Αδμιν Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μπορω να το κατεβασω απο καπου; Ναι, αλλα καλυτερα να περιμενεις καποιον γνωστη του Ubuntu, να μη σου δωσω λαθος οδηγιες και να εχεις αλλα προβληματα αργοτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 To sudo είναι μια εντολή "μεσάζων"-αν θέλεις να το πεις έτσι-η οποία επιτρέπει σε έναν χρήστη να τρέξει εντολές η οποίες κατά κανόνα εκτελούνται μόνο από τον υπερχρήστη (root)Οπου password βάζεις το ίδιο με το οποίο κάνεις Login στο σύστημα. Ευχαριστω για την πληροφορηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
roybatty Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Το ov51x είναι module,δεν πρόκειται να το βρεί στο Programs.Να το κάνει make Install είναι μάλλον πέραν από τις δυνατότητές του gf030,καλό είναι να κάνεις πρώτα ένα μικρό Search στο google για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις,έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει καλύτερα.Τα παρακάτω Link από τo ubuntu documentation μπορούν να σε βοηθήσουν: https://help.ubuntu.com/community/EasyCam?highlight=(cam) https://help.ubuntu.com/community/Webcam?highlight=(cam)#Testing%20your%20webcam Τον Synaptic Package manager τον βρίσκεις στο System -> Administration -> Synaptic Package Manager. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ναι, αλλα καλυτερα να περιμενεις καποιον γνωστη του Ubuntu, να μη σου δωσω λαθος οδηγιες και να εχεις αλλα προβληματα αργοτερα Εψαξα και κατεβασα το παρακατω, περιμενω καποιον να μου πει αν κανει και πως το σεταρω. ov51x-jpeg-source_1.5.8-1_all.deb @Αδμιν, ευχαριστω για ολες τις απαντησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Κακως κατεβασες το ov51x-...deb μονο του. Ετσι οπως ειναι μονο του δεν εχει αξια. Ειναι ο πηγαιος κωδικας για να κανεις το module για την καμερα σου, οποτε >sudo apt-get install ov51x-jpeg-source Επειδη ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου ζητησει και τα headers του πυρηνα, βαλτα και αυτα >sudo apt-get install linux-headers-`uname -r` (το ` ειναι το συμβολο διπλα στο 1, που ειναι στο ιδιο πληκτρο με το ~) Και τελος, κανεις μια δεηση στον module assistant να σου κανει το module και να το εγκαταστησει >sudo m-a a-i ov51x-jpeg-source Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Το ov51x είναι module,δεν πρόκειται να το βρεί στο Programs.Να το κάνει make Install είναι μάλλον πέραν από τις δυνατότητές του gf030,καλό είναι να κάνεις πρώτα ένα μικρό Search στο google για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις,έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να σε βοηθήσει καλύτερα.Τα παρακάτω Link από τo ubuntu documentation μπορούν να σε βοηθήσουν: https://help.ubuntu.com/community/EasyCam?highlight=(cam) https://help.ubuntu.com/community/Webcam?highlight=(cam)#Testing%20your%20webcam Τον Synaptic Package manager τον βρίσκεις στο System -> Administration -> Synaptic Package Manager. Ευχαριστω @roybatty, μα οσο διαβαζω τοσο περισσοτερες αποριες εχω. Ας πουμε οι λεξεις Kde και Gnome μου ακουγονται κινεζικες. -----Προστέθηκε 18/1/2009 στις 04 : 44 : 38----- Κακως κατεβασες το ov51x-...deb μονο του. Ετσι οπως ειναι μονο του δεν εχει αξια. Ειναι ο πηγαιος κωδικας για να κανεις το module για την καμερα σου, οποτε >sudo apt-get install ov51x-jpeg-source Επειδη ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου ζητησει και τα headers του πυρηνα, βαλτα και αυτα >sudo apt-get install linux-headers-`uname -r` (το ` ειναι το συμβολο διπλα στο 1, που ειναι στο ιδιο πληκτρο με το ~) Και τελος, κανεις μια δεηση στον module assistant να σου κανει το module και να το εγκαταστησει >sudo m-a a-i ov51x-jpeg-source Ευχαριστω για τις οδηγιες. Ολα αυτα θα γινουν στο terminal; Το αρχειο που κατεβασα χρειαζεται η οχι; Απο οτι αρχιζω και καταλαβαινω ολα εδω γινονται γραφοντας