

gf030

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν νομίζω ως καλη ιδέα να απεγκαταστησεις τον pulse audio, προσφέρει κάποια επιπλέον πράγματα που ίσως σου είναι απαραίτητα. Όταν είχα ubuntu αντιμετώπιζα παρόμοιο πρόβλημα και απλά είχα επιλέξει μόνο alsa-mixer. To skype χρησιμοποιεί το interface του alsa οπότε με το του pulse audio δεν θα σου δουλεψει.

Αυτό που θα πρεπε να κάνεις ειναι να " patchareis " να το πω έτσι το configuration file toy alsa με καποια cases δίνοντας έτσι κάποιες εναλλακτικες στο interface του, με αποτέλεσμα να ζήσουν όλοι καλά και εσύ με multimedia :-).

Συνεπώς sudo gedit /etc/asound.conf και προσθέτεις τα παρακάτω ;

>pcm.pulse {
   type pulse
}
ctl.pulse {
   type pulse
}
pcm.!default {
   type pulse
}
ctl.!default {
   type pulse
}

οταν ειχα ουμπουντου αντιμετωπιζα το ιδιο προβλημα.....και ξερεις πως λυθηκε??πεταξα εξω το σκαιπ και ολα οκ

Το παραπάνω σίγουρα δεν αποτελεί αφαιρετική προσέγγιση σε ένα πρόβλημα :-D

Έτσι έλυσα το πρόβλημα τότε. Δοκίμασε το.

Υ.Γ : Πολύ ταλαιπωρία αυτός ο pulse-audio. Ουφ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Δεν είναι το pulseaudio. Νομίζω ότι δεν έχει σεταριστεί σωστά η κάρτα. Για δώσε τώρα σε κονσόλα

sudo asoundconf reset-default-card Intel

και κάνε ξανά restart τον xserver.

Λοιπον, δεν ξερω τι εκανα η τι δεν εκανα απο ολα οσα μου υποδειξατε,

μα μολις μπουταρα προ ολιγου και εχω ηχο!!! κανονικοτατα!!!

Οποτε μονο η καταραμενη webcam μενει να σεταριστει και μετα τελος

τα βασανα, ελπιζω.

Ριχτε καμια ιδεα:-):-):-)

Πάντως για τον ήχο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είχες κάτι muted. Πρέπει να βάλεις να τα βλέπεις όλα. Εμένα ας πούμε με 5.1 setup μου τα είχε όλα muted (front, lfe, side κτλ).

Πως σου την αναγνωριζει το lsusb?

Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Bus 004 Device 003: ID 15d9:0a33

Bus 004 Device 002: ID 062a:0201 Creative Labs Defender Office Keyboard (K7310) S Zodiak KM-9010

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 003 Device 004: ID 06f8:3008 Guillemot Corp.

Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Bus 001 Device 003: ID 0556:0001 Asahi Kasei Microsystems Co., Ltd AK5370 I/F A/D Converter

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

H πάρε καμια κάμερα που να δουλεύει σε linux όπως αυτή εδώ που αναγνωρίζει μέχρι και το mic πάνω

http://www.pixmania.com/gr/gr/1876664/art/creative/live-cam-chat-im-webcam.html

Τελικα δεν μπορεσα να κανω κατι, ισως φταιει που δεν καταλαβαινω πως

δουλευει το linyx.

Πολλες αποριες, πχ. ποια ειναι τα εκτελεσιμα αρχεια, τι καταληξη εχουν?

Πως κανουμε απεγκατασταση ενος προγραμματος η ενος module?

Γιατι, ενω εδω και δεκαετιες εχει εφευρεθει το ποντικι και το διπλο κλικ,

στο linux και ενω ειναι παραθυρικο περιβαλλον, επιμενουν στο γραψιμο εντολων τυπου dos, πισωγυριζοντας τον νεο χρηστη σε εποχες σκοταδισμου?

Γιατι τοσες πολλες διανομες, και οχι μια και μοναδικη?

Μηπως, λεω μηπως, ολα αυτα ωφελουν καποιους?

Φιλε @chek2fire, δεν ειναι τα 20 ευρω μα δεν θελω να αλλαξω καμερα,

ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος, ειναι καλυτερη και απο ορισμενες με

τριπλασια αξια.

Ελπιζω τα παραπανω να μην παρεξηγηθουν, ειναι καλοπροαιρετες ερωτησεις

και αποριες... εγω παντως θα επιμεινω στο ubuntu, το βρισκω αρκετα

ενδιαφερον απο τη μια, ειμαι και πεισματαρης απο την αλλη.

ΥΓ: Πως μπορω να δω αν δουλευει το παρακατω USB μικροφωνο που εχω?

Bus 001 Device 003: ID 0556:0001 Asahi Kasei Microsystems Co., Ltd AK5370 I/F A/D Converter

Δοκιμασα με το Sound Recorder, μα δεν το βρηκα στο input.

Γιατι, ενω εδω και δεκαετιες εχει εφευρεθει το ποντικι και το διπλο κλικ,

στο linux και ενω ειναι παραθυρικο περιβαλλον, επιμενουν στο γραψιμο εντολων τυπου dos, πισωγυριζοντας τον νεο χρηστη σε εποχες σκοταδισμου?

