Προς το περιεχόμενο

Εσωτερικοί δίσκοι σαν εξωτερικοί με πάτημα κουμπιού!

Technology fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, θέλω να συνδέσω τους εσωτερικούς δίσκους έτσι ώστε να μπορώ να τους ανοιγοκλείνω με το πάτημα ενός κουμπιού/διακόπτη την ώρα που ο υπολογιστής είναι ανοιχτός γίνεται?

Σκέφτηκα να κάνω όλους τους δίσκους sata σε e-sata αλλά δε μπορώ να τους ανοιγοκλείσω την ώρα που ναι ανοιχτός ο υπολογιστής. Ύστερα αν τους συνδέσω ως usb δηλαδή σαν εξωτερικοί δε ξέρω τι καλώδια υπάρχουν (και δε θέλω να πάρω 5 θήκες για να πάρω τα καλώδια τους).

Και στις δύο τις περιπτώσεις δε γνωρίσω με σιγουρία απο που είναι καλύτερα να τους τροφοδοτώ ώστε να τους κλείνω και να μην υπάρχει απώλεια δεδομένων.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Ναι σκέφτηκα και για hot-swap αλλα σαν να είναι λίγο ακριβοί. Το μόνο που αξίζει για τη γνώμη μου είναι αυτό αλλά δε έχω βρει κανα review να δώ αν μπορώ να το ανοιγοκλείσω τον δίσκο... Ευχαριστώ πάντως

Δημοσ.
Ναι σκέφτηκα και για hot-swap αλλα σαν να είναι λίγο ακριβοί. Το μόνο που αξίζει για τη γνώμη μου είναι αυτό αλλά δε έχω βρει κανα review να δώ αν μπορώ να το ανοιγοκλείσω τον δίσκο... Ευχαριστώ πάντως

δεν μπορεις..

Δημοσ.

Εγώ βαζω/βγάζω καλώδια δεδομένων και τροφοδοσίας, απο τους SATA, εν ωρα λειτουργίας, και δεν έχω χάσει τίποτα.

αλλα άσχετα με το τι καλώδια τους συνδέουν προσέχω :

1. να μην αποσυνδέσεις το δίσκο που φιλοξενεί το λειτουργικό ή το swap file.

2. να μην ειναι σε χρήση εκεινη τη στιγμή (κατα τη διαρκεια file copy), ή ανοιχτή εφαρμογή που βλέπει το συγκεκριμένο δίσκο (πχ Windows explorer).

-----------------------------------------------------------------------

Οσον αφορά τα Windows, κάθε δίσκος έχει 1-2 ρυθμίσεις, που αφορούν στο αν θα συνδέονται /αποσυνδέονται συχνά, ή θα είναι μονίμως συνδεδεμένοι.

Εμφανίζονται στον device manager, ιδιοτητες κάθε δίσκου, Policies.

Optimize for quick removal : Ελαχιστοποιεί τους κινδύνους απώλειας. Συνίσταται για εξωτερικούς. θυσιάζουμε λίγη ταχύτητα, για χάρη μεγαλύτερης ασφάλειας. Υποτίθεται οτι με αυτό, μπορείς να αποσυνδέεις usb drives στην ψύχρα, χωρίς να κάνεις remove device απο το εικονίδιο.

ή Optimize for performance : για εσωτερικούς και μόνιμα συνδεδεμένους. Για αποσύνδεση, θέλει "remove device".

στη 2η επιλογή, μπορεί να έχουμε και ενα επιπλέον checkbox, το "Enable write caching on disk". Το τσεκαρουμε για εσωτερικούς.

Μη τσεκαρισμένο , ειναι παρόμοιο με το optimize for quick removal.

Αν μερικες επιλογές ειναι μη διαθέσιμες (γκριζαρισμένες), εξαρτάται απο τον ελεγκτή ή/και τους οδηγούς ή/και το λειτουργικό.

το SANSUN HDD SATA STATION WITH USB & ESATA απο την περιγραφή φαινεται οτι ειναι για 1 δισκο. αν θελει να βαζει τους 5 δισκους στη μια βάση, εκ περιτροπής, καλά ειναι.

για 5 ταυτόχρονα συνδεδεμένους, θελει 25 ε χ 5 , σύν 5 πριζες για τα τροφοδοτικά τους.

Για το Lian Li EX-H33B Black HDD Hot Swap Kit, ειμαι λίγο μπερδεμένος. Αυτά τα "hot swap" και το "Supports RAID", μου φάνηκαν περίεργα, για το αντικείμενο που απεικονίζεται, και κοστιζει 40ε: Ενα σιδερένιο κουτί με ράγες και τρύπες για βίδες, και ενα φανάκι 12''. α, βλέπω και μια κλειδαριά. Αλλα διακόπτη(ες) για on/off επίσης δεν έχει.

βλέπετε να έχει πάνω κανένα controller, κανενα τσιπάκι; εγώ όχι. μπορει να κάνω λάθος,

αλλα αν όχι, τα hot swap και τα raid, ειναι θεμα της μητρικής μας, και των λειτουργικών, και όχι ενος drive cage.

http://www.frozencpu.com/products/8202/cpa-257/Lian-Li_EX-H33B_SATA_Hot_Swap_HD_Cage_-_Black.html

Note: The SATA back panel didn’t have any chip or micro processor. It will require motherboard or SATA raid card to enable the hot swap and Raid features.
Δημοσ.
Εγώ βαζω/βγάζω καλώδια δεδομένων και τροφοδοσίας, απο τους SATA, εν ωρα λειτουργίας, και δεν έχω χάσει τίποτα.

αλλα άσχετα με το τι καλώδια τους συνδέουν προσέχω :

1. να μην αποσυνδέσεις το δίσκο που φιλοξενεί το λειτουργικό ή το swap file.

2. να μην ειναι σε χρήση εκεινη τη στιγμή (κατα τη διαρκεια file copy), ή ανοιχτή εφαρμογή που βλέπει το συγκεκριμένο δίσκο (πχ Windows explorer).

Το θέμα είναι αν φτίαξω ένα διακοπτάκι που ανοίγει/κλείνει το ρεύμα στους sata θα χω πρόβλημα? (αφήνοντας βέβαια το καλώδιο sata συνδεδεμένο)

όσο για της lian-li βρήκα κάτι φωτογραφίες που δείχνουν πως θα είναι το μοντέλο Lian-Li EX-H34

υποθέτοντας οτι θα ναι παρόμοιο με το h33 βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν έχει κουμπιά on/off!

Επίσης βρήκα αυτό αλλά δε μπορώ να δω τι μάρκα είναι να δω αν έχει κουμπί για κάθε ενα δίσκο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...