κωδικες; Δηλαδη αν για να εγκαταστησω εναν απλο webcam driver πρεπει να εχω τουλαχιστον τρια πτυχια προγραμματισμου, τοτε για να εγκαταστησω και να σεταρω ενα πολυπλοκο προγραμμα πρεπει να ειμαι πυρηνικος φυσικος στα σιγουρα. Τεσπα, θα προσπαθησω ακολουθωντας τις οδηγιες σου να δω μηπως και τα καταφερω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Αυτο που κατεβασες απο μονο του ειναι παντελως αχρηστο. Σβηστο αφοβα. Ναι, οτι βλεπεις σε code tags, πρεπει να το κανεις απο το τερματικο. Δεν εχω κατι με την gui προσεγγιση του πραγματος, απλα οταν λες κατι για το τερματικο ειναι πιο γρηγορο απο το "πηγαινε εκει, κανε κλικ εκει, επελεξε εκεινο" κλπ Απο αυτα που λεω... Το 1ο βημα γινεται και μεσω gui προγραμματος, του System > Administration > Package manager. Βρισκεις το ov51x-jpeg-source μεσα στην τεραστια λιστα, δεξι κλικ, επιλογη για εγκατασταση, εφαρμογη, λιγο αναμονη, τελος. Το 2ο βημα θα μπορουσε να ειναι ιδιο με το 1ο, αν ηξερες ακριβως το ονομα του πυρηνα που εχεις. Αυτο το βλεπεις αν δωσεις σε ενα τερματικο >uname -r και απο το gnome-system-monitor*, στην καρτελα System, διπλα απο εκει που λεει Linux Kernel. Αφου βρεις το ονομα, πρεπει να βρεις το linux-headers-(ονομα που βρηκες) στην λιστα που ειπα παραπανω και να το εγκαταστησεις και αυτο. Το 3ο βημα γινεται μονο απο τερματικο δυστυχως. Δεν υπαρχει gui για τον module-assistant! Σου φαινονται δυσκολα ή πολλα γιατι δεν εχεις συνηθισει ακομα την νοοτροπια. Επισης, ολη αυτη η διαδικασια εγινε γιατι δεν υπαρχει ετοιμος ο driver για την καμερα σου. Αν ηταν ηδη ετοιμος, θα καθαριζες με την 1η εντολη. *To gnome-system-monitor δεν θυμαμαι που ειναι, αλλα αν κανεις Alt+F2 και γραψεις εκει "gnome-system-monitor" θα στο ανοιξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Απο οτι αρχιζω και καταλαβαινω ολα εδω γινονται γραφοντας κωδικες;Δηλαδη αν για να εγκαταστησω εναν απλο webcam driver πρεπει να εχω τουλαχιστον τρια πτυχια προγραμματισμου, τοτε για να εγκαταστησω και να σεταρω ενα πολυπλοκο προγραμμα πρεπει να ειμαι πυρηνικος φυσικος στα σιγουρα. Ε, οχι και κωδικας. Ουτε καν bash. Απλες εντολες. Οπως ειπε και ο jim, αυτο συμβαινει γιατι δεν υπαρχει πακεταρισμενο kernel module. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Απο οτι αρχιζω και καταλαβαινω ολα εδω γινονται γραφοντας κωδικες; Δηλαδη αν για να εγκαταστησω εναν απλο webcam driver πρεπει να εχω τουλαχιστον τρια πτυχια προγραμματισμου, τοτε για να εγκαταστησω και να σεταρω ενα πολυπλοκο προγραμμα πρεπει να ειμαι πυρηνικος φυσικος στα σιγουρα. βρε συ, δε χρειάζεται να είσαι προγραμματιστής για να κάνεις 3 copy-paste! καλή διάθεση χρειάζεται, και φαίνεται ότι την έχεις! keep going και θα δεις ότι όσο προχωράς θα ξεκαθαρίζει το πράμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Αυτο που κατεβασες απο μονο του ειναι παντελως αχρηστο. Σβηστο αφοβα. Ναι, οτι βλεπεις σε code tags, πρεπει να το κανεις απο το τερματικο. Δεν εχω κατι με την gui προσεγγιση του πραγματος, απλα οταν λες κατι για το τερματικο ειναι πιο γρηγορο απο το "πηγαινε εκει, κανε κλικ εκει, επελεξε εκεινο" κλπ Απο αυτα που λεω... Το 1ο βημα γινεται και μεσω gui προγραμματος, του System > Administration > Package manager. Βρισκεις το ov51x-jpeg-source μεσα στην τεραστια λιστα, δεξι κλικ, επιλογη για εγκατασταση, εφαρμογη, λιγο αναμονη, τελος. Το 2ο βημα θα μπορουσε να ειναι ιδιο με το 1ο, αν ηξερες ακριβως το ονομα του πυρηνα που εχεις. Αυτο το βλεπεις αν δωσεις σε ενα τερματικο >uname -r και απο το gnome-system-monitor*, στην καρτελα System, διπλα απο εκει που λεει Linux Kernel. Αφου βρεις το ονομα, πρεπει να βρεις το linux-headers-(ονομα που βρηκες) στην λιστα που ειπα παραπανω και να το εγκαταστησεις και αυτο. Το 3ο βημα γινεται μονο απο τερματικο δυστυχως. Δεν υπαρχει gui για τον module-assistant! Σου φαινονται δυσκολα ή πολλα γιατι δεν εχεις συνηθισει