Γιατι τοσες πολλες διανομες, και οχι μια και μοναδικη?

Μηπως, λεω μηπως, ολα αυτα ωφελουν καποιους?

καταρχην για εμενα ειναι πολυ καλυτερο που υπαρχουν εντολες!!!

και πιο βοηθητικο...λεω για εμενα ετσι...πχ για να κανω μια συμπιεση,ενα εικονικο ντραιβ ,μια μετατροπη αρχειου,ρυθμισεις στα χαρακτηριστικα μιας εικονας ,δημιουργια ιso απο το Dvd μου κτλ...το κανω με μια φραση....με τα προγραμματα χρειαζονται πολλα....κλικ...και πανω απο ολα τα προγραμματα....που εγω τουλαχιστον τα εψαχνα για να τα βρω....και να τα σπασω....επισης μου αρεσει που υπαρχουν πολλες διανομες!!!καθεμια εχει τα δικα της και διαλεγεις!!!

υ.γ παντως απο οτι ειδα καποια μοντελα χερκουλες με uvc δουλεψαν....δοκιμασε αν με το cheese εχεις εικονα...να σου πω μεσα απο την διαχειριση υλικων ...δεν ξερω πως την γραφει το ουμπουντου....που δειχνει ολες τις συσκευες δεν σου βγαζει την καμερα?μηπως απο κει μπορεις να ψαξεις οδηγο??

ααα unistall κανεις με βαση τις εντολες που δινονται σε καθε πακετο ....και αν ειναι απο τα res....με την εντολη apt-get remove --purge "package names"

καταρχην για εμενα ειναι πολυ καλυτερο που υπαρχουν εντολες!!!

και πιο βοηθητικο...λεω για εμενα ετσι...πχ για να κανω μια συμπιεση,ενα εικονικο ντραιβ ,μια μετατροπη αρχειου,ρυθμισεις στα χαρακτηριστικα μιας εικονας ,δημιουργια ιso απο το Dvd μου κτλ...το κανω με μια φραση....με τα προγραμματα χρειαζονται πολλα....κλικ...και πανω απο ολα τα προγραμματα....που εγω τουλαχιστον τα εψαχνα για να τα βρω....και να τα σπασω....επισης μου αρεσει που υπαρχουν πολλες διανομες!!!καθεμια εχει τα δικα της και διαλεγεις!!!

υ.γ παντως απο οτι ειδα καποια μοντελα χερκουλες με uvc δουλεψαν....δοκιμασε αν με το cheese εχεις εικονα...να σου πω μεσα απο την διαχειριση υλικων ...δεν ξερω πως την γραφει το ουμπουντου....που δειχνει ολες τις συσκευες δεν σου βγαζει την καμερα?μηπως απο κει μπορεις να ψαξεις οδηγο??

ααα unistall κανεις με βαση τις εντολες που δινονται σε καθε πακετο ....και αν ειναι απο τα res....με την εντολη apt-get remove --purge "package names"

Σιγουρα, για σενα που εισαι καποιο χρονικο διαστημα σε linux και το

εχεις μαθει ειναι καλυτερα με εντολες, εγω μιλαω για καποιους νεους χρηστες που θελουν να το γνωρισουν και σιγουρα οι 9 στους 10 θα ριξουν μαυρη πετρα.

Ερωτησεις, τι ειναι uvc, που το βρισκουμε και πως το εγκαθιστουμε?

Οι ιδιες ερωτησεις και για το cheese:-)

Διαχειρηση υλικων μηπως ειναι ο Synaptic Package Manager?

Παιδια είμαι νέο στην παρέα των λινουξ. Έβαλα σε ένα λαπτοπακι που έχω τα ubuntu και έχω 2 προβληματάκια!

1-δεν έχω wireless

2- όταν κάνω shut down δεν κλείνει το λαπτοπ!

Καμια ιδέα?

Ευχαριστώ!

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Το linux δεν είναι μια free έκδοση των windows. Για την ακρίβεια δεν έχουν καμία σχέση με τα windows και μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό που για να το μάθεις θα πρέπει να ξεχάσεις ότι ξέρεις από windows. Ο καλύτερος χρήστης στα windows και ο πιο geek είναι ό πιο άχρηστος χρήστης σε linux στην αρχή τουλάχιστον..

Υπάρχουν μερικοί αρκετά καλοί οδηγοί για τους αρχαριους όπως αυτός εδώ

http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=38929

θέλει υπομονή για να μάθεις κάτι από το μηδέν αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις.

Οσο για την κάμερα όσοι έχουμε linux χρησιμοποιούμε πάντα hardware που ξέρουμε ότι έιναι συμβατό με linux. Δυστηχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να φτιάχνουν driver για linux όλοι οι κατασκευαστές hardware. Η καλύτερη λύση είναι να κάνεις ένα search στο ubuntu forum με το όνομα της κάμερας σου. Σίγουρα θα έχει αναφερθεί κάποια λύση εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...