ακομα την νοοτροπια. Επισης, ολη αυτη η διαδικασια εγινε γιατι δεν υπαρχει ετοιμος ο driver για την καμερα σου. Αν ηταν ηδη ετοιμος, θα καθαριζες με την 1η εντολη. *To gnome-system-monitor δεν θυμαμαι που ειναι, αλλα αν κανεις Alt+F2 και γραψεις εκει "gnome-system-monitor" θα στο ανοιξει Τα εκανα ολα αυτα, στο τελος μου βγαζει εναν πινακα και λεει: Build of the package ov51x-jpeg-source failed! How do you wish to proceed? και απο κατω: VIEW Examine the build log file CONTINUE Skip and continue with the next operation STOP Stop processing the build commands Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Χμμμμμ Για πατα VIEW να δουμε τι σφαλμα εβγαλε. Αν ειχα ubuntu θα καθομουν και θα στο εκανα ενα .deb να το εχεις ετοιμο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Χμμμμμ Για πατα VIEW να δουμε τι σφαλμα εβγαλε. Αν ειχα ubuntu θα καθομουν και θα στο εκανα ενα .deb να το εχεις ετοιμο! for templ in ; do \ ↑ │ cp $templ `echo $templ | sed -e 's/_KVERS_/2.6.27-9-generic/g'` ; \ ▮ │ done ▒ │ for templ in `ls debian/*.modules.in` ; do \ ▒ │ test -e ${templ%.modules.in}.backup || cp ${templ%.modules.in} ▒ │ ${templ%.modules.in}.backup 2>/dev/null || true; \ ▒ │ sed -e 's/##KVERS##/2.6.27-9-generic/g ;s/#KVERS#/2.6.27-9-generic/g ▒ │ ; s/_KVERS_/2.6.27-9-generic/g ; s/##KDREV##/2.6.27-9.19/g ; ▒ │ s/#KDREV#/2.6.27-9.19/g ; s/_KDREV_/2.6.27-9.19/g ' < $templ > ▒ │ ${templ%.modules.in}; \ ▒ │ done ▒ │ dh_testdir ▒ │ dh_testroot ▒ │ rm -f build-arch-stamp build-indep-stamp configure-stamp build-stamp ▒ │ dh_clean Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Για να γίνεται αυτόματα κάθε φορά η προσάρτηση (mount) των δίσκων που θες , πας System/administration/disk manager/advanced configuration. Εκεί επιλέγεις τον δίσκο που θες, τον τικάρεις. Εάν τώρα θες να αλλάξεις και το mount point, τότε πατάς πάνω στον δίσκο edit και βάζεις την νέα διαδρομή (άστο όπως είναι δεν υπάρχει λόγος). Κάθε φορά που θα ανοίγεις το ubuntu οι δίσκοι θα εμφανίζονται αυτόματα στο desktop (εάν τους βάλεις σε ένα σημείο στο desktop, την επόμενη φορά θα εμφανιστούν πάλι εκεί. Τώρα εάν θες να κάνεις shortcut έναν φάκελο/αρχείο/κτλ... τότε αυτό που κάνεις είναι το εξής. Επιλέγεις τον φάκελο, με πατημένο το ροδάκι στο mouse, τον κάνεις drag 'n' drop στο desktop, και σου εμφανίζει ένα menu. Εκεί επιλέγεις link here και έτοιμο το αντίστοιχο shortcut των windows (πρόσεχε μόνο να το κάνεις με το ροδάκι, γιατί εάν το κάνεις με άλλο κουμπί τότε θα κάνει paste) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gf030 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Για να γίνεται αυτόματα κάθε φορά η προσάρτηση (mount) των δίσκων που θες , πας System/administration/disk manager/advanced configuration. Εκεί επιλέγεις τον δίσκο που θες, τον τικάρεις. Εάν τώρα θες να αλλάξεις και το mount point, τότε πατάς πάνω στον δίσκο edit και βάζεις την νέα διαδρομή (άστο όπως είναι δεν υπάρχει λόγος). Κάθε φορά που θα ανοίγεις το ubuntu οι δίσκοι θα εμφανίζονται αυτόματα στο desktop (εάν τους βάλεις σε ένα σημείο στο desktop, την επόμενη φορά θα εμφανιστούν πάλι εκεί.Τώρα εάν θες να κάνεις shortcut έναν φάκελο/αρχείο/κτλ... τότε αυτό που κάνεις είναι το εξής. Επιλέγεις τον φάκελο, με πατημένο το ροδάκι στο mouse, τον κάνεις drag 'n' drop στο desktop, και σου εμφανίζει ένα menu. Εκεί επιλέγεις link here και έτοιμο το αντίστοιχο shortcut των windows (πρόσεχε μόνο να το κάνεις με το ροδάκι, γιατί εάν το κάνεις με άλλο κουμπί τότε θα κάνει paste) Ευχαριστω, μου πεσανε πολλα μαζεμενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexjm Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω, μου πεσανε πολλα μαζεμενα Θα τα βρείς εύκολα, και εγώ πρώτη φορά στο linux είμαι , από τότε που βγήκε η νέα έκδοση των ubuntu (8.10